1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • calypso
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    601
    • July 22, 2020 at 1:58 PM
    • #3,581
    Quote from accountant

nego jel će biti prihodi ukupno u kvartalu veći od 100 mil kn?

meni se čini da što više odugovlače s prodajom, to je krvna slika lošija

HT odugolvaci s prodajom jer mora radi sebe... Sigurno im nije u interesu pustiti da im treci jaki operater svrlja po trzistu dokle god ne budu primorani na to... Drzati ce Optimu pod kontrolom dokle god budu mogli...

Optima ti je ko Britney Spears... :D #FreeBritney

Sto zelis kad previse imas?
    Sto mislis kad previse znas?
    (Boa - Za vezu je potrebno dvoje)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 22, 2020 at 10:37 PM
    • #3,582

"Operateri ističu da je jedan od preduvjeta postavljanja 5G baznih stanica kvalitetna povezanost, tj. da imaju optičku vezu. Kad je optika postavljena, spajanje fiksnih korisnika samo je novi izvor prihoda operaterima."

https://www.poslovni.hr/sci-tech/drzav…0-ljudi-4242709

procijenite sami koliko kupnja Tele2 ima smisla bez Optime.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 7:53 AM
    • #3,583
    Quote from st-brajo

"Operateri ističu da je jedan od preduvjeta postavljanja 5G baznih stanica kvalitetna povezanost, tj. da imaju optičku vezu. Kad je optika postavljena, spajanje fiksnih korisnika samo je novi izvor prihoda operaterima."

https://www.poslovni.hr/sci-tech/drzav…0-ljudi-4242709

procijenite sami koliko kupnja Tele2 ima smisla bez Optime.

Hmm, postoji 5G tehnologija koja se zove FWA.

For the first time, the advent of 5G is allowing mobile technology to intersect with the demands of fixed line services and price points. Fixed Wireless Access (FWA) enables network operators to deliver ultra-high-speed broadband to suburban and rural areas, supporting home and business applications where fiber is prohibitively expensive to lay and maintain.

5G Fixed Wireless Access in the lower bands of the wireless spectrum can be used to quickly and cheaply deliver an alternative to wired broadband. In the millimeter wavelengths, 5G FWA can provide a level of service bandwidth capacity comparable to fiber optics.

Dakle FWA ne treba optiku. Stavit ces na kucu ili zgradu nesto kao satelitsku antenu, signal ide do rutera i onda se grana na uređaje koje spajas. Prednost je upravo da ti kabeli ni optika ne treba više. Ova tehnologija u potpunoati zamjenjuje DSL i slično.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Drugim rječima, subscriberi su najvažniji a kada tehnilogija dođe ili HT ili Vip ili neko treci ce nuditi tu uslugu, vjerovatno prvo svojim korisnicima a onda zivkati druge ko sto i rade. Konačni user experience ce biti isti i bolji zato je bitno ugrabiti korianike makar trenutno bili na bakrenoj parici.

5G je disruptive tehnologija, promjenit ce značajno bussiness modele i mogli bi neki operateri koji nebudu spremni naprosto prdnut. A sve ide od baze korianika...

Edited 2 times, last by Sheriff: Merged a post created by Sheriff into this post. (July 23, 2020 at 8:01 AM).

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • July 23, 2020 at 7:58 AM
    • #3,584

Riječ je optici koja ide sa baznih stanica i za što treba popriličan bandwidth.

Ovo o čemu pričate (FWA) je pristupna točka (access point), nešto slično ruteru za DSL.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 8:05 AM
    • #3,585
    Quote from crveni

Ovo o čemu pričate (FWA) je pristupna točka (access point), nešto slično ruteru za DSL.

Meni je to jasno samo ukazujem da ta optika krajnjem kupcu ili korisniku vise nece trebati. Di je dibra optika ok ali ruralna područja gdje je preskupo graditi infrastrukturu i vuci optiku do kucanstva nije isplativo.

• crveni
    Student
    Reakcija primljeno
    98
    • July 23, 2020 at 8:11 AM
    • #3,586

Pa ne treba

Quote from Sheriff
    Quote from crveni

Meni je to jasno samo ukazujem da ta optika krajnjem kupcu ili korisniku vise nece trebati. Di je dibra optika ok ali ruralna područja gdje je preskupo graditi infrastrukturu i vuci optiku do kucanstva nije isplativo.

Ne treba ti niti sada optika na 4G.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 23, 2020 at 8:11 AM
    • #3,587
    Quote from Sheriff

kolega, to o čemu vi pričate je daleka budućnost.

trenutno ruralna područja kod nas nemaju ni kvalitetan 4G signal, tako da...

a ako je ovaj način uvođenja 5G potvrđen od samih operatera, tko smo mi da to osporavamo.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • July 23, 2020 at 8:43 AM
    • #3,588

Koliko toga ste vi tu pomijesali to je za pop....t. Sad cu ispast ko Naim ali jace je to od mene.

Fixed wireless imamo i danas. Nudi to i HT, i A1 i Tele2 raznim homeboxovima i slicnim oxovima. Samo sto to uopce nije bitno.

Ukratko, da bi 5G, o kojem svi pricaju a vrlo malo razumije sto je to uopce, radio kako je zamisljen potrebno je osjetno vise baznih stanica. One su prilicno manje nego drveca antena koje vidimo po krovovima zgrada. Mogu se postavljati i po banderama kao npr. "Grad Zagreb" WiFi pristupne tocke koje kelji Banderas po Zagrebu tudjom lovom a stedi na propusnosti. 5G po specifikacijama moze funkcionirati i putem postojecih baznih stanica no to je 5G isto sto je i kruska jabuka kad zalijepim naljepnicu na krusku na kojoj pise jabuka.

Samo svaka od te nove 5G pristupne tocke, da bi funkcionirala kako treba, zahtijeva barem po jedan opticki kabel samo za sebe.

Onome koji misli ici u puni razvoj 5G mreze biti ce potrebno puno optike. Ne do krajnjih korisnika, no do baznih stanica tj. buducih pristupnih tocaka sigurno. Jedino sto se trebamo pitati ima li UG love i zivaca razvijat 5G sam ili ce se, osim u kojem gradu, i dalje slepati uz HT.

Samo za informaciju, tu se uopce nisam dotakao frekvencija i bandova potrebnih za 5G. Mozda u nekom drugom postu. No to vam je dosadno.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• airfire
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • July 23, 2020 at 10:10 AM
    • #3,589

Zove me sada lik i predstavlja se kao grupacija HT, Iskon i Optima, kaze vidi da sam na optimi pa mi nudi da prijedem na iskon. Kazem ja njemu ako ste grupacija onda je svejedno na kom sam, a on pa bolje je da prijedete na iskon evo imamo vecu brzinu na iskonu, nasa je bazna itd... Uglavnom kontam da su ovo zadnji trzaji otimanja korisnika od optime, ovo je rijesena stvar samo nam trebaju reci cijenu po dionici :)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • July 23, 2020 at 10:58 AM
    • #3,590
    Quote from airfire

Zove me sada lik i predstavlja se kao grupacija HT, Iskon i Optima, kaze vidi da sam na optimi pa mi nudi da prijedem na iskon. Kazem ja njemu ako ste grupacija onda je svejedno na kom sam, a on pa bolje je da prijedete na iskon evo imamo vecu brzinu na iskonu, nasa je bazna itd... Uglavnom kontam da su ovo zadnji trzaji otimanja korisnika od optime, ovo je rijesena stvar samo nam trebaju reci cijenu po dionici :)

ja i dalje ne kontam ovdje neke stvari: većina tvrdi da ovdje nisu bitna ni izvješća ni dug prema HT-u nego broj korisnika i da budući kupac kupuje bazu

plus toga govorite kako HT oteže s prodajom - prepuštanjem te baze korisnika drugom igraču

i ja sam čuo da je politika takva da se prebacuju korisnici unutar grupe na Iskon i HT

jel jedino meni tu nešto smrdi?

• Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 23, 2020 at 11:07 AM
    • #3,591
    Quote from accountant
    Quote from airfire

ja i dalje ne kontam ovdje neke stvari: većina tvrdi da ovdje nisu bitna ni izvješća ni dug prema HT-u nego broj korisnika i da budući kupac kupuje bazu

plus toga govorite kako HT oteže s prodajom - prepuštanjem te baze korisnika drugom igraču

i ja sam čuo da je politika takva da se prebacuju korisnici unutar grupe na Iskon i HT

Zbog toga je i imenovan povjerenik (mislim Deloitte) koji prati pad baze korisnika, te ako pad bude iznad nekog postotka dužan je o tome izvijestiti agenciju aztn i ona istog trena prekine HT-ovo upravljanje. Da to nije tako HT bi odavno pokupio sve korisnike iz Optime.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • July 23, 2020 at 11:13 AM
    • #3,592
    Quote from accountant
    Quote from airfire

Apsolutno.

Da sam ja HT odugovlačio bi s procesom što duže, makar izgubio pravo da njime upravljam (investicijska banka) te koristio povlaštenu poziciju vlasnika poslovnih procesa da prebacim što je moguće više najboljih korisnika na sebe.

Opcija B je da se u prodaji jednokratno izvuče što je moguće više love pa kasnije pokuša nekakvim akcijama privući korisnike k sebi, ali pitanje je koliko bi im se to isplatilo.

Treba detaljno iščitati sljedeće FI i vidjeti kako im se kreće korisnička baza, to će jasno pokazati u kojem grmu leži zec...

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 11:16 AM
    • #3,593
    Quote from Headhunter
    Quote from accountant

Zbog toga je i imenovan povjerenik (mislim Deloitte) koji prati pad baze korisnika, te ako pad bude iznad nekog postotka dužan je o tome izvijestiti agenciju aztn i ona istog trena prekine HT-ovo upravljanje. Da to nije tako HT bi odavno pokupio sve korisnike iz Optime.

Da, AZTN je i preko povjerenika naredio da zatečeno stanje i kada se prodaje ne smije odstupati +- 10%. Ima na aztn detaljno o tome.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 11:24 AM
    • #3,594
    Quote from rambo_5
    Quote from accountant

Apsolutno.

Da sam ja HT odugovlačio bi s procesom što duže, makar izgubio pravo da njime upravljam (investicijska banka) te koristio povlaštenu poziciju vlasnika poslovnih procesa da prebacim što je moguće više najboljih korisnika na sebe.

Opcija B je da se u prodaji jednokratno izvuče što je moguće više love pa kasnije pokuša nekakvim akcijama privući korisnike k sebi, ali pitanje je koliko bi im se to isplatilo.

Treba detaljno iščitati sljedeće FI i vidjeti kako im se kreće korisnička baza, to će jasno pokazati u kojem grmu leži zec...

Display More

Mislim da je HT trebao 6 mjeseci prije tendera popisati i procjeniti OPTE i poslati AZTNu. Kako vjerujem da je prodaja u tijeku (obvezujuce ponude na stolu) izvjecsa koja slijede nisu toliko krucijalna. Kada dođe info o prodaji vjerujem da nece biti ebitda zadnja nego moguce od 2019 koja ce se koristiti kao value bussinessa.

Također vjerujem da ta prebacivanja i otimanja korisika je nesto čega je kupac svjestan i da može tražiti neke uvjete tu.

A ovo što zivkaju...kada je tcom kupio iskon, imao sam maxtv od tcoma pa su me iz iskona zvali da se prebacim. Ista grupacija, mislim da non stop to rade.

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • July 23, 2020 at 11:30 AM
    • #3,595
    Quote from Sheriff
    Quote from rambo_5

Apsolutno.

Mislim da je HT trebao 6 mjeseci prije tendera popisati i procjeniti OPTE i poslati AZTNu. Kako vjerujem da je prodaja u tijeku (obvezujuce ponude na stolu) izvjecsa koja slijede nisu toliko krucijalna. Kada dođe info o prodaji vjerujem da nece biti ebitda zadnja nego moguce od 2019 koja ce se koristiti kao value bussinessa.

Također vjerujem da ta prebacivanja i otimanja korisika je nesto čega je kupac svjestan i da može tražiti neke uvjete tu.

A ovo što zivkaju...kada je tcom kupio iskon, imao sam maxtv od tcoma pa su me iz iskona zvali da se prebacim. Ista grupacija, mislim da non stop to rade.

Display More

Zamislite da ste vi kupac, bi li vam bilo svejedno da kupite Optimu sa 180.000 kupaca, dogovorite lovu i onda gledate kako vam prodavač otima dogovorene korisnike za koje očekuje da mu ih platite. Hmmm... Isto tako ne mora HT dramatično preuzeti veći broj korisnika pa da to svima bude očito, dovoljno im je samo najbolje, recimo top 1%, pa da se to ni ne primjeti u izvještaju.

Da sam kupac i da čujem ovo što kolege pišu, netko bi dobio po nosu...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 23, 2020 at 11:33 AM
    • #3,596
    Quote from accountant

vidim da Vam dosta toga ovdje nije jasno, pa ću Vam ja pokušati objasniti.

kad sam prelazio na A1, oni su otkupili moj ugovor s Iskonom (znači, platili Iskonu) samo da ja pređem na njih (pretpostavljam da je ova opcija zbog AZTN-a HT-u zabranjena vezano za Optimu).

i dali mi skonto od 50% za prvu godinu ugovora.

i sami ste naveli, što je istina, da Optima generira sasvim pristojan cash flow (pročitajte izvješće HT-a od lani i vidit ćete da je Optimina dobit iz poslovanja 150 M kuna, od toga je 100 M sprženo na plaćanje dugova iz predstečajne kojih od 2024. skoro da više i nema, ostaje dio kredita ZABA-i do 2028., a 50 M kuna je investirano u poslovanje).

i koji Vam dio još nije jasan?

pa nitko ovo ne kupuje danas da bi prodao sutra već se gleda dugoročno (na period od 10+ godina).

trenutne kamate na dug su 4%, a kupac koji ima pristup jeftinom novcu ga može refinancirati po stopi od 1% (ako imate volje i želje, izračunajte samo uštede na kamatama).

HT sada pokušava iscicati sve što može, a da ne prekrši uvjete iz rješenja AZTN-a.

uostalom, tko kaže da novi kupac isto neće zaigrati vabank, pa isto krenuti sa otkupom korisnika od HT-a ili A1 (ako to bude Tele2)?

ovo je najkompetitivniji sektor na našem tržištu i sredstva se ne biraju.

pa sam HT bi bio najsretniji da ovo uopće ne mora prodati.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 11:34 AM
    • #3,597
    Quote from rambo_5
    Quote from Sheriff

Zamislite da ste vi kupac, bi li vam bilo svejedno da kupite Optimu sa 180.000 kupaca, dogovorite lovu i onda gledate kako vam prodavač otima dogovorene korisnike za koje očekuje da mu ih platite. Hmmm... Isto tako ne mora HT dramatično preuzeti veći broj korisnika pa da to svima bude očito, dovoljno im je samo najbolje, recimo top 1%, pa da se to ni ne primjeti u izvještaju.

Da sam kupac i da čujem ovo što kolege pišu, netko bi dobio po nosu...

Ma apsolutno se slažem, da sam kupac ne bi tolerirao takve spačke otimanja korisnicke baze.

Vjerujem da jedni i drugi imaju prakse u akvizicijama i da se toga pitanja dotice u pregovorima.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 23, 2020 at 11:53 AM
    • #3,598

Ako cijena tendera ne bude dobra, da mi mali ne popušimo, odgovaralo bi da tromjesecna cijena na burzi bude solidna.

Ako je prosječna cijena dionica ostvarena na burzama i uređenim javnim tržištima viša od cijene iz stavka 2. ovoga članka, ponuditelj je obvezan ponuditi višu cijenu, s tim da se prosječna cijena izračunava za svaku burzu ili uređeno javno tržište kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi ili uređenom javnom tržištu u zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.

Ovaj trenutak koji definira clanak zakona nije trenutak kada je ht/zaba prodao dionice (neka me neko ispravi). To je trenutak kada je po zakonu (a u roku od 30 dana) novi kupac trebao objaviti ponudu za otkup ostalih dionica.

Dakle nakon zakljucenja tendera, trenutak X, za X+30 najkasnije mora ici ponuda za preuzimanje. Od trenutka X+30 unazad 3 mjeseca se gleda prosjecna cijena na burzi. Jel sam dobro shvatio?

Ako da, a prodaja se mora javno objaviti po aztnu, imamo do 30 dana da napucamo cijenu no niko nije lud napucavat cijenu jer samo gubi lovu jer ce to moc prodat po tromjesecnom prosjeku. Moze se ocekivati samo izlazak ili status quo do zakljucenja.

Uglavno, taj scenarij da ima kupca (a nedaj boze) cijena bude 'loša' moci cemo prodati dionice po tromjesecnom prosjeku pa je samim time gubitak minimiziran (naravno zavisi kada ste usli).

Zato rizik/premija i dalje na opte mi izgleda izvrsno.

Slobodno me ispravite ako sam sto fulao.

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,181
    • July 23, 2020 at 12:27 PM
    • #3,599

u nedostatku bilo kakvih info, sada se smišljaju teorije zavjere kontra HT!!?? imaju 90x više prihoda od nego u optiminih 17,8% vlasništa, bilo tko da bude kupac morati će koristiti HT-ove vodove još podosta vremena, a i upravljačka struktura neće se promijeniti preko noći. ja tu ne vidim neki problem. po meni je puno veći mogući problem zaba i ona bi prije štopala prodaju ako je cijena za njih nepovoljna. ipak su oni glavni as u ovoj priči. stariji forumaši sjetiti će se slučaja istraturist i sve parade koje su se tamo događale.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 23, 2020 at 12:30 PM
    • #3,600
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

vidim da Vam dosta toga ovdje nije jasno, pa ću Vam ja pokušati objasniti.

kad sam prelazio na A1, oni su otkupili moj ugovor s Iskonom (znači, platili Iskonu) samo da ja pređem na njih (pretpostavljam da je ova opcija zbog AZTN-a HT-u zabranjena vezano za Optimu).

i dali mi skonto od 50% za prvu godinu ugovora.

i sami ste naveli, što je istina, da Optima generira sasvim pristojan cash flow (pročitajte izvješće HT-a od lani i vidit ćete da je Optimina dobit iz poslovanja 150 M kuna, od toga je 100 M sprženo na plaćanje dugova iz predstečajne kojih od 2024. skoro da više i nema, ostaje dio kredita ZABA-i do 2028., a 50 M kuna je investirano u poslovanje).

i koji Vam dio još nije jasan?

pa nitko ovo ne kupuje danas da bi prodao sutra već se gleda dugoročno (na period od 10+ godina).

trenutne kamate na dug su 4%, a kupac koji ima pristup jeftinom novcu ga može refinancirati po stopi od 1% (ako imate volje i želje, izračunajte samo uštede na kamatama).

HT sada pokušava iscicati sve što može, a da ne prekrši uvjete iz rješenja AZTN-a.

uostalom, tko kaže da novi kupac isto neće zaigrati vabank, pa isto krenuti sa otkupom korisnika od HT-a ili A1 (ako to bude Tele2)?

ovo je najkompetitivniji sektor na našem tržištu i sredstva se ne biraju.

pa sam HT bi bio najsretniji da ovo uopće ne mora prodati.

Display More

Jako malo duga je placeno iz poslovanja skoro zanemarivo cijeli dug koji je dospjevao je zapravo platio ht svojom posudbom

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 6, 2025 at 9:12 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      487k
      1.2k
    3. bjane

June 6, 2025 at 9:12 PM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      419k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bjane June 6, 2025 at 9:12 PM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE