Možete se vi sprdati sa mnom koliko hoćete, ali ja taj zajam na horizontu vidim kao potencijalnu prijetnju svojem ulaganju.
Računam da je 30.06. kao datum dospijeća bio odabran sukladno nekakvim predviđanjima o eventualnoj prodaji i isplati zajma od strane novog vlasnika, ali to je po svoj prilici palo u vodu.
Kolega ako se sjećate jedini sam ja o ovome govorio u zadnjih godinu dana u više navrata, a i tada kao i sada ljudi ovu činjenicu minoriziraju. Zapravo je smiješno što se i negativne stvari kao prodaja od strane SoKrea predstavlja kao nešto dobro jer eto jeftino se može dokupiti. Ja se uopce ne bi iznenadio da 3.7 ili 4.7 dodje obavjest kako je račun optime u blokadi radi nemogućnosti naplate i da je račun blokirao ht. Zaba nemoze sve i da hoće dati novi kredit, jer da je mogla nebi to radio HT dok je upravljao optimom . Optima je , čisto da se ne zaboravi kako bi rekao Baka , u postupku predstecajne nagodbe , što to znači za kreditnu sposobnost i zaduživanje, valjda svi znate .
Osobno, mislim da je game over , al u negativnom smislu , i to uskoro . Zato SoKre bježi glavom bez obzira, ako je on izgubio vjeru onda se ne piše dobro. Pa taj je kupovao po ovim cjenama ima godinu dana!!! Ovo je samo moje razmišljanje, dione nemam , a imao sam u više navrata, a mozda i griješim nebi bilo prvi put ...
Je, to je tvoje razmišljanje a ja mislim eto da je pogrešno. Zaba i HT su zamijenili uloge, ali i dalje zajedno prodaju Optimu. A to znaci da ce je vjerojatno dalje i kreditirati do trenutka prodaje.
Ja mislim da bi trebao nabaviti knjigu dionica prije konacnih zaključaka. Svakoj materiji treba pristupiti na vise razina i sagledati je iz svih pozicija. A ne crno-bijelo.
Optima i njezina prodaja ima svojih problema, al mislim da oni nisu vezani za dospjece duga koji drži HT i njegovo refinanciranje.