ili se to namješta za A1.
Lakše Ht s A1 negi s nekim novim
ili se to namješta za A1.
Lakše Ht s A1 negi s nekim novim
Dajte se ljudi strpite par dana pa cete znati na cemu ste...
Meni se i dalje ne izlazi iz Optime pa cu cekati formalnu ponudu za preuzimanje na kucnu adresu... I onda kad mi dodje, rado ja njima prepustim papirice jer ce cijena biti ili ponudjena ili tromjesecni prosjek... Plus, tamo negdje u 6-7 mjesecu necu vise ni porez morati platiti na vecinu toga sto imam pa mi je i to lijepo...
Zapravo, zanima me hipotetska situacija - da li moram platiti porez ukoliko su moje dionice otkupljene nasilno (u smislu istiskivanja malih dionicara)? Po meni, ne bih trebao, ali zanima me kako zakon tumaci takvu situaciju...
U svakoj normalnoj poslovnoj korespodenciji i u normalnom poslovnom svijetu, predaja dokumentacije u Postanskom uredu se smatra ispravnom ukoliko je predana prije isteka roka i postoji dokumentirano vrijeme zaprimanja posiljke...
Doslovno svi natjecaji na koje smo se do sada javljali su na taj nacin funkcionirali... Problem je sto je nemoguce odrediti kada ce Posta dostaviti preporucenu posiljku... Preporucena posiljka znaci samo da ce posta biti urucena osobno primatelju (ili opunomoceniku) i da postoji broj za pracenje posiljke...
Uostalom, prosetajte do Branimirove oko ponoci na dane kada isticu rokovi za slanje natjecajne dokumentacije pa se cudite otkud tamo 50-60 ljudi ceka da posalje papirologiju... Vidio sam to nekoliko puta vec...
Dajte se umirite na par dana pa ce se sve znati...
Moller jel cijena od 6 kn/dionici realna pod pretpostavkom da su ponude došle?
stvarno ne znam što na ovoj burzi može značiti realno, ali evo dioničari su već počeli pisati dopise,
https://www.seebiz.eu/tvrtke/panika-…telekoma/226342,
nadam se da nakon toga slijede i žalbe, ako za ovo nitko ne bude dao konkretnu ponudu s cijenom, koja odgovara onima, koji drže dionice
već pročitano. ne pratite
Jel netko računao tromjesjecni prosjek?
On se kreće na razini od oko euro po dionici ako se ne varam?
Al ja očekujem najmanje 20% višu cijenu. 9+ kuna.
Kolega primijetio sam da na raspravi o novom zakonu o elektronskim medijima sjedi i pravna zastupnica NoveTV? Svakako zanimljivo.
Mislim da tromjesecni prosjek nece ovdje igrati ulogu. ja ocekujem dvoznamenkastu cifru.
A ovo trgovanje zadnjih dana je neka visa igra, nekih visih ljudi.
neki drukaju na pad.. na 2-3kn opet.. neki ocekuju barem 10, neki su realni pa vele 7-8. neki pisu po procjeni 7x EBITA 14 - 18 kn dok sam cak bio citao i 30 kn.. kome da više vjerujem?!
neki drukaju na pad.. na 2-3kn opet.. neki ocekuju barem 10, neki su realni pa vele 7-8. neki pisu po procjeni 7x EBITA 14 - 18 kn dok sam cak bio citao i 30 kn.. kome da više vjerujem?!
Samo sebi, nikome vise... sve ostalo moze biti "navlakusa"!
Ja očekujem cca 8 korigiranih Ebitda - dug koji je na razini 3-3,5 Ebitda. Dakle, cijena od 4,5-5 korigoranih Ebitda od 133,5 milijuna kuna. Ukupno, 600-665 milijuna kuna odnosno 8,6-9,6 kuna po dionici. Tako ja to vidim.
Ja vidim da nam kolega "one" ne zeli vise ovdje s nama razgovarati!
A puno interesantnih postova i obrazlozenih svima dostavio.
Ako se naljutio, nek se odljuti. Inace bez nekih drukova na ovoj temi, svima je jasno da ne moze proci.
Osobno sad ipak nakon ove 10.-to dnevne svinjarije, spustam svoju prognozu na 10,50kn ispod cega ne ocekujem da ce do ikakvog preuzumanja doci uopce!
Ako admin misli da ovo ne treba, neka brise!
Mislim da izračuni ovdje neće biti presudni. Pričekajmo info tko se sve javio na oglas. Cijenu će većim dijelom kreirati želja kupaca, a manjim dijelom ekonomska računica. Pri tome mislim da bi UG trebao imati veću "želju".
Top 10 (PT Drvo) i dalje dokupljuje.
Ah tesko se umiriti kad cijena strelovito pada,da to ide prema gore svi bi bili smireni i veseli.
Ah tesko se umiriti kad cijena strelovito pada,da to ide prema gore svi bi bili smireni i veseli.
Shvacam, ali cijena zapravo ne pada nego leluja... Barem iz moje perspektive... Oni koji su nedavno ulazili, njima je ovo totalni stres i to shvacam, no nama starosjediocima je ovo samo zanimljivo za gledati kakve se sve gluposti mogu desavati... Moras jednostavno odrediti model ulaganja kod ovakvih stvari - ili surfas na valovima i gubis lovu (kao i velika vecina malih prestrasenih dionicara), ili cekas preuzimanje i uzimas brdo love kad se to rijesi...
Shvacam, ali cijena zapravo ne pada nego leluja... Barem iz moje perspektive... Oni koji su nedavno ulazili, njima je ovo totalni stres i to shvacam, no nama starosjediocima je ovo samo zanimljivo za gledati kakve se sve gluposti mogu desavati... Moras jednostavno odrediti model ulaganja kod ovakvih stvari - ili surfas na valovima i gubis lovu (kao i velika vecina malih prestrasenih dionicara), ili cekas preuzimanje i uzimas brdo love kad se to rijesi...
Jasno mi je sve,odavno sam ja ovdje iako da mi je netko prije par godina rekao da necu kapitalizirati 300% rekao bih mu da je lud,ali eto ipak sam odlucio cekati rasplet.
Samo sebi, nikome vise... sve ostalo moze biti "navlakusa"!
Tako je !!!!!!!!!
Ako ste vjerovali u dionicu i niste je prodali iznad 8 Kn, koji je razlog da prodajete sada ?
Svi koji Vas dođu uvjeravati da sa dionicom nešto ne štima su navlakači i drukeri koji na Vama žele zaraditi.
OPTE neće biti prodana ispod 10 Kn + premija.
Sretno.
Samo da pozdravim ekipu na OPTE. Čitam već par dana "krimić" koji se ovdje događa. Od srca vam želim dobru ponudu, pa da se opernatite. 😊
Napeto ćemo pratiti i dalje!
Sretno.
Mislim da izračuni ovdje neće biti presudni. Pričekajmo info tko se sve javio na oglas. Cijenu će većim dijelom kreirati želja kupaca, a manjim dijelom ekonomska računica. Pri tome mislim da bi UG trebao imati veću "želju".
A sto će biti presudno?
Pa nije Optima lizalica u trgovini. Kupac će jasno artikulirati koliko to njemu vrijedi. Nije to želja. Nego procjena vrijednosti. Ja nemam strahova da se Opte nece prodati nego nisam siguran koliko prodaja može dugo trajati. Ovlaš pratim prodaju Rumunjsog telekoma u vlasništvu DT. Tamo je i država suvlasnik i to traje već mjesecima. Zato se treba oboružati strpljenjem, ako zatreba. I ne se cimati na svaki šušanj u “mreži ili eteru”.
A sto će biti presudno?
Pa nije Optima lizalica u trgovini. Kupac će jasno artikulirati koliko to njemu vrijedi. Nije to želja. Nego procjena vrijednosti. Ja nemam strahova da se Opte nece prodati nego nisam siguran koliko prodaja može dugo trajati. Ovlaš pratim prodaju Rumunjsog telekoma u vlasništvu DT. Tamo je i država suvlasnik i to traje već mjesecima. Zato se treba oboružati strpljenjem, ako zatreba. I ne se cimati na svaki šušanj u “mreži ili eteru”.
Sa aspekta UG, ako se isti jave na oglas, računati vrijednost OPT kroz EBIDTA i postojeći dug je smiješno. Njima je to ulaznica na tržište kao trećem operateru. Koja je cijena alternative???