1000 od nekog i 444 od Kreše? XD
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
1000 od nekog i 444 od Kreše? XD
Ako je 444 onda je klasika, ako je 1444, to znači da je prodaja gotova i da ide po 44,4 kn
-
Pa tko kaže da je problem bilo sto dokazati? To nije problem. I tko kaže da se Marica “izvukla”? To sto “file” stoji u nečijoj ladici ne znaci da je za sve aktere priča završena.
Dobro dokazi nam onda ako nije problem dokazat ?
Ovo pitam za hanzekovicku da ne bude zabune
-
meni je puno draže da cijena prije raspleta pada pod nerazumnim pritiskom nego da raste kao npr. na atpl bez ikakvog konkretnog povoda. malih investitora nema da to pokupuju dok su institucionalni zabavljeni nabijanjem cijene na podravci. takmičiti se sa algoritmom nema nikakvog smisla. samo strpljenje.
zanimljivo mi je ovo a cijena se krece sukladno ponasaju nekih ovdje, koji bez osnove, kao slonovi u staklarni tumace situaciju, ali ono sto me zanima vise je vase spominjanje algoritma, imate li nekako sistematiziran uvid u knjige koji pokriva ovu tezu...
ne znam ali sam pričao sa ljudima vani koji znaju da brokeri koriste skupe programe i algoritme koji automatski reagiraju. nešto tipa umjetna inteligencija. im nekih koji očitavaju naloge i informacije prije nego što je došlo do transakcija. SEC je to čak htio i zabraniti. ja sam inače matematika vječna dvojka pa nisam baš pravi sugovornik za tu temu. za naše brkere znam već dugo jer sam primjetio kako te preskaču kad to upale. automatski nalozi. ti ukucaš on preskoči i tako do limita koji odrede.
-
Pa tko kaže da je problem bilo sto dokazati? To nije problem. I tko kaže da se Marica “izvukla”? To sto “file” stoji u nečijoj ladici ne znaci da je za sve aktere priča završena.
A sto ti brineš .... ne dokazuje se na forumu nego na sudu, a prije toga u prostorijama nadležnih za takva postupanja.
-
A sto ti brineš .... ne dokazuje se na forumu nego na sudu, a prije toga u prostorijama nadležnih za takva postupanja.
Brinem jednako kao i ti ocito, ako das takvu izjavu da nije problem dokazati onda se ocekuje i obrazlozenje toga sta nije problem jer nije problem jel da, u suprotnom to je samo tvoje misljenje da nije problem dokazati, a ne cinjenica.
-
Vrijeme je na strani malih dionicara, a i cijena na trzistu. To treba iskoristiti.
Ili su se slučajno ovi prodajni nalozi sad izložili?
Nije ovo crypto-burza da se ne zna tko tu koga i za koje novce.
-
Kolika je uobicajena premija u preuzimanju ?
Prosječna premija za preuzimanje Telecom u USA i neamerici
Trendovi premija i preuzimanja u američkom TME sektoru, prema Deloitteovoj analizi:
- Prosječna premija za preuzimanje od 2014. do 2016. godine: 38 posto
- Prosječna premija za preuzimanje od 2017. do 2019.: 55 posto
Premijski trendovi M&A u neameričkom TME sektoru:
- Prosječna premija za preuzimanje od 2014. do 2016.: 12 posto
- Prosječna premija za preuzimanje od 2017. do 2019.: 15 posto
-
Lagano spuštanje prosjeka, pa 6,70kn bude izgledala kao premija.
-
ako je gdja Hanzekovic uzela REPO po 5% kamate valjda racuna da ce to najmanje po 7 kuna biti prodano. A kako su REPO obicno kratkotrajni krediti valjda racuna i da se to u dogledno vrijeme prodati. Ne razumijem sada ovaj strah i paniku. Ako je kamata na REPO veca onda je valjda i njena ciljana cijena veca.
u svemu ovome je kljucna prva rijec posta, ako.
-
-
Ako nije repo onda je gdja H. zaista
prodala dilnice. Taj kojemu je prodala je preuzeo na sebe rizik da ce dionica vrijediti u preuzimanjun vise od 6,7. To je mozda jos bolja varijanta nego REPO.
Samo ima nesto zanimljivo. Zasto bi gdja Hanzekovic prodala 3 mjeseca prije preuzimanja nesto sto ce vjerojatno vrijediti vise nego po cijeni po kojoj je prodala ? Ili joj hitno treba lova pa je monetizirala imovinu tj bas prodala ili je nekome predala premiju, a sebi je monetizirala dionice sada koje ce uskoro prodati. U oba slucaja njoj je hitno trebao novac. Onaj koji je kupio sigurno nece izgubiti. Ili je banka pa ce kakvu " sitnicu " uzeti kao proviziju ili je firma koja ce tu istu optimu kupiti, a da bas ne pokazu po kojoj cijeni izveli ovo sa REPO. Za koga ovo izvode ? ZABA sigurno sve zna i po.kojoj cijeni.ovo ide. HT isto tako. Tko ne zna ? Mali dionicari.
-
Kome i zasto bi ta rukovoditeljica morala ista objasnjavati ?
Evo u mojoj tvrtki ako dođem do informacija koje mogu utjecati na kretanje dionice , mogu kazneno odgovarati ako ih podijelim sa trećim osobama ili ako sam poduzmem nešto na osnovu tih informacija.
Isto je bilo i dok sam radio u jednoj banci.
Također radim u dioničkom društvu i zabranjeno nam je trgovati dionicama tvrtke ili njenim derivatima tijekom zaključenja kvartala.
Mislim da niti ne moram spominjati pravila o odavanju povlaštenih informacija.
Međutim, fluktuacije cijene nisu tolike da bi se netko mogao obogatiti s manjom količinom uloženog novca, čak i kada bi netko znao povlaštene informacije. -
Ako se manipulira cijenom optime da se sruši tromjesečni prosjek i na taj način opet opljačkaju mali dioničari kome se to treba prijaviti
onaj koji to radi, ako radi, ujedno ta osoba treba za to i osobno odgovarati. Radi se o prilično velikim novcima koje bi ta osoba htjela zamračiti.
Koliki je tromjesecni prosjek optime ?
Tko kupuje i prodaje ? Zašto je 20 000 dionica protrgovano znatno ispod cijene koju je postigla manjinska dioničarka A Hanžeković ?
Kome, tj kojoj ustanovi se treba prijaviti sumnjive transakcije ?
-
Ako se manipulira cijenom optime da se sruši tromjesečni prosjek i na taj način opet opljačkaju mali dioničari kome se to treba prijaviti
onaj koji to radi, ako radi, ujedno ta osoba treba za to i osobno odgovarati. Radi se o prilično velikim novcima koje bi ta osoba htjela zamračiti.
Tko kupuje i prodaje ? Zašto je 20 000 dionica protrgovano znatno ispod cijene koju je postigla manjinska dioničarka A Hanžeković ?
A sve sumnje na manipulacije bi trebalo prijaviti svakako regulatoru..... na Potrosaci@hanfa.hr s naznakom "Predstavka"!
-
največi manipulator cijenom je ht koji pod krinkom transparentne prodaje na daje obavijest ima li ili nema ponuda za opte jel nakon obavijesti da su ovi svicarci angažirani za daljnju prodaju isčitati se može samo da zainteresiranih nema ili ne nude prihvatljivu cijenu tako da bi cijena trebala shodno tome trenutno trebala biti i niža a ipak nije pa im možda i te neprihvatljive cijene postaju prihvatljive......
-
A sve sumnje na manipulacije bi trebalo prijaviti svakako regulatoru..... na Potrosaci@hanfa.hr s naznakom "Predstavka"!
Ja sam morao odgovarati na nebulozna pitanja Hanfi pa bi shodno tome tebalo bi svakodnevno pratiti trgovanje optom i konkretne primjere svakodnevno prijavljivati Hanfi. Pa ako im dođe desetak prijava dnevno možda nešto i naprave iako se ovdje radi o velikoj ribi pa sumnjam. Da vidimo hoće li onda biti strašila.
-
Ja sam morao odgovarati na nebulozna pitanja Hanfi pa bi shodno tome tebalo bi svakodnevno pratiti trgovanje optom i konkretne primjere svakodnevno prijavljivati Hanfi. Pa ako im dođe desetak prijava dnevno možda nešto i naprave iako se ovdje radi o velikoj ribi pa sumnjam. Da vidimo hoće li onda biti strašila.
Nebulozna pitanja ? Da nam država nešto vrijedi, vrijedila bi i Hanfa. Ova je Rvacka društvo koje nema koheziju niti ikakav zajednički interes njenih građana, osim krađe. To može ići dok se sve ne pokrade. Tako da HANFI treba prijaviti, a što će ista napraviti to je pitanje jer ne zaboravite da ste u Rvackoj. Ovdje se imovinsko pravne stvari rješavaju na alternativne načine.
-
Zašto ovoliko nervoze ujutro? Ovo ne može loše završiti. Malo se love još prestrašeni i to je to. Prometi su nikakvi.
Nema straha.
-
Nebulozna pitanja ? Da nam država nešto vrijedi, vrijedila bi i Hanfa. Ova je Rvacka društvo koje nema koheziju niti ikakav zajednički interes njenih građana, osim krađe. To može ići dok se sve ne pokrade. Tako da HANFI treba prijaviti, a što će ista napraviti to je pitanje jer ne zaboravite da ste u Rvackoj. Ovdje se imovinsko pravne stvari rješavaju na alternativne načine.
Čuj, daj se ti pozabavi Optimom i manipulacijom a ne državom. To njakanje da je država kriva je otprilike na razini da je za tvoj karijes i bolni zub kriv odnosno nadlezan ministar zdravstva, a ne lokalni stomatolog. Ne zoveš ministarstvo kad te boli zub u pomoć, nego svog stomatologa. Dakle, konkretne akcije za rješavanje konkretnih problema, a ne apriorna analiza o “besmislenosti ljudskog postojanja”....
Zašto ovoliko nervoze ujutro? Ovo ne može loše završiti. Malo se love još prestrašeni i to je to. Prometi su nikakvi.
Nema straha.
Ma to je cini mi se gotova stvar, al pitanje je usuglašavanja cijena jednih i drugih. Ne vidim razlog da o konačnoj cijeni za manjinske ne odlučuju oni sami.
-
Nema straha.
Nema nervoze kolega. Nisam prodao ništa u ovoj godini samo nadokupio još cca 50tak tisuća. Mislim da ako nas maZe vrebaju radi treniranja strogoće onda im barem moramo dati do znanja da nismo ofce. Zašto bi se ljude strašilo i izbijalo im se novce sad u 5 do 12 ako mogu nešto zaraditi. Pa kako će ova burza naprijed ako iz opte izađe 90% nezadovoljnih???
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti