Razocaran tesko, iskreno u mislima vise a racunao nize, kontam da ce ponuditi cijenu otkupa od 6.7-7.5, (7.5-10%=6.7) jednostavno kontam da je odredena znala cijenu otkupa od malih uzela 10% nize ali odmah, ili na cijenu 5.32 dodate premiju za preuzimanje 25% i dobijete 6.65, ako ne bude tako nekako pocet ce se prozivati AH i KK po portalima, novinama i krece strka oko povlastenih trgovanja a vidimo da vec ima pomaka u smislu da je i HT na sudu zbog izvlacenja novaca koji ce najvjerovatnije izgubiti. Ovo je moje neko razmisljanje, bio sam optimista a sad poslje isplate ZSE me nece vise viditi
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Za izlazak uvijek mogu cekati. Ako mogu dobiti bar 5.36, to je ok, ako ne ima vremena.
-
Mozda je ana prodala nekom iz telemaha..
-
Možda. Možda da krim policija pita Hanfu. U Hrvatskoj.
-
cekamo cijenu preuzimanja od malih, prema tome idemo li na : https://www.esma.europa.eu/regulation/trading/market-abuse
-
Možda.
To nikad nećemo otkriti unatoč tome što je u Hanfu došlo i pojačanje u liku KK.
Nisu oni vesla sisali, mi ih sišemo konstantno na našoj ZSE. Pogotovo kod preuzimanja, sumnjivih salto dokapitalizacija, istiskivanja, delistiranja.......
Ah, zaboravih spomenuti i izvanredne povjerenike iliti agente države koji “izvanredno “upravljaju tuđom imovinom.
-
Sheriff - to što pišeš je zapravo rezultat tvoje škole života u čemu je burza samo dio priče. Naučio si svoje lekcije otkrio što za tebe funkcionira i toga se držiš. I naravno da se i dalje povremeno dogode promašaji jer je to normalno, zato postoje odgovarajući iskustveni mehanizmi upravljanjem rizika. Ali bez poznavanja nekih temeljnih mehanizama i okvira (računovodstveni, financijski, pravni itd) ta priča bi bi bila puno teža čak i da je ZSE najsavršenija burza na svijetu. Tako da sve ima svoje.
Osobno sam već puno puta rekao da sam po tom pitanji još u investicijskom vrtiću, ali su mi zadnje dvije "pušione" (DLKV i OPTE) mnogo štošta smjestile na svoje mjesto. Inače moj prosjek na OPTE je 1 lipu manji od tromjesečnog tako da to nije striktno pušiona, ali očito nije ni uspjeh. Ali naučeno je - ogromno toga iz moje perspektive.
Mislim da je najvažniji upravo unutrašnji odnos prema situacijama koje ne idu onako kako smo si mi zamislili. E tko to savlada - ništa mu ne stoji na putu da uspije u bilo čemu.
-
ako ja dobro čitam za male dioničare se ne zna nikakva cijena. I prosjek od 8.4. do 8.7. nema nikakve veze. Samo se navodi da će dio koji se kupuje od Zaba-e i HT-a biti niži od tog prosjeka. Ponuda za ostale će tek uslijediti....
-
Sheriff - to što pišeš je zapravo rezultat tvoje škole života u čemu je burza samo dio priče. Naučio si svoje lekcije otkrio što za tebe funkcionira i toga se držiš. I naravno da se i dalje povremeno dogode promašaji jer je to normalno, zato postoje odgovarajući iskustveni mehanizmi upravljanjem rizika. Ali bez poznavanja nekih temeljnih mehanizama i okvira (računovodstveni, financijski, pravni itd) ta priča bi bi bila puno teža čak i da je ZSE najsavršenija burza na svijetu. Tako da sve ima svoje.
Osobno sam već puno puta rekao da sam po tom pitanji još u investicijskom vrtiću, ali su mi zadnje dvije "pušione" (DLKV i OPTE) mnogo štošta smjestile na svoje mjesto. Inače moj prosjek na OPTE je 1 lipu manji od tromjesečnog tako da to nije striktno pušiona, ali očito nije ni uspjeh. Ali naučeno je - ogromno toga iz moje perspektive.
Mislim da je najvažniji upravo unutrašnji odnos prema situacijama koje ne idu onako kako smo si mi zamislili. E tko to savlada - ništa mu ne stoji na putu da uspije u bilo čemu.
Samo za dvije lipe sam bolja od vas, ali nema veze ja ću svoje dionice zadržati , barem ih u prvoj javnoj ponudi neću prodati. Za istiskivanje je potrebno 95% sto znaci da UG treba još otkupiti malo vise od 40% što nije bas tako jednostavno.
Onih posljednjih 5% je najteže skupiti iz raznoraznih objektivnih i subjekti razloga imaoca dionica pa je zato dozvoljeno odstupanje od pravila da imaš apsolutnu kontrolu nad svojim vlasništvom, tako da trenutno ne brinem i čekam razvoj situacije.
Jednu dionicu sam (davno) prodala tek u drugoj objavi javne ponude jer mi je u prvoj cijena bila preniska.
Postoji i zakonska mogućnost dizanja cijene tokom trajanja ponude, ako se istek roka ponude bliži kraju, a ponuditelj procjeni da neće skupiti željenu količinu.
-
Bit ce kao i kad se preuzimao viktor lenac cini se... bjezite dok mozete
-
-
Bit ce kao i kad se preuzimao viktor lenac cini se... bjezite dok mozete
Ili LRH.... gledajte , škola zasada nije skupa, al mogla bi biti, za tvrdoglave .
-
Iskreno jako sam razočaran cijenom, jer sam očekivao od 11-14, ali očito su to bile puste želje. Za ovu siću, zbog koje sam i u minusu mislim da ću ih zadržati koliko je god moguće.
Zanima me da li netko zna da li ovih 2,2 milijuna od A. H. po cijeni od 6,7 isto ulaze u prosjek iako su prodane mimo burze, ali u tom vremenu?
-
ako ja dobro čitam za male dioničare se ne zna nikakva cijena. I prosjek od 8.4. do 8.7. nema nikakve veze. Samo se navodi da će dio koji se kupuje od Zaba-e i HT-a biti niži od tog prosjeka. Ponuda za ostale će tek uslijediti....
Da. Samo treba napomenuti da se ne navodi da će i ZABA kupiti po cijeni nižoj od tog tromjesečnog prosjeka već samo HT po posebnim ugovornim uvjetima.. Vidi moj post na str. 421.
To što smo vidjeli je samo objava HT-a. Čekamo još objavu ZABA-e.
Ponuda malima će definitivno biti viša od 5,36 ili Telemach neće imati cijelu Optimu. Ja očekujem cijenu između 5,74 i 7,62 i to bliže gornjoj granici s obzirom da im je cilj preuzet 100% kompanije.
-
Ledica - da iako se trenutna situacija ne čini najsretnija, očito postoji vjerojatnost da se priča razvije u nekom pozitivnijem smjeru ovisno što će glavni igrači odlučiti s ostatkom dionica. Jednom sam popušio na Ini kad sam odmah brže bolje prodao Molu po ponuđenih 2800, a poslije je cijena narasla, tako da je sve moguće dok igra traje, a ovdje još ništa nije do kraja odlučeno. Recimo da 5,36 za sada imamo, a dalje će se vidjeti. Pa tko ima strpljenja i hrabrosti čekati...
U skladu s tim postoje rizici koje bilo koje rješenje situacije sobom nosi, ali i odgovarajuće premije - ako se rizik isplati. Baš dok sam ovo počeo pisati sam paralelno gledao HTV Dnevnik - i u jednoj priči o avioprijevoznicima se pojavila scena sa Airbus-om na čijem nosu piše "No Guts - No Glory" Očito ne slučajno (barem kod mene to nikad nije slučajno).
-
Kolika je vjerojatnost da iza kupovina bloka dionica AH stoji telemach iza skrbničkog računa?
-
LodeRunner pokusala sam izracunati na nacin kako je napisano u renchinom postu - ponderirani prosjek zakljucnih cijena u zadnja 3 mjeseca.
Prema tome bi bilo 5,74 kn.
Jel bi htio, molim te, provjeriti svaku stavku jer sam vjerojatno u nekoj kucici na nekom datumu pogresno upisala? :)) Nisam mogla drugacije nego rucno unijeti kolicine za zakljucne cijene.
Ponderirani prosjek zakljucnih cijena zadnjih tri mjeseca meni ispadne 5.35kn. Mislim da su svi izracuni tu negdje tako da imamo referentnu vrijednost. Budem jos pitao brokera u ponedjeljak.
-
LodeRunner pokusala sam izracunati na nacin kako je napisano u renchinom postu - ponderirani prosjek zakljucnih cijena u zadnja 3 mjeseca.
Prema tome bi bilo 5,74 kn.
Jel bi htio, molim te, provjeriti svaku stavku jer sam vjerojatno u nekoj kucici na nekom datumu pogresno upisala? :)) Nisam mogla drugacije nego rucno unijeti kolicine za zakljucne cijene.
Ponderirani prosjek zakljucnih cijena zadnjih tri mjeseca meni ispadne 5.35kn. Mislim da su svi izracuni tu negdje tako da imamo referentnu vrijednost. Budem jos pitao brokera u ponedjeljak.
Ovako piše u ZPDD, ne spominje se zaključna cijena, možda dođe na isto ? Ili postoji razlika ?
Isto pravilo o računanju prosječne cijene vrijedi i ako je na tržištu viša ili niža cijena.
Dakle, ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu.
.......(3) Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, računajući od dana koji prethodi danu nastanka obveze.......
-
Prosjek svih cijena nije prosje zakljucnih cijena, nego prosjeci svakog dana
Meni ispadne 5,57, ali posto je na brzinu preko moba, ne mora biti tocno 😁
-
Prosjek svih cijena nije prosje zakljucnih cijena, nego prosjeci svakog dana
Da, očito nije isto, ali da li i izračun pokazuje razliku? Na niži ili visi prosjek ?
Kolegica Kvark je računala po prosječnim zaključnim cijenama i došla do 5,36.
-
dobro za procitati, svi koraci objasnjeni
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-