1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Arhiva

OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• gta1
  • February 12, 2020 at 4:06 PM
  • Zatvoreno
  • Headhunter
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    656
    • July 17, 2020 at 4:42 PM
    • #3,541

Naravno da se omjer duga prema htu povećao jer je na neki način kreditirao firmu obzirom da udarne rate predstecajne nagodbe dolaze na naplatu u 2019 i 2020 godini cca 200 milja kn, a što je nemoguce platiti iz tekućeg poslovanja.

Treba uzeti u obzir da je HT stavio u natječaj kako novi vlasnik mora u 6 mjesecu 2021 platiti htu taj iznos koji je HT posudio Optimi.

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • July 17, 2020 at 4:47 PM
    • #3,542

Možda će sad ovo nekom zvučati kao iznenađenje, ali u tijeku je proces prodaje udjela u OPTE od strane HT-a i Zabe. Znam da se ta informacija ne spominje često zadnjih dana pa se lako zaboravi.

Quote from StatusQuo
    Quote from zlocesti

Vjerojatno mogu.

Al' onda ih slijedi investicijska banka.

No, obzirom da i oni to žele prodati, bolje za više nego za manje, jer prodati moraju, mislim IMHO da do toga neće doći.

Kako smo nestrpljivi,......🙃

Imate li negdje bolju mogućnost prinosa ?

Možda u banci, štedni ulog 🙃

Baš smo nestrpljivi i pohlepni preko svake mjere

Display More

Tko moze garantirati da li oni zele prodati ili imaju drugi cilj na vidiku jer interes im je svakako drugaciji ali su pritisnuti vecom silom, iako mislim da ako je dobra cijena da drugi ciljevi lako padaju u vodu ali i tu postoji recimo sa strane kapitala mozda i druga opcija koja bi se mozda mogla uzest u obzir o tome malo nize, drugo vezano za cijenu dionice pitanje je koliko je tu investitora kojima lova bas onako ne treba pa se nece toliko brinit koliko ce ovo potrajat jer recimo da ovaj dio bez konkretnih vijesti potraje do zime s obzirom na povecanje nelikvidnosti vece probleme s novcane strane kod vecine ljudi radi pada potrosnje pitanje je koliko ce vecina tih investitora bit cvrste ruke ako se ova tisina protegne duze na zimu, moguce je da bude i nesto losija izvjesca radi krize pa je i to jedna negativna strana ako ova tisina potraje duze na zimu sigurno cemo vec za koji dan vidjeti nekakav sentiment iz izvjesca eto malo razmisljanja moguceg psiholoskog ponasanja dionicara ako ova tisina potraje duze, sigurno nije lako nekima lagano spavat sa svim negativnostima oko nas i bit miran duze razdoblje u ovakvim okolnostima gdje nista ne izlazi od konkretnih vijesti koji bi bili neki sigurniji putokaz.

Sta se tice ove druge opcije ova situacija sa ddjh me podsjetila na jednu opciju na optimi, jer i optima ima puno veceg negativnog prenesenog gubitka -858 mil, a ht konstantno povecava posudbe optimi sada su vjerovatno oko 250-300 mil kuna , ako gledamo da ht ima samo 17% udjela i da s tim postotkom nece od prodaje zaradit nesto puno, postavlja se pitanje da li ht moze u ovoj situaciji ici na slicnu opciju smanjenja temeljnog kapitala i unosenja svog duga u kapital da bi stekao veci udjel, iako su 200mil dug pretvorili u dugorocni pa su s tim nekako taj scenarij umanjili i s druge strane pitanje je da li bi aztn to nekako mogao zabranit jer bi s tim povecavali udio, a onda jos bi im i trebalo 75% (mislim da je 75% netko da potvrdi da ne trazim ?) glasova na glavnoj skupstini da to prodje pa je i to upitno ali gledajuci da nemaju ovaj nadzor od AZTN-a ta opcija bi im bila nekako najbolja za maksimiziranje svoje zarade i utjecaja, ova opcija se nije do sada bas spominjala ali realno postoji jer se odnos duga u optimi u zadnju godinu dana drasticno promjenio u korist Ht-a, eto malo razmisljanja da se ne vrti stalno ista prica iz dana u dan ?

Display More

Da je HT na bilo koji način htio/mogao povećati udio u OPTE, predstečajna nagodba je bila trenutak za to. Ali ni tada mu to ne bi bilo dopušteno, kao što mu to ne bi bilo dopušteno ni sada.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 17, 2020 at 4:53 PM
    • #3,543

StatusQuo

Uz duzno postovanje, ja mislim da ovo kaj vi navodite nema veze sa realnim scenarijima.

Naime, vec su podnesene ponude i to kao EV , sa jasno iskazanim dugom i iznosom za kapital.

Postavlja se pitanje zasto bi sada postojeci dionicari omogucili Ht-u priviligirani status kao manjinskom dionicaru.

I oni mogu participirati kapitalom pro-rata.

Drugim rijecima, nema vise mjesta za bilo kakve takve i slicne kombinacije.

Prodaje se drustvo "as it as " sa jasno izrazenom cijenom za EV i unutar te cijene za placanje vlasnickog kapitala kojeg drze dionicari .

https://www.t.ht.hr/webresources/t…enje_ponuda.pdf

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 17, 2020 at 5:01 PM
    • #3,544
    Quote from havi

StatusQuo

Uz duzno postovanje, ja mislim da ovo kaj vi navodite nema veze sa realnim scenarijima.

Naime, vec su podnesene ponude i to kao EV , sa jasno iskazanim dugom i iznosom za kapital.

Postavlja se pitanje zasto bi sada postojeci dionicari omogucili Ht-u priviligirani status kao manjinskom dionicaru.

I oni mogu participirati kapitalom pro-rata.

Drugim rijecima, nema vise mjesta za bilo kakve takve i slicne kombinacije.

Prodaje se drustvo "as it as " sa jasno izrazenom cijenom za EV i unutar te cijene za placanje vlasnickog kapitala kojeg drze dionicari .

https://www.t.ht.hr/webresources/t…enje_ponuda.pdf

Display More

Da sigurno to ne bi radili u procesu prodaje sada dok traje proces jer stvari moraju biti poznate potencijalnim kupcima ali da li postoji mogucnost da odbiju ponude jer im je interes ne prodat tako brzo odugovlacit s procesom koliko mogu pa da ta opcija ima uporista da se izvede ?

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • July 17, 2020 at 5:05 PM
    • #3,545

Mislim da vise nema prostora za bilo kakve manipulacije i izmjene.

Ht je preozbiljna kompanija kao i kupci da bi se igrali na taj nacin.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • July 17, 2020 at 5:22 PM
    • #3,546

StatusQuo

Ajte najte...inace niste tako strasljiv

U tijeku je proces za prodaju kompanije !!!!

Natjecaj bio objavljen i vani.

Kakvo sada crno pretvaranje duga u kapital...

• Giovo
    Student
    Reakcija primljeno
    72
    • July 17, 2020 at 6:12 PM
    • #3,547

Pa prodaja je HT-u naložena zbog prevelike koncentracije. Tko bi im u procesu prodaje dozvolio povećanje?

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • July 17, 2020 at 8:49 PM
    • #3,548
    Quote from zlocesti

StatusQuo

Ajte najte...inace niste tako strasljiv

U tijeku je proces za prodaju kompanije !!!!

Natjecaj bio objavljen i vani.

Kakvo sada crno pretvaranje duga u kapital...

Pa nece sigurno sad dok traje proces samo mi je ovo s ddjh malo dalo za mislit o toj opciji pa sam podijelio razmisljanje, sta bih trebao ovdje svaki dan jedno te isto ponavljat u nedogled dok se ne pojavi neka vijest

• naim
    Guest
    • July 18, 2020 at 8:14 AM
    • #3,549

Ma koga ti farbas.... novopečeni moderator piše gluposti o preuzimanju Bneta, a ti da bi izkokosario nešto po nizoj cijeni izmišljaš nekakve nebulozne kombinacije i pravis se pametan. Bolje ti je da sutis.

Ja kad nemam nist pametno za reci i napisati, šutim.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 18, 2020 at 9:29 AM
    • #3,550
    Quote from naim

Ma koga ti farbas.... novopečeni moderator piše gluposti o preuzimanju Bneta, a ti da bi izkokosario nešto po nizoj cijeni izmišljaš nekakve nebulozne kombinacije i pravis se pametan. Bolje ti je da sutis.

Ja kad nemam nist pametno za reci i napisati, šutim.

ja se bar za svoje nebuloze ispričam, za razliku od Vas.

Vi tvrdite da se na glavnoj skupštini ne može saznati nikakva informacija koja nije izvan dnevnog reda, a onda Vas neki kolege na nekim drugim temama demantiraju i napišu na forumu koje su informacije saznale na skupštini, a nisu na dnevnom redu, a tiču se poslovanja i planova firme i nikome ništa.

prema tome, ako ste dobronamjerni, poticali bi ljude koji imaju dionice i Optime i HT-a da odu na skupštinu HT-a, pa da barem pitaju i lopticu prebace na onoga koji treba dati odgovor, a ne da svi šutimo i ovdje vrtimo neke kombinacije u prazno.

a hoće li dobiti odgovor, to ne znamo ni Vi ni ja, al tvrditi da nema smisla niti pitati, a činjenica da se očito može iskomunicirati i nešto što nije na dnevnom redu, nek kolege same odluče što će učiniti.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• naim
    Guest
    • July 18, 2020 at 9:41 AM
    • #3,551

Drugi puta dobro provjeri to sto pišeš. Pogotovo ako si već preuzeo neku ulogu na ovom forumu.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 18, 2020 at 9:52 AM
    • #3,552

Dajte ekipa, nemojte se koskati, pa svi imamo ovdje isti cilj. Neko pise nebuloze, siguran sam da neko i moje postove tako shvaca ali sama cinjenica da smo tu, zavirimo na forum...trebali bi ovo mjesto uciniti boljim i kvalitetnijim.

Eto, ima ego manijaka, budala, neupucenih, voayera ali ne trebamo ravnati svijet ulaganja na forumu po sebi jer ovo je community. Kad stisnes buy/sell onda si sam sasobom.

• naim
    Guest
    • July 18, 2020 at 10:10 AM
    • #3,553

A očito nemamo. Al nema veze, ionako će sve biti vjerujem brzo gotovo.

Ma ja sam se referirao prvenstveno na ovog lika koji beskonačnim traktatima baca ljudima prašinu u oci. Brajo je ok, nažalost kolateralna žrtva.

Edited once, last by naim (July 18, 2020 at 10:20 AM).

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • July 18, 2020 at 10:20 AM
    • #3,554

Pa svi smo tu da si pomognemo, ponekad jedini druge i ošišamo, ali to je takva igra.

Ali na OPTE smo baš svi na istoj strani, i ja, koji imam manje od 20.000 dionica, i onaj koji ih ima 300.000, i imamo većinski konsenzus oko svega, osim oko cijene. Konsenzus oko cijene ne možemo imati. Već ćemo cijenu jednom nekad saznati.

@naim istog sam mišljenja da će se sve odigrati brže nego što mi mislimo.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • July 18, 2020 at 3:06 PM
    • #3,555
    Quote from naim

A očito nemamo. Al nema veze, ionako će sve biti vjerujem brzo gotovo.

Ma ja sam se referirao prvenstveno na ovog lika koji beskonačnim traktatima baca ljudima prašinu u oci. Brajo je ok, nažalost kolateralna žrtva.

Naim, može pojašnjenje? Već nekoliko puta govorite kako će sve brzo biti gotovo

Po čemu se ravnate? Čisto osjećaj ili...

Jer po ovome što neki upućeni novinari pišu, proces se može otegnuti unedogled AKO ne bude zadovoljavajućih ponuda i AKO proces preuzme invest. kuća

• naim
    Guest
    • July 18, 2020 at 3:12 PM
    • #3,556

Pa ne vidim razlog da se proces odugovlači. Svi samo filozofiraju o HT-u, al s druge strane vjerojatno postoje kupci koji imaju svoj interes i njihovi međusobni interesi nisu sukladni. Ne vjerujem da će prodavatelj odugovlačiti prodaju unodegled već i on ima interes da je zaključi. Ili bolje rečeno prodavatelji. Naravno pod uvjetom da se ispune svi propisani uvjeti.

To je ono sto mogu javno komentirati i sto je očito. Barem meni jest

Edited once, last by naim (July 18, 2020 at 3:19 PM).

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 19, 2020 at 9:06 PM
    • #3,557

UG pravi predator, pisalo se vec al fascinanto.

When unveiling the deal, it was noted that “in the 20 years of its operation, United Group has acquired and successfully integrated more than 100 companies.”

https://blog-telegeography-com.cdn.ampproject.org/v/s/blog.teleg…ers-in-20-years

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • July 19, 2020 at 9:21 PM
    • #3,558

Upravo u ovom „vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi“, krije se jedan od problema odnosno u činjenici da se bave proizvodnjom medijskog sadržaja. Jer prema hrvatskom zakonodavstvu, koje bi se moglo i promijeniti, telekomima je zabranjena proizvodnja TV sadržaja pa tako A1 je morao dogovoriti vanjsku suradnju za produkciju UEFA Lige prvaka, a to je imao i HT dok je on imao prava na UEFA Ligu prvaka. Kako United Grupa ima niz sadržaja, a kupuje i dalje veliki problem može predstavljati i ucjenjivanje medijskim pravima odnosno uvjetovanje drugim telekomima da u IPTV segmentu moraju „uzeti ovo ako žele ono“.

Slikovito nam je to opisao jedan dobro upućeni znalac o trenutnom stanju na tržištu koje se već počelo događati. On napominje da je utrka za pravima već naveliko prisutna i sve se kupuje gotovo pa ne pitajući za cijenu kako bi se konkurenciji onemogućilo da budu konkurentni. Osim toga s obzirom na to što sve United Grupa ima od TV kanala i to je određena poluga za novo pregovaranje i dizanje cijena.

To telekomima koji imaju svoje IPTV platforme predstavlja veliki problem, a United Grupa ima moćan alat za diktiranje cijene, uvjeta. Neki bi to nazvali i ucjenom, ističe naš izvor, ali možda je to ipak malo pregruba riječ smatra drugi izvor koji napominje kako na medijskom tržištu ova transakcija može imati i političke konotacije. Naime, jedan od ključnih ljudi United Grupe je Dragan Šolak, a s obzirom na to da dolazi iz Srbije to nekima može politički zasmetati.

Eto, jebiga ... srbijanac je :D. Dobro da Škoro nije dobio izbore.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • July 20, 2020 at 12:53 AM
    • #3,559

ako netko ide na skupštinu HT-a, evo par pitanja za koja mislim da bi možda mogla proći, a tiču se Optime (dopunite s još nečim ako mislite da je potrebno):

- obzirom na situaciju s COVID-19, možete li nas uputiti kakvi su podatci i trendovi vezano za prihode i dobit vezano za ostale sastavnice HT grupe (za svaku pojedinačno), te koji su koraci poduzeti da se navedeni trendovi preokrenu, kako od strane matice, tako i od strane sastavnica grupe? (pod uvjetom da imaju smanjene prihode i dobit)

- u vidu kontinuirane konsolidacije na tržištu telekomunikacija, kako procjenjujete da će prodaja Optima telekoma naložena od strane AZTN-a utjecati na buduće poslovanje HT-a, te jeste li i koje korake poduzeli kako bi održali svoj dominantni položaj na tržištu?

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Miron
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    258
    • July 20, 2020 at 11:39 AM
    • #3,560

I ono glavno.

Kada će se realizirati prodaja Optime?

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

10,031 Replies, 5 years ago
  • OPTE prodaja - kladionica

4,941 Replies, 5 years ago
  • Novi moderator - st-brajo

8 Replies, 5 years ago

Tags

• OPTE

Online korisnici na ovoj temi

• 6 gostiju