Pa zapravo prava autentična dalmatinska klopa i jesu pizze, čevapi, pomfrit i slično. Ne poznajem dalmoše koji uglavnom jedu oboritu ribu, blitvu te smokve i grožđe. To je mit koji služi u turističke svrhe. Možda su zdravu hranu jeli tamo do 1950.-60. dok nije bilo turista.
RIVP (Valamar Riviera d.d.)
-
-
-
Evo dva privatna mišljenja (Reddit) vezana za Istru.
Ako je točno što piše, Istra solidno prolazi, a posebno su traženi hoteli visoke kategorije kakve ima Valamar.To vjerojatno i jest razlog zbog čega u Valamaru teže podizanju kategorija hotela te ulažu značajne novce u to.
Očito je da se žele što više orijentirati prema visokoplatežnim gostima i smatram da je to dugoročno dobra strategija. -
Pa zapravo prava autentična dalmatinska klopa i jesu pizze, čevapi, pomfrit i slično. Ne poznajem dalmoše koji uglavnom jedu oboritu ribu, blitvu te smokve i grožđe. To je mit koji služi u turističke svrhe. Možda su zdravu hranu jeli tamo do 1950.-60. dok nije bilo turista.
Pravi Dalmatinac sa sobom nosi križ i luk sa sobom kad ga natiraju u restoran 😊
-
Za "Albance": Drač je prljava lokva od mora, kao i sve ovo u jadranskom dijelu Albanije. Ako želiš lijepo more u Albaniji moraš potegnuti strmim planinskim cestama do Jonskog mora, na jug, skoro u Grčku. Tamo će ti domaćini uglavnom i biti grci. Ponuda nikakva, samo lijepo more i plaže.
Do tamo teško možeš avionom, samo lošim cestama.
Bio, vidio.
-
Iz jednog stranog izvora, koji u nedostatku podataka (ozbiljnih/upućenih analitičara) za hrvatske dionice zna bubnuti svakakve gluposti tim nekim svojim automatiziranim/algoritamskim putem u želji da pokrije što više dionice u cijelom svijetu (pa ih ne treba inače doživljavati ozbiljno…), čini mi se da brojke/račun u slučaju RIVP slučajno čak i imaju smisla. Valjda im taj jedan analitičar dao neke smislene podatke. Ove projekcije FCF mi se čine ok.
Dakle, tko je spreman preuzeti rizik Hrvatske, hrvatskog turizma (i ove volatilnosti?!, kao da je COVID bio normalna stvar….) ova cijena mu treba biti taman, za nagradu od 14,52 % p.a. (ili više/manje ovisno što mislite o budućim FCF, možda taj 1 analitičar i nije sve točno predvidio).
-
Za "Albance": Drač je prljava lokva od mora, kao i sve ovo u jadranskom dijelu Albanije.
Pa zašto sam ja gore postao nekoliko fotografija (koje jedva da je netko otvorio i pogledao), nego da se uz obalu vidi "zanimljiva" i socijalističko-funkcionalna arhitektura iz doba Envera Hoxhe te da se vidi plaža na kojoj su mnogobrojni kupači uredno posloženi u pravokutnik poput srdela u konzervi.
Naslućuje se i ta iz prve ruke spomenuta "prljava lokva".Gledao sam i na stranicama booking-a, aktualne cijene nekog imalo boljeg i pristojnijeg smještaja uopće nisu više toliko "senzacionalno" niske da bi, s obzirom na udaljenost kao auto-destinacija, predstavljalo neku značajnu konkurenciju i/ili alternativu ljepoti i infrastrukturi hrvatskog dijela Jadrana.
Čekajte samo, kada i oni počnu graditi apartmane (vidjet ćemo kakve kvalitete) pa će im cijene skočiti. Uz to dolazi i ono što je gore postao kolega. Čimbenik opće sigurnosti. Statistički gledajući, veća je šansa da doživiš neki prepad ili krađu u Albaniji nego na Jadranu. I to nekome nešto znači, npr. meni i mojoj obitelji kada idem nekamo u svijet. Ne želim doživjeti ono što mi je pričao jedan Bugarin, kaže, sudariš se s debelim terencem u kojem se nalaze mafijaši, zoveš policiju, a policija korumpirana i povezana upravo s dotičnima, nemaš šanse.
Što se u tom kontekstu tiče Valamara, Valamar puca u svakom aspektu turzima na (što) višu klasu i ima relativnu blizinu bogatijeg dijela Europe. Dakle, Albanija, Bugarska i slične zemlje ne mogu biti ravnopravna konkurencija niti sada, niti ubuduće, jer će im s većim dolascima turista porasti cijene, a onda će taj "srednjeeuropski" turist opet morati dobro odvagati što će i kamo će. -
Stvar je vrlo jednostavna, Hrvatska je postala preskupa za masovni turizam pa nije ni realno svake godine očekivati veliki rast "volumenske" prodaje, odnosno ovog bjesomučnog brojanja glava, auta i svega s čime nas bombardiraju svake sezone.
I ove će godine, makar bili s volumenom na razini 2022., prihodi biti značajno veći jer cijene su izrazito porasle u odnosu na prošlu godinu. Hoće li to rezultirati i većim zaradama, vidjeti ćemo.
Ono što je sigurno je da stotine tisuća, da ne kažem milijuni, srednjoeuropskih turista više neće ići na ljetovanje u jeftinu Hrvatsku već u Albaniju, Bugarsku, a poslije rata i na Crno more.
Nama ostaje težiti tome da privučemo bogatije turiste koji žele odmor u svom dvorištu praktično i nije ih briga je li kugla sladoleda 3, 5 ili 55 eura.
A Valamar, a i druge nase velike hotelske kuće, baš takve traži i privlači ih. Tako da nema zime.
Ne može svaka šupa naplaćivati sladoled 5 EUR. Kao ni rentati kuće bez žbuke ili apartmane s okvirima kreveta izrađenim od betona. Nemojmo biti smiješni da je naš turizam elitni ako su cijene visoke. Elitni hoteli mogu imati sladoled po "55" EUR. Ako posjetite "jeftine" destinacije i odete u vrhunski hotel, cijene su visoke i usluga vrhunska. Nema priučenih konobara koji ne znaju poslužiti gosta. Ako odete u Tkalčićevu (iz ZGa sam) u jednu slastičarnicu, dok čekate podvorbu, možete vidjeti maloga kako žlicom grabi sladoled i onako ga usput jede unutra gdje ga kao nitko ne vidi. Vrhunski turizam, kvalitetne trgovine na većini naših lokacija propadaju i kratko traju. Elitni bredovi ne dolaze u Hrvatsku. Samo dobri hoteli i charter mogu dovesti vrhunske goste koji su spremni potrošiti. Ne podcjenjujem naše sjeverne susjede iza nekadašnje zavjese, ali još uvijek dolaze s velikim koferom s hranom. To su te glave koje država broji budući im je uzela porez od goriva i cestarinu. Od ostaloga država nema ništa.
-
Priča kao iz bajke.
https://www.glasistre.hr/promo/2023/07/…a-odluka-873654 -
Poreč, 19.7.2023.
Ur.broj: 1-55/23
Predmet: Obavijest o značajnom pravnom poslu (povlaštena informacija)
Valamar Riviera d.d. (...) obavještava da je dana 19. srpnja 2023. godine sklopila Dodatak Ugovoru u odnosu na
upravljanje hotelsko turističkim objektima i sadržajima s društvom HELIOS FAROS d.d. od 22. kolovoza
2019. godine (dalje u tekstu: Dodatak). Dodatkom je produljeno trajanje hotel menadžment ugovora do 31.
prosinca 2035. godine.
(...)
Sklapanjem Dodatka Valamar nastavlja s uspješnim upravljanjem hotelsko turističkim objektima i
sadržajima društva HELIOS FAROS d.d. i daljnjim razvojem turizma na otoku Hvaru. -
U 2022. godini Valamar je uz pomoć svojih gostiju zasadio preko 3,000 stabala diljem Hrvatske, a ovogodišnji je cilj posaditi dodatnih 8,000 stabala.
Kampanja "Easy as one, two, tree" pokrenuta je prošle godine u suradnji s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencije HEARTH koja ima cilj omogućiti tvrtkama, gradovima i općinama da neutraliziraju svoj ugljični otisak sadnjom stabala.
(Foto Valamar Riviera)
Prilikom check in/outa svaki Valamarov gost ima mogućnost donirati za sadnju stabala, a za svako donirano stablo Valamar će posaditi još jedno. Akciji se mogu priključiti svi gosti Valamarovih hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta u top destinacijama duž obale Jadrana od 15. srpnja do 15. listopada 2023. godine.
- Drugu godinu za redom provodimo ovu kampanju zajedno s našim gostima, koji su oduševljeni inicijativom i rezultatima. (...)
https://www.glasistre.hr/istra/2023/07/…nju-suma-874393 -
-
Znaci planiraju imati duplo vise gostiju kad ce posaditi duplo stabala 🤪😝
-
Besplatno ljetovanje za potrebitu djecu
https://www.parentium.com/clanak/valamar…atno-ljetovanje -
prezentacija rezultata pp
-
RIVP nam je najbolje pokrivena analitičarima - pravi blue chip!
Vidim sad da su to na svim našim dionicama sve domaći/regionalni analitičari (logično!) skupljeno od strane S&P Capital IQ pa dalje distribuirano tim raznim uslugama/medijima, što im u teoriji daje neki kredibilitet (stranici bi manje dobro to poznavali), ali uglavnom se ne slažem skroz s njihovim procjenama 😀
Ne znam koja dva su u pitanju (zapravo jedan je dao za sve točke, drugi nešto sitno samo), ali jedni od rijetkih koje sam vidio za domaće dionice da “se slažem”. S ovako nekim brojevima i ja baratam u svojim razmišljanjima.
Source: https://simplywall.st/stocks/hr/cons…viera-dd-shares
-
Kad će izvješće za Q2? Da sam sebi odgovorim, vidim obavijest na ZSE - sutra! (https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/50871) Malo sam nestrpljiv čini mi se Kad je sve drugo već došlo... Imam osjećaj da će ovo biti baš dobra godina. Godišnje (ili bar Q3) je ono što stvarno čekamo.
U međuvremenu, evo za HIMR dio već stiglo https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…ed2bf4e4a78.pdf
-
Ili ipak izvješće danas a sutra njegova prezentacija
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/RIVP/COI-RIVP-3eea5ef649f5c50152ebfc4df04a9ea2.pdf
Neizvjesnost do samoga kraja! Vidimo već po kvartalnim drugih turističkih da se već vidi rast prihoda (veće cijene itd.). To je sad glavno. A za profitabilnost i općenito prave brojeve naš glavni Q3 je jedino bitno.
-
Prihodi su prilicno rasli, ali i H1 ove godine bolji nego prosle po dobiti!
-
Bas sam od jucer u Valamarovom hotelu u Porecu i sve je "krcato", nadam se da se tu u Q3 bude jako lijepo vidjelo... svi su im hoteli prebukirani za dugo
-
Evo ga dakle, prihodi lijepo rastu, kao najava onome što dolazi na većem volumenu u Q3 https://eho.zse.hr//fileadmin/iss…4154e5a034f.pdf
-
Meni je fascinantno to što su od studenog 2022. do početka travnja 2023. imali zatvorenu većinu hotela (1Q 2023), skijaški hoteli u Obertauernu su, naravno, radili, no svejedno su, gledajući ovo prvo polugodište kao cjelinu, ostvarili ukupno 17% veće prihode.
Nameće mi se zaključak da je 2Q 2023, gledajući izolirano, prihodovno morao biti odličan (što se i vidi u priloženom prikazu) kako bi se kompenzirao zaostatak iz 1Q 2023 te da će - bude li se nastavilo ovako - a po njihovim najavama hoće, rezultati u nastavku godine biti sve bolji.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner