častim Vas nekom klopom. no homo molim lijepo. XD
ali ovakvih nam treba više na forumu
hvala još jednom od srca.
molim admina da ne obriše post ali volim javno zahvaliti
častim Vas nekom klopom. no homo molim lijepo. XD
ali ovakvih nam treba više na forumu
hvala još jednom od srca.
molim admina da ne obriše post ali volim javno zahvaliti
evo baje s 45 000 na asku...
A pobjegao netragom isto na brzinu...
Display More...
Temeljem ono malo znanja o trgovačkom pravu, HT i ZABA prvo trebaju regulirati nove međusobne odnose (vezane za upravljačka prava i ovlast ZABA-e da proda sve HT-ove dionice) u skladu sa Rješenjem AZTN, a obzirom na otezanje HT-a ne sumnjam da će i to potrajati neko vrijeme, pogotovo što se bliži sezona godišnjih odmora. Tek nakon toga ZABA može nastaviti proces prodaje i bilo što ugovoriti sa eventualnim kupcem. Ispravite me ako griješim.
Po meni, to će se otegnuti najranije do jeseni.
Ne nastavlja Zaba postupak prodaje nego odabrana investicijska banka.
A ugovor ili bilo koji drugi dokument o prodaji dionica HT-a i ZABA-e će potpisati ili dogovore s investicijskom bankom voditi Meri i Jubito na osnovu usmenog dogovora sa većinskim vlasnicima.
Ne nastavlja Zaba postupak prodaje nego odabrana investicijska banka.
A ugovor ili bilo koji drugi dokument o prodaji dionica HT-a i ZABA-e će potpisati ili dogovore s investicijskom bankom voditi Meri i Jubito na osnovu usmenog dogovora sa većinskim vlasnicima.
A dobro. Mislila sam reci da investicijska banka vodi postupak prodaje a ne Zaba. Zaba svakako daje suglasmost za prodaju kao i Ht. Ht iako ne vodi vise prodaju ne mora pristati na cijenu, to dogovara a vjerovatno je vec dogovorio sa Zabom.
A dobro. Mislila sam reci da investicijska banka vodi postupak prodaje a ne Zaba. Zaba svakako daje suglasmost za prodaju kao i Ht. Ht iako ne vodi vise prodaju ne mora pristati na cijenu, to dogovara a vjerovatno je vec dogovorio sa Zabom.
Sve što ste napisali je netočno.
Nakon 10.7. HT gubi pravo upravljanja svojim i Zabinim dionicama
Ugovor između njih o upravljanju Optimom automatski se raskida.
Optimom će upravljati Zaba,, zato su već i imenovali članove NO.
HT mora ovlastiti ZABU ILI DRUGU. BANKU da proda sve dionice Optime u vlasništvu HT-a.
AZTN u svome Rješenju ne navodi da i Zaba mora prodati svoj udio u Optimi, jasno , Zaba nema problem sa nedopuštenom koncentracijom.
Zaba ili druga banka za prodaju HT- ovih dionica Optime vise ne treba dopuštenje, suglasnost ili privolu HT-a jer nastupa trenutak prisilne prodaje.
Upravo to je intencija i svrha svih rješenja regulatora kojima se rješava problem nedopuštene koncentracije .
Zaba ne mora prodati svoj udjel u Optimi.
Zaba može samostalno prodati svoj udjel u Optimi kome hoće i po cijeni koju ispregovara.
To je moje razmišljanje odnosno tako ja shvacam tijek i završetak ovog postupka.
zaba može sama prodati ali opet stjecatelj mora dati ponudu za preuzimanje (25%)
HT mora ovlastiti ZABU ILI DRUGU. BANKU da proda sve dionice Optime u vlasništvu HT-a.
AZTN u svome Rješenju ne navodi da i Zaba mora prodati svoj udio u Optimi, jasno , Zaba nema problem sa nedopuštenom koncentracijom.
Zaba ili druga banka za prodaju HT- ovih dionica Optime vise ne treba dopuštenje, suglasnost ili privolu HT-a jer nastupa trenutak prisilne prodaje.
Bravo Ledice, taj datalj da Zagrebačka banka temeljem rješenja AZTN nije dužna prodati svoje dionice sam smetnuo sa uma i baš mi se ne sviđa.
U svakom slučaju, nije baš da smo sve napisali netočno, jer iako ugovor između HT-a i ZABA-e automatski prestaje, dalje se to sve mora pravno regulirati, a što i kako, to je ipak pitanje za nekog sa većim pravnim znanjem od mojeg.
Logika stvari je da ako je HT zaključio kakav ugovor o prodaji sa Credit Suisse taj ugovor prestaje, osim ako su u ugovor ugradili nekakvu odredbu o postupku prodaje nakon 10.07.2021. u što čisto sumnjam.
Credit Suisse su angažirali HT i ZABA, a nakon 10.07.2021. više nema HT-a u igri.
Ne znam, možda lupam gluposti, ali mi se čini kao pravna zavrzlama.
Kako god okrenuli, opet nam slijedi zanimljivo razdoblje, ali sam nekako uvjerenja da će Optimom bolje upravljati ZABA nego HT.
Biti će zanimljivo vidjeti da li će zamjeniti ili će ostaviti HT-ovog Batelića.
Informacije vezane za postupak prodaje dionica društva OT - OPTIMA TELEKOM d.d.
Ne. Ht uvijek upravlja svojim dionicama jer je to njihovo vlasnistvo. Ne upravlja vise drustvom. Dionice nikada teoretski ne mora prodati niti pristati na cijenu, ali nece upravljati poslovanjem pa postaje kao ti koja imas dionice ali nikakva utjecaja na poslovanje, bez prava glasa. Ti imas glas ali je blizu nule nhf. Agenciia se ne bavi vlasnistvom nego utjecajem na poslovanje.
Zaba ne mora prodati ali ce bolje prodati paket s Htom s upravljackim pravima
nitko nema obvezu prodati dionice
Tko bude držao dionice optime,zaba ili netko treći neče moći koristiti uoravljačka prava tih dionica. Što Vam to govori.
Tko bude držao dionice optime,zaba ili netko treći neče moći koristiti uoravljačka prava tih dionica. Što Vam to govori.
Zaba ili netko treći može korisititi i ima upravljačka prava, HT ne može. Ni direktno, ni indirektno.
Zaba će prodati dionice Optime, ali neće ih prodati pod bilo kojim uvjetima i po bilo kojoj cijeni, nego tako da budu ispunjeni regulatorni uvjeti i zadovoljeni uvjeti (dužnički i vlasnički) prodavatelja.
Svaka intencija novog upravljača da poveća vrijednost Optimi u prodaji je dobrodošla. Mislim da Zaba može bolje upravljati Optimom od HT-a, ali da to neće dugorocno raditi. Ja očekujem relativno brzu prodaju.
Zaba ili netko treći može korisititi i ima upravljačka prava, HT ne može. Ni direktno, ni indirektno.
Zaba će prodati dionice Optime, ali neće ih prodati pod bilo kojim uvjetima i po bilo kojoj cijeni, nego tako da budu ispunjeni regulatorni uvjeti i zadovoljeni uvjeti (dužnički i vlasnički) prodavatelja.
Svaka intencija novog upravljača da poveća vrijednost Optimi u prodaji je dobrodošla. Mislim da Zaba može bolje upravljati Optimom od HT-a, ali da to neće dugorocno raditi. Ja očekujem relativno brzu prodaju.
Tako je Flight, pogrešno sam napisao, mislio sam na glasačka prava.
zaba može sama prodati ali opet stjecatelj mora dati ponudu za preuzimanje (25%)
To se podrazumijeva, Zaba ima cca 38%.
Ako HT ovlasti neku drugu banku za prodaju svog udjela,kupac Zabinog udjela javnom ponudom za preuzimanje olakšat će joj posao.
Ne. Ht uvijek upravlja svojim dionicama jer je to njihovo vlasnistvo. Ne upravlja vise drustvom. Dionice nikada teoretski ne mora prodati niti pristati na cijenu, ali nece upravljati poslovanjem pa postaje kao ti koja imas dionice ali nikakva utjecaja na poslovanje, bez prava glasa. Ti imas glas ali je blizu nule nhf. Agenciia se ne bavi vlasnistvom nego utjecajem na poslovanje.
Zaba ne mora prodati ali ce bolje prodati paket s Htom s upravljackim pravima
Ovako kako vi kolegice tumačite, raskidom ugovora između Zabe i HT -a dolazimo u situaciju da HT uopće ni ne treba prodati svoj udio u Optimi jer sa 17% udjela postaje skoro pa beznačajan, pogotovo naspram Zabe koja ima duplo vise , 38% i najveći je pojedinačni dioničar.
Čemu onda sav taj cirkus 7 ili 8 godina ?
Raskidom ugovora sa Zabom HT gubi pravo upravljanja Optimom i postaje samo jedan dioničar sa 17% udjela.
A prava vezana uz vlasnistvo na dionicama, premda deklaratorno pod ustavnom zaštitom jako su relativan i rastezljiv pojam.
Npr. gospon Ramljak je mjesecima prije nego su vjerovnici počeli razmisljati o nacrtu Nagodbe u Agrokoru , svečano pred Božić 2017. g. objavio dioničarima, ne Agrokora nego vrlo uspješnih društava izlistanih na ZSE, perjanica hrvatskog tržišta kapitala da njihove dionice vrijede nula kuna.
O, da, nismo izgubili vlasnistvo , samo je naše vlasnistvo izgubilo vrijednost u potpunosti.
Nije šija nego vrat.
https://mediadaily.biz/2021/06/11/cit…ne-integracije/
Eto nam i novog prijedloga zakona
ta prodaja, upravljačka prava, ht, zaba, investicijska banka i sve to što ste prošli do evo konačnog regulatornog termina u ovoj famoznoj "privremenoj" koncetraciji i što se dogodilo- baš ništa i dalje će se događati isto to - baš ništa i to će biti tako sve dok ht ne odluči drugačije, ne atzn, ne zaba nego ht
zaba je svoje mogla riješiti bez ht-a kad god je htijela, ali nije, zašto nije, zato jer su tu neki drugi interesi u pitanju koji očito vrijede više od prodaje tog udjela i sve akcije poduzete shodno rješenju aztn-a su bile obična farsa, formalnost bez stvarne namjere, ht ne mora prodati, mora prestati koncetracija prenošenjem upravljačkih prava na zabu ili na treću nepovezanu osobu, tu je kol. Meri savim objektivan, ht niti zaba ne moraju baš ništa niti su u kakvoj obvezi, u stvari potpuno svejedno, iza 10.07 neće se pisati ht nego zaba( ) ili neko treći a ht će i dalje posredno upravljati a ako stvari krenu nekim nepredviđenim tokom, tu je osigurač od onih zadnih 200M kn duga koliko se siječam iz 2019. koji može pustiti na naplatu kad god im se digne...i također, možda je i dobro da ht ima interes jer što bi bilo da ga nema i da se dogodi neka varijacija svinjarije kao aktualno na dlkv gdje večinski od 60% ide nulovati sam sebe
barbosa 2.0 plašite me.. plašite..
Ne mogu pročitati članak bez da platim... Je li netko platio i pročitao ? Lako platim ali ne da mi se registrirat..
https://mediadaily.biz/2021/06/11/cit…ne-integracije/
Eto nam i novog prijedloga zakona
Ako je to istina, očekujem obavijest o ponudi sljedeci tjedan.
Ali kolege.. sjećateli se.. taj isti portal.. koji je prošle godine u ovo vrijeme imao naslov.. "saznali smo je li UG dao ponudu z Optima " ispostavilo se da je prevara ako se sjećate