Ne mogu izdržati, glupo, ali:
pazite trovača sa podajom 26.490 dionica na 6,30
Znam da sam ja gluplji od njega, ali nisam izdržao.
to je u stvari dobar znak jer bi netko htio još kupiti pa straši
Ne mogu izdržati, glupo, ali:
pazite trovača sa podajom 26.490 dionica na 6,30
Znam da sam ja gluplji od njega, ali nisam izdržao.
to je u stvari dobar znak jer bi netko htio još kupiti pa straši
Dina10 ja mislim da ispod 13 ne bi trebalo ici... obzirom da je ZABA po 10.. ponavljam ko papiga jedno te isto...
pa po 7 EBITDA to je 15 kn.. dakle racunao sam i manje.. ako je EBITDA za 2020 149 mil kn... neka me demantira netko ako sam u krivu...
Zasto uzimas u racunicu EBITDA koja je pod utjecajem najmova
Dina10 ja mislim da ispod 13 ne bi trebalo ici... obzirom da je ZABA po 10.. ponavljam ko papiga jedno te isto...
pa po 7 EBITDA to je 15 kn.. dakle racunao sam i manje.. ako je EBITDA za 2020 149 mil kn... neka me demantira netko ako sam u krivu...
U krivu si jel ne računaš dug. A i pitanje je kako kupci gledaju na Ebitda-u, kao korigiranu (za MSFI 16) ili čistu, kako si je ti izrazio. Al pitanje je i EV/EBITDA multiple, ona može biti od 6-10, tako da to stalno bajanje bit će ovoliko ili onoliko nećemo znati dok ne bude konkretan broj. Ja sam uvjeren da neće ispod 5-6 kuna, a koliki je upside, to ćemo znati kad vidimo cijenu.
Al već smo prošli 100 puta "ovim putem" i vjerujem da je besmisleno pisati o nečemu i ponavljati jedna te ista očekivanja.
Display MoreJedan dan će i njemu puknuti link, pa će biti krivljavina (a kod nekoga veselje)
a da probate malo razmisliti da li se to baš svaki dan ponavlja slučajno ii bez veze,
isticanjem naloga prije pokretanja trgovanja malo se želi poplašiti ostale sudionike, nakon toga se povlačenjem istih pred samo otvaranje sugerira da se kao fol plašljivac i sam poplašio i da neće prodati tako nisko, onda znači da se može kupovati višlje, jer eto kada on neće prodati sigurno to vrijedi više i krene se lagano kupovati po 6,5 a možda taj isti lagano otpušta i tako to traje od petka i do sada je prodano oko 130k lagano bez da se itko drugi gura ni na bidu ni na asku ispod,
možda je stvarno modni mačak kako navode neki kolege, ali mi se čini da bi netko drugi mogao biti oderan, jer kaže jedan stih zabranjene ovisnosti,
tko igra za raju i zanemaruje taktiku,
završiti će karijeru u nižerazrednom Vratniku
Dakle u 9:28 daje sve po 6:30 a onda u 6:29 iznenada prosvijetljenje i neda ispod 6,50? Ajde, sve je moguće.
zasto sto je tele2 prodan po 7.2 ebitda bez oduzimanja dugova...
Display MoreJedan dan će i njemu puknuti link, pa će biti krivljavina (a kod nekoga veselje)
a da probate malo razmisliti da li se to baš svaki dan ponavlja slučajno ii bez veze,
isticanjem naloga prije pokretanja trgovanja malo se želi poplašiti ostale sudionike, nakon toga se povlačenjem istih pred samo otvaranje sugerira da se kao fol plašljivac i sam poplašio i da neće prodati tako nisko, onda znači da se može kupovati višlje, jer eto kada on neće prodati sigurno to vrijedi više i krene se lagano kupovati po 6,5 a možda taj isti lagano otpušta i tako to traje od petka i do sada je prodano oko 130k lagano bez da se itko drugi gura ni na bidu ni na asku ispod,
možda je stvarno modni mačak kako navode neki kolege, ali mi se čini da bi netko drugi mogao biti oderan, jer kaže jedan stih zabranjene ovisnosti,
Možda bi ovo što ste napisali imalo nekog smisla da se ponovilo jednom/dva/tri puta u mjesec dana, pa da navuče nekoga...
Skoro svaki dan zadnjih mjesec dana identični nalozi za prodaju se javljaju na DLKV, OPTE, ZB i DDJH ispod cijene trenutne tako da više nitko na to ne trza...
Čak sam uvjeren da mu to nekakva skripta/automatizam postavlja i skida. Ne vidim baš da je neki dar-mar napravio sa svojim nalozima.
To je bilo s uključenim dugom. Al je i dug korigiran i usklađen za one-off item pa je pitanje koliki je bio.
Sve to znam.
Što se Vratnika tiče, tko je to izrekao, mislim da nije bio Osim, nego netko ...?
Pitao sam za najmove ne za dug ?
"
Kako se navodi u priopćenju, Tele2 je sklopio ugovor o prodaji Tele2 Hrvatska društvu United Group, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi, a dogovorena cijena odgovara 7,2 puta korigiranoj EBITDA-i u posljednjih 12 mjeseci, ne uključujući IFRS 16.
"
Da li znas sta znaci ovaj drugi dio "ne uključujući IFRS 16"
Display Morea da probate malo razmisliti da li se to baš svaki dan ponavlja slučajno ii bez veze,
Dakle u 9:28 daje sve po 6:30 a onda u 6:29 iznenada prosvijetljenje i neda ispod 6,50? Ajde, sve je moguće.
to ne piše, piše nešto sasvim drugo, odustajanjem od 6,30 ohrabruje druge da je 6,5 dobra cijena na kojoj on izlazi, nije baš jednako izaći s 10 ili 100, 200k komada, a gdje nam je Ane naša nestala iz teme
Ako Opte ode po 5-6 kn ja se posve osramoćeno burzovno mešetar idem vubiti
Gospođa Hanžeković nije prodala svoje dionice. U suprotnom bi o tome izvijestila Burzu, a Burza ostale sudionike, obzirom da se radi o osobi povezanoj sa Društvom. Gospođa Hanžeković je član NO Optime
To su sve pretpostavke. Na taj način se ne izlazi nego ulazi. Po meni ih baš stavlja ovaj koji je i kupovao jutros. 6,50 mu se čini jeftin ulaz.
Ako Opte ode po 5-6 kn ja se posve osramoćeno burzovno mešetar idem vubiti
Gospođa Hanžeković nije prodala svoje dionice. U suprotnom bi o tome izvijestila Burzu, a Burza ostale sudionike, obzirom da se radi o osobi povezanoj sa Društvom. Gospođa Hanžeković je član NO Optime
Naj se fundati, naj, treba mi još malo veselja u življenju.
To su sve pretpostavke. Na taj način se ne izlazi nego ulazi. Po meni ih baš stavlja ovaj koji je i kupovao jutros. 6,50 mu se čini jeftin ulaz.
isto moguće, ali je isto taktika
malo je čudno da ne skupi onda i ovih 7000 i onda sve ostale koje redovno stižu na tu cijenu, ali dobro barem se ne igra s skrivenim nalozima kao na Atpl
Display Morezasto sto je tele2 prodan po 7.2 ebitda bez oduzimanja dugova...
Pitao sam za najmove ne za dug ?
"
Kako se navodi u priopćenju, Tele2 je sklopio ugovor o prodaji Tele2 Hrvatska društvu United Group, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi, a dogovorena cijena odgovara 7,2 puta korigiranoj EBITDA-i u posljednjih 12 mjeseci, ne uključujući IFRS 16.
"
ne znam iskreno
Kupcu se nikad ne žuri. Ako se radi o istome da sada pokupi ovih 7.000 u šutu samo bi si digao ljestvicu. Uvijek postoji sutra.
Kupcu se nikad ne žuri. Ako se radi o istome da sada pokupi ovih 7.000 u šutu samo bi si digao ljestvicu. Uvijek postoji sutra.
to nas sve na burzi tješi, a vas na Opte posebno, jer ovo traje, traje bar da dividendu daje
Display MoreDisplay MorePitao sam za najmove ne za dug ?
"
"
ne znam iskreno
Promjene od 1.1.2019 po MSFI 16
Dosadašnji model izvještavanja operativnog najma omogućavao je kod najmoprimca da iskaže samo vrijednost kratkoročnih obveza odnosno operativne troškove proizašle iz najma. Pri tome je cjelokupna vrijednost imovine, ali i dugoročnih obveza prezentirana kao „izvanbilančno financiranje“. Drugim riječima, korisnici financijskih izvještaja nisu mogli razmotriti cjelokupne dugoročne obveze proizašle iz operativnih najmova pri ocjeni financijskog položaja i sigurnosti poslovanja. Može se zaključiti kako su bilance poduzeća kojima je značajan dio imovine financiran operativnim najmom prikazivala tzv. skrivene gubitke. Uvođenjem MSFI 16 sva će se imovina proizašla iz tog najma, odnosno pripadajuće obveze prikazivati u bilanci. Primjena MSFI-a 16 imati će učinka i na račun dobiti i gubitka poduzeća koja u svojem poslovanju koriste operativne najmove. Naime, dosada su troškovi operativnog najma bili iskazani u okviru rashoda temeljem najamnine koji se je tretirao kao poslovni rashod. Primjenom novog modela prestat će priznavanje troškova temeljem najamnine, ali će se istovremeno priznati troškovi amortizacije. Istovremeno u računu dobiti i gubitka doći će do priznavanja financijskih rashoda koji se odnose na kamatu na obvezu priznatu u najmu. Promjene u financijskim izvještajima imat će posljedice i na financijske pokazatelje. Inicijalno se može zaključiti kako će primjena novog modela izvještavanja o najmovima će rezultirati smanjivanjem koeficijenta obrtaja ukupne imovine. Istovremeno će doći se do povećanja financijskih obveza što u konačnici znači veću zaduženost. Mjere profitabilnosti koje isključuju kamate i amortizaciju, ali uključuju troškove najamnine, primjerice EBITDA bit će veće primjenom MSFI 16. S obzirom da će u nekih poduzeća primjena MSFI-a 16 imati značajne učinke na financijske izvještaje o tome će biti potrebno obavijestiti korisnike kako ne bi došli u zabludu i kako ne bi pogrešno interpretirali informacije iz tako prezentiranih financijskih izvještaja.
to ne piše, piše nešto sasvim drugo, odustajanjem od 6,30 ohrabruje druge da je 6,5 dobra cijena na kojoj on izlazi, nije baš jednako izaći s 10 ili 100, 200k komada, a gdje nam je Ane naša nestala iz teme
Slažem se kolega s vama, al isto tako (obzirom da se to ponavlja i na drugim izdanjima) onaj tko to radi ima žešćih problema. Može i zaradit na taj način (iako sumnjam) i reć nek baljezgaju oni po forumu ja sam stavio lovu u džep i to mu nitko ne može osporit, al valjda je važan i način. Reći ćete vjerojatno da smo svi tu da zaradimo, al po meni je još bitnije kako. Zato sam spomenuo modnog mačka. Ipak, nemam namjeru moralizirati jer još uvijek vrijedi stara dobra alanfordofska Glup si koliko si glup.
Slažem se kolega s vama, al isto tako (obzirom da se to ponavlja i na drugim izdanjima) onaj tko to radi ima žešćih problema. Može i zaradit na taj način (iako sumnjam) i reć nek baljezgaju oni po forumu ja sam stavio lovu u džep i to mu nitko ne može osporit, al valjda je važan i način. Reći ćete vjerojatno da smo svi tu da zaradimo, al po meni je još bitnije kako. Zato sam spomenuo modnog mačka. Ipak, nemam namjeru moralizirati jer još uvijek vrijedi stara dobra alanfordofska Glup si koliko si glup.
Mislim da će on "odsvirati" svoju baladu, al uvijek imaš ljudi koji misle da mogu glavom kroz zid. I ide im, "dok je ne razbiju". U nekom trenutku, zid ipak pobijedi.