43% troškova odnosi se na amortizaciju (250 miljuna kn), ostale su troškove dobro iskontrolirali.
na računu pola milijarde kuna, dobra zaliha za ostatak godine koji bi ipak trebao biti bolji nego ovo u H1
43% troškova odnosi se na amortizaciju (250 miljuna kn), ostale su troškove dobro iskontrolirali.
na računu pola milijarde kuna, dobra zaliha za ostatak godine koji bi ipak trebao biti bolji nego ovo u H1
Izvješće je stiglo, kakva je godina što drugo i očekivati. U 2Q samo cca 6milijuna gubitka, super
Pad prihoda 80% (!!!), pad rashoda 40%, pri čemu su ipak bolje izamortizirali var.troškove nego sam očekivao, ali i dalje ajme majko. Amortizacija je ogromna jer su upravo istresli silne milijune na akvizicije i uređenje objekata u kojima sad nema tko biti. Sve su svemu grozomorno kako smo i očekivali.
Svjetlo na kraju tunela je ipak što se jasno vidi da je ovo jako dobro vođena firma koja na žalost nije imala sreće da joj se na kraju investicijskog ciklusa dogodi nešto kao COVID 19. Bitter sweet...
I ovdje imamo muljažu u iznosu od 53,8 mil kuna koja se odnosi na umanjenje troška osoblja! Vidi str 19 izvešća i moj komentar na ATPL na istu temu!
Ovako sigurno ne bi proveli knjiženje u Austriji! Ali ovo nije Austrija i ovdje ne vrijede svi MRS!
Više o tome Ovdje
Firma čiji su većinski vlasnici stranci godinama isplaćuje dividendu ove godine dodatno uzima 54 miliona kuna od HR poreznih obveznika i to bez oporezivanja! Neki plešću i kažu super izvješće!
Dvije riječi:
Zbogom pameti!
Tijekom lipnja i srpnja Valamar je postupno otvorio 21 hotel i ljetovalište i svih 15 kampova u osam jadranskih destinacija u kojima trenutno boravi više od 30.000 gostiju, što je izniman uspjeh imajući u vidu izazove s kojima se turizam suočava na globalnoj razini.
Ovo me najviše veseli. S obzirom na bolji srpanj od očekivanja i odlične najave za kolovoz mogla bi ova sezona biti ipak dosta bolja od onoga što se prognoziralo. S obzirom na sve realnija mi je cijena od 26-27kn po dionici.
Jel ja to dobro vidim -323 mil.kn?
EBITDA negativna -107 mil.kn...da drzava
ovdje nije uletila bio bi kljuc u bravu...dobili
su najvise u Hrvatskoj pomoc od drzave...
a majstori htjeli isplatiti dividendu i kupuju
dionice na trzistu po 40kn....
Ja bas mislim da izvješće uopće nije loše. Ovo je još predsezona, tako da....
Ja bas mislim da izvješće uopće nije loše. Ovo je još predsezona, tako da....
Ajde recite sto je dobro u izvjescu?
Ovo je po meni najgore izvjesce do sada osim INA-e koja ima 1 mlrd gubitka...
Ajde recite sto je dobro u izvjescu?
Ovo je po meni najgore izvjesce do sada osim INA-e koja ima 1 mlrd gubitka...
Prekompleksno je to za tebe.... možda neki drugi put kad narasteš i budeš zreliji.
Sada se vrijedjamo, nema veze, sve 5
Napravili odgodu kredita za 2021, a kao nisu rizicni i placaju subvencioniranu kamatnu stopu ispod 2%...
Gubitak ispod pola milijarde, pa je dobro, uff...
...drzava dala pare za spasavanje radnih mjesta, a ti se inace protivis da drzava daje novac poreznih obveznika .
Da se razumijemo, na ovoj sigurnoj blučipovskoj dionici sam ove godine izgubio dobar auto više srednje klase... ali nemam nista protiv firme i ljudi koji tamo rade, cak dapace...
Mislim da ce im trebati bar 3 - 5 godina da se od ovoga oporave i dodju na razinu 2019.
kupijemo nakon 3Q.
Mislim da će u pon iskrcavanje.
Mislim da je ovo dno i da krećemo prema gore. Pratite koje su danas gužve i koliko turista će ovaj vikend ući u RH. Kolovoz bi mogao biti iznad svih očekivanja.
kupijemo nakon 3Q.
Mislim da će u pon iskrcavanje.
Mislim da je ovo dno i da krećemo prema gore. Pratite koje su danas gužve i koliko turista će ovaj vikend ući u RH. Kolovoz bi mogao biti iznad svih očekivanja.
Daleko je to od prošle godine.Na jesen se mrtvi broje.
To što turisti dolaze ne znači puno za hotele, također u predznaku recesije ljudi puno manje troše pa tako možete čuti da iako ima -40 posto manje gostiju prometi su na -60, -70 tako mi rekli na moru trgovci.
Moguće da ste u pravu ja čekam, na prvom padu sam uzeo 15%-ali sad čekam.
Ove ili iduće godine?
Ove 1.11.
Obzirom na prognozu za GDP ne bih bio baš tako siguran.
GDP - drugi red u nastavku:
Display MorePrekompleksno je to za tebe.... možda neki drugi put kad narasteš i budeš zreliji.
Sada se vrijedjamo, nema veze, sve 5
Napravili odgodu kredita za 2021, a kao nisu rizicni i placaju subvencioniranu kamatnu stopu ispod 2%...
Gubitak ispod pola milijarde, pa je dobro, uff...
...drzava dala pare za spasavanje radnih mjesta, a ti se inace protivis da drzava daje novac poreznih obveznika .
Da se razumijemo, na ovoj sigurnoj blučipovskoj dionici sam ove godine izgubio dobar auto više srednje klase... ali nemam nista protiv firme i ljudi koji tamo rade, cak dapace...
Mislim da ce im trebati bar 3 - 5 godina da se od ovoga oporave i dodju na razinu 2019.
I još mirovinci podmetnuli leđa na kupnji
tako je problem je struktura gosta nije isto sa jedne strane imati Italijana, Skandinavce,Britance,Amere,Nizozemce i bez uvrede ikoga Poljake,Cehe.Madjare.Nemam protiv nijednog gosta ista i svaki se broji ali nemaju istu kupovnu moc tako da ce vecina gostiju ovoga profila traziti jeftiniji apartman ili kamp a ne hotel izmedju ostalog to vidite po izvjestajima DZS i broju izdanih racuna sedmicno tj njihovoj samoj vrijednosti
Ne treba previse mudrovati o tome koliko je gostiju doslo i kakvi su i tko ide u Hotel a tko u privatni smjestaj, dovoljno je naprosto pratiti sto Valamarovci kazu, a oni su vrlo jasni i konkretni, u ovom trenutku je 30.000 ljudi u Valamarovom smjestaju.... https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…anije/10440136/
Ne treba previse mudrovati o tome koliko je gostiju doslo i kakvi su i tko ide u Hotel a tko u privatni smjestaj, dovoljno je naprosto pratiti sto Valamarovci kazu, a oni su vrlo jasni i konkretni, u ovom trenutku je 30.000 ljudi u Valamarovom smjestaju.... https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…anije/10440136/
Da, istina i JL je izuzetno jasan i korektan kada mu se izuzetno i korrektno plati za reklamu!
Istina ovakvu reklamu mogu platiti samo rijetki a to su upravo oni koji su od poreznih obveznika dobili bar 20+ miliona kuna i koji su bar zadnjih 5+ godina isplaćivali stranim vlasnicima milionske dividende!
Sve zbog sitne buranije i sitnih interesa!
.
Da, istina i JL je izuzetno jasan i korektan kada mu se izuzetno i korrektno plati za reklamu!
Istina ovakvu reklamu mogu platiti samo rijetki a to su upravo oni koji su od poreznih obveznika dobili bar 20+ miliona kuna i koji su bar zadnjih 5+ godina isplaćivali stranim vlasnicima milionske dividende!
Sve zbog sitne buranije i sitnih interesa!
.
Jel tu misliš na one koji su u zadnje dvije godine, samo na ime poreza na dohodak, doprinosa na i iz plaće, platili 430 milijuna kuna poreza?
Oscar Wilde -- Istina je rijetko jednostavna, a nikada čista.
Svi plaćamo porez. Osim onih koji uspiju izbjeći.
Ovdje sam izasla na jesen prosle godine na nekih 39 kuna. Vise srece nego pameti je bilo. Nikakvu koronu nisam predvidjela, ali "ulozila" u ATPL tada pa sam na istom.
Uglavnom, skolu platila i naucila.
Ja ovdje planiram uci neposredno nakon FI za 3Q.
Ovdje sam izasla na jesen prosle godine na nekih 39 kuna. Vise srece nego pameti je bilo. Nikakvu koronu nisam predvidjela, ali "ulozila" u ATPL tada pa sam na istom.
Uglavnom, skolu platila i naucila.
Ja ovdje planiram uci neposredno nakon FI za 3Q.
Ja na zalost nisam prodao RIVP i sada sam unutra sa 40% minusa...Bit ce bolje za godinu dvije tri....
Da mirovinci na Valamaru nisu bili podmetnuli ledja bila bi otisla na 10 kuna kako je krenula padati, a ovako vjerujem, bez obzira na rezultate da nece vise ispod 20 kn, ali zivi bili, pa vidjeli...
Ako ste primjetili, u 3. mjesecu je padalo cijelo trziste i po 10% dnevno sa prometima 30 - 50 milijuna kn....samo je ATPL pala za ravno 70%...Valamar za nekih 50%, ADPL za 50%...itd... Jedino sta nije palo je bila TPNG, ATGR i PTKM koja je kao Feniks uskrsnula i trenutno posluje bolje od INA-e koja joj je suvlasnik...