Saga se nastavlja.....poput sapunice...režiser ima odriješene ruke...
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Oglasio se AZTN.
http://www.aztn.hr/priopcenje-vez…e-telekoma-d-d/
Nisam siguran kako bi ovo protumačio.
Sve ono sta se znalo i prije kad se islo u drugi krug da zainteresiranih ima jednog ili vise i da kad se nesto konkretno bude odlucilo s zainteresiranim stranama da li je to prodaja po dogovorenoj cijeni ili se bude radilo o odustajanju neovisno o razlogu da ce Ht u tom trenutku obavijestit javnost, a to moze biti za mjesec dana moze za pola godine, ne preostaje nista drugo nego visiti za ekranom i cekati obavijest ili zatvoriti komp pa sta bude.
-
Prevedeno na hrvatski jezik- Agencija nije izviještena o tome da ponuda nema, ili da nisu prihvatljive
To je jedino priopćenje kojeg smo očekivali da će objaviti
Nije objavljeno
Ponuda dakle ima, i proces prodaje je u tijeku
Tako nekako i ja mislim.
Čitajući između redaka izgleda da HT nije bio ni dužan AZTN-u javiti ima li ili nema prihvatljivih ponuda.
-
znaci ne pitaj nista sve se rijesava, cekaj isplatu. I to je to
Ili kupi jos ako imas para.
Malo ozbiljnjije.. pise isto ono sto je napisano u ZaBa (ili HT, sad se ne sjecam tocno) izvjestaju:
"Proces prodaje je u tijeku."
Vrlo je ocito da ponuda ima i da su zadovoljavajuce. Jedino jos cijena stoji pod upitnikom.
-
Bili su u obvezi putem Povjerenika izvijestiti AZTN
-
Helllou.........................
Jedino o čemu je HT trebao ikoga izvijestiti je nepostojanje ponuda, ili ocjenu da su pristigle neprihvatljive
O tome nije izvijestio
Investicijska banka otpaad
-
Ja bih rekao da AZTN pojma nema što se događa u procesu prodaje.
Znaju jedino što su napisali u odluci, ali ne i kako proces prodaje ide...ili žele/smiju napisati ono što znaju.
-
Upravo tako. Nema pojma. Sto znaci da NIJE dobio ikakvu obavijest od HTa ili njihovih piskarala.
-
Mislim da je stvar što ne smiju objaviti tu informaciju. Priupitao sam ih i to, odnosno radi li se o informaciji koju je smiju objaviti.
-
Ja ne mogu k sebi doći
A nisam tolika zlica da se molim da vas uhvati panika pa da pobacate papire
Vratimo se na uvjete Natječaja, koji je objavljen
---------Ukoliko ne bude ponuda, ili budu neprihvatljive, HT je o tome u obvezi do 31.07 izvijestiti AZTN
To se nije desilo = postupak prodaje ide svojim puževim korakom
-
-
Upravo tako. Nema pojma. Sto znaci da NIJE dobio ikakvu obavijest od HTa ili njihovih piskarala.
Ne mogu jos nekako protumaciti zasto u priopcenju dva puta se osvrcu na investicijsku banku pogotovo ovaj drugi dio tj pokusavam da mi sidne da li s time zele nesto reci ili ne, sad se postavlja pitanje da li aztn treba esplicitno reci da je ht angazirao banku ili ne treba, kao da su se ogradili o iznosenju informacije s time sta su se referirali na rijesenje pa se ti misli ?, vjerovatno je problem svatiti dopis jer da bi svatili dopis morali bi znati na koje konkretno pitanje su odgovarali s ovim dopisom.
"
Nadalje, točkom III.3. citiranog rješenja izričito je propisano da je HT, ukoliko po preteku roka od 6 mjeseci od dana utvrđenog početka prodaje ne bude iskazan interes za kupnju dionica Optime, obvezan angažirati investicijsku banku s mandatom vođenja procesa prodaje.
Dakle, AZTN je samim rješenjem propisao obvezu HT-a za angažiranjem investicijske banke s mandatom vođenja procesa prodaje.
"
-
Mislim da je stvar što ne smiju objaviti tu informaciju. Priupitao sam ih i to, odnosno radi li se o informaciji koju je smiju objaviti.
jeste dobili nekakav odgovor na to pitanje?
-
Za sada meni se čine najvjerodostojnije informacije o samom procesu prodaje one objavljene ovdje:
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…minga-i-uredaja
Tomić nije neki bezveznjak da bi objavljivao ovako nešto bez da je dobio isti info iz više izvora. A pošto je dugo kao novinar u telekom svijetu, mislim da je sasvim dobro povezan.
-
Čitajući između redaka izgleda da HT nije bio ni dužan AZTN-u javiti ima li ili nema prihvatljivih ponuda.
Netočno, po Rješenju HT/Povjerenik mora obavijestiti AZTN da nema prihvatljivih ponuda, a ako ima ponuda nema obveze obavijestiti bilo tko bilo koga.
-
Za sada meni se čine najvjerodostojnije informacije o samom procesu prodaje one objavljene ovdje:
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…minga-i-uredaja
Tomić nije neki bezveznjak da bi objavljivao ovako nešto bez da je dobio isti info iz više izvora. A pošto je dugo kao novinar u telekom svijetu, mislim da je sasvim dobro povezan.
dobro covjek kaze, samo kontam da su ponude vec predane i da se sada dogovaraju oko drugih stvari i da ce se sve zavrsiti do kraja ove godine
-
Pisao sam mejl i HT-u i HANFA-i i AZTN-u...
AZTN se oglasio sa linkom na priopcenje koje ste i tu stavili...
Od HT-a sam dobio sljedece:
Poštovani,
zahvaljujemo na Vašem upitu i u nastavku donosimo odgovor:
Hrvatski Telekom ispunjava sve obaveze određene rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja; KLASA: UP/I 034-03/2013-02/007, URBROJ: 580-11/41-17-239 od 9. lipnja 2017. te u odnosu na proces prodaje, izuzev ranije objave iz ožujka, 2020. Hrvatski Telekom nema drugih komentara.
Srdačan pozdrav,Odjel za Korporativne komunikacije
Hrvatski Telekom
-
Netočno, po Rješenju HT/Povjerenik mora obavijestiti AZTN da nema prihvatljivih ponuda, a ako ima ponuda nema obveze obavijestiti bilo tko bilo koga.
Tako je, zaletio sam se.
Zanima me je li AZTN dužan obavijestiti javnost ukoliko nema prihvatljivih ponuda i proces preuzima investicijska banka.
Jasno mi je da ne mogu izlaziti s informacijama o ponudama (tko je ponuditelj, cijena i sl.).
-
Sigurno da ht mora obavjestit aztn ako ima ili nema ponuda i da li je angazirana investicijska banka ako nema ponuda ili ako nisu prihvatljive, ali da li aztn mora obavijestit javnost o tome da li ima ponuda ili ne ili je investicijska banka preuzela vodjenje prodaje ili i ta informacija o angaziranju banke ovisi o ht-u da li ce je reci ili ne, a ne o aztnu ?
-
Tako je, zaletio sam se.
Zanima me je li AZTN dužan obavijestiti javnost ukoliko nema prihvatljivih ponuda i proces preuzima investicijska banka.
Jasno mi je da ne mogu izlaziti s informacijama o ponudama (tko je ponuditelj, cijena i sl.).
Nema, AZTN javno reagira kada ce ocjenjivati koncentraciju. Sve ostalo ne smije i ne zeli komentirati.
Najveca kvaka je ako investicijska banka preuzme prodaju tj starta novi tender, to se mora objaviti javno tj. moraju objaviti datume pocetka prodaje i rokove, kako je i ht napravio u FT-u.
Po tome cemo znati da li je prvi tender propao ili ne.
-
Tako je, zaletio sam se.
Nema, AZTN javno reagira kada ce ocjenjivati koncentraciju. Sve ostalo ne smije i ne zeli komentirati.
Najveca kvaka je ako investicijska banka preuzme prodaju tj starta novi tender, to se mora objaviti javno tj. moraju objaviti datume pocetka prodaje i rokove, kako je i ht napravio u FT-u.
Po tome cemo znati da li je prvi tender propao ili ne.
Mislim da ne moraju javno objaviti novi tender prvi dio je bio reguliran od aztna da moraju oglasit u sluzbenom glasilu, investicijskoj banci nisu nametnuta pravila na koji nacin ce prodaju obavljat.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun