Imam novu knjigu.
Ironija je da je nemam vremena pogledati.
Nitko tako ne uživa u Ironiji kao Sudbina
ako se nema vremena, kakav je to zivot...djaba bilo opte i atpl
Imam novu knjigu.
Ironija je da je nemam vremena pogledati.
Nitko tako ne uživa u Ironiji kao Sudbina
ako se nema vremena, kakav je to zivot...djaba bilo opte i atpl
Upravo zbog ovoga je Optima najluđa dionica na ZSE.
Sad je vrtlog prema dolje....Pesimizam na razini,usprkos knjigama i realnom stanju stvari.
U suprotnom dovoljan bi bio sljedeći tjedan jedan najmanji indirektni buy signal, nekoliko veselih naloga da ekipa počne prićati od 15, 20 kn...
Show must go on
Dovoljno je da nova verzija zakona dođe do sabora pa da se priča opet okrene s gubitkom svakog 17tog korisnika.
Dovoljno je da nova verzija zakona dođe do sabora pa da se priča opet okrene s gubitkom svakog 17tog korisnika.
To sa svakim 17-tim je sad već stara priča. Gleda se prema slijedećem kvartalu i svakom 15-tom novo izgubljenom. Nikakav zakon u Saboru to ne može spriječiti, niti donijeti novi sjaj u očima potencijalnog preuzimatelja. Tržište je nemilosrdno, a HT čerupa koliko god može. Treba im čestitati.
Veliki vidi da nema kome prodati. Da ju vrati na tržišno vrednovanih 1,6 kn? Izlaze razočarani mali.
Čime su razočarani?. Šta su mislili da 30.6. dolazi 15.4.?
To čime su oni razočarani je daleko manje od onoga čime su razočarani eventualni potencijalni kupci Opte. Naravno, ako ih uopće i ima nakon ovoga što je sad već vrlo jasno.
Čime su razočarani?. Šta su mislili da 30.6. dolazi 15.4.?
To čime su oni razočarani je daleko manje od onoga čime su razočarani eventualni potencijalni kupci Opte. Naravno, ako ih uopće i ima nakon ovoga što je sad već vrlo jasno.
Šta je jasno? Prosvijetlite nas.
Na tržištu smo, svaki akter sam treba shvatiti što treba shvatiti.
Na tržištu smo, svaki akter sam treba shvatiti što treba shvatiti.
Meni je jedino jasno da vi tvrdite da od prodaje neće biti ništa jer nema nikakvog interesa za Optimu.
Ako se morala angažirati investicijska banka, ako se prodaja toliko oteže, nateže i razvlači, što bi to moglo značiti? I onda još šlag na tortu, ovakvo FI. Ili interesa nema, ili je ponuda toliko jadna da HT i Zaba na to ne žele pristati. Dođe li do nove odgode, kud će cijena dionice?
Pravila prodaje Opte su napisana tako da se, bez obzira na interes, prodaja može otezat dokle god to HTu odgovara ali ne dulje od 30.6.. Ipak su morali staviti neki rok jer HT ne bi dopustio podijelu kolača nikada.
Dobro, i u tom roku se ne pronađe kupac? Što onda? Taj rok kupce ničime ne obavezuje. HT se miče sa kormila, preuzima već sada određena neovisna banka i onda polako, možda i godinama. A dionica na takvo što da nema kupaca, kud će? Prilično neveselo. A izvjesno.
kakva neovisna banka?
Jesi ikad pročitao odluku AZTN o upravljanju i prodaji Optime?
Nisi koliko vidim. Al to te ne sprijecava da postavljaš nesuvisle teze?
Pravila prodaje Opte su napisana tako da se, bez obzira na interes, prodaja može otezat dokle god to HTu odgovara ali ne dulje od 30.6.. Ipak su morali staviti neki rok jer HT ne bi dopustio podijelu kolača nikada.
Na žalost, niti to nije krajnji rok.
Do tog datuma HT smije upravljati Optimom, ali nema obavezu prodati je.
Izvješće je zbilja katastrofa, zato šutim i grizem nokte.
ma cijela ova rasprava se uopće ne bi vodila da su Zaba i HT u startu odlučili sav dug pretvoriti u kapital i odma ga smanjiti za pokriće gubitaka.
tada bi njihov udio bio 2x veći, a udio ostalih 2x manji i bilanca čista.
i ne bi bilo hrpe dioničara sa 1 dionicom i odma bi cvjetalo cvijeće i pričali bi samo o cijeni dionice u preuzimanju.
a ovako se samo vrtimo u krug i čekamo Godota 🤷
Na žalost, niti to nije krajnji rok.
Do tog datuma HT smije upravljati Optimom, ali nema obavezu prodati je.
Izvješće je zbilja katastrofa, zato šutim i grizem nokte.
Ja ti savjetujem da sve odmah prodaš ak već nisi!
U danim okolnostima, bez budžeta za marketing i bez konvergencije sa mobilnim operaterom rezultati su solidni. Ne znam kako bi to Optima pridobila nove korisnike, a da ne sruši drastično cijenu bez konvergencije sa mobilnom telefonijom uz neprisutnost u eteru marketinga. Ti znaš?
Kad si posljednji put vidio na TV ili me webu reklamu za Optimu? To je također posljedica HT-ovog upravljanja koji uvijeno vreba svakog korisnika Optime. Kad sve to imaš na umu, pored toga da je u izvještajnom kvaratalu HT naplatio Optimi preko 40 milijuna kuna veleprodajnih usluga, onda je prilično jasno zašto u opadajućoj branši i industriji Optima u poslovnom smislu, ne raste.
No to ne znaci da netko treći, potencijalni kupac, to ne razumije i vrednuje to prema svojim performansama i situaciji na trzistu.
Gubitak svakog 17. korisnika u situaciji kada ti Upravitelj odobri 1% svog marketinškog budžeta i to isključivo na Fejsari je odličan rezultat. Nemam podatak ali mogu se kladiti u sve svoje dionice Optime da je trošak upravljanja veći od ulaganja u marketing. Optima ima alat samo da miti postojeće korisnike jeftinim igračkama i na taj način spriječi jače osipanje. Kad se riješe krpelja i posloži, bit će to solidni operater.
Gubitak svakog 17. korisnika u situaciji kada ti Upravitelj odobri 1% svog marketinškog budžeta i to isključivo na Fejsari je odličan rezultat. Nemam podatak ali mogu se kladiti u sve svoje dionice Optime da je trošak upravljanja veći od ulaganja u marketing. Optima ima alat samo da miti postojeće korisnike jeftinim igračkama i na taj način spriječi jače osipanje. Kad se riješe krpelja i posloži, bit će to solidni operater.
Ako pogube još korisnika, što je očiti trend, kako će povečati prihode, a već sad rade s minusom? U takvoj situaciji, uskoro i ispunjavanje obaveza iz PSN postaje klimavo. Sve skupa jedna prilično nevesela i tužna priča koja je na početku, zahvaljujući pojedincima ovdje, bila tako lijepo sjalila. Za kaznu, ti isti pojedinci će ovdje, prema svemu sudeći, spaliti ozbiljnu lovu. Sve uvijek dođe na svoje.
trial moram priznati da ste jedan od negativana ovdje.. većina ljudi vidi da priča ide u pozitivnom smjeru.
dovorljno je da smanje plaće i eto opet dobiti
@ dioničar
Učio sam od najboljih, na jednom drugom tickeru. Ko da ja ne znam doći u tuđe dvorište.
Ipak, ostaje činjenica da sve ovo što pišem ima itekakvog rezona. Tko ne vjeruje, nek sačeka i vidjet će. Zašto je dionica tržišno vrednovana samo 1,6 kuna, kad nije bilo ove sad već očito neuspjele priče? Da ponovimo - 1,6 kuna. To je pravo pitanje.
Ako pogube još korisnika, što je očiti trend, kako će povečati prihode, a već sad rade s minusom? U takvoj situaciji, uskoro i ispunjavanje obaveza iz PSN postaje klimavo. Sve skupa jedna prilično nevesela i tužna priča koja je na početku, zahvaljujući pojedincima ovdje, bila tako lijepo sjalila. Za kaznu, ti isti pojedinci će ovdje, prema svemu sudeći, spaliti ozbiljnu lovu. Sve uvijek dođe na svoje.
Pa poanta prodaje jest da ih preuzme netko i ukorporira u "svoje tijelo" uz sve sinergije i benefite koji iz toga mogu proizaći.
Vidim ja da ti to baš ne razumiješ. Al što ću ti ja, za utjehu ti savjetujem da proučiš slučaj prodaje Metroneta gdje je firma sa cca 220 milijuna kuna prihoda plaćena cca 310 milijuna kuna na ukupan dug nešto manji od 350 milijuna kuna od čega je barem dvije trećine bio kamatonsoni samo sa boljim omjerom u korist dugoročnog duga. I ebitda-om na razini od 75 milijuna kuna. 2017. godine koja je bila posljednja izvještajna kao samostalnog društva, ostvarili su cca 35 milijuna kuna neto gubitka, uglavnom zbog povećanih otpisa (korekcija amortizirajućeg troška obveza).
A isto su prošli kroz PS nagodbu, samo sa znatno manje vjerovnika i većim utjecajem vlasnika koji sami sebe nisu "jako razvodnili".