Oh.
Prvi put Tele 2 izjavljujje da mu zakon nije po volji , da je diskriminirajući i da čekaju izmjenu
Oh.
Prvi put Tele 2 izjavljujje da mu zakon nije po volji , da je diskriminirajući i da čekaju izmjenu
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…1-gbps-15038610
Bit ce tu valjda nesto... Rebrending u prvoj polovici 2021...
Zasad svoj plan temeljimo na ulaganju vlastitih sredstava u gradnju optičke mreže u Hrvatskoj.
Hoćete li polagati vlastitu optiku ili koristiti se već sagrađenom optikom drugih operatera?
- U sljedećih pet godina sagradit ćemo vlastitu optičku mrežu, a riječ je o investiciji vrijednoj 100 milijuna eura.
Mislim ono, ne zvuči baš OPTEmistično.....
Oh.
Ovo je već drugi put
U
Display Morehttps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…1-gbps-15038610
Zasad svoj plan temeljimo na ulaganju vlastitih sredstava u gradnju optičke mreže u Hrvatskoj.
Hoćete li polagati vlastitu optiku ili koristiti se već sagrađenom optikom drugih operatera?
- U sljedećih pet godina sagradit ćemo vlastitu optičku mrežu, a riječ je o investiciji vrijednoj 100 milijuna eura.
Jesu li razvukli već koji metar optike od kad su ušli u Tele2 kad se toliko groze?
Ha.
Valjda se ne daju ucjenjivati.
A valjda će se i dogovoriti.
Konkurencija je na vratima, valjda je svima bolje da iz toga izvuku ikakvu korist nego nikakvu.
U Sloveniji dakle nude IPTV, zar smo mi jedini sa rigidnim zakonima koji nekako odgovaraju pristutnim igračima.
U svakom slučaju ambiciozno. Čekaju promjenu zakona. I nije rečeno da ne žele Optimu.
još se kupuje
OPTE | KOPSEJAK KREŠIMIR | 3,333 | 0.00% | 635,555 |
Oh.
Ovo je već drugi put
Jesu li razvukli već koji metar optike od kad su ušli u Tele2 kad se toliko groze?
meni se čini da se ovdi Pavlinić malo igra Velog Mista
Display MoreHa.
Konkurencija je na vratima, valjda je svima bolje da iz toga izvuku ikakvu korist nego nikakvu.
U Sloveniji dakle nude IPTV, zar smo mi jedini sa rigidnim zakonima koji nekako odgovaraju pristutnim igračima.
U svakom slučaju ambiciozno. Čekaju promjenu zakona. I nije rečeno da ne žele Optimu.
Da, vuče na to da se sve više gledaju preko nišana a izmjena zakona treba im sa ili bez Optime......normalno bi bilo da ju žele isto kao i A1 samo je očito pitanje cijene za sad nepremostivo plus još pokoja zamka koju je Ht vjerovatno postavio plus sigurno visoku cijenu o kojoj svi ovdje sve više potajno a sve manje naglas maštamo ......bumo vidjeli koliko je mašta daleko ili blizu stvarnosti.....mislim da je ovo najjača hrvatska sapunica ikad......danas u 16 sati je završio 5731 nastavak sa vrlo malom gledanošču......ostaje za nadati se da nakon "završnog" 10000-tog nastavka nečemo gledati još 10000 nastavaka sa izmješanim ulogama ako me razumijete....
U kom slucaju netko ne smije komentirati proces prodaje necega?
Valjda zato jer je dio toga procesa i ima potpisan NDA.
Oni ce 5 godina graditi opticku mrezu od nule za 100 mil. eura? Daj nemoj me... Propustiti ce kupiti i mrezu i korisnike za istu toliku ili nesto visu cijenu? I to odmah, ne za 5 godina...
Tko od njihovih managera to propusti napraviti, moze odmah otkaz dobiti...
Svi zaboravljamo Zabu sa 37%
Najveći dioničar. E sad, ako će prodavati optiku na metre ili želi u vlasništvu malu kompaniju koja teško ili nikako može sama na tržištu na kojem će ovako ili onako biti prisutna tri operatera, so be it !
Display Morehttps://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…1-gbps-15038610
Da, ali su spominjali ukupno ulaganje od 230 m Eura.... S druge strane oni mogu govoriti bilošto da planiraju.
Koji zakon njima brani da kažu u ovom momentu da IMAJU U PLANU u sljedećih 5 godina uložiti 5,50 ili 500 m Eura?!
Mislim da žele poslati poruku : Moćni smo! Ušli smo na tržište! Ne namjeravamo se ucjenjivati ! Mžemo i sami stvoriti mrežu. Ali je i pticama na grani jasno što bi im u ovom momentu Optima značila.... Ulaznica za sve....
S tim pristupom šalju poruku: Bolje da nam prodate po dobroj cijeni, koju smo ponudili nego da nas jeb... preko sabora, lobiranja otezanja, pa da se zainatimo. Tada ćete prodati tko zna kad i po puno manjoj cijeni, vjerovatno jedino A1 koji će na kraju staviti ruku na nos i rugati se svima, a očuvanje duopola Vam neće proći..I što ste napravili, ništa. Pa birajte!
Najveći dioničar. E sad, ako će prodavati optiku na metre ili želi u vlasništvu malu kompaniju koja teško ili nikako može sama na tržištu na kojem će ovako ili onako biti prisutna tri operatera, so be it !
Oni i jesu vjerovatno najsvjetlija točka ovdje.....valjda.....jel ovima iz Ht-a ne vjerujem ništa......njima jednokratni prihod ne igra neku preveliku ulogu jel više od toga zarade u jednom kvartalu i oni koliko sam do sada shvatio svoje dionice uopće ne moraju prodati.....nego, gledam sad, dionirar br.2 ja Ht Holding d.o.o......da li je i do sada bilo tako pa nisam ni skužio ili je bilo na HT d.d.?
Moraju prodati po cijeni ne manjoj od one koju je odredio revizor prije raspisivanja natječaja.
Da ne moraju, ništa se od ovog ne bi dešavalo
Prodali, ne prodali, treći im stiže . Ovako ili onako.
Kako kažu - Ako ne ide milom, uzmi veći čekić 🙃
Za teveljupce to je sjajna vijest.
Oni i jesu vjerovatno najsvjetlija točka ovdje.....valjda.....jel ovima iz Ht-a ne vjerujem ništa......njima jednokratni prihod ne igra neku preveliku ulogu jel više od toga zarade u jednom kvartalu i oni koliko sam do sada shvatio svoje dionice uopće ne moraju prodati.....nego, gledam sad, dionirar br.2 ja Ht Holding d.o.o......da li je i do sada bilo tako pa nisam ni skužio ili je bilo na HT d.d.?
Tako je već nekoliko godina. Sva ovisna društva su na holdingu.
Krajnje zabavno čitati ovaj članak kad se prisjetim kako me je nekoliko drukera napadalo zadnjih 10-tak dana (najbolji je bio onaj koji je rekao da sam kao lik koji ti ogrebe novi auto) dok sam im pojašnjavao kamo sve vodi i eto ekipa čitajte. Nije baš OPTE-mistično. I brojite kilometre optike , pls.
Krajnje zabavno čitati ovaj članak kad se prisjetim kako me je nekoliko drukera napadalo zadnjih 10-tak dana (najbolji je bio onaj koji je rekao da sam kao lik koji ti ogrebe novi auto) dok sam im pojašnjavao kamo sve vodi i eto ekipa čitajte. Nije baš OPTE-mistično.
Pa meni se njegov istup čini bas Opte-mističan. I on najavljuje skoru moguću izmjenu zakona. Kao i to da ne može ništa komentirati i da je njihova strategija tek djelomično pokrivena kroz gradnju gigabitne mreže, sto znaci da nas čeka još nešto. Spominjalo se ulaganje od 230 milijuna eura prije koji tjedan, sad je mreža na 100, a gdje je nestao ostatak?
To sto oni ulazu u gigabitnu mrežu ne znaci da neće i u Optimu. Opcenito takav koordinirani attack na PR iz Telemacha očito nije samo radi ulaganja u mrežu.
Inače, tisuću km optičke mreže košta i do 25 milijuna eura, tako da će tesko ugurati 7000 km optike u 100 milijuna eura. Možda ako to uključuje i Optiminih cca 4000 km koje već postoje i koje treba samo nadograditi.
Sve skupa treba gledati kao na javno lobiranje za promjenu nekih odredbi ZEM-a. Očito se ulazi u posljednju fazu javnog lobiranja.
Meni je optimistično.
Piše da stižu na tržište ovako ili onako.
A da nisu zainteresirani za Opte, to bi pak i rekli.
-- Nemamo interesa za kupnju Optime.
Naravno, na burzi je jedino sigurno da ništa nije sigurno, i možda završimo sa punim rukama Violete.
Al' optimistična sam 🙃
Display MoreU
Po mojim informacijama još nisu povukli ništa optike tako da već dobrano kaskaju ako ne misle kupiti opte, te dok podignu 5 G ostali će već nuditi 10G.
Uglavnom ako ne kupe opte mogu odmah kljuc u bravu😂
Display MoreHa.
Ma nasi zakoni i jesu nikakvi zato tako malo i imamo vanjskih investitora, dok dobijes neke dozvole prođu mjeseci i godine.... umjesto da ekipa koja donosi dozvole vuce za rukav svakoga tko krene u neku investiciju ili trazi informacije...
Krajnje zabavno čitati ovaj članak kad se prisjetim kako me je nekoliko drukera napadalo zadnjih 10-tak dana (najbolji je bio onaj koji je rekao da sam kao lik koji ti ogrebe novi auto) dok sam im pojašnjavao kamo sve vodi i eto ekipa čitajte. Nije baš OPTE-mistično. I brojite kilometre optike , pls.
meni se čini da ovdi jedino Pavlinić loše broji optiku.
igra mačke i miša.
svi čekaju promjenu ZEM-a, a do tada tko živ tko mrtav.
ono šta je dobro je šta se euforija smirila, jer su dugoročni očito svoje dionice već "otpisali".
samo polako, steady as she goes.