1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • August 9, 2020 at 4:23 PM
    • #4,021

Niti su zaba, a niti HT dva jadnika koja u distresu nesto moraju prodati pa je " daj sto das ".

Optima NIJE u stecaju, a 2024 zavrsava sa dugovima iz predstecaja.

Zasto bi HT i Zaba prodali Optimu za kiki riki.

Koju bi vi bolju dionicu na zagrebackoj burzi imali za ulaganje ? Sro ce biti preuzeto, a da nije u propasti ili s prevelikim kapacitetima u postcovid fazi ?

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • August 9, 2020 at 5:06 PM
    • #4,022

Ima ovdje dosta onih koji tvrde da je nešto činjenica, a da uopće nemaju nikakvih saznanja o tome, čak ni tekst na nekom portalu gdje se nešto samo nagađa.

Npr. kada sam ja prije par mjeseci pitao da li je netko obavezan objaviti da nema ponuda, ako ih nema onda je tu bilo iščuđavanja tipa oklen to , pa to je općepoznata stvar da mora, sada ti isti kažu da je moguće da ponuda nema, pa prema tome nije postojala ni obaveza.

Jedno je napisati što netko misli, a drugo je tvrditi da zna, da ima izvor u kojem to jasno piše.

Ima i dosta onih kojima nikada ništa nije ok, ako procure informacije onda ne valja, a ako ostane sve tajna kako i piše da treba biti onda opet nije ok.

Ja ne pratim berzane vani, pitanje za one koji prate postoji li neki link na kojem se vidi da je npr u USA ili Njemačkoj njihov AZTN ili prodavatelj izdao obavijest tipa:

Prodavatelj se prekjučer sastao s potencijalnim kupcem X koji je ponudio 100, a jučer s potencijalnim kupcem Y koji je ponudio 125. Iako je 2. ponuda bolja vjerojatno ćemo prihvatiti 1., jer nam X ne predstavlja ozbiljnu konkurenciju bez većih ulaganja godinama , dok bi nam Y bio ozbiljna konkurencija i mogao bi nam oduzeti primat na tržištu.

Ozbiljno postoje li vani takve objave?

Ja ne vjerujem da je to igdje slučaj.

http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/

"točkom III.2. odredila da se Hrvatski telekom (dalje: HT) obvezuje da će u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2020. započeti s postupkom prodaje svih svojih dionica Optime Telekoma (dalje: Optima)."

"Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje."

Dakle HT mora prodati dionice, a ne samo prestati upravljati Optimom. Čak ni njihovo privatno vlasništvo nije zaštićeno. A netko tko ovdje ima 0,01% ima pravo izvoljevati izvještaj, dnevnik rada i sl.?

S obzirom na odredbu po kojoj HT može izvoljevati štogod poželi samo da rastegne prodaju, činjenica da mandat vođenja procesa prodaje dobiva investicijska banka je po meni plus, ako to znači baš to što piše da je boss banka, a ne HT. Banci je pretpostavljam u interesu što veća cijena što prije i investicijskoj i Zagrebačkoj.

Ako su do sada se svi prodali, onda će valjda i Optima.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • August 9, 2020 at 6:14 PM
    • #4,023
    Quote from alfa

Ima ovdje dosta onih koji tvrde da je nešto činjenica, a da uopće nemaju nikakvih saznanja o tome, čak ni tekst na nekom portalu gdje se nešto samo nagađa.

Npr. kada sam ja prije par mjeseci pitao da li je netko obavezan objaviti da nema ponuda, ako ih nema onda je tu bilo iščuđavanja tipa oklen to , pa to je općepoznata stvar da mora, sada ti isti kažu da je moguće da ponuda nema, pa prema tome nije postojala ni obaveza.

Jedno je napisati što netko misli, a drugo je tvrditi da zna, da ima izvor u kojem to jasno piše.

Ima i dosta onih kojima nikada ništa nije ok, ako procure informacije onda ne valja, a ako ostane sve tajna kako i piše da treba biti onda opet nije ok.

Ja ne pratim berzane vani, pitanje za one koji prate postoji li neki link na kojem se vidi da je npr u USA ili Njemačkoj njihov AZTN ili prodavatelj izdao obavijest tipa:

Prodavatelj se prekjučer sastao s potencijalnim kupcem X koji je ponudio 100, a jučer s potencijalnim kupcem Y koji je ponudio 125. Iako je 2. ponuda bolja vjerojatno ćemo prihvatiti 1., jer nam X ne predstavlja ozbiljnu konkurenciju bez većih ulaganja godinama , dok bi nam Y bio ozbiljna konkurencija i mogao bi nam oduzeti primat na tržištu.

"točkom III.2. odredila da se Hrvatski telekom (dalje: HT) obvezuje da će u razdoblju od 1. do 31. siječnja 2020. započeti s postupkom prodaje svih svojih dionica Optime Telekoma (dalje: Optima)."

"Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje."

Dakle HT mora prodati dionice, a ne samo prestati upravljati Optimom. Čak ni njihovo privatno vlasništvo nije zaštićeno. A netko tko ovdje ima 0,01% ima pravo izvoljevati izvještaj, dnevnik rada i sl.?

S obzirom na odredbu po kojoj HT može izvoljevati štogod poželi samo da rastegne prodaju, činjenica da mandat vođenja procesa prodaje dobiva investicijska banka je po meni plus, ako to znači baš to što piše da je boss banka, a ne HT. Banci je pretpostavljam u interesu što veća cijena što prije i investicijskoj i Zagrebačkoj.

Display More

A gdje tocno pise da mora prodati nigdje jer to bi po vasem onda znacilo x osoba ponudi 5kn ht trazi 10kn i onda po vasoj logici znaci da ht mora prodati po 5kn jer je to jedina ponuda i jer mora prodati, a ovaj razvoj sigurno nije realan, ht ce postaviti cijenu koliko trazi i po tome ce se banka ravnat i uci u pregovore s kupcima, a na kupcima je zele li kupiti po toj cijeni ili ne zele, tako da ne stoji da mora prodat, mora jedino uc u proces prodaje s namjerom da proda ili ako ne proda da izgubi upravljacka prava

• Trotter
    Student
    Reakcija primljeno
    84
    • August 9, 2020 at 6:15 PM
    • #4,024

Ljudi, ajmo malo stat na loptu.
    Ono što znamo je kada god smo pisali AZTNu smo dobili i odgovor. Kakav - takav, ali smo ga dobili.

Ja ću im pisati, ali volio bih vidjeti što nas točno zanima, a da smo 100% sigurni da je u njihovim ovlastima da nam daju informaciju.

Npr.:

Temeljem rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske od 9. lipnja
    2017., HT treba započeti s postupkom prodaje svojih dionica u Društvu najkasnije između 1. i
    31. siječnja 2020., putem međunarodnog konkurentnog natječaja te će imati pravo prodati
    dionice Društva koje drži ZABA uz određene uvjete (pravo povlačenja u prodaju, engl.“dragalong right”). Postupak prodaje treba biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran te u skladu s najboljim praksama

Tu možemo od njih tražiti odgovor na pitanje što konkretno znači da Postupak treba biti transparentan? Što znači da treba biti objektivan i tko odlučuje o tome je li objektivan?

Nadalje:

Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od
    njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za
    Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu
    odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv.

Ako ponuđač može biti odbijen bez da navede razlog, kako takva prodaja može biti u skladu s "najboljim praksama"?

Volio bih kad bi mi netko pomogao s konkretnim pitanjima, ja ću poslati mail.

Hvala

• naim
    Guest
    • August 9, 2020 at 6:17 PM
    • #4,025
    Quote from StatusQuo
    Quote from alfa

Display More

A gdje tocno pise da mora prodati nigdje jer to bi po vasem onda znacilo x osoba ponudi 5kn ht trazi 10kn i onda po vasoj logici znaci da ht mora prodati po 5kn jer je to jedina ponuda i jer mora prodati, a ovaj razvoj sigurno nije realan, ht ce postaviti cijenu koliko trazi i po tome ce se banka ravnat i uci u pregovore s kupcima, a na kupcima je zele li kupiti po toj cijeni ili ne zele, tako da ne stoji da mora prodat, mora jedino uc u proces prodaje s namjerom da proda ili ako ne proda da izgubi upravljacka prava

Display More

Pa čak da i ne mora., nakon sto izgubi upravljačka prava koji je smisao ostanka u konkurentskom operateru koji ne kontroliraš i ne smiješ i ne možeš preuzeti. Možda su u HT-u sve neki iracionalni likovi koji nikako ne zele maksimizirati vlastiti polozaj odnosno polozaj društva.

Quote from Trotter

Ljudi, ajmo malo stat na loptu.
    Ono što znamo je kada god smo pisali AZTNu smo dobili i odgovor. Kakav - takav, ali smo ga dobili.

Ja ću im pisati, ali volio bih vidjeti što nas točno zanima, a da smo 100% sigurni da je u njihovim ovlastima da nam daju informaciju.

Npr.:

Temeljem rješenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Republike Hrvatske od 9. lipnja
    2017., HT treba započeti s postupkom prodaje svojih dionica u Društvu najkasnije između 1. i
    31. siječnja 2020., putem međunarodnog konkurentnog natječaja te će imati pravo prodati
    dionice Društva koje drži ZABA uz određene uvjete (pravo povlačenja u prodaju, engl.“dragalong right”). Postupak prodaje treba biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran te u skladu s najboljim praksama

Tu možemo od njih tražiti odgovor na pitanje što konkretno znači da Postupak treba biti transparentan? Što znači da treba biti objektivan i tko odlučuje o tome je li objektivan?

Nadalje:

Ponuđači mogu biti pozvani u uži krug i/ili mogu biti odbijeni u bilo kojem trenutku i/ili od
    njih može biti zatraženo da pojasne ili ponovno predaju svoje ponude, bez bilo koje obveze za
    Prodavatelja da navede bilo koje razloge vezano bilo koje odbijanje ili za bilo koju drugu
    odluku koju Prodavatelj donese vezano za ovaj Poziv.

Ako ponuđač može biti odbijen bez da navede razlog, kako takva prodaja može biti u skladu s "najboljim praksama"?

Volio bih kad bi mi netko pomogao s konkretnim pitanjima, ja ću poslati mail.

Hvala

Display More

Postupak može biti transparentan, objektivan i nediskriminatoran sa stajališta kupaca i prodavatelja.... i svih uključenih u proces kupoprodaje. Mislim da je cilj i misija AZTN-a da poveća konkurenciju i pojača trzisnu utakmicu, a ne da nuzno brine o regulatornim uvjetima postupka kupoprodaje sto je u nadležnosti Hanfe i pravosudnog aparata.

Edited once, last by naim: Merged a post created by naim into this post. (August 9, 2020 at 6:20 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 9, 2020 at 7:32 PM
    • #4,026

poštovani kolege,

trenutno sam na GO, pa ne mogu aktivno moderirati forum.

molim da se daljnja komunikacija nastavi argumentirano i u primjerenom tonu.

unaprijed zahvaljujem

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • August 9, 2020 at 9:23 PM
    • #4,027

Zavrtio sam ovdje vise nego dobro, mozda sam neobjektivan, ali zasto je to sve skupa takva muljaza? Da nema nikakav info tko ce i na koji nacin preuzeti zadnji komad telekom trzista u RH? Koji je btw i izlistan na burzi. Zar apsolutno nista ne obvezuje nikoga da isporuci kvalitetne informacije o tom procesu? Nego nekoliko ljudi ima pravo znati sve, a svi ostali nista. Jel to ok?

LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • August 9, 2020 at 11:13 PM
    • #4,028

Mnogo teorija zavjere, dosta negative i svakako previše drame oko ove objave od petka.

Obvezujućih ponuda nema, jer proces prodaje jednostavno nije stigao do te faze ne samo zbog COVIDA nego i zbog cinjenice da se ovakve prodaje ne rjesavaju unutar par mjeseci ni pod normalnim uvjetima, a kamoli u uvjetima pandemije. Mislim da je AZTN tu postavio nerealan rok. Kako god, posto ponude nisu dosle, ocito je nastala obaveza angaziranja investicijske banke i to ce HT poceti ispunjavati. Mislim da je na forumu krivo protumaceno da obaveza angaziranja investicijske banke nije potrebna ako ima zainteresiranih. Takva obaveza ocito nastaje ako ne postoje prihvatljive obvezujuce ponude na dan 31.7.

Iz HTa su (prije pandemije) rekli 6-12 mjeseci. Na ICTbusiness je Tomić napisao da sam proces kasni, a ovime smo dobili i potvrdu toga.

Jos uvijek taj clanak smatram najboljim uvidom u stanje prodajnog procesa:

https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…minga-i-uredaja

Kontaktirao sam Tomića u petak i zamolio ga da se detaljnije pozabavi ovime sto se događa oko Optime. Nase prosle komunikacije su bile korektne, covjek je ozbiljan i ne piše gluposti.

Edited 2 times, last by LeoNT (August 9, 2020 at 11:24 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 9, 2020 at 11:22 PM
    • #4,029
    Quote from StatusQuo
    Quote from alfa

Display More

Display More

s kojim datumom Ht gubi upravljačka prava u Optimi?.....i tko nakon toga eventualno preuzima upravljenje ako se ne proda?

Edited once, last by hugh (August 9, 2020 at 11:30 PM).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 9, 2020 at 11:27 PM
    • #4,030

@ leont

Glas razuma, konačno

Mislim 31.07.2021. Ispravite me ako griješim

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 9, 2020 at 11:37 PM
    • #4,031
    Quote from LeoNT

Mnogo teorija zavjere, dosta negative i svakako previše drame oko ove objave od petka.

Obvezujućih ponuda nema, jer proces prodaje jednostavno nije stigao do te faze ne samo zbog COVIDA nego i zbog cinjenice da se ovakve prodaje ne rjesavaju unutar par mjeseci ni pod normalnim uvjetima, a kamoli u uvjetima pandemije. Mislim da je AZTN tu postavio nerealan rok. Kako god, posto ponude nisu dosle, ocito je nastala obaveza angaziranja investicijske banke i to ce HT poceti ispunjavati. Mislim da je na forumu krivo protumaceno da obaveza angaziranja investicijske banke nije potrebna ako ima zainteresiranih. Takva obaveza ocito nastaje ako ne postoje prihvatljive obvezujuce ponude na dan 31.7.

Iz HTa su (prije pandemije) rekli 6-12 mjeseci. Na ICTbusiness je Tomić napisao da sam proces kasni, a ovime smo dobili i potvrdu toga.

Kontaktirao sam Tomića u petak i zamolio ga da se detaljnije pozabavi ovime sto se događa oko Optime. Nase prosle komunikacije su bile korektne, covjek je ozbiljan i ne piše gluposti.

Display More

bravo, kolega!

ovakve stvari su cilj foruma, a ne prepucavanja bez kraja i konca bez ikakvih zaključaka.

pozdravljam svaku inicijativu dioničarskog aktivizma na svim dionicama.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 9, 2020 at 11:46 PM
    • #4,032

koliki iznos godišnje naknade za upravljenje Ht dobije od Optime?

• du_Lac
    Student
    Reakcija primljeno
    116
    • August 10, 2020 at 12:02 AM
    • #4,033
    Quote from LeoNT

Display More

Upravo to. Rok od 4,5 mjeseca je prekratak da se realizira prodaja. U tako kratkom roku nerealno je bilo za očekivati da će zainteresirane strane poslati obvezujuće ponude jer prodaja nije jednostavno došla do te faze. Budući da neobvezujuće ponude nemaju pravnu težinu, HT je nakon 31. 7. morao po sili uredbe angažirati investicijsku banku. Po meni je to samo dokaz da se drže propisanog procesa, a uvodjenje investicijske banke bit će garancija da će prodajni proces biti obavljen u roku i u skladu s dobrim poslovnim praksama.

• laka_igra
    Student
    Reakcija primljeno
    122
    • August 10, 2020 at 12:10 AM
    • #4,034

Zbog nedostatka informacija i reakcije na svaku vijest očekujem sutra ponovno zaron, iako ova vijest bi zapravo mogla biti dobra, odnosno da se dobije dobra ponuda i prodaja realizira jer investicijska banka mi ulijeva povjerenje.

Koliko zaista vrijedi Optima? Mislim da to nitko ne zna, jer bila je 1.6 kuna, pa je došla do 8.9, pa je pala na 3.5, pa je opet otišla do 6.5 uz sva štopanja i igre. Mislim da ona vrijedi i da tko čeka taj dočeka i prodaju. Ušao sam na 6, ali sad ne mislim izlaziti ni na 4.5, a bome ni na 3,5.

Strpljenje je teško izgraditi, a novce lako izgubiti.

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • August 10, 2020 at 7:15 AM
    • #4,035
    Quote from StatusQuo

A gdje tocno pise da mora prodati nigdje

Repriza, linka i citata.

Kako se drukčije može protumačiti izraz "započeti s postupkom prodaje svih svojih dionica Optime Telekoma"?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 10, 2020 at 7:46 AM
    • #4,036

Hpb račun iz top 10 je prodao 30 000 kom i prije ove objave. Zna li netko tko stoji iza tog računa? Skrbnički neki ili baš Hpb banka ili neki njihov fond, ili?

LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • August 10, 2020 at 8:53 AM
    • #4,037
    Quote from hugh

koliki iznos godišnje naknade za upravljenje Ht dobije od Optime?

HT je od ZABAe za vođenje, dobio udio u Optimi i plan je da se HT naplati unosnom prodajom tog udjela. Mozda im je zato i u interesu prodati Optimu sto skuplje.

Više o tome ovdje:

https://www.poslovni.hr/domace/zaba-za…4-mil-kn-256255

"...došlo do krivog tumačenja da će Zaba u novcu nešto platiti HT-u, a zapravo će HT povećati izloženost u Optimi kao zalog uspjeha strateškog partnerstva.

...

...tijekom pet godina u cijelosti preuzeo od Zabe dug u obliku MCL-a i time svoj udio u Optimi povećao na 20 posto.

No, izvori iz HT-a naglašavaju da HT ne bi zadržao taj udio ili ga povečao, već da je jedini cilj da ga kroz prodaju unovči i izađe iz vlasničke strukture Optima telekoma."

Ovo je bilo za period prije spajanja sa H1.

• Nemanpojma
    Student
    Reakcija primljeno
    81
    • August 10, 2020 at 9:10 AM
    • #4,038

Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.

Sve je tu jasno na zalost 😉

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • August 10, 2020 at 9:34 AM
    • #4,039
    Quote from Nemanpojma

Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.

Sve je tu jasno na zalost 😉

Ako je tako onda se cijena dionice odlično drži....

• bumbar
    Student
    Reakcija primljeno
    68
    • August 10, 2020 at 10:06 AM
    • #4,040

Ako prodaje investicijska banka, tu se radi o najboljoj ponudi bilo koje cijene, HT i ZABA ne mogu više tražiti "prihvatljivu" ponudu?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 20, 2025 at 8:36 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. superfly

May 20, 2025 at 8:36 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 120

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 5:11 PM
    2. Odgovora
      120
      Pregleda
      42k
      120
    3. Muzakus

May 20, 2025 at 5:11 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:58 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      910k
      2.1k
    3. Darla

May 20, 2025 at 2:58 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      833k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

superfly May 20, 2025 at 8:36 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

Muzakus May 20, 2025 at 5:11 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Darla May 20, 2025 at 2:58 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 16 gostiju