1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • March 15, 2021 at 2:25 PM
    • #6,701

Gotovo je, deus je došao na machinu.

Pitanje je samo koliki mu je šlajbok

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 15, 2021 at 2:39 PM
    • #6,702

buy signal velik ko kuća, a investitora u zicer nigdje.

• vladimir
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    212
    • March 15, 2021 at 2:43 PM
    • #6,703

DA SVI od nofca saznaju , treba im dan dva , dok ih brokeri ne nazovu .

• stief
    Početnik
    Reakcija primljeno
    33
    • March 15, 2021 at 2:58 PM
    • #6,704
    Quote from tin

Zanimljiva izjava ministrice danas ...slušao na N1....vjerojatno se ide na zakonsko riješenje slično okolnim državama ...vezano uz Televiziju i TV kanale.

Zanimljivo je i pitanje novinara United Grupe (pardon N1 TV-a) za ministricu.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • March 15, 2021 at 2:59 PM
    • #6,705
    Quote from Paulie

Nema baš više ni drhtavih ručica, promet je mizeran uz pad od 2%, znači investitori nisu trznuli negativno na jučerašnju prodaju.

Ovaj quote ne znam kako maknuti. :D

Quote from Jubito
    Quote from Sony

https://hr.n1info.com/vijesti/nina-o…koliko-tjedana/

Evo radi se.

Vrlo interesantan razvoj događaja, možda ipak bude nešto novo u tom zakonu do drugog čitanja. :/

Krešić ju je pitao hoće li se ići u omogućavanje vertikalne integracije, kada je riječ o grupacijama koje, poput United Grupe, u svom portfelju imaju i nakladne kuće, poput N1 televizije, Nove TV i Sport Kluba, i telekom.

“Sigurno da će biti dosta izmjena. Mi smo najavili već u prvom čitanju da zapravo taj dio ograničavanja vertikalne integracije će doživjeti određene izmjene. Ukoliko se bude išlo u tom smjeru, onda će se ići i u smjeru koji je poznat i u drugim državama, a načina kako će se definirati obveza prenošenja onih kanala koji imaju koncesiju, ovdje treba objasniti da nakladnici u svom portfelju imaju različite kanale, neki za koje imaju koncesiju, neke koji su pay tv, a neki koji, poput N1, čak nemaju ni poslovni nastan u RH. Ovim zakonom mi ćemo i takve kanale, koji se većinski obraćaju publici na određenom teritoriju, uključiti u jurisdikciju Vijeća za elektroničke medije, što predviđa i nova direktiva”, rekla je Obuljen Koržinek.

Bilo bi to pravo čudo, ali bumo vidjeli.

Display More

Do ove izjave bilo bi to pravo čudo, ali nakon ove izjave bilo bi čudo da izmjena ne bude. Pa izrijekom ih je sad najavila.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • March 15, 2021 at 3:13 PM
    • #6,706
    Quote from lebowski
    Quote from Paulie

Nema baš više ni drhtavih ručica, promet je mizeran uz pad od 2%, znači investitori nisu trznuli negativno na jučerašnju prodaju.

Ovaj quote ne znam kako maknuti. :D

Quote from Jubito

Vrlo interesantan razvoj događaja, možda ipak bude nešto novo u tom zakonu do drugog čitanja. :/

Krešić ju je pitao hoće li se ići u omogućavanje vertikalne integracije, kada je riječ o grupacijama koje, poput United Grupe, u svom portfelju imaju i nakladne kuće, poput N1 televizije, Nove TV i Sport Kluba, i telekom.

“Sigurno da će biti dosta izmjena. Mi smo najavili već u prvom čitanju da zapravo taj dio ograničavanja vertikalne integracije će doživjeti određene izmjene. Ukoliko se bude išlo u tom smjeru, onda će se ići i u smjeru koji je poznat i u drugim državama, a načina kako će se definirati obveza prenošenja onih kanala koji imaju koncesiju, ovdje treba objasniti da nakladnici u svom portfelju imaju različite kanale, neki za koje imaju koncesiju, neke koji su pay tv, a neki koji, poput N1, čak nemaju ni poslovni nastan u RH. Ovim zakonom mi ćemo i takve kanale, koji se većinski obraćaju publici na određenom teritoriju, uključiti u jurisdikciju Vijeća za elektroničke medije, što predviđa i nova direktiva”, rekla je Obuljen Koržinek.

Bilo bi to pravo čudo, ali bumo vidjeli.

Do ove izjave bilo bi to pravo čudo, ali nakon ove izjave bilo bi čudo da izmjena ne bude. Pa izrijekom ih je sad najavila.

Display More

ali trgovina to bas nije pokazala....

• Paulie
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,317
    • March 15, 2021 at 3:14 PM
    • #6,707

Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.

• LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • March 15, 2021 at 3:20 PM
    • #6,708
    Quote from Paulie

Najviše brine HT koji će sigurno pokušati odugovlačiti koliko god je to moguće, zapravo HT mi je jedina briga. Ne znam da li će igrati prljavo i odugovlačiti prodaju čak i kada izgubi upravljačka prava.

A ne znam, kazu da je investicijska banka angazirana u 12. mjesecu 2020., da je proces u ranom stadiju i da ne ocekuju prodaju u slijedecih 12 mjeseci.

Sad, interpretirajte to kako zelite... glavu u pijesak ili..

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 15, 2021 at 3:24 PM
    • #6,709
    Quote from Paulie

Nema nikakvog razloga za brigu, kad HT izgubi upravljačka prava postaje posve NEBITAN faktor jer Zaba može i vjerojatno hoće krenuti samostalno u prodaju svog duplo većeg udjela od udjela HT-a, kupac dolazi u obvezu javne ponude i kupuje dionice od malih dioničara , a HT može svojih cca 17% sačuvati za uspomenu i dugo i lijepo sjećanje.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 15, 2021 at 3:35 PM
    • #6,710
    Quote from LeoNT
    Quote from Paulie

A ne znam, kazu da je investicijska banka angazirana u 12. mjesecu 2020., da je proces u ranom stadiju i da ne ocekuju prodaju u slijedecih 12 mjeseci.

Sad, interpretirajte to kako zelite... glavu u pijesak ili..

To može biti tako napisano i radi klasifikacije imovine namijenjene prodaji. Drugim riječima to je revizorski izričaj (sukladno MSFI 5) jer bi na taj način morali revidirati odnosno retrospektivno prikazati rezultate za 2020. sto može utjecati na bonuse upravljačkog kadra, ali i time bi javno i prikazali po kojoj cijeni vode to ulaganje odnosno vlastitu procjenu za njihov udjel Optime. I to vec u revidiranom izvjescu za 2020. godinu. A oni to naravno skrivaju kao zmija noge, pa je logično da će početi voditi po toj vrijednosti prestankom upravljačkih prava. A to i navode u izvjescu. To je ionako prosudba uprave, koja je podložna korekciji.

Quote from Ledica
    Quote from Paulie

Nema nikakvog razloga za brigu, kad HT izgubi upravljačka prava postaje posve NEBITAN faktor jer Zaba može i vjerojatno hoće krenuti samostalno u prodaju svog duplo većeg udjela od udjela HT-a, kupac dolazi u obvezu javne ponude i kupuje dionice od malih dioničara , a HT može svojih cca 17% sačuvati za uspomenu i dugo i lijepo sjećanje.

Oni moraju zajedno sa Zabom prodati, tako barem piše u odluci AZTN iz 2017. godine. Odnosno stoji da prestankom upravljačkih preva Zaba može prodati dionice zajedno sa dionicama HT-a ili prenijeti upravljanje na novu osobu nepovezanu s HT-om.... al to je malo vjerojatno jer oni bi to koliko ja znam prodali.

Edited once, last by Flight: Merged a post created by Flight into this post. (March 15, 2021 at 3:37 PM).

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • March 15, 2021 at 3:44 PM
    • #6,711

Ugovor između Zabe i HT-a će se u srpnju raskinuti ukoliko se prodaja do tada ne realizira i HT izgubi prava upravljanja pa nisam sigurna da AZTN ima vise ikakve ingerencije nad vlasničkim udjelom Zabe, možda još samo nad udjelom HT-a , ali to vise nije problem ostalih malih dioničara, a mislim ni dioničara Zaba.

To je moja pretpostavka jer je to jedino logično, međutim nama je nepoznat sadržaj njihovog Ugovora osim sto je poznato da je Zaba povjerila HT-u na upravljanje svoj vlasnički udio pa dok se ugovor ne raskine jasno je da oni dijele zajedničku sudbinu u procesu prodaje, ali ne zauvjek.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • March 15, 2021 at 3:49 PM
    • #6,712
    Quote from nascar

Govoreći o roku u kojem će biti donesen novi Zakon o elektroničkim medijima, Obuljen Koržinek je rekla da je to teško procijeniti. “Nama je u interesu da to bude što prije, a sad hoće li to biti za dva, tri ili četiri tjedna, teško je procijeniti.

Nadam se da polako idemo prema raspetljavanju ove sage o Optimi

dva,tri ili četiri tjedna pa to je dok kažeš kraš

bez ocjena molim

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • March 15, 2021 at 4:21 PM
    • #6,713

Na kraju ZEM ide na ruku vertikalne integracije. To otvara UG vrata, ali i jača otpor postojećeg igrača A1. I još neka se uključi i PPF (Telenor). Veselje na burzi.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • March 15, 2021 at 4:51 PM
    • #6,714
    Quote from Ledica

Ugovor između Zabe i HT-a će se u srpnju raskinuti ukoliko se prodaja do tada ne realizira i HT izgubi prava upravljanja pa nisam sigurna da AZTN ima vise ikakve ingerencije nad vlasničkim udjelom Zabe, možda još samo nad udjelom HT-a , ali to vise nije problem ostalih malih dioničara, a mislim ni dioničara Zaba.

To je moja pretpostavka jer je to jedino logično, međutim nama je nepoznat sadržaj njihovog Ugovora osim sto je poznato da je Zaba povjerila HT-u na upravljanje svoj vlasnički udio pa dok se ugovor ne raskine jasno je da oni dijele zajedničku sudbinu u procesu prodaje, ali ne zauvjek.

Prema rješenju AZTN-a iz 2017. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 15, 2021 at 4:52 PM
    • #6,715

ZEM nikada nije bio zapreka

UG je mogao steći Optimu i na druge legalne načine.

Samo to nama nikako u glavu

-----------

, ..................te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.

Imate li kakv link da se svi uvjerimo CNB?

Jer po toj tč. rješenja, ako neće milom............... prodati će silom HT našu Optimu

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 15, 2021 at 4:54 PM
    • #6,716

ima post par stranica nazad gdje se kaže da onda zaba prodaje i ht-ov udjel. a teka ako to ne uspije onda su svak na svome. bila bi krajnja ludost da si to ht dopusti. prije će biti da će pokušati stvoriti duopol sa ug. nešto slično se je desilo u srbiji premda bi po natpisima u novinama čovjek lako mogao zaključiti da su mtel i ug u nekoj svađi. moš misliti svađe...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • March 15, 2021 at 4:56 PM
    • #6,717

To se uopće nije dogodilo u Srbiji. Tamo je UG crna, najcrnja ovca i najveći neprijatelj Telekoma Srbije i Vučićeve vladajuće politike.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 15, 2021 at 4:59 PM
    • #6,718

nije nije. to je samo privid. pratim razne likove koji ipak objektivnije pričaju.

• nascar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    550
    • March 15, 2021 at 5:01 PM
    • #6,719
    Quote from zlocesti

ZEM nikada nije bio zapreka

UG je mogao steći Optimu i na druge legalne načine.

Samo to nama nikako u glavu

-----------

, ..................te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime.

Imate li kakv link da se svi uvjerimo CNB?

Jer po toj tč. rješenja, ako neće milom............... prodati će silom HT našu Optimu

Display More

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzben…07_75_1879.html

III.4. Ako se u opisanom postupku prodaje iz točaka III.1. do III.3. izreke ovoga rješenja dionice ne uspiju prodati do isteka najdulje određenog sedmogodišnjeg trajanja koncentracije, tada istekom sedmogodišnjeg trajanja koncentracije Ugovor između HT-a i Zagrebačke banke automatski prestaje, a time i bilo kakva mogućnost kontrole HT-a nad Optimom. HT se obvezuje odmah po isteku sedmogodišnjeg trajanja koncentracije prenijeti sva upravljačka prava iz svojih dionica Optime na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om, te sukladno uvjetima iz Ugovora HT-a i Zagrebačke banke ovlastiti Zagrebačku banku da proda sve HT-ove dionice Optime. HT će osigurati obvezu Zagrebačke banke odnosno treće nepovezane osobe na koju budu prenesena upravljačka prava iz HT-ovih dionica, da tijekom držanja upravljačkih prava nad HT-ovim dionicama Optime ne koristi glasačka prava iz tih dionica.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 15, 2021 at 8:23 PM
    • #6,720

Meni je nešto promaklo.

Ne pitam jer se pravim naivnom, nego zato što jesam :S

O spotskim kanalima znam koliko i o nuklearnoj fizici.

Ma jel' to A1 zaratio sa United grupom ? United je distribuirao sportske kanale ?

Od koga će ih sada A1 uzeti ?

Od državne TV Srbije ? Nikako shvatiti tko je kome svoj, a vjerojatno su svi u rodu.

Ovdje se nešto zbiva iza dobro zatvorenih vratiju

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 9, 2025 at 10:30 AM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:30 AM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 9, 2025 at 10:21 AM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      510k
      1.1k
    3. accountant

June 9, 2025 at 10:21 AM
    1. 7SLO 21

• Like 1
      • Santo
      • January 14, 2023 at 2:27 PM
      • Investicijski fondovi
      • Santo
      • June 9, 2025 at 9:12 AM
    2. Odgovora
      21
      Pregleda
      9.1k
      21
    3. Bokyklc

June 9, 2025 at 9:12 AM
    1. IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.) 311

• Like 1
      • propalica
      • February 14, 2020 at 11:16 AM
      • Dionice
      • propalica
      • June 8, 2025 at 6:16 PM
    2. Odgovora
      311
      Pregleda
      108k
      311
    3. Kirac

June 8, 2025 at 6:16 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant June 9, 2025 at 10:30 AM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

accountant June 9, 2025 at 10:21 AM
  • 7SLO

Bokyklc June 9, 2025 at 9:12 AM
  • IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Kirac June 8, 2025 at 6:16 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)