iz poziva na glavnu skupštinu
(4) Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima
Društva. „
hm..
iz poziva na glavnu skupštinu
(4) Uprava može izdavati nove dionice uz isključenje prava prvenstva upisa novih dionica dioničarima
Društva. „
hm..
Lijepo! Jos u korfu su pokusali male dionicare namagarcit, no Nenad ih je sprijecio.
vezano za četvrtinu dividende u dionicama...
"... te potom podijeliti s prosječnom dnevnom cijenom dionice Društva ostvarenom na
službenom tržištu Zagrebačke burze na dan donošenja ove odluke..."
jel se to misli na danas, dan poziva na g.s. ili na dan g.s. kada se prijedlog usvoji? jer danas ce prosjek biti vrlo zanimljiv
edit: nakon ponovnog čitanja rekao bi da se radi o cijeni na dan glavne skupštine, a ne danas
A očito ide žešće razvodnjavanje ako uprava ima mogućnost donijeti odluku o izdanju do polovice postojećeg temeljnog kapitala.
Jel njima onda odgovara viša ili niza cijena dionice na burzi?
Lijepo! Jos u korfu su pokusali male dionicare namagarcit, no Nenad ih je sprijecio.
Pa zar nisu zadnjih par godina vlasnici RIVP uložili značajan napor da se mali dioničari osjećaju dobrodošlo? I sad odjednom, nakon tog silnog napora, sve će ih potaracat, a svi ovi mali će gledati kako im sve uzimaju? Nekako mi taj scenarij nije realan. Prije će bit da ovdje pucaju svi mogući margini. Moguće je, naravno, da će se koronavirus osjetiti tijekom sezone, ali i ne mora bit. Čak ako i bude, ovo sad je već predstečajna cijena, a još nisu u predstečaju. Možda se javi neki vitez na nekom blogu pa kaže koju lijepu...
Pa zar nisu zadnjih par godina vlasnici RIVP uložili značajan napor da se mali dioničari osjećaju dobrodošlo? I sad odjednom, nakon tog silnog napora, sve će ih potaracat, a svi ovi mali će gledati kako im sve uzimaju? Nekako mi taj scenarij nije realan. Prije će bit da ovdje pucaju svi mogući margini. Moguće je, naravno, da će se koronavirus osjetiti tijekom sezone, ali i ne mora bit. Čak ako i bude, ovo sad je već predstečajna cijena, a još nisu u predstečaju. Možda se javi neki vitez na nekom blogu pa kaže koju lijepu...
Predstecajna cijena?
Pa ne bih se složio. Cijena se sastoji od zbroja vrijednosti equitya i dugova. Kako su dugovi vise manje fiksni element te racunice, equity nije. A kako mu trenutno ništa nije naklonjeno kao ni lokaciji, a napose biznisu kojom se RIVP bavi, burzovna vrijendost odnsono cijena tog equitya rapidno se smanjuje. Dodajte tome mogući dokap (iako on nije bas trenutno vjerojatan) i imate perfect setup za raspad.
Htio si reći da je equity manji kad padne cijena equity-a? Pa dobro, slažem se s tim. Ali, ja mislim da je na ovim razinama cijene u equity uračunat rizik predstečajne nagodbe, a da taj scenarij još uvijek nije toliko izgledan. RIVP je do sad svakako imala agresivan pristup, vidjet ćemo jesu li bili hrabri ili ludi.
Uz izdavanje novih dionica, zanimljiv prijedlog za (napokon) povlacenje vlastitih dionica:
AD 4) O D L U K A
o povlačenju vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala
Mislim da odluke idu u smjeru objedinjavanja cijelog porteflja i razvodnjavanje trenutno vecinskih i kreiranje veceg free floata.
Tko zna, mozda i listanje negdje vani.
Možda žele ubaciti mirovince u većem postotku kao što je to u HIMR
Uz izdavanje novih dionica, zanimljiv prijedlog za (napokon) povlacenje vlastitih dionica:
AD 4) O D L U K A
o povlačenju vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitalaMislim da odluke idu u smjeru objedinjavanja cijelog porteflja i razvodnjavanje trenutno vecinskih i kreiranje veceg free floata.
Tko zna, mozda i listanje negdje vani.
Ovako postavljeno razmišljanje ne kosi se s ničim navedenim a ni s praksom koju uprava provodi godinama. Kao malom dioničaru, čini mi se da uprava zna što radi i da ne rade na štetu dioničara.
a možda se niti ne prihvati odluka o dividendi, ovisno do koliko zakucaju dionicu do skupštine ?
a mozda je i ovo pocetak kraja života na kakav smo navikli...idem na skupstinu pa vidim u živo. Možda neće biti zakuske zbog korone. A mozda se i skupstina odgodi jer većinci neće doći...mozda
Predsezona je jako upitna, jer slabo ide booking. Glavna sezona je jos daleko da bi se znqo rezultat, za sad je to nikako i vjerojatno ce se nesto napraviti da se izvuce sezona,mada mislim da je jedino smanjenje cijene za 20 do 30 % realnija opcija.
Veliki udar je i to sto nije odrzan sajam u Berlinu i sto su cijene u projeku 5% vise nego lani.
Do 10.02. Je booking bio jako dobar, i mozda ovo samo trenutno smanjenje bookinga ostane na ovim granicama.
ILI svi na more, da tako kaže država.
za očekivati je da će i mirovinci jače kupovati na ovim rasprodajama rivp i druge kvalitetne firme i to je dugoročno ok.
Valamar nije smanjio cijene niti malo, jedino nude otkaz rezervacija besplatno . Za 4 osobe je cijena 220 eura soba 5* all inclusive za vrijeme ferija 10.04. Italija je veliko tržište teško pogođeno i za 100 dana može se desiti da Hrvatska bude puna osobito bolji hoteli na račun Italije.
Kod nas je dobro da je sad mrtva sezona, a virus je sezonalnog tipa i nestaje na višim temperatura kakve su kod nas već od kraja 4. mjeseca. Čekamo rasplet, NIKKEI index jutros u zelenom.
vendita, mislim da rivp ima izrazito visok udio gostiju koji bukiraju izravno preko njih, odnosno nisu ovisno o touroperatorima, što se u ovakvim situacijama može pokazati odlično.
Ako sezona uspije, trenutna cijena je odlična. AKO.
puno gostiju autima dolaze, bukiraju izravno i u zadnji čas, logično je da će Europljani birati sada bliže destinacije.
cijena je otprije 4 ili 5 godina da.
da zadrži danas oko 25 bit ce ok.
dokupio sam po 25.70 kn puno novaca. pozitivna blokada na 28.30.kn
nisam spavao noćas najbolje, vidjet ćemo kako dalje
kolega po meni vam je to najbolji rođendanski poklon koji ste si mogli pokloniti
mislim da nema straha za rivp, i sam bi učinio isto da imam casha
situacija je ozbiljna no dugoročno treba biti optimist
milijun dvjesto tisuća kuna po bidu, gdje si bio što si radio. pa ti drži dionicu.
Ko je jučer kupio po 25.x I nije jutros prodao taj nije za ovu igru, u ovo vrijeme neizvjesnosti biti u turistima je rizik bez presedana