"Upravi HT-a" mandat glede Optime "završava" s krajem srpnja ove godine. Koliko ja razumijem to je u 2021. godini, još uvijek.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
da, ali treba napraviti i "prijenos vlasništva"!!!
-
da, ali treba napraviti i "prijenos vlasništva"!!!
Kakav prijenos vlasništva?
Možda nisi primijetio, ali investicijsku banku su zajedno angažirali HT i Zaba, a ne samo HT. Nije problem u nikakvom prijenosu vlasništva nego u mogućnosti da se pokrenu i provedu neke predradnje koje bi mogle utjecati na postizanje veće cijene i ravnomjernijeg rasporeda koristi od prodaje, u smislu tržišta i tržišnog natjecanja.
-
Danas bio zanimljiv razgovor na N1 u vezi cijele teme....mislim da sve ide u dobrom smjeru za dioničare....kako se sad čini izmjena zakona omogučuje UG da kupi OPTE a A1 neće stajati skrštenih ruku ....dakle biti će fajt za OPTE....vidim i da fond iskrcava što se i dosada dešavalo na određenim dionicama koje su nakon prodaje postigle veću cijenu ,da se podmire razno razni rodjaci...
-
kaj se sad opet praviš grbav?ako budu čekali zadnje dane..... znaš i sam koliko vremena treba proći od nastanka obveze za preuzimanje i koliko objava, mišljenja i odobrenja pa do isplate novaca na račun. tako da ove godine..... teško.
-
mene zanima kakva procjena je bila u nastanku firme kad je izlistana za nekih cca 200kn ? da li je moguće da su onda svjesno ili ne svjesno mogli toliko promašiti? ajde i da krenemo od 10 kn ipak je to tek 5% od ondašnje cijene. da je ne znam koliko onda bilo prenapuhano ipak je taj novac u nešto utrošen što je ostalo kao trajna vrijednost. mislim da su debelo griješili onda sa 200 i isto tako sad griješe. kupac i prodavač imaju puno bolje načine da odrede realnu cijenu i da će se ipak naći tu negdje.
-
Pa bilo je zbog prevelike zaduženosti debt to equity swap kroz predstecajnu. Kad se dionica listala na burzi bilo je 25 puta manje dionica nego danas.
-
ovdje stvarno izbija rat....
-
ma jasno je meni sve to ali ta zaduženost je sad prešla u ruke banke. na osnov toga su dobili dionice i brdo kamata. ht je na osnov isporučenih usluga dobio dionice i još nešto valjda. ne mogu se sad sjetiti koliko je novog novca upumpano u dokapitalizaciji? tu je ključ priče. ako je samo stari novac prešao u ruke banke zna se da su gubitnici martić i prvi dioničari i poslije ono koji su dobili dionice u dokapu i prodavali u žurbi. po toj logici stvari vrijednost je samo promjenila vlasnika. primjer agrokor banke. šta su rusi tamo izgubili? ništa.
-
https://www.telegram.hr/biznis-tech/hoce-li-doista-osim-operatera-a1-i-ht-raskinuti-suradnju-s-n1-i-sport-klubom-evo-sto-dosad-znamo/
Postaje sve zanimljivije..
-
-
https://www.glasistre.hr/hrvatska/pulja…-praksom-707550 a1 i n1 prekidaju suradnju?
-
https://www.glasistre.hr/hrvatska/pulja…-praksom-707550 a1 i n1 prekidaju suradnju?
Meni je interesantno promatrati kako se cijela priča razvija iz perspektive lobiranja.... prvo su bili samo odvjetnički ured angažirani za komentiranje u sklopu javne diskusije prijedloga zakona. Sada se sprema drugo čitanje i vidimo da neki saborski zastupnici aktivno lobiraju (s potpunim pravom i valjanim argumentima) za prilagodbu zakona.
A meni iz glave ne izlazi ona situacijua kada se UG odrekla prava za prijenos europskog prevenstva i pr(e/o)dala HRTu. Nekako si mislim da su na tom frontu ipak nešto uspjeli izlobirati s HRTom/državom.... -
Baza podataka GlobalComms DataGeography napominje da Optima Telekom nudi čitav niz usluga fiksnog interneta i TV uz naplatu. Krajem 2019. opsluživao je 123.407 pretplatnika širokopojasnog pristupa i 55.084 kupaca Pay TV-a.
-
A meni iz glave ne izlazi ona situacijua kada se UG odrekla prava za prijenos europskog prevenstva i pr(e/o)dala HRTu. Nekako si mislim da su na tom frontu ipak nešto uspjeli izlobirati s HRTom/državom....
Mislim da to nema veze sa trenutnom situacijom.
Par dana ili možda čak drugi dan nakon završetka prvog čitanja ZEM-a je netko ovdje ili na kladionici objavio vrlo važan članak u kojem se sramežljivo naznačilo kako je EK dala smjernice pojedinim državama da svoje ZEM-ove usklade sa EU zakonodavstvom. i da su to dužni učiniti u najkraćem roku.
Pretražio sam sve živo i nikako ne mogu naći taj članak, a ne sjećam se niti sa kojeg je portala bio taj link, ali ovo drugo čitanje je na tragu te direktive EK.
Mislio sam da od toga neće biti ništa, ali eto, izgleda da se ipak briselski Plenki odazvao na prozivku.
E sad, vidjeti ćemo što će iskemijati u novom prijedlogu zakona.
Ako se netko sjeća tog članka neka ga objavi ponovno pls.
-
a bas do 30. lipnja? i onda 10 dana rupa do 10.07.?
https://net.hr/danas/hrvatska…ne-komentiramo/
NEIZVJESNA SUDBINA
ODLAZE LI N1 I SPORT KLUB I IZ MAX TV-A?; Oglasio se Hrvatski telekom: ‘S njima imamo ugovor do 30. lipnja, ostalo ne komentiramo’
-
https://hr.n1info.com/vijesti/minist…liberalizaciju/
Tko ima strpljenja i dovoljno se upoznao sa ZEM-om i onime što se treba promijeniti za Optimu, neka pogleda kompletnu izjavu. Ne treba pročitati tekst, nego pogledati izjavu ministrice.
Ona sad i sama kaže da je Hrvatska jedna od zadnjih država EU koja ima zabranu vertikalne integracije i da će umjesto toga se uvesti neki drugi mehanizmi zaštite poput must offer ili must carry. Dakle, ona glavna prepreka bit će riješena. U zadnji čas, naravno.
-
Evo, neka moderator spoji, i ovdje se govori isto:
-
Ovi su baš zaratili
Kako je rekao mudar čovjek- Rat koji ne možeš dobiti, nemoj ni započinjati
----------"United Media poziva Ministarstvo kulture i medija da se javno izjasni u kojem roku se planira usvajanje nove zakonske regulative i njeno usklađivanje sa zakonima EU, kao i da Vijeće za elektroničke medije izađe s informacijom kada će biti raspisan natječaj za nacionalnu koncesiju. Novi zakon bi doprinio liberalizaciji tržišta koja je neophodna za razvoj demokratskog društva i zdrave konkurencije. Sad smo u situaciji da A1 i HT budu jedini izbor građana Hrvatske što ostavlja ogroman prostor za cenzuru medija i podložnost svim mogućim vrstama utjecaja. To se vidi i na primjeru sadašnjeg velikog ulaska “Arene” na hrvatsko tržište – kanala koji se financira novcem građana susjedne zemlje zbog čega i jest u prilici da ne posluje u skladu s realnim tržišnim prilikama. Državni resursi Srbije se koriste za potiskivanje konkurencije u Hrvatskoj.
Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/biznis/sudski-…eratora-1477037 - m.vecernji.hr -
Zapravo je dobro ovo što se dogodilo oko UG i A1. Sada se vidi i kako funkcionira ovaj duopol koji imamo u Hrvatskoj. Konačno je javnost upoznata s nečim što do sada nije bila tema i kao da se priča počinje otpetljavati. Do sada su svi bili rezervirani u izjavama i potiho lobirali, a sada su se počeli tuči više puta dnevno. Čini mi se da je to tek početak i da je Optima možda manji dio cijele te priče, ali dosta bitan i jednima i drugima.
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2261831
MINISTRICA kulture i medija Nina Obuljen Koržinek najavila je u srijedu da će se ići u liberalizaciju Zakona o elektroničkim medijima (ZEM), a jedna od opcija je dopuštanje vertikalne koncentracije medija u Hrvatskoj.
“Ići ćemo u liberalizaciju tog zakona u dijelu koji se tiče reguliranja koncentracije, međutim, u tom slučaju razmatramo određene druge instrumente koji onda generiraju ili osiguravaju medijski pluralizam. Tu posebno mislim na must offer ili must carry koncepte, ali oko toga se još treba postići dogovor”, izjavila je ministrica uoči sastanka užeg kabineta vlade.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner