1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 8, 2021 at 8:54 AM

Je, to ne znaci da možeš pisati gluposti jer je prilično jasno da on ne razumije kako posluje turistička firma i od čega se njezini troškovi/rashodi sastoje. Isto kao sto snupy zamišlja da je zadržana dobit tamo neki bunker u firmi u kojem se nalazi zadržana dobit valjda u kešu.

Dakle, svi vidimo trendove i svakodnevnu situaciju, al tek rijetki i iskusni je znaju i mogu kvantificirati i donijeti da se kolokvijalno izrazim “ispravne zaključke” u pogledu vrijednosti i nesrazmjera vrijednosti i cijene. Ne budu RIVP ni ARNT propale. Ako bude potrebe budu djelomično dokapitalizirane i priča ide dalje. Corona je jako ugrozila sektor ugostiteljstva i smjestaja, ali ga neće uništiti. Priznajem da je malo neuobičajeno da su se turisticke dionice ovako snazno oporavile, ali sto je tu je. Ako su ovi koji trenutno kupuju u krivu, vrijeme ce to pokazati i stvoriti priliku i za ove druge koji misle da su tenutno u pravu. Al sad tu pisati nekakve “invalidne” postove i hrpu gluposti, nema smisla jer to zaista nema nikakve veze sa temom, a bome ni vrednovanjem.

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • February 8, 2021 at 9:33 AM

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…vatskoj-1076172

Hoce li sluzbeno?!

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • February 8, 2021 at 9:45 AM

Ja sam prosli tjedan banirana jer sam odgovorila na ovo sto pise Barikb, a pisao je to i prosli tjedan.

Ne umanjujem cinjenicu da je netko umro ili se teze razbolio od korone. Niti prva niti zadnja bolest koja ima svoje zrtve.

Ali pricati da su Europljani danas invalidi pa vise nece ici u hotele nema veze sa zdravim razumom.

Treba pogledati statistike. Prosjecni umrli od korone ima u EU 80 godina, i u vecini slucajeva je korisnik doma umirovljenika.

Oni nisu niti isli u hotele. Gledam oko sebe. Zdravih i radnosposobnih ljudi jos hvala Bogu ima.

Uopce ne negiram da je hotelska, kao i cijela hospitality industrija, dozivjela tezak udarac. Niti ja sada ne kupujem turiste, ali ne volim citati niti nepotrebna zastrasivanja.

I to po principu, nemam vise dionicu, pa sada ide katastrofa.

• mjanko
    Student
    Reakcija primljeno
    55
    • February 8, 2021 at 9:54 AM
    Quote from diokidina

Hoce li sluzbeno?!

previše je članaka posljednjih tjedan dana po svim medijima i portalima da tu 'ne bi bilo nešto' ... ali dok ne vidim službenu objavu na burzi, a nekako mislim da će službena objava ići zajedno sa FI, znači kraj mjeseca, pušem i na hladno ....

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • February 8, 2021 at 10:03 AM

Očekuje se oporavak

"Valamar Riviera" je usprkos COVID krizi u prva tri kvartala 2020. godine ostvarila 2,2 milijuna noćenja i ukupne prihode u visini od 673 milijuna kuna, odnosno 33 posto prihoda prethodne godine.

Na razini poslovne godine 2020. "Valamar Riviera" očekuje ostvariti neto gubitak, ali i pozitivan novčani tok uz operativnu dobit u rasponu od 100 do 115 milijuna kuna, kaže se u službenom izvješću tvrtke.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • February 8, 2021 at 10:12 AM

Dajte malo pozitive, ionako nam se zna svima kraj. Budite optimisti i ne čekajte da susjedu crkne krava već mu je pomozite spasiti.. :thumbup:

https://www.jutarnji.hr/life/putovanja…-rezim-15048818

I jos malo dobrih vijesti... :)

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…istima-15048809

Edited once, last by deny_09: Merged a post created by deny_09 into this post. (February 8, 2021 at 10:14 AM).

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • February 8, 2021 at 10:21 AM

ako netko ima svježiju knjigu rivp zamolio bi da mi se javi na pm

samo da mi neš pogleda, ne treba mi cijela knjiga

thnx

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • February 9, 2021 at 10:49 PM

Pretražujem stalno. Cijene mi 2021. ne odgovaraju ludilo brale. Imaju politiku pumpaj-pumpaj.

Veljko Ostojić veliki, ma najveći, prepredeni mačak turizma je upravo izjavio na HRT 1 , da se oporavak turizma očekuje 2023. godine, a u najoptimističnijoj varijanti 2022. godine. E sad, koliko on može biti realan i objektivan, u toj računici sa previše prije svega zdravstvenih i sigurnosnih TOTALNIH nepoznanica, neka svatko zaključi za sebe. Zimska sezona u Austriji, Švici, Italiji je potpuno propala, a kod nas ugostitelji vrše nekakve prosvjede. Bolest je vrlo teška i opaka, a problemi sa cjepivom za sada su nepremostivi.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • February 9, 2021 at 11:01 PM
    Quote from Barikb

Pretražujem stalno. Cijene mi 2021. ne odgovaraju ludilo brale. Imaju politiku pumpaj-pumpaj.

Veljko Ostojić veliki, ma najveći, prepredeni mačak turizma je upravo izjavio na HRT 1 , da se oporavak turizma očekuje 2023. godine, a u najoptimističnijoj varijanti 2022. godine. E sad, koliko on može biti realan i objektivan, u toj računici sa previše prije svega zdravstvenih i sigurnosnih TOTALNIH nepoznanica, neka svatko zaključi za sebe. Zimska sezona u Austriji, Švici, Italiji je potpuno propala, a kod nas ugostitelji vrše nekakve prosvjede. Bolest je vrlo teška i opaka, a problemi sa cjepivom za sada su nepremostivi.

Ima logike....i ove i sljedeče godine svijet će se borit s virusom to je sad več gotovo pa sigurno......oporavak 2023 ali vrlo vjerovatno samo sanjati možemo 2019.....jedino mi cijena dionice nema logike jel 2023 baš i nije tako blizu a do tada za očekivati je više loših nego dobrih vijesti ili što je još bitnije izvještaja......ali zato je dioničaru br 9 ova nelogična cijena sasvim dobra da i dalje po malo prodaje......gdje je nestao kolega koji je na 32 kn najavljivao raketu do 40, 45 ili koliko več kuna?......jel lansiranje samo odgođeno ili se raketa raspala?......

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • February 9, 2021 at 11:25 PM

Koju to kolicinu broj 9 prodaje??????

04.02 prodao 200kom,a 05.02. 600kom.

Nastavili sa ovim tempom taman ce izaci 2023g.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • February 9, 2021 at 11:43 PM
    Quote from diokidina

Koju to kolicinu broj 9 prodaje??????

04.02 prodao 200kom,a 05.02. 600kom.

Nastavili sa ovim tempom taman ce izaci 2023g.

Onu koju vidite.....nisam ni rekao da prodaje neke velike količine nego da prodaje po malo.......ali ako se ne varam prodaje več neko vrijeme i mislim da su i količine bile veče......nemojte se uzbuđivati........popijte pivo i zapalite......ako to ne prakticirate, počnite jel stres je puno štetniji....... :*....sve je pod kontrolom.....bit će i ove i sljedeče godine više turista nego 2019......(ako se budu zbrajali podaci)

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • February 10, 2021 at 8:25 AM

Ja očekujem oporavak danas a sve ovisi da li će Mama donijeti odluku koju sam tražio i koju očekujem:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

buMBum

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 10, 2021 at 8:35 AM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovita-15049378

Ja se nadam najboljem, očekujem najgore. Nije ovo još gotovo.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • February 10, 2021 at 8:43 AM

Oporavak čega očekujete? Cijene RIVP? Cijena je danas 60% viša nego u proljetnom zatvaranju. Da me netko pita zašto znao ne bih. Znate li Vi ? Objasnite. Prodao sam po 28 kn i od tada sam zadovoljniji. Nisam baš tabula rasa niti mazohista niti nestrpljiv, a niti neiskusan totalno i nisam imao malo. Jutros nove vijesti. Andrej Trampuž učenjak javlja Jutarnji kaže da je krajnje vrijeme za pooštravanje mjera. Veli, što prije to bolje. Njemačka i Francuska ne planiraju popuštanje. Atena se zatvara. Andrej T. kaže da će biti pogođena mlađa populacija, vidjet ćemo što kaže naš Andrej. Vjerujem da je Plenković odgovoran i na visini zadatka i da nećemo dozvoliti umiranje i stotine doživotnih invalida.

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • February 10, 2021 at 8:57 AM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovita-15049378

Ja se nadam najboljem, očekujem najgore. Nije ovo još gotovo.

Ovaj Trampuž je i nama solio pamet da se svi zaključamo u podrume. Vidimo kako su mu mjere efikasne u domaji.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • February 10, 2021 at 9:26 AM
    Quote from Laudator

Ovaj Trampuž je i nama solio pamet da se svi zaključamo u podrume. Vidimo kako su mu mjere efikasne u domaji.

Tako je. I uz jake mjere stanje nije dobro i pitanje kada će biti dobro. U tome i jest problem, Hrvatska je među najliberalnijim mjerama u EU i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Kod nas rade kina i kazališta, svi trgovački centri puno radno vrijeme mislim da to uopće nije pametno. Imamo 1.300 mrtvih na milijun. Jako puno ljudi je umrlo izvan bolnice po otpustu pa ne ulaze u statistiku. Mi brojimo bez njih. Zašto nema statistike post covid invalida (mislim na ljude koje su prije bili bez težih bolesti, a danas su ovisni o tuđoj njezi, kisiku i nepokretni) i zato jer su podatci su vrlo uljepšani očito. U takvoj situaciji pumpanje cijena hotela nije pravi put. I na to sve SVJETSKI RAT oko cjepiva pojačava oprez i ne sluti na dobro. Što se sve sada dešava očito ćemo saznati puno kasnije.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • February 10, 2021 at 9:51 AM

Kad će ovi dušebrižnici shvatiti da je to - to! Od sad pa zauvijek bit će ovako, naučimo se živjeti s covidom.

A ljudi će putovati!

Putuju i sad! Pogledajte stanje hotela u nekim toplicama. Pitajte da li možete dobiti termin u sauni u nekom wellnessu.

Tako će biti i na Jadranu ljeti. Ako smo prošlu sezonu imali oko 50% gostiju (neki i više, ja sam prošle g. bio u 2 hotela, u jednom preko 50%, u drugom preko 70%) , ove godine sigurno će biti više.

Tko se boji, sjedi doma i piše o strašnoj bolesti.

A ima i nas koji možemo kontrolirati taj strah i želimo iskoristiti sve što možemo u životu.

Samo neka se otvori!

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • February 10, 2021 at 10:18 AM
    Quote from Barikb
    Quote from Laudator

Tako je. I uz jake mjere stanje nije dobro i pitanje kada će biti dobro. U tome i jest problem, Hrvatska je među najliberalnijim mjerama u EU i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti. Kod nas rade kina i kazališta, svi trgovački centri puno radno vrijeme mislim da to uopće nije pametno. Imamo 1.300 mrtvih na milijun. Jako puno ljudi je umrlo izvan bolnice po otpustu pa ne ulaze u statistiku. Mi brojimo bez njih. Zašto nema statistike post covid invalida (mislim na ljude koje su prije bili bez težih bolesti, a danas su ovisni o tuđoj njezi, kisiku i nepokretni) i zato jer su podatci su vrlo uljepšani očito. U takvoj situaciji pumpanje cijena hotela nije pravi put. I na to sve SVJETSKI RAT oko cjepiva pojačava oprez i ne sluti na dobro. Što se sve sada dešava očito ćemo saznati puno kasnije.

Ma sve stoji kolega ali da bi ponovno kupovali po 18 treba barem da se neki doktor raznese (puj puj puj) na Jadranu. Plašenje sa kineskom kijavicom od samozvanih epidemiologa bez srednjoškolskog znanja statistike više ne pali. Ljudi su jednostavno progledali i naučili živjeti sa "virusom".

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • February 12, 2021 at 5:58 PM

https://www.seebiz.eu/tvrtke/sezonsk…ci-rada/251576/

Pripreme za sezonu su u tijeku.

• Vule
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    377
    • February 13, 2021 at 4:19 PM
    • #1,000

po meni u ovoj firmi nije problem sezona manja 30% od recimo 2019god kako ja predviđam za 2021, ono sto mene svrbi su dugovi koji su dosta veliki a sad sa odgodama placanja i gripom jos povecali.. cuo sam da sve sto je odgođeno kamata se dodaje a treba pripremiti sezonu sto isto košta.. tak da divke vamo nema bar 2 godine sto nekima nece pasati pa ce izlaziti cim vide bolju sansu.. a i dosad su takoreci dizali kredit da isplate divku..

Nekada sigurna dionica sa stabilnim rastom je u zadnje 2 godine postala jako rizicna i drhtava.. a to ne odgovara mnogima (KOJI SU ULAGALI ZBOG SIGURNOSTI I STABILNOG RASTA) i samo je pitanje vremena veceg izlaska. Ja sam to osjetio kada je onaj fond izlazio cijelu zimu sam bio u debelom minusu jedva ceko izaci kad je osla u pozitivu nisam dvoumio.. ali uvjek ce ostati dobra za trejdanje ako te ne zalomi tobogan..

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago