heh.. članak sa novac hr..
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ma daj zbrojite 2 + 2 u glavi. Zaba i HT prodali svoje, a tko ima interesa za srusti tromjesecni prosjek i na uredjenom trzistu kupiti za sto manje ?
Pa zar to nije jasno. ? Onda cete znati i tko je to napravio i tko za koga radi. Ovi sto su urusili cijenu su egzekutori. A nalogodavac je onaj koji ima interesa, da prodje sto jeftinije. Dakle, valjda vam jr jasno tko nas je zaj... Ah da, Htvatska
A neš ti rušenja cijene... UG je znao po kojoj cijeni će kupiti od ZABA-e i HT-a pa je bez problema i sa malom lovom mogao srušiti cijenu na razinu po kojoj će kupiti većinski paket ili čak ispod toga - da je htio. Ovdje se sa par sto tisuća moglo raditi čuda sa cijenom (i radilo se) tako da to ovima ne bi bio problem.
Cijenu su u zadnjih par mjeseci srušili oni koji su na vrijeme dobili info o cijeni i to je cijela filozofija. Što se tiče trenutnih dioničara, još uvijek imaju premiju do 5.36, ako im se da čekati. A da je ovdje bilo prilike za dignuti lovu, bilo je. I za izgubiti ako je netko bio manje vješt ili emocionalno vezan za papir...
-
Ma daj zbrojite 2 + 2 u glavi. Zaba i HT prodali svoje, a tko ima interesa za srusti tromjesecni prosjek i na uredjenom trzistu kupiti za sto manje ?
Pa zar to nije jasno. ? Onda cete znati i tko je to napravio i tko za koga radi. Ovi sto su urusili cijenu su egzekutori. A nalogodavac je onaj koji ima interesa, da prodje sto jeftinije. Dakle, valjda vam jr jasno tko nas je zaj... Ah da, Htvatska
A neš ti rušenja cijene... UG je znao po kojoj cijeni će kupiti od ZABA-e i HT-a pa je bez problema i sa malom lovom mogao srušiti cijenu na razinu po kojoj će kupiti većinski paket ili čak ispod toga - da je htio. Ovdje se sa par sto tisuća moglo raditi čuda sa cijenom (i radilo se) tako da to ovima ne bi bio problem.
Cijenu su u zadnjih par mjeseci srušili oni koji su na vrijeme dobili info o cijeni i to je cijela filozofija. Što se tiče trenutnih dioničara, još uvijek imaju premiju do 5.36, ako im se da čekati. A da je ovdje bilo prilike za dignuti lovu, bilo je. I za izgubiti ako je netko bio manje vješt ili emocionalno vezan za papir...
Pa tocno to je i napravio, a to je na uredjenom trzistu kapitala nedozvoljeno, a oni koji tako trguju su podlozni kaznenom zakonu.
-
----------Detalji o utjecaju na tržište, kao i na problem N1 televizije koja od ožujka više nije u ponudi A1, bit će jasniji kad se izmjene zakona nađu u drugom saborskom čitanju, a kada bi to moglo biti, u Ministarstvu kažu da ne znaju.
Oh, oni ne znaju
I tako ne znaju već par mjeseci, ako ne i dulje
Mišljenja sam da se cijena nije rušila.
Cijena je pala zbog pritiska na prodaji, a zašto se stvorio toliki pritisak na prodaji, e to je pitanje
-
Ovo što se je dogodilo sa Optimom ce sigurno otjerati i ono malo nas koji smo trgovali dionicama na ZSE, na burzu u US. Ja prvi necu više nikad kupiti nikakve druge dionice u HR. Jednostavno dosta, 20 godina plaćanja provizije brokerskim kucama, plačanja poreza i prireza Bandicu i ekipi....a da se javno zna da te Hanfa i Zse ne štite.....vec suprotno....ismijavaju. Trebaju pod hitno promijene i to na svim pozicijama od vrha na dole....Inace je bolje da zatvore Burzu.
Ali opet drago mi je da je dosao Telemach, da nas više ne ucijenjuje A1 i HT.
Preporuka Interactivbrokers.....i pustiti njih 20 nek trguju.....
-
Pa kad se novinari bave pitanjem da li Severina prati Kojica na instagramu ili obrnuto, a neznaju pitati ministricu Obuljen Korzinek kako to da je u ožujku najavljivala da za dva do tri tjedna zakon ide u saborsku proceduru, od onda je proslo cetiri mjeseca i sad izjavljuju da ni neznaju kad ce ici. U ozbiljnim drzavama bi resorni ministar zbog takvih gafova bio prisiljen podnjeti ostavku, a u Hrvatskoj se jos i bahati i inati.
-
Ovo što se je dogodilo sa Optimom ce sigurno otjerati i ono malo nas koji smo trgovali dionicama na ZSE, na burzu u US. Ja prvi necu više nikad kupiti nikakve druge dionice u HR. Jednostavno dosta, 20 godina plaćanja provizije brokerskim kucama, plačanja poreza i prireza Bandicu i ekipi....a da se javno zna da te Hanfa i Zse ne štite.....vec suprotno....ismijavaju. Trebaju pod hitno promijene i to na svim pozicijama od vrha na dole....Inace je bolje da zatvore Burzu.
Ali opet drago mi je da je dosao Telemach, da nas više ne ucijenjuje A1 i HT.
Preporuka Interactivbrokers.....i pustiti njih 20 nek trguju.....
Oprostite, ali Telemach nas je zajedno sa HT i ZABA prevario, a bilo im je i dozvoljeno. Ah da, Hrvatska, ovdje ljudi i nisu previše bistri, pa im nije bitno tko ih potkrada. Stoga Telemach i HT više u moju butigu ne ulaze. A A1 je ionako bolji s ponudom od njih.
-
PortugalAT dam KK radi u HANFAi.
Gooflajte pa.vidite sami
-
Tko nas je prevario, tko nije...
Veliki su se dogovorili za nešto drugo. Teritorijalna prava, buduće transakcije, tko će ga znati
Mi smo prošli srednja žalost.
Prošli su drugdje i lošije. Ali i bolje.
Posljednje korektno preuzimanje bilo je Atlas nekretnine, HUPZ,
Ajme. koliko smo ih već ispratili
Gorak okus u ustima ostavlja ono otpuštanje po povlaštenoj cijeni, dobro nam je trial vikao da je netko nekome vratio stari dug i ljubav.
Pa smo ga htjeli živog pojesti.
Uglavnom, većina nas je ispala sucker, gledali u cijenu od 8 kn i nismo htjeli prodati, čekatli smo valjda 10 kn.
Uključiv i neke velike i pametne dioničare, analitičare........
-
Tko nas je prevario, tko nije...
Veliki su se dogovorili za nešto drugo. Teritorijalna prava, buduće transakcije, tko će ga znati
Mi smo prošli srednja žalost.
Prošli su drugdje i lošije. Ali i bolje.
Posljednje korektno preuzimanje bilo je Atlas nekretnine, HUPZ,
Ajme. koliko smo ih već ispratili
Gorak okus u ustima ostavlja ono otpuštanje po povlaštenoj cijeni, dobro nam je trial vikao da je netko nekome vratio stari dug i ljubav.
Pa smo ga htjeli živog pojesti.
Uglavnom, većina nas je ispala sucker, gledali u cijenu od 8 kn i nismo htjeli prodati, čekatli smo valjda 10 kn.
Uključiv i neke velike i pametne dioničare, analitičare........
Prevareni smo samim načinom rušenja cijene kada je protrgovano preko 200 000 dionica u nekoliko dana i urušena je cijena sa onog jednog računa sa 6 kuna na 4,5 kune. Da toga nije bilo takvog nasilnog rušenja cijene ista bi ostala na 6 kuna kakva je bila i trgovina AH. A sve to da jasni siromašni UG ne bi platio premiju malim dioničarima i spasio si 1,5 kuna po dionici. Jednostavno smo prevareni. Ovdje u Hrvatskoj ljudi ne razimiju niti najosnovnija pravila da kada nekoga prevariš za nekoliko stotina tisuća nečega taj ti postaje neprijatelj i nije ti naklonjen.
-
-
Kad je proces prodaje krenuo,rekli su da nikakve informacije neće dijeliti malim dioničarima, da nebi ugrozili proces prodaje😉. Može li mi netko smisleno objasniti na koji bi ja to nacin kao mali dionicar ugrozio proces prodaje? Ovako kako su je prodali,mogao je bas svatko s osnovnom skolom. Sad vidimo da je to bila patka da bi se oni mogli ispod stola dogovarati kako im pase, a kljucni dionicari su ionako imali informacije. Neznam da li se slazete samnom, ali izgleda da na svakoj dionici treba osnivati udruge malih dioničara, jer ovo sto se u zadnje vrijeme događa na ovoj burzi vise nije normalno, da nije zalosno,bilo bi smijesno. Ovdje je sad kasno za bilo sto, ali nesmijemo se nigdje vise dati tako izigrati. Kad vidim dalekovod, đuru,kompletnu građevinu, delisti na bankama, pa gdje je kraj???
-
1. U slučaju da se sada ne prodaju dionice riskira se eventualno neodobrenje regulatora i raskid kupoprodaje.
2. U slučaju prodaje propušta se mogućih 7% više na cijenu ili u slučaju da Telemach u roku godinu dana stekne dionice po višoj cijeni ta viša cijena.
Na svakome je da procijeni rizike i šanse
Ovo je istina. I na ponudi se, po meni, treba izaci .A na ZSE se vise ne treba ulagati.
-
Meni je ova situacija na kraju ispala ok. Ali bih ipak volio da hanfa pošalje upit za objašnjenje prodaje na 6,70 od AH i isto tako od KK.
Ja sam nedavno odgovarao na takva pitanja. Pa bih baš volio vidjeti i ta objašnjenja.
Ponavljam, nisam ovdje izgubio novac.
A zašto si ti odgovorao na takva pitanja?
I koja su to uopće pitanja?
I jesi ti vidio ovo, što to tebi govori?
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…7949f519b7d.pdf
Sad stavi tu obavijest i njezinu objavu u kronološki slijed događaja i kretanje cijene na burzi.
Ovdje se ljude optužuje za trgovinu na burzi. Ok, sjajno. Onda bi možda trebali prije svake trgovine popuniti upitnik u kojem bi svi investitori naveli razloge svoje kupnje ili prodaje. To bi bilo zanmiljivo vidjeti. Problem su povlaštene informacije, a koje su to konkretno povlaštene informacije koje su iskorištene na burzi u regularnoj trgovini? Znači tamo neki lik prodaje umjesto da drži jer sebi želi spustiti cijenu u ponudi jer koliko sam ja vidio iz knjige dionica taj isti još drži nekoliko stotina tisuća komada istih? Pa da je imao povlaštenu informaciju, zar ne bi držao dionice? Najbolje bi prošao da nije ništa radio. A prethodno kad ste svi kupovali i dizali cijenu onda je sve bilo ok, al kad cijena pada... ubi, ubi Srbina!
Smiješno koja ekipa. Nije ni čudo da ste popušili.
A daj, pa i pticama na grani je jasno ko dan da su imali povlastene informacije i shodno tome postupali. Samo se ekipi koja o tome treba vodit racuna to ne cini sumljivo da istrazi, a kako, pa kad su svi pretakali med, pa polizali prste 😀
-
Puj, pike, ne važi
Ajde nemojte pisati da smo dobro prošli, i da budemo sretni sa tromjesečnim prosjekom
Nemojte da idem kopati stare postove, i da nađem analize i metaanalize koliko to u stvari vrijedi, i koliko smo gjupi kada to ne razaznajemo.
Da mi je kuna svaki put kada sam čula da sam gjupa ne bi mi trebao novac iz Opte, imala bih ga. Imena luda nalaze se svuda, da nikoga ne imenujemo.
A vrijedi onoliko za koliko se uspjelo prodati. Zašto se nije uspjelo za više, odgovor na to pitanje trenutno ne znamo.
Imam SF teoriju da će u neko doba i HT iz regije, i da je zbog toga pustio trećeg igrača na tržište. Mogli su komotno otjerati Opte u stečaj, nitko ne ubija kravu radi sto litara mlijeka.
A kada su papiri potekli ko' Niagara, i tada je bilo vremena za izaći, samo eto.. uspjeli smo tijekom vremena slijepo povjerovati da će se to prodati za više. Teško žabu u vodu natjerati.
Sve što se izgovori dovoljan broj puta postaje Istina
Da nije bilo otpuštanja dionica, rekla bih da je Igra bila poštena koliko može biti, al' ono baca dugu sjenu
I na kraju, nemamo pojma po koliko ćemo izaći, i kakva će biti ponuda. Opet pretpostavljamo. Objava Zabe i HT je pisana u kondicionalu- koliko bi dobili mali dioničari, a ne-- koliko će dobiti
Opet pretpostavljamo.
Sve skupa, većina je zaradila. Oni koji nisu nešto su naučili. Igra je kažu stara, samo su igrači uvijek novi.
-
Netko je napisao da taj KK radi u Hanfi??!!Pa jel to istina i da li je to moguce..... i prodavao je dionice prije svih......Meni se to cini da se netko šali.
A zasto ne bi bilo moguce? Pa nije mu zabranjeno...
Aaali, ako netko radi u hanfi, ili recimo nekoj instituciji, ili recimo banci, gdje ima eventualni pristup povlastnenim informacijama, vjerojatno postoji interni pravilnik po kojem je svaka osoba duzna prijaviti bilo kakve transaakcije vrijednosnih papira, a osobe zaduzene u toj instituciji moraju utvrditi da li eventualno postoji mogucnost da je ta osoba radila transaakcije na temelju povlastenih informacija.
Zar mislite da je Hanfa bila izvor povlastenih informacija?
Zar mislite da je lako utvrditi da je netko manipulirao povlastenim informacijama?
To je poprilicno siva zona....
-
Bilo kako bilo, govno smo pojeli svi zajedno. Tko kaže da nas nisu presvukli je ili bedast ili mu nije mjesto na burzi. Ne da su imali informacije nego su dobili najbolju cijenu. Mislim da me ZSE više ne bude vidjela u životu.
Da smo složni, sad bi se udružili i pokazali im da nas mogu pokušati varati, ali da će ih to itekako skupo koštati.
-
Nisam baš u ovoj priči, molim da mi netko pojasni gdje se ovdje desila pljačka. Koliko ja kužim, kupac je ponudio koliko je ponudio, zaba i ht su pristali na tu cijenu, svi ostali mogu, a ne moraju pristat na ponuđenu cijenu. Ovako ovlaš, ne izgleda mi zasad kao nekakva zavjera u cilju nasanjkavanja malih. Možda nešto krivo kontam. Tko smatra da vrijedi više, ne mora pristat na ponudu.
Pljačka? Zašto ne samo jednostavno kršenje zakona? Npr ja znam da će se sutra Kraš prodavati. Krašu raste cijena. Ne prodaju ni NO ni uprava svoje dionice. U drugom slučaju Ako imamo NO koji prodaje svoje dionice prije a ne iza prodaje Optime , mpžda je Optima bezvrijedna pa spašava svoje. Otpuštanjem velikog broja dionica automatski pada cijena ako nema pokrivanja. Da li mislite ako sam npr negdje u NO da nemam informacija što se dogadja - a imam itekako interesa da to znam jer mi se radi o par milijuna kina.
-
tako je bezvrijedna da je HT nije htio prodati, tako je bezvrjedna da je godišnje vraćala od 45 do 80 miliona kuna duga, a dugovi joj izlaze 2028
shvatite da optima NIJE bezvrijedna
tako je bezvrijedna da ona svoje dugove i HT i ZABI vrati za 7 godina
ona dugovanja dibavkljačima koje vraća iz redovnog poslovanja ne treba spominjati
ova je Optima kao prodana za 5 EBITDA ( vidi medije )
niti to nisu rekli istinito jer je prodana za 3,7 ebitda
optima je prodana jeftino
kao da se radi o Haitiju ili sličnoj državi
nije mi jasno kako je ZABA uopće pristala na ovo i kako je ZABA uopće dozvolila HT da radi sev što je napravio s Optimom, a na kraju je i za naše novce poklonio UG grupi
-
Renchi jedina zna tematiku i vrijednost ove prodaje.Ovo je ispod vrijedosti prodano....zašto?
Tko je to napravio?
Netko je tu odgovoran...da li je to netko iz te Švicarske banke ili iz ZABE ili HT?
-
Optima se prodala za manje nego bilo koja druga tel. kompanija iz regije....a vrijedi sigurno 8-10 kn sad. I novi vlasnik je sretno ovo kupio.....to je kao da prodate kv stana u ZG na dobroj lokaciji, novo, centralno,garaža za 1000 eura?1Tko bi to prodao?Strpljivo čekam premiju od kupca za nas koji cemo sacekati konacnu ponudu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner