1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • March 26, 2020 at 11:17 AM
    • #1,941

Kolega Stana, Vaše objave su uvijek dobrodošle...

Dali možete, za nas koji nemamo toliko iskustva sa korporativnim preuzimanjem na burzi samo ukratko navesti hodogram događanja... Mene zanima na koji način se blokira burza i kako to funkcionira sa isplatom malih?

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • March 26, 2020 at 11:42 AM
    • #1,942
    Quote from StatusQuo
    Quote from tovarish

Mogu, jer je po mojoj procjeni bolje da je sada potpisan nego da uopće nije potpisan. A ja ne znam kako vi možete ista procjenjivati kada ne znate na koji način i u kojoj mjeri će se odobrene povlastice manifestirati na poslovanje društva. Ugovor ima i dobre lose stvari, a ja mislim da su one dobre - sa stajališta društva povoljne. Većina odredbi je ionako kvalitativne odnosno kozmetičke prirode. I dosta toga se vjerojatno i do sada koristili, ali je kolektivnim ugovorom i formalizirano. Zato manite se ćorava posla negirajući nešto sto je per se korak u pravome smjeru. Pozdrav

Eto u istoj recenici meni govorite kako mogu procijenjivat kad ne znam sta je u ugovoru, a u drugoj sami zauzimate stranu govoreci da "ugovor ima i dobre lose stvari, sa stajališta društva povoljne. Većina odredbi je ionako kvalitativne odnosno kozmetičke prirode", s tim zauzimajuci stranu kao da vi znate, a ne znate, e to se zove pristranost, toliko o tome sve je jasno.

Zato sto u članku o potpisu kolektivnog ugovora piše na sto se odnosi. Čitajte s razumijevanjem.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 26, 2020 at 2:51 PM
    • #1,943

da se mi vratimo na cijenu.

mislim da će na kraju biti džentlmenski dogovor da cijena bude 10,00 kn (preuzimanje + premija).

zašto?

zato što odugovlačenjem ovoga svi gube.

UG ili A1, tko god da preuzme, jer je ova industrija budućnost i tu je doslovce vrijeme = novac, te HT, jer angažiranje investicijske banke da preuzme proces itekako košta.

onima koji se brinu koliko Optima ima svoje optike i gdje je sve provučena mogu za primjer navesti ovo.

tamo di optika nije provučena, a to je veći dio lijepe naše, Optima svojim POSLOVNIM korisnicima nude backup USB stick koji se priključi na modem i u slučaju problema sa DSL vezom dalje neometano osigurava signal preko HT mobilne mreže.

istu uslugu POSLOVNIM korisnicima nudi i A1.

privatnima zasad tu uslugu ne nude, što ne znači da neće ili da ne mogu, jer tehnologija postoji.

znači, onaj tko preuzme Optimu dobiva još i potencijalnih 200.000 korisnika mobilne mreže.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • March 26, 2020 at 3:41 PM
    • #1,944
    Quote from st-brajo

da se mi vratimo na cijenu.

mislim da će na kraju biti džentlmenski dogovor da cijena bude 10,00 kn (preuzimanje + premija).

zašto?

zato što odugovlačenjem ovoga svi gube.

UG ili A1, tko god da preuzme, jer je ova industrija budućnost i tu je doslovce vrijeme = novac, te HT, jer angažiranje investicijske banke da preuzme proces itekako košta.

onima koji se brinu koliko Optima ima svoje optike i gdje je sve provučena mogu za primjer navesti ovo.

tamo di optika nije provučena, a to je veći dio lijepe naše, Optima svojim POSLOVNIM korisnicima nude backup USB stick koji se priključi na modem i u slučaju problema sa DSL vezom dalje neometano osigurava signal preko HT mobilne mreže.

istu uslugu POSLOVNIM korisnicima nudi i A1.

privatnima zasad tu uslugu ne nude, što ne znači da neće ili da ne mogu, jer tehnologija postoji.

znači, onaj tko preuzme Optimu dobiva još i potencijalnih 200.000 korisnika mobilne mreže.

Display More

Nema tu ništa gentlemensko.10 kn po dionici je otprilike 50ak miliona eura zajedno HT+Zaba, od toga HT na ime svog udjela može dobit oko 15 miliona Eura (HTu je to đeparac) .... Nema ništa gentlemensko pogotovo ako UG ispliva sa najvećom ponudom.Da je samo A1 u pitanju onda bi se postavile stvari drugačije.

Vodit će se rovovska bitka za što veću cijenu jer HT neće dopustiti da proda svoju kožu za sitniš i to pogotovo eventualnom 3. operateru.... Kad su već u ovoj prići i kad im aztn i ZABA jašu za vratom, onda će , makar i u pregovorima dati do znanja tko je gazda u Hrvatskoj.. Imho

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 26, 2020 at 3:46 PM
    • #1,945

ljudi morate ovdje uzeti u obzir utjecaj recesije (koja je sigurna) na valuaciju i cijenu

ne možete očekivati da će telekomi izbjeći utjecaj na prihode. to je suludu, možda da od epidemije ali NE OD RECESIJE

ZABORAVITE PRETHODNE VALUACIJE I MULTIPLE

...sram me koliko nemam..

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 26, 2020 at 3:50 PM
    • #1,946

Ma kakvi... Bas u recesiji ce se i zvati i surfati vise, jer nista drugo i ne mozes. Osim toga, recesije su mnogo krace od horizonta ulaganja ovdje. Dok se Optima konsolidira u mrezu novog vlasnika vec je gotova i recesija.

• stana
    Student
    Reakcija primljeno
    123
    • March 26, 2020 at 3:54 PM
    • #1,947

telekomi ce najmanje stradati u recesiji, recite mi tko je otkazao mobitel i internet, nitko. Za mobitele i kruh ce uvijek biti, to je jednostavno svjetska kultura.

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • March 26, 2020 at 4:11 PM
    • #1,948

je kolega plaćati će 150-290 kuna mjesečno trgovačka društva bez prihoda po zaposlenom kojih imaju sve manje i 170 tisuća fizičkih osoba na minimalcu.

dajte molim Vas budite malo realni izađite iz cipela trenutnog dioničara koji jedva čeka da to prestane biti.

...sram me koliko nemam..

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 26, 2020 at 4:23 PM
    • #1,949

Nitko na minimalcu nece otkazati kabelsku TV i internet. Prije ce otkazati cipele i odjecu. A trgovacki korisnici su uglavnom institucionalni, ZG Holding, vrtici, skole i ostalo. I kafici ce otkazivati tek kad bas jako dozlogrdi, jer svi imaju neke ugovorne obveze, dobili su tablet, nesto...

Uglavnom, dok bude bilo kakvih efekata crno na bijelo Optima ce vec biti prodana.

A u medjuvremenu je sasvim moguca i migracija korisnika od skupljih operatera prema Optimi kao jeftinijem.

Brinite svoje brige, kolega, ne tudje.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 26, 2020 at 5:29 PM
    • #1,950
    Quote from kupoprodajnik

Ma kakvi... Bas u recesiji ce se i zvati i surfati vise, jer nista drugo i ne mozes. Osim toga, recesije su mnogo krace od horizonta ulaganja ovdje. Dok se Optima konsolidira u mrezu novog vlasnika vec je gotova i recesija.

Recesija znači da će tisuće ostati bez posla i plaća a kad si bez plaće onda se režu troškovi na sve strane, nema potrošnje

bez ocjena molim

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • March 26, 2020 at 6:48 PM
    • #1,951

Obzirom da nitko iz top 10 ne kupuje dionice već skoro cijeli 3 mjesec, postoji li opcija da su oni već prodali izravnim ugovorom mimo burze svoje dionice, pa ne smiju povećavati količinu?

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 27, 2020 at 12:44 AM
    • #1,952
    Quote from user35

je kolega plaćati će 150-290 kuna mjesečno trgovačka društva bez prihoda po zaposlenom kojih imaju sve manje i 170 tisuća fizičkih osoba na minimalcu.

dajte molim Vas budite malo realni izađite iz cipela trenutnog dioničara koji jedva čeka da to prestane biti.

Kolega je radio u jednom od telekoma i kada je kriza pogodila 2008/2009 mi je u cudu tada rekao da ne moze vjerovati koliko im se povecao broj ugovorenih paketa pretplate...

U doba krize, ljudi sjede doma i nista ne rade, a novce za internet, TV, mobitel, cigarete i kavu ce uvijek naci... Sve smo ovo vec prosli, ne znam zasto se uznemiravas i pokusavas dignut nekakvu jadnu paniku...

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 27, 2020 at 8:10 AM
    • #1,953

Ovo su podatci a vaš prijatelj ko zna gdje je radio,možda u pošti pa je mislio na njihove pakete

https://net.hr/danas/novac/lo…ihoda-i-dobiti/

bez ocjena molim

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • March 27, 2020 at 8:27 AM
    • #1,954

Jesi ti harpun uopće pročitao tekst koji si priložio? Tu piše da je pad bio rezultat masovnog otkazivanja usluge fiksne telefonije, dok su imali rast na internetu. Da, tih dana smo svi zaključili da nam uz mobitel pretplatu ne treba još i telefon. Čak i moja baba sa 91 godinom danas ima samo mobitel, telefon je otkazala prije par godina. To je bio globalan trend koji nema nikakve veze sa recesijom. Aj pokušaj opet....

• calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • March 27, 2020 at 9:42 AM
    • #1,955
    Quote from harpun

Ovo su podatci a vaš prijatelj ko zna gdje je radio,možda u pošti pa je mislio na njihove pakete

Kad vec pitas - radio je u BNetu... A to sto si ti naveo je pad prihoda i dobiti sa pocetka 2011 godine, plus lijepo ti pise da su jako padali na fiksnoj telefoniji, a rasli na mobilnim i internet uslugama... Kakve veze ima 2011 sa 2008/2009 krizom ne mogu dokuciti, to ces morati dodatno pojasnit...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • March 27, 2020 at 9:48 AM
    • #1,956
    Quote from calypso
    Quote from harpun

Kad vec pitas - radio je u BNetu... A to sto si ti naveo je pad prihoda i dobiti sa pocetka 2011 godine, plus lijepo ti pise da su jako padali na fiksnoj telefoniji, a rasli na mobilnim i internet uslugama... Kakve veze ima 2011 sa 2008/2009 krizom ne mogu dokuciti, to ces morati dodatno pojasnit...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ma ne vrijedi s takvima uopće raspravljati.

ide se praviti pametan, pa sam sebe pokopa sa svojim "argumentima".

inače, taj isti B.net je prodan A1 baš u jeku "krize" i za fer cijenu.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 27, 2020 at 9:55 AM
    • #1,957

Nazalost svih jahaca apokalipse i drukercica koji bi piknuli lipu dve jeftinije Optima ide za lijepe pare i to je uklesano u kamenu. Ova situacija je vrlo slicna onoj na 1.7 kad se cekalo "nesto", a onda je grunulo i prije te otislo na 2.8. To nesto je doslo kasnije, prodaja Tele2, i jos poduplalo cijenu na 5.6.

Sto se tice dugorocnih interesa, nista se nije promijenilo. Korona je tu p...c u vjetar. De facto bez utjecaja na konacni ishod. Vjerovali ili ne.

Ali na drugim dionicima ce kratkorocno i srednjerocno biti vrlo grbavo, ovisno o dinamici virusa ovdje i u svijetu.

Drzim 25-26k dionica fiksno, ostalo pomalo vrtim.

• Optimistcro
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    586
    • March 27, 2020 at 9:56 AM
    • #1,958

Sad se postavlja objektivno pitanje... Jeli značajniji i veći bio tada B net ili današnja Optima?

Files

IMG_20200327_095620.jpg 199.36 kB – 0 Downloads
  • dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 27, 2020 at 10:02 AM
    • #1,959

naravno da je danasnja optima sa 200 000 korisnika i ko zna koliko opticke mreze. moze li mi netko reci koliko je Bnet imao korisnika u renutku prodaje VIPnetu? mozemo i tako to racunati.

a da ne govorim... Bnetova tehnologija je tvz. "cable connection" koji ide max mislim do 120 mbit/s. to danas imaju i vecina korisnika A1 koji je kupio Bnet - preko koaksijalnog kabla.

A optima ima OPTiku. sto ide sigurno do 200 mbit/s..a nisam siguran mislim i do 500. pisao sam neki dan ovdje da mi je zvonio na vrata g. iz HTa.. i nudio 500 mbit/s ako zelim. ja sam mu lijepo objasnio da mi ne treba posto im OPTIMA uskoro ide u prodaju te moram vidjeti sto ce ponuditi 3. operater ako se "stvori" na trzistu o cemu on nije imao pojma.. takodjer ne znam da li sam evc pisao da u zadnjih godinu i pol su mi 3 puta na vrata zvonili iz HTa a ja sam na Iskonu koji je isto njihov.

• tovarish
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • March 27, 2020 at 10:07 AM
    • #1,960
    Quote from Optimistcro

Sad se postavlja objektivno pitanje... Jeli značajniji i veći bio tada B net ili današnja Optima?

Pa mjereno prihodima Optima je danas dvostruko veća nego je tada bio Bnet. A sličan je omjer bio u to doba.

Edited once, last by tovarish (March 27, 2020 at 10:14 AM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 2:08 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. All

May 20, 2025 at 2:08 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 1:48 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 20, 2025 at 1:48 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:29 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 20, 2025 at 12:29 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 466

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 12:13 PM
    2. Odgovora
      466
      Pregleda
      202k
      466
    3. Hawk Tuach

May 20, 2025 at 12:13 PM
    1. GRNL (Granolio d.d.) 119

• sonda
      • January 13, 2022 at 11:03 AM
      • Dionice
      • sonda
      • May 20, 2025 at 10:05 AM
    2. Odgovora
      119
      Pregleda
      42k
      119
    3. value_zg

May 20, 2025 at 10:05 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 20, 2025 at 2:08 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 20, 2025 at 1:48 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 20, 2025 at 12:29 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 20, 2025 at 12:13 PM
  • GRNL (Granolio d.d.)

value_zg May 20, 2025 at 10:05 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 20, 2025 at 9:23 AM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 6 gostiju