Ako je tako kako kažete znaci da smo iz 31.7 sigurni kako će prodaja biti realizirana u nekom periodu, što znači da bi iza 31.7 cijena morala odreagirati pozitivno . Ako je taj datum uopće relevantan jer su neki spominjali i 31.8 nedavno.
OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
-
gta1 -
February 12, 2020 at 4:06 PM -
Zatvoreno
-
-
-
Ako je tako kako kažete znaci da smo iz 31.7 sigurni kako će prodaja biti realizirana u nekom periodu, što znači da bi iza 31.7 cijena morala odreagirati pozitivno . Ako je taj datum uopće relevantan jer su neki spominjali i 31.8 nedavno.
Ti su krivo mjesece brojali.
-
Ajmo ovako , ako postoje objektivno prihvatljive ponude i prodje 31.7 i nitko se ne oglasi, jeli to znaci da sljedećih recimo 6 mjeseci jos mogu otezati sa prodajom i ne oglasavati se i onda reci kako ponuda ipak nije bila prihvatljiva?
Mislim da ne mogu na taj nacin manipulirati jer isti mora biti transparentan , objektivan i nediskriminatoran.
Mogu otezati i teoretski se dovesti u tu poziciju.
Ako su dobili neobvezujuće ponude, onda njih razmatraju. One neobjektivne i lose maknu. Onda ide dubinsko snimanje, pa obvezujuća ponuda...itd.
Taj 31.7 može taman biti u trenutku kada se radi dubinsko snimanje ili ranije pa je teško reći što je to neprihvatljiva ponuda dok nije zadnja tj. obvezujuća koa može opet biti smeće.
HT baš i nema puno mjesta (vremena) za zajebanciju i manevre. Ne vidim ni jedan razlog zašto bi to radili. Bolje im je voditi cijeli proces nego da to neko za njih radi.
-
Mislim da ne mogu na taj nacin manipulirati jer isti mora biti transparentan , objektivan i nediskriminatoran.
Ako su dobili neobvezujuće ponude, onda njih razmatraju. One neobjektivne i lose maknu. Onda ide dubinsko snimanje, pa obvezujuća ponuda...itd.
Taj 31.7 može taman biti u trenutku kada se radi dubinsko snimanje ili ranije pa je teško reći što je to neprihvatljiva ponuda dok nije zadnja tj. obvezujuća koa može opet biti smeće.
HT baš i nema puno mjesta (vremena) za zajebanciju i manevre. Ne vidim ni jedan razlog zašto bi to radili. Bolje im je voditi cijeli proces nego da to neko za njih radi.
Dubinsko snimanje je odrađeno do 01.06.
-
https://www.vecernji.hr/biznis/vipnet-…una-eura-298028
https://dnevnik.hr/vijesti/gospod…ijuna-eura.html
Bnet je placen 93 miliona eura od čega je 40 miliona eura bio dug.
U to vrijeme je Bnet imao upola manje prihode nego optima a to se moze vidjeti iz financijskog izvjesca Vipneta iz godine preuzimanja.
Tako da mislim da niste u pravu ovo gore kaj ste napisali.
u pravu ste.
ima nekih postova na starom poslovnom forumu di se ovo navodi.
kako se ovdje stalno vrtimo u krug i prežvakavamo iste stvari x puta više mi se sve pomiješalo.
zato mi je drago da uvijek ima netko tko je temeljitiji.
ja sam izvukao sve informacije koje sam mogao izvući, tako da mi je više ovo sve skupa oko Optime postalo blago zamorno.
bitno je samo da svak ima svoju računicu i donosi svoje odluke za sebe.
-
https://www.vecernji.hr/biznis/vipnet-…una-eura-298028
https://dnevnik.hr/vijesti/gospod…ijuna-eura.html
Bnet je placen 93 miliona eura od čega je 40 miliona eura bio dug.
U to vrijeme je Bnet imao upola manje prihode nego optima a to se moze vidjeti iz financijskog izvjesca Vipneta iz godine preuzimanja.
Tako da mislim da niste u pravu ovo gore kaj ste napisali.
u pravu ste.
ima nekih postova na starom poslovnom forumu di se ovo navodi.
kako se ovdje stalno vrtimo u krug i prežvakavamo iste stvari x puta više mi se sve pomiješalo.
zato mi je drago da uvijek ima netko tko je temeljitiji.
ja sam izvukao sve informacije koje sam mogao izvući, tako da mi je više ovo sve skupa oko Optime postalo blago zamorno.
bitno je samo da svak ima svoju računicu i donosi svoje odluke za sebe.
A da dobro velis...
Samo imam komentar. Kako sam pročitao na aztn stranicama, primjerice ponude koje su dolazile za H1 prodaju koja je u konacnici pripojena optimi (sa dugovima). Dosta ponuda je bilo što su ciljale otpise dugova (30%-50%) vjerovnika a neke su ciljale cijenu dionice.
Prodavacima nije bilo prihvatljiv znacajan otpis duga nego su ponude vrednovali po dva kriterija. Naplata duga/potraživanja i vrednovanje papira (dionice).
Mislim da je najveci sustavni rizik (malih) dionicara da ht/zaba prihvate ponudu koja im namiruje potraživanja a cijena kapitala ide po simboličkoj cijeni. Ht ima samo 18% dionica i vaznije mu ja da namiri 100% duga, dok zaba bi mogla tražiti i kapitalnu premiju (rađe).
Čini mi se lakše dogovoriti sa vjerovnicima i otplačivati dugove kroz par godina nego kroz 'premiju' na cijenu papira gdje mora cijeli cash imati spreman. Da ht prodaje 70+% drugacija prica. Mislim da ce uzeti ponudu gdje su oni namireni (prio1) + zadovoljavajuca cijena dionice (prio2).
-
A da dobro velis...
Samo imam komentar. Kako sam pročitao na aztn stranicama, primjerice ponude koje su dolazile za H1 prodaju koja je u konacnici pripojena optimi (sa dugovima). Dosta ponuda je bilo što su ciljale otpise dugova (30%-50%) vjerovnika a neke su ciljale cijenu dionice.
Prodavacima nije bilo prihvatljiv znacajan otpis duga nego su ponude vrednovali po dva kriterija. Naplata duga/potraživanja i vrednovanje papira (dionice).
Mislim da je najveci sustavni rizik (malih) dionicara da ht/zaba prihvate ponudu koja im namiruje potraživanja a cijena kapitala ide po simboličkoj cijeni. Ht ima samo 18% dionica i vaznije mu ja da namiri 100% duga, dok zaba bi mogla tražiti i kapitalnu premiju (rađe).
Čini mi se lakše dogovoriti sa vjerovnicima i otplačivati dugove kroz par godina nego kroz 'premiju' na cijenu papira gdje mora cijeli cash imati spreman. Da ht prodaje 70+% drugacija prica. Mislim da ce uzeti ponudu gdje su oni namireni (prio1) + zadovoljavajuca cijena dionice (prio2).
da, ali kod prodajte Forthneta koji ima katastrofalan dug, isto je ponuđena i neka fer cijena dionice, a ovdje je i dio duga iz predstečajne pretvoren u dionice (po 10,00 kn po dionici), tako je zapravo sve dug.
al slažem se da s cifrom iznad ove nema smisla baratati.
-
Dubinsko snimanje je odrađeno do 01.06.
kako znate da je do 01.06. ?
-
-
jasko:
Optima uredno isplatila obveze iz predstecajne nagodbe za 2 kvartal u ukupnom iznosu oko 15 mil.kuna..bravo za OPTIMA
-
-
Po ne znam koji put...
1. Optima je zadnji neovisni (nekupljeni) telekom na Hrvatskom trzistu sa poprilicno pristojnom bazom korisnika.
2. Optima se prodaje u vecinskom paketu (preko 50% + 1 dionice) sto novom vlasniku omogucava samostalno vladanje Optimom. Takav je ugovor izmedju HT i ZABA, HT koristi drag-along pravo kod prodaje dionice i prodaje svoje i ZABA-ine dionice u paketu.
3. ZABA i HT su mijenjali dug za dionice po 10kn i to pred nekih 6-7 godina (ne znam vise ni sam).
4. Tele2 je prodan nedavno United Groupu koji nema nikakve koristi od samo mobilnog telekoma i vjerujem da ciljaju kupiti Optimu da sloze novi kompletni telekom, sto je pak bio i dugorocni cilj AZTNa - stvaranje novog jaceg telekoma na trzistu koji ce biti protuteza HT/A1 kombinaciji.
5. Kriza kuca na vrata i DT i Unicredit ce traziti sve moguce nacine da naplate potrazivanja sto bolje mogu te povuku novce u maticne drzave. Optima im je uteg vec godinama, a mogu dobiti pristojne novce sada tako da, po meni, prodaja bi morala ici. Usudio bih se reci da bi ovdje DT puno vise inzistirao na prodaji, nego Unicredit, jer ZABA ne smije isplacivati dividendu radi ocuvanja likvidnosti.
Sve u svemu, mislim da do odgode prodaje nece doci jer ce im se moguca konacna cijena samo rusiti ako preuzme investicijska banka te kako kriza bude jace grizla sljedece godine... Takodjer, ocekujem puno vecu cijenu od 10kn po dionici jer je to bila cijena pred 6-7 godina za firmu koja koma posluje... Sada imas firmu koja uredno vraca svoje dugove, kupuje se vecinski paket i kupuje se zadnji telekom koji donosi (mislim) preko 200.000 korisnika i vlastitu opticku infrastrukturu (za poslovne korisnike)... Jos ako je poznato da postoje tri ponudjaca, cijena sigurno nece biti malena... E sad, do kud ce cijena ici ne znam, ali da sam na mjestu HTa i da moram predati Optimu ljutom neprijatelju, zapaprio bih im cijenu zestoko u pregovorima...
Ovo nije poziv ni na kupnju ni na prodaju dionica. Imam OPTE dionice.
-
Po ne znam koji put...
1. Optima je zadnji neovisni (nekupljeni) telekom na Hrvatskom trzistu sa poprilicno pristojnom bazom korisnika.
2. Optima se prodaje u vecinskom paketu (preko 50% + 1 dionice) sto novom vlasniku omogucava samostalno vladanje Optimom. Takav je ugovor izmedju HT i ZABA, HT koristi drag-along pravo kod prodaje dionice i prodaje svoje i ZABA-ine dionice u paketu.
3. ZABA i HT su mijenjali dug za dionice po 10kn i to pred nekih 6-7 godina (ne znam vise ni sam).
4. Tele2 je prodan nedavno United Groupu koji nema nikakve koristi od samo mobilnog telekoma i vjerujem da ciljaju kupiti Optimu da sloze novi kompletni telekom, sto je pak bio i dugorocni cilj AZTNa - stvaranje novog jaceg telekoma na trzistu koji ce biti protuteza HT/A1 kombinaciji.
5. Kriza kuca na vrata i DT i Unicredit ce traziti sve moguce nacine da naplate potrazivanja sto bolje mogu te povuku novce u maticne drzave. Optima im je uteg vec godinama, a mogu dobiti pristojne novce sada tako da, po meni, prodaja bi morala ici. Usudio bih se reci da bi ovdje DT puno vise inzistirao na prodaji, nego Unicredit, jer ZABA ne smije isplacivati dividendu radi ocuvanja likvidnosti.
Sve u svemu, mislim da do odgode prodaje nece doci jer ce im se moguca konacna cijena samo rusiti ako preuzme investicijska banka te kako kriza bude jace grizla sljedece godine... Takodjer, ocekujem puno vecu cijenu od 10kn po dionici jer je to bila cijena pred 6-7 godina za firmu koja koma posluje... Sada imas firmu koja uredno vraca svoje dugove, kupuje se vecinski paket i kupuje se zadnji telekom koji donosi (mislim) preko 200.000 korisnika i vlastitu opticku infrastrukturu (za poslovne korisnike)... Jos ako je poznato da postoje tri ponudjaca, cijena sigurno nece biti malena... E sad, do kud ce cijena ici ne znam, ali da sam na mjestu HTa i da moram predati Optimu ljutom neprijatelju, zapaprio bih im cijenu zestoko u pregovorima...
Komentar na točku 4, nije zdravo za gotovo:
Ipak, taj scenarij je, malo vjerojatan, kažu upućeni jer United Grupa pruža i medijske usluge. U svom portfelju ima Novu TV i N1, ali i licence za niz TV programa. AZTN već je odlučivao o tom dijelu koncentracije i sukoba interesa pri kupnji Tele2.
Istina, nakon dva postupka i konzultiranje s releventnim institucijama, zaključeno je da kada se radi o kupnji mobilnog operatora odnosno Tele2, nema nikakvih negativnih učinaka. No, kada bi na stol došla Optima, prema nekim mišljenjima, usluge pružanja i proizvodnje audivizualnog sadržaja i stjecanje licencija na audiovizualni sadržaj trećih strana za vlastite televizijske kanale, tržištu veleprodaje općih i specijaliziranih televizijskih kanala (Nova TV, Doma TV, N1, Mini TV, Sport Klub kanali, SK Golf, Lov i ribolov, Fight Channel…) kabelskim, satelitskim i IPTV operatorima, od kojih su Nova TV i Doma TV istodobno slobodno dostupni putem digitalnog zemaljskog signala, mogao bi nastati problem.
-
Po ne znam koji put...
Komentar na točku 4, nije zdravo za gotovo:
Ipak, taj scenarij je, malo vjerojatan, kažu upućeni jer United Grupa pruža i medijske usluge. U svom portfelju ima Novu TV i N1, ali i licence za niz TV programa. AZTN već je odlučivao o tom dijelu koncentracije i sukoba interesa pri kupnji Tele2.
Istina, nakon dva postupka i konzultiranje s releventnim institucijama, zaključeno je da kada se radi o kupnji mobilnog operatora odnosno Tele2, nema nikakvih negativnih učinaka. No, kada bi na stol došla Optima, prema nekim mišljenjima, usluge pružanja i proizvodnje audivizualnog sadržaja i stjecanje licencija na audiovizualni sadržaj trećih strana za vlastite televizijske kanale, tržištu veleprodaje općih i specijaliziranih televizijskih kanala (Nova TV, Doma TV, N1, Mini TV, Sport Klub kanali, SK Golf, Lov i ribolov, Fight Channel…) kabelskim, satelitskim i IPTV operatorima, od kojih su Nova TV i Doma TV istodobno slobodno dostupni putem digitalnog zemaljskog signala, mogao bi nastati problem.
Potencijalni problem postoji sve do izglasavanja novog Zakona o elektroničkim medijima, koji je prošao javnu raspravu. Pisano je i o tome ovdje.
Evo i linka:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=13393
Pogledajte čije su opaske na tekst predloženog zakona...
-
BSOD : gdje se vide te opaske ja ne vidim..
-
Sa lijeve strane izbornika, uz broj članka se vidi i broj opaski pa se prikazuju na dnu stranice.
-
najviše opaski daje HND i Divjak, Topić & Bahtijarević odvjetničko društvo d.o.o. . nigdje je vidim UG / Tele2
-
najviše opaski daje HND i Divjak, Topić & Bahtijarević odvjetničko društvo d.o.o. . nigdje je vidim UG / Tele2
-
ja vidim
EDIT: st-brajo je bio malo brzi
-
Ha ha, bome lupa to odvjetničko društvo, eto i AZTN ih spominje u godišnjem izvješću saboru.
A dobro, borba predstoji.
-
Vjerojatno mogu.
Al' onda ih slijedi investicijska banka.
No, obzirom da i oni to žele prodati, bolje za više nego za manje, jer prodati moraju, mislim IMHO da do toga neće doći.
Kako smo nestrpljivi,......🙃
Imate li negdje bolju mogućnost prinosa ?
Možda u banci, štedni ulog 🙃
Baš smo nestrpljivi i pohlepni preko svake mjere
Tko moze garantirati da li oni zele prodati ili imaju drugi cilj na vidiku jer interes im je svakako drugaciji ali su pritisnuti vecom silom, iako mislim da ako je dobra cijena da drugi ciljevi lako padaju u vodu ali i tu postoji recimo sa strane kapitala mozda i druga opcija koja bi se mozda mogla uzest u obzir o tome malo nize, drugo vezano za cijenu dionice pitanje je koliko je tu investitora kojima lova bas onako ne treba pa se nece toliko brinit koliko ce ovo potrajat jer recimo da ovaj dio bez konkretnih vijesti potraje do zime s obzirom na povecanje nelikvidnosti vece probleme s novcane strane kod vecine ljudi radi pada potrosnje pitanje je koliko ce vecina tih investitora bit cvrste ruke ako se ova tisina protegne duze na zimu, moguce je da bude i nesto losija izvjesca radi krize pa je i to jedna negativna strana ako ova tisina potraje duze na zimu sigurno cemo vec za koji dan vidjeti nekakav sentiment iz izvjesca eto malo razmisljanja moguceg psiholoskog ponasanja dionicara ako ova tisina potraje duze, sigurno nije lako nekima lagano spavat sa svim negativnostima oko nas i bit miran duze razdoblje u ovakvim okolnostima gdje nista ne izlazi od konkretnih vijesti koji bi bili neki sigurniji putokaz.
Sta se tice ove druge opcije ova situacija sa ddjh me podsjetila na jednu opciju na optimi, jer i optima ima puno veceg negativnog prenesenog gubitka -858 mil, a ht konstantno povecava posudbe optimi sada su vjerovatno oko 250-300 mil kuna , ako gledamo da ht ima samo 17% udjela i da s tim postotkom nece od prodaje zaradit nesto puno, postavlja se pitanje da li ht moze u ovoj situaciji ici na slicnu opciju smanjenja temeljnog kapitala i unosenja svog duga u kapital da bi stekao veci udjel, iako su 200mil dug pretvorili u dugorocni pa su s tim nekako taj scenarij umanjili i s druge strane pitanje je da li bi aztn to nekako mogao zabranit jer bi s tim povecavali udio, a onda jos bi im i trebalo 75% (mislim da je 75% netko da potvrdi da ne trazim ?) glasova na glavnoj skupstini da to prodje pa je i to upitno ali gledajuci da nemaju ovaj nadzor od AZTN-a ta opcija bi im bila nekako najbolja za maksimiziranje svoje zarade i utjecaja, ova opcija se nije do sada bas spominjala ali realno postoji jer se odnos duga u optimi u zadnju godinu dana drasticno promjenio u korist Ht-a, eto malo razmisljanja da se ne vrti stalno ista prica iz dana u dan ?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k
- Admin