Gotovo je, deus je došao na machinu.
Pitanje je samo koliki mu je šlajbok
Gotovo je, deus je došao na machinu.
Pitanje je samo koliki mu je šlajbok
buy signal velik ko kuća, a investitora u zicer nigdje.
DA SVI od nofca saznaju , treba im dan dva , dok ih brokeri ne nazovu .
Zanimljiva izjava ministrice danas ...slušao na N1....vjerojatno se ide na zakonsko riješenje slično okolnim državama ...vezano uz Televiziju i TV kanale.
Zanimljivo je i pitanje novinara United Grupe (pardon N1 TV-a) za ministricu.
Nema baš više ni drhtavih ručica, promet je mizeran uz pad od 2%, znači investitori nisu trznuli negativno na jučerašnju prodaju.
Ovaj quote ne znam kako maknuti.
Display MoreVrlo interesantan razvoj događaja, možda ipak bude nešto novo u tom zakonu do drugog čitanja.
Krešić ju je pitao hoće li se ići u omogućavanje vertikalne integracije, kada je riječ o grupacijama koje, poput United Grupe, u svom portfelju imaju i nakladne kuće, poput N1 televizije, Nove TV i Sport Kluba, i telekom.
“Sigurno da će biti dosta izmjena. Mi smo najavili već u prvom čitanju da zapravo taj dio ograničavanja vertikalne integracije će doživjeti određene izmjene. Ukoliko se bude išlo u tom smjeru, onda će se ići i u smjeru koji je poznat i u drugim državama, a načina kako će se definirati obveza prenošenja onih kanala koji imaju koncesiju, ovdje treba objasniti da nakladnici u svom portfelju imaju različite kanale, neki za koje imaju koncesiju, neke koji su pay tv, a neki koji, poput N1, čak nemaju ni poslovni nastan u RH. Ovim zakonom mi ćemo i takve kanale, koji se većinski obraćaju publici na određenom teritoriju, uključiti u jurisdikciju Vijeća za elektroničke medije, što predviđa i nova direktiva”, rekla je Obuljen Koržinek.
Bilo bi to pravo čudo, ali bumo vidjeli.
Do ove izjave bilo bi to pravo čudo, ali nakon ove izjave bilo bi čudo da izmjena ne bude. Pa izrijekom ih je sad najavila.
Display MoreNema baš više ni drhtavih ručica, promet je mizeran uz pad od 2%, znači investitori nisu trznuli negativno na jučerašnju prodaju.
Ovaj quote ne znam kako maknuti.
Vrlo interesantan razvoj događaja, možda ipak bude nešto novo u tom zakonu do drugog čitanja.
Krešić ju je pitao hoće li se ići u omogućavanje vertikalne integracije, kada je riječ o grupacijama koje, poput United Grupe, u svom portfelju imaju i nakladne kuće, poput N1 televizije, Nove TV i Sport Kluba, i telekom.
“Sigurno da će biti dosta izmjena. Mi smo najavili već u prvom čitanju da zapravo taj dio ograničavanja vertikalne integracije će doživjeti određene izmjene. Ukoliko se bude išlo u tom smjeru, onda će se ići i u smjeru koji je poznat i u drugim državama, a načina kako će se definirati obveza prenošenja onih kanala koji imaju koncesiju, ovdje treba objasniti da nakladnici u svom portfelju imaju različite kanale, neki za koje imaju koncesiju, neke koji su pay tv, a neki koji, poput N1, čak nemaju ni poslovni nastan u RH. Ovim zakonom mi ćemo i takve kanale, koji se većinski obraćaju publici na određenom teritoriju, uključiti u jurisdikciju Vijeća za elektroničke medije, što predviđa i nova direktiva”, rekla je Obuljen Koržinek.
Bilo bi to pravo čudo, ali bumo vidjeli.
Do ove izjave bilo bi to pravo čudo, ali nakon ove izjave bilo bi čudo da izmjena ne bude. Pa izrijekom ih je sad najavila.
ali trgovina to bas nije pokazala....
Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.
Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.
A ne znam, kazu da je investicijska banka angazirana u 12. mjesecu 2020., da je proces u ranom stadiju i da ne ocekuju prodaju u slijedecih 12 mjeseci.
Sad, interpretirajte to kako zelite... glavu u pijesak ili..
Nema nikakvog razloga za brigu, kad HT izgubi upravljačka prava postaje posve NEBITAN faktor jer Zaba može i vjerojatno hoće krenuti samostalno u prodaju svog duplo većeg udjela od udjela HT-a, kupac dolazi u obvezu javne ponude i kupuje dionice od malih dioničara , a HT može svojih cca 17% sačuvati za uspomenu i dugo i lijepo sjećanje.
A ne znam, kazu da je investicijska banka angazirana u 12. mjesecu 2020., da je proces u ranom stadiju i da ne ocekuju prodaju u slijedecih 12 mjeseci.
Sad, interpretirajte to kako zelite... glavu u pijesak ili..
To može biti tako napisano i radi klasifikacije imovine namijenjene prodaji. Drugim riječima to je revizorski izričaj (sukladno MSFI 5) jer bi na taj način morali revidirati odnosno retrospektivno prikazati rezultate za 2020. sto može utjecati na bonuse upravljačkog kadra, ali i time bi javno i prikazali po kojoj cijeni vode to ulaganje odnosno vlastitu procjenu za njihov udjel Optime. I to vec u revidiranom izvjescu za 2020. godinu. A oni to naravno skrivaju kao zmija noge, pa je logično da će početi voditi po toj vrijednosti prestankom upravljačkih prava. A to i navode u izvjescu. To je ionako prosudba uprave, koja je podložna korekciji.
Nema nikakvog razloga za brigu, kad HT izgubi upravljačka prava postaje posve NEBITAN faktor jer Zaba može i vjerojatno hoće krenuti samostalno u prodaju svog duplo većeg udjela od udjela HT-a, kupac dolazi u obvezu javne ponude i kupuje dionice od malih dioničara , a HT može svojih cca 17% sačuvati za uspomenu i dugo i lijepo sjećanje.
Oni moraju zajedno sa Zabom prodati, tako barem piše u odluci AZTN iz 2017. godine. Odnosno stoji da prestankom upravljačkih preva Zaba može prodati dionice zajedno sa dionicama HT-a ili prenijeti upravljanje na novu osobu nepovezanu s HT-om.... al to je malo vjerojatno jer oni bi to koliko ja znam prodali.
Ugovor između Zabe i HT-a će se u srpnju raskinuti ukoliko se prodaja do tada ne realizira i HT izgubi prava upravljanja pa nisam sigurna da AZTN ima vise ikakve ingerencije nad vlasničkim udjelom Zabe, možda još samo nad udjelom HT-a , ali to vise nije problem ostalih malih dioničara, a mislim ni dioničara Zaba.
To je moja pretpostavka jer je to jedino logično, međutim nama je nepoznat sadržaj njihovog Ugovora osim sto je poznato da je Zaba povjerila HT-u na upravljanje svoj vlasnički udio pa dok se ugovor ne raskine jasno je da oni dijele zajedničku sudbinu u procesu prodaje, ali ne zauvjek.
Govoreći o roku u kojem će biti donesen novi Zakon o elektroničkim medijima, Obuljen Koržinek je rekla da je to teško procijeniti. “Nama je u interesu da to bude što prije, a sad hoće li to biti za dva, tri ili četiri tjedna, teško je procijeniti.
Nadam se da polako idemo prema raspetljavanju ove sage o Optimi
dva,tri ili četiri tjedna pa to je dok kažeš kraš
Na kraju ZEM ide na ruku vertikalne integracije. To otvara UG vrata, ali i jača otpor postojećeg igrača A1. I još neka se uključi i PPF (Telenor). Veselje na burzi.
Ugovor između Zabe i HT-a će se u srpnju raskinuti ukoliko se prodaja do tada ne realizira i HT izgubi prava upravljanja pa nisam sigurna da AZTN ima vise ikakve ingerencije nad vlasničkim udjelom Zabe, možda još samo nad udjelom HT-a , ali to vise nije problem ostalih malih dioničara, a mislim ni dioničara Zaba.
To je moja pretpostavka jer je to jedino logično, međutim nama je nepoznat sadržaj njihovog Ugovora osim sto je poznato da je Zaba povjerila HT-u na upravljanje svoj vlasnički udio pa dok se ugovor ne raskine jasno je da oni dijele zajedničku sudbinu u procesu prodaje, ali ne zauvjek.
Prema rješenju AZTN-a iz 2017. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.
ZEM nikada nije bio zapreka
UG je mogao steći Optimu i na druge legalne načine.
Samo to nama nikako u glavu
-----------
, ..................te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.
Imate li kakv link da se svi uvjerimo CNB?
Jer po toj tč. rješenja, ako neće milom............... prodati će silom HT našu Optimu
ima post par stranica nazad gdje se kaže da onda zaba prodaje i ht-ov udjel. a teka ako to ne uspije onda su svak na svome. bila bi krajnja ludost da si to ht dopusti. prije će biti da će pokušati stvoriti duopol sa ug. nešto slično se je desilo u srbiji premda bi po natpisima u novinama čovjek lako mogao zaključiti da su mtel i ug u nekoj svađi. moš misliti svađe...
To se uopće nije dogodilo u Srbiji. Tamo je UG crna, najcrnja ovca i najveći neprijatelj Telekoma Srbije i Vučićeve vladajuće politike.
nije nije. to je samo privid. pratim razne likove koji ipak objektivnije pričaju.
Display MoreZEM nikada nije bio zapreka
UG je mogao steći Optimu i na druge legalne načine.
Samo to nama nikako u glavu
-----------
, ..................te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.
Imate li kakv link da se svi uvjerimo CNB?
Jer po toj tč. rješenja, ako neće milom............... prodati će silom HT našu Optimu
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_75_1879.html
III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT-ovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.
Meni je nešto promaklo.
Ne pitam jer se pravim naivnom, nego zato što jesam
O spotskim kanalima znam koliko i o nuklearnoj fizici.
Ma jel' to A1 zaratio sa United grupom ? United je distribuirao sportske kanale ?
Od koga će ih sada A1 uzeti ?
Od državne TV Srbije ? Nikako shvatiti tko je kome svoj, a vjerojatno su svi u rodu.
Ovdje se nešto zbiva iza dobro zatvorenih vratiju