Možda se radi o ovom scenariju s lošim FI. HT je upravljao Optimom kako je upravljao dok nije potpisan ugovor o prodaji s kupcem. Nakon toga su krenuli u otvoreno čerečenje firme zadnjih tjedana. To bi značilo da sljedeći tjedan, dva će biti objava o preuzimanju firme.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
To su sve špekulacije. Ne može HT ništa posebno niti agresivno izvoditi jer su kazne od strane AZTN i HAKOM-a za takve stvari, i do neki postotak od prihoda kompanije. Može, pomalo grickati i uvijeno privlačiti korisnike, kao i A1 i svi ostali. Nitko ne želi baš da se izloži istragama i sankcijama, IMHO.
Puno je ovdje krokodila i svi imaju interes da povećaju/(ne izgube) svoj prostor utjecaja u "bari".
-
još se kupuje
OPTE KOPSEJAK KREŠIMIR 786 0.00% 642,233 -
UG radi iste distribucijske kerefeke u susjedstvu kao i kod nas. Biti ce zanimljivo vidjeti jel ce im to na kraju biti dobar ili los potez. U medjuvremenu, DT je pred prodajom nizozemskih operacija.
Watchdog clears way for Telenor to enter fixed broadband market
QuoteTelenor noted in a statement, however, that United Group has rejected proposals for further cooperation on media distribution: ‘Telenor has not yet received the rights and permission to distribute the content produced or owned by the United Group, such as H1, Nova S, Sport Club and others, a total of 22 channels. We are sorry that United Group made such a decision, and we remain open to further negotiations on channel distribution, convinced that they will recognise the importance of this cooperation for all – citizens of Serbia, companies operating in the same segment and society as a whole.’
-
Koliko će u iduća dva mjeseca bit ovakvih pucanja po šavovima?
Kolega, nije nikakvo pucanje po šavovima.
Dobro sam zaradio, ne mogu se žaliti, ali prestao sam vjerovati u transparentnost postupka, odugovlačenje i otezanje svih strana u postupku, odugovlačenje države da donese propis koji nedostaje. Što se prodaja više oteže, rizik je meni veći. A svijet je velik, pun prilika....svaki dan.
Svima Vama koji ste ostali želim da se proda po barem 11,00 kuna.
-
U nekom trenutku je postalo jasno da će HT ovo otezati do krajnjih mogućih granica. Ni meni nije drago ovo što rade, jer je svaki kvartal sve manje korisnika, pa je i vrijednost firme sve manja. Nije mi jasno kako ZABA dopušta da joj HT uništava njeno vlasništvo.
Kao što ste naveli najviše me brine što je ovo Hrvatska, a Hrvatsku sam jednom doživio na Agrokoru. Ipak, ovdje nisam izložen s bitnom količinom portfelja, a ulaz mi je ispod 3 kune jer sam još davno kupovao na 1,60-2,00.
Srećom, 10.07. ipak nije daleko, još samo dva mjeseca. -
Ma ljudi, ja sam uvjeren da je to prodano, samo se čeka istek upravljanja HT.
U slučaju da nije prodano onda smo nahebli.
-
Jedna mi je stvar posve nejasna.
A to je Zaba .
Većinski vlasnik bez prava glasa, a čini se i bez interesa
Da imaju osobnog interesa našli bi načina to riješiti.
Kada se nešto hoće, uvijek se nađe načina. Kada se neće, nađe se isprika.
-
U nekom trenutku je postalo jasno da će HT ovo otezati do krajnjih mogućih granica. Ni meni nije drago ovo što rade, jer je svaki kvartal sve manje korisnika, pa je i vrijednost firme sve manja. Nije mi jasno kako ZABA dopušta da joj HT uništava njeno vlasništvo.
Kao što ste naveli najviše me brine što je ovo Hrvatska, a Hrvatsku sam jednom doživio na Agrokoru. Ipak, ovdje nisam izložen s bitnom količinom portfelja, a ulaz mi je ispod 3 kune jer sam još davno kupovao na 1,60-2,00.
Srećom, 10.07. ipak nije daleko, još samo dva mjeseca.u tome i zaeb sa svim tim M&A.
jednostavno se otegnu, iz ovih ili onih razloga, preko svake mjere i realno je za očekivati da će većini taj novac zatrebati za neke druge svrhe, ma koliko se taj scenarij isključivao.
i to će tako biti dok god se ZSE ne uredi i vrati povjerenje ulagača, pa da se i novac sa štednje ima di oplođivati.
i negativnim kamatama na štednju usprkos.
tko god je ulagao vani imao je prilike vidjeti da ti portfelj raste po par posto dnevno ako uložiš u sektor koji je podcijenjen, a ishod jako pozitivan, tako da u potpunosti razumijem kolegu.
najbolje bi bilo te dvije strategije kombinirati, samo su većini sredstva ograničena 🤷
-
A to je Zaba .
ZABA nije banka, to vam je vatromet taštine tamo
bivši CEO (Luković) rasprodaje dionice i šeće se po rovinjskim hotelima i zagarebačkim kafićima, ono penzijica
nekim nižim managerčićima je to samo odskočna daska za regiju ili privatan business (nađeš dobrog klijenta i uložiš u kapital vlastite novce)
još kad se mi 'frankeri' naplatimo ostat će samo kostur nekad propulzivne i velike institucije
recimo u web app poslovnog bankarstva nisu uložili cijelu vječnost, uvjerljivo najgori (nefunkcionalno, nepregledno) poslovni e-banking
-
-
A to je Zaba .
meni nije uopće nejasno . Ovako bih ja to odradio da sam na mjestu HTa . Dogovorio bih se sa Zabom da ne talasaju previše oko ovog postupka a zauzvrat će mo vam taj gubitak kompenzirati, ljudi smo dogovorit će mo se ....
Uskoro dolazi onaj kredit dat od HTa na naplatu , nema živo zanima kako će to proći i sta ce se desiti nakon toga . Moguće da je to dan D .
-
A to je Zaba .
ZABA nije banka, to vam je vatromet taštine tamo
bivši CEO (Luković) rasprodaje dionice i šeće se po rovinjskim hotelima i zagarebačkim kafićima, ono penzijica
nekim nižim managerčićima je to samo odskočna daska za regiju ili privatan business (nađeš dobrog klijenta i uložiš u kapital vlastite novce)
još kad se mi 'frankeri' naplatimo ostat će samo kostur nekad propulzivne i velike institucije
recimo u web app poslovnog bankarstva nisu uložili cijelu vječnost, uvjerljivo najgori (nefunkcionalno, nepregledno) poslovni e-banking
Pa meni je njihov e- banking sasvim OK , možda zato što za bolje ne znam .
A dobar je i onaj George Erste banke na koji smo se morali prebaciti, jedino su mu glupo ime dali.
Kad ja kažem mužu da idem na Georgea samo me čudno pogleda.
A to je Zaba .
meni nije uopće nejasno . Ovako bih ja to odradio da sam na mjestu HTa . Dogovorio bih se sa Zabom da ne talasaju previše oko ovog postupka a zauzvrat će mo vam taj gubitak kompenzirati, ljudi smo dogovorit će mo se ....
Uskoro dolazi onaj kredit dat od HTa na naplatu , nema živo zanima kako će to proći i sta ce se desiti nakon toga . Moguće da je to dan D .
Dogovorio bi se sa Zabom da ne talasaju ?
Poslije 10.7. 2021. Zaba može reči HT- u da ne talasaju i 11.7. 2021. prodati kome hoće i po kojoj cijeni hoće sve svoje i HT- ove dionice Optime.
-
Moze mi, molim vas, netko meni laiku objasniti:
Sto se dogadja sa Optimom ako na kraju ne bude zainteresiranih kupaca jer im odredjeni uvjeti ne odgovaraju ili vide da im je neisplativa kupnja?
10.7. HT prestaje s upravljanjem, medjutim ako sam dobro shvatio i dalje ima pravo posjedovat svoje dionice??
Moze li u tom slucaju ATZN, buduci da nema kupaca, produziti HT-u rok upravljanja tek tolko da netko vodi Optimu?
-
Ne može mu produžiti. Teoretski bi mogao nekom drugom “produžiti” (od konkurencije) no niti to nije bas vjerojatno. Najvjerojatnije je da će se do tog roka ili (u doglednom razdoblju) iza tog roka firma prodati.
-
Mene baš zanima može li AZTN s nekim "manevrom" dozvoliti da HT postane vlasnik Optima telekoma?
S obzorom da znam tko je HT, a i kako kod nas sve funkcionira ne bi me iznenadilo! -
Mene baš zanima može li AZTN s nekim "manevrom" dozvoliti da HT postane vlasnik Optima telekoma?
S obzorom da znam tko je HT, a i kako kod nas sve funkcionira ne bi me iznenadilo!Neće.
-
Moze mi, molim vas, netko meni laiku objasniti:
Sto se dogadja sa Optimom ako na kraju ne bude zainteresiranih kupaca jer im odredjeni uvjeti ne odgovaraju ili vide da im je neisplativa kupnja?
10.7. HT prestaje s upravljanjem, medjutim ako sam dobro shvatio i dalje ima pravo posjedovat svoje dionice??
Moze li u tom slucaju ATZN, buduci da nema kupaca, produziti HT-u rok upravljanja tek tolko da netko vodi Optimu?
"Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."
Upravljačka prava proizlaze iz udjela, odnosno dionica. Ako se prodaja ne ostvari u zadanom roku i npr. ZABA preuzme dionice, HT izlazi iz upravljačke strukture. To bi po meni bio impuls za što bržu prodaju nekom igraču iz industrije. Jer je ZABI u interesu dobit svoju lovu, a ne baviti se non-core businessom. Samo bi ZABA onda vjerojatno trebala pristati na neki diskont u prodaji, jer sumnjam da bi s vremenom uspjeli podići vrijednost kompanije.Ali tko zna, možda u ZABi imaju nekog talentiranog menadžera koji bi se upustio u takvu avanturu pa mu daju da se igra
-
Ovih par dana neki su vam prodavali ovo i dosta drugih dionica kako bi ušli u brodare i odmah tu nastala panika??
Razlog je bio samo taj, ništa drugo, tako da cijena sad može opet natrag.
-
mislim da knjiga dionicara moze puno toga reci
a ja bi rekao da je top 10 a mozda nadalje jos uvijek postojan
osim hanzekovicke naravno, sto je vec "stara" vijest
-
kad se malo bolje sagleda ova točka 35. u opće nije ono što nas zanima. to je zakon o elektroničkim komunikacijama dok nas zanima zakon o elektoničkim medijima. ono je prvo čitanje, a ovo bi trebalo biti drugo čitanje, tamo je ministar butković, a ovdje obuljen korižnik. naš zakon još nije usuglašen i stavljen u saborsku proceduru (to nije problem jer može i naknadno kao onaj juče sa vilijem berošom). razlika je u jednoj riječi ali je ogromna. tendencija je sve to zamaskirati stručnim riječnikom da se od šume ne vidi drva pa uskoro očekujem zakone na latinskom ili nedaj bože mađarskom. onog dana kad se zakon stavi u proceduru bit će mo puno pametniji.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti