1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • October 27, 2020 at 11:09 AM
    Quote from naim

tin

To je zato sto naši ljudi vole propovjednike i evanđelje. Najprije je Eklektični poveo (i dugo vodio horde pratitelja iz “pobjede u pobjedu”). Dok na kraju nije potucen do nogu i ostavljen u bespućima ulagačke (neo)zbiljnosti. Ponovilo se Bilbijom na ATPL. Vole oni i vožnju u vlaku. Vole sve gdje ne treba ukljuciti mozak i neki ku*ac potruditi se i naučiti.

Dakle, naši ljudi vole da ih netko “vodi za ruku” iako imaju zdrave oci i nisu slijepi. Pogledaj teme kojima se bavimo, a nitko ili skoro nitko ne komentira Podravku, Atlantic, HT ili Valamar.

Sto se tiče TPNG, a ni oni se bas nisu pokazali na razini zadatka, al recimo da je ponajviše za to krivo “more”.

od gore navedenih dionica Valamaru baš i ne cvate cvjieće s tendencijam da neće ni procvasti tako skoro.......

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 12:05 PM

Pa ja mislim da je Valamar jako dobro vođena kompanija i da će kao takva uvijek naći svoju publiku.

Osobno je ne bih kupovao po trenutnim cijenama, al mislim da će jednom kad pandemija prođe, ulagaci izdašno naplatiti svoje uloge i spremnost za preuzimanjem rizika.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 27, 2020 at 12:16 PM

Slazem se ali ne po trenutnim cijenama.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 27, 2020 at 1:33 PM

Kad dobijemo godišnje izvješće i eventualno najavu iduće sezone možemo razmotriti ovu dionicu, prije ne

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 1:35 PM

Zasto?

A ti misliš da će sve odigrati onako kako si ti sebi isplanirao?

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 27, 2020 at 1:41 PM

A ja eto mislim da na Optimi neće biti onako kako si ti zamislio.

Valamar ne treba uopće dirati dok ne izbaci revidirano godišnje

izvješće, jer su im svi krediti zamrznuti uz poček na 1G i izbacit

će možda i 700 milijuna kuna minusa ove godine. Možda im čak

i država jamči za kredite, ne bih se čudio, kod nas je sve moguće.

Eto kako nisu svi isti u gospodarskoj utakmici.

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 1:43 PM

Pa to da su im “zamrznuti” krediti je dobro, ne kuzim zbog čega bi to bio problem? Neće imati 700 milijuna kuna minusa.... al sto je taj minus?

Uglavnom amortizacija. A sto je amortizacija? I znaci li amortizacija odljev sredstava s računa?

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • October 27, 2020 at 1:49 PM

opa kolega, kada sam ja napisao da ce iskoristiti situaciju za agresivnu amortizaciju napali ste me a sada i vi pricate o amortizaciji...

neka neka

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 1:50 PM

Pa neće iskorisiti nikakvu priliku nego će uobičajeno amortizirati. Pa nije to izbor kao kod bacanja kocke. Sto znaci agresivno amortizirati? Nemaju oni hrpu nekurentnih zaliha ili objekata koje će otpisivati. I sto bi dobili time da sad ubrzano amortiziraju?

I sto je to uopće agresivno amortiziranje?

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • October 27, 2020 at 1:56 PM

mogu oni svasta otpisati .. svu nepokošenu travu oko hotela ako treba :)

eno ja sam nedavnu kupnju evidentirao na prigodnoj temi... ostali sute i cekaju na 15, ajme koliko cu tek onda kupiti..

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 2:01 PM

Je, mnogi vi kupovali na 15. Uključujući i mene. Samo nisam siguran da će to i dočekati. Zapravo sam siguran da neće i to je smisao moje opaske.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 27, 2020 at 2:06 PM

Ajmo biti realni, da im banke puste kredite i država/hbor prestane jamčiti za iste i prestane isplaćivati plaće radnicima,

oni mogu staviti ključ u bravu. Pomoć države ne bi bila čudna da su Hrvati vlasnici firme, pa da im država pomogne

kada loše ide, ali s obzirom da su većinski vlasnici firme Austrijanci prilično je zanimljivo (to onda nije korupcija zar ne?!).

Također, s obzirom da je Austrija prva stavila Hrvatsku na crnu listu ovo ljeto 15.08. i doslovce uništila drugu polovicu

sezone, na što su se žalili i sami vlasnici Valamara (Austrijanci), ali pojeo vuk magare. Naša država i političari su oličenje

poštenja što i posljednje afere govore, tako da se ničemu više ni ne čudim. Ono što je najzanimljivije je su ove godine

mirovinci masovno kupovali ove dionice, a ne slijede im lijepa vremena, ali o tome ćemo razmišljati kada budemo imali

male mirovine i kopali po kontenjerima da preživimo.

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 2:09 PM

Pa ta firma ima i neku imovinu kojom jamči za te kredite i očito je ima dosta da banke nemaju problem s time. I odakle ti znaš čime još vlasnici dodatno jamče za Valamar?

A najvažnije ima upravu i strategiju koja zna stvarati vrijednost. Za razliku od uprave u tvom omiljenom brodaru.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • October 27, 2020 at 2:19 PM

Treba razlučiti vrijednost same nekretnine od produktivnosti te imovine.

Ta imovina ako je neproduktivna kao ove godine, kao zatvoreni hoteli i slično

ne vrijedi toliko puno, a još su i dodatni trošak uz uobičajenu amortizaciju.

Stečajevi brojnih hotelskih poduzeća u prošlosti su to i pokazali, te ne treba

izmišljati toplu vodu ovdje, a ni na drugim turistima. Činjenica je da je Korona

došla neočekivano u ekspanzivnom investicijskom ciklusu i zatekla ih je na jednoj

nozi i nespremne, a kada debela dama prestane pjevati zna se što slijedi. Ali

onda uskače naša pravedna država i spašava dan, ali dokle? Nema se ni država

više gdje zadužiti, Korona divlja, a bolnice ne dobivaju lijekove, treba krpati i druge

rupe, a voda curi na sve strane. Naša država me trenutno podsjeća na Agrokor prije

konačnog kraha. Iskreno se nadam da će uskočiti Superman u vidu EU i spasiti nas od

sebe samih, jer nam inače nema spasa, u to sam 100% siguran.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 27, 2020 at 2:26 PM
    Quote from naim

Pa ta firma ima i neku imovinu kojom jamči za te kredite i očito je ima dosta da banke nemaju problem s time. I odakle ti znaš čime još vlasnici dodatno jamče za Valamar?

A najvažnije ima upravu i strategiju koja zna stvarati vrijednost. Za razliku od uprave u tvom omiljenom brodaru.

baš ste me podsjetili da I Viro ima nekakvu imovinu kojom jamče bankama, samo je sada nejasno što su se onda banke toliko uz.ebale da im vrati 16mil.kn, izgleda ipak ne cijene više tu imovinu kao kada je davala 130mil.dobiti godišnje, nego sada stvara toliko gubitaka, a ista imovina, malo doduše starija

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 2:31 PM

A očito banke vise vjeruju nekrentini uz more nego poljodjelskoj parceli u Slavoniji. A moguće su banke dobile još neka jamstva.... a Zadro nažalost vise nema za jamčiti nikome, pa ni sebi.

Ruku na srce uspjeh šećerne industrije vise je bio priča za siru javnost, nego se tamo stvarno okretala neka ozbiljna lova, čak i za hrvatske prilike. Pored toga, secer je nebrendirana roba, sirovina. Na tome je tesko napraviti dugorocno održiv model na tako malenom i nerentabilnom prostoru. Dok su subvencije u EU funkcionirale, dotad su HR šećerane bile profitabilne. Nakon toga.... ne treba ponovno otvarat već pročitanu i zatvorenu knjigu.

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 27, 2020 at 4:41 PM

Ne brinite kolega Naim vi za Viro. Oni sada doniraju alkohol drzavnim bolnicama. Tako radi firma u stecaju.

Kolega BudFox je ovdje u pravu. Ako jos jedna sezona bude losa, drzava nema vise cime jamciti za place, a drzava je u bankrotu ne varajte se, krediti ce doci na naplatu i kljuc u bravu je jedna od mogucnosti. Ne drukam niti nista jer niti kupujem niti prodajem Rivp. Imala sam ga prije 2 godine i primala par godina lijepe dividende.

Nije ovdje uprava kriva naravno. Ovo je bila elementarna nepogoda.

• naim
    Guest
    • October 27, 2020 at 5:03 PM

Ne znam zašto ti misliš da ja brinem za Viro?

Čak vise ne brinem niti za naivce koji još uvijek fantaziraju o čudesnom oporavku i neviđenoj zaradi na odbijancu, nabijancu ili nekom trećem -jancu.

• tepra
    Guest
    • October 27, 2020 at 5:40 PM

Pomalo ekipa. Previše lagano tjeramo firme u stečaj i bankrot. Da, i veći su padali... ali... pa nije da uprava sjedi sa rukama iza glave i ne pokušava naći načina za izvući najbolje od mogućeg. U ovoj situaciji to je skoro pa umjetnost. Po meni su izvješća od Valamara dosad bila jako realna i vrlo precizna, jedna od dražih mi dionica na našem tržištu baš zbog toga. Pričekat ću godišnje izvješće. Do tad bi se već trebalo znati kako bi iduća godina trebala izgledat.

Da, imam nešto dionica kupljenih oko 26... ukoliko padne ispod 19 mislim ići u malo veći dokup, pa ćemo viditi...

• barbosa
    Guest
    • October 30, 2020 at 12:49 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f9f3c8e5596.pdf

-U prvih devet mjeseci 2020. godine ukupni prihodi bilježe pad od 68% na iznos od 573,6 milijuna kuna

-U prvih devet mjeseci 2020. godine financijski rezultat iznosi -81,1 milijun kuna (-30,7 milijuna kuna 2019. godine).

-Zabilježena EBITDA u iznosu od 139,0 milijuna kuna (-625,1 milijun kuna u odnosu na prošlo usporedno razbolje)

-gubitak prije oporezivanja je povećan za 688,2 milijuna kuna na iznos od -241,8 milijuna kuna
    -Ukupna imovina Društva na dan 30.9.2020. godine iznosi 6.092,5 milijuna kuna te je veća za 11% u odnosu na 31.12.2019.

:(

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 12:18 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. Dadan

June 2, 2025 at 12:18 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 1, 2025 at 9:03 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 1, 2025 at 9:03 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Dadan June 2, 2025 at 12:18 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 1, 2025 at 9:03 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,570 Replies, 4 years ago