1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • Lucijan
    Student
    Reakcija primljeno
    102
    • April 6, 2020 at 11:50 AM
    Quote from maro77
    Quote from Lucijan

Koliko pratim knjigu dioničara zadnjih mjesec dana očigledno mali prodaju a veliki kupuju. Zapelo mi je za oko da je Bilbija prodao 270000 kom

Meni se cini da je Biblibija odlucio sa svime braniti atlantsku. Na isti dan kad je prosao onaj veliki nalog na 800k+ je nestalo sve Bibliji ali i sa skrbnickih koji su u isitim bankama koje koristi i na atlantskoj.

Mozda su ga i stisli margin callom, tko ce ga znat.

Ali cini se da je Bilbija izasao iz RIVP.

Sažem se. Pogledao sam. Mislim da je tako.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • April 6, 2020 at 11:56 AM

Situacija A: ne otvaraju se hoteli do kraja godine, nema ni jednog gosta, koliki je minus na kraju godine?

Situacija B: apsolutno svaki drugi scenarij.

U najgoroj soluciji, godišnje će sigurno imati cca. 10 milijuna eura financijskih rashoda, 2 milijuna eura rezervacija, 30 milijuna eura za plaće i 20 milijuna eura materijalnih troškova. Dakle, nekih 62 milijuna eura, odnosno 465 milijuna kuna.

Malo o tim brojkama:

- 10 milijuna eura financijskih rashoda - iznos kao u FY 2019 izvještaju, to je manje više fiksno

- 2 milijuna eura rezervacija - kao u 2019, plus mali buffer za ovu nepogodu

- 30 milijuna eura za plaće - lani je za cijelu godinu iznos bio 77 milijuna; ove godine bi samo hladni pogon radio cijele godine, bez sezonaca. jesam li pretjerao ili podcijenio, nemam pojma

- 20 milijuna materijalnih troškova - lani 80 milijuna za cijelu godinu, slična matematika kao kod plaća, samo hladni pogon

Dakle, 62 milijuna eura minusa ako sve bude zatvoreno do kraja godine.

Na 31.12.2019 imali su na računu 550 milijuna kuna, odnosno 73 milijuna eura.

Ne želim nikome ništa savjetovati, ali ja mirno spavam s dionicama Valamara. A možda i užasno griješim.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • April 6, 2020 at 12:03 PM
    Quote from mikromakrto

Malo o tim brojkama:

- 10 milijuna eura financijskih rashoda - iznos kao u FY 2019 izvještaju, to je manje više fiksno

- 30 milijuna eura za plaće - lani je za cijelu godinu iznos bio 77 milijuna; ove godine bi samo hladni pogon radio cijele godine, bez sezonaca. jesam li pretjerao ili podcijenio, nemam pojma

- 20 milijuna materijalnih troškova - lani 80 milijuna za cijelu godinu, slična matematika kao kod plaća, samo hladni pogon

Ne želim nikome ništa savjetovati, ali ja mirno spavam s dionicama Valamara. A možda i užasno griješim.

Display More

Nisam ulazio sad u tvoju racunicu ali jedna digresija ti gledas samo moguci novcani rashod po RDIG, postoji i novcani odljev koji se ne vodi kroz racun dobiti i gubitka (RDIG), trebao bi i pogledati rashode po novcanom toku, a koji se ne vode kroz RDIG iako to nije bas lako razaznati po novcanom toku, primjer kamate kredita i tecajne razlike kredita se vode kroz RDIG dok se otplata glavnice ne vodi, a sta isto predstavlja novcani odljev.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • April 6, 2020 at 12:13 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from mikromakrto

Malo o tim brojkama:

Display More

Nisam ulazio sad u tvoju racunicu ali jedna digresija ti gledas samo moguci novcani rashod po RDIG, postoji i novcani odljev koji se ne vodi kroz racun dobiti i gubitka (RDIG), trebao bi i pogledati rashode po novcanom toku, a koji se ne vode kroz RDIG iako to nije bas lako razaznati po novcanom toku, primjer kamate kredita i tecajne razlike kredita se vode kroz RDIG dok se otplata glavnice ne vodi, a sta isto predstavlja novcani odljev.

Display More

Da, točno, gledao sam samo PL, nisam ulazio u CF jer se masa ljudi ovdje fokusira na rezultat PL-a

Poslije podne ću malo pročačkati CF, iako mi je indirektna metoda mrska, a jako malo firmi na ZSE, ako ijedna, stavlja CF po direktnoj metodi.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • April 6, 2020 at 12:21 PM
    Quote from hugh

kakva su očekivanja za ovu godinu?.....kolika gubitak/dobit za ovu godinu opravdava cijenu od 27 kn?......

Quote from mikromakrto

Situacija A: ne otvaraju se hoteli do kraja godine, nema ni jednog gosta, koliki je minus na kraju godine?

Situacija B: apsolutno svaki drugi scenarij.

U najgoroj soluciji, godišnje će sigurno imati cca. 10 milijuna eura financijskih rashoda, 2 milijuna eura rezervacija, 30 milijuna eura za plaće i 20 milijuna eura materijalnih troškova. Dakle, nekih 62 milijuna eura, odnosno 465 milijuna kuna.

Malo o tim brojkama:

Display More

A šta računaš pod troškove hladnog pogona? drastično smanjena potrošnja struje, vode, energenata održavanja, potrošni materijal nema ga dok se ne radi.. Min. plaće pokriva država, djelatnici na GO, znači dalje nema godišnjeg ako nešto krene ..... krediti se prolongiraju koliko traje kriza....

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,511
    • April 6, 2020 at 12:44 PM

Računica je vrlo priprosta i ne bih davao za nju ruku u vatru, samo sam razmišljao "naglas".

Nadam se da ću ovih dana imati vremena zadubiti se u godišnje izvješće da probam sve rasčlaniti.

Btw, Austrija otvara sve trgovine do 400 kvadrata idući tjedan, sve veće od 1. svibnja, a hotele i restorane od sredine svibnja.

A imaju znatno znatno gore učinke korona virusa (ako pričamo o zaraženima i umrlima) od nas.

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • April 6, 2020 at 12:57 PM

Barikb bi mogao iznijeti neke procjene oko toga.Realno je da ce prihodi biti oko 50% proslogodisnjih,znaci oko milijardu kuna...rashodi su bili prosle godine 1,9 mil.Pitaanje kolko ce biti nizi rashodi za 2020?

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 6, 2020 at 3:32 PM

Fascinantno kako 27,50 nitko ne želi ni napasti 50.000 kom, a ispred pomalo curkaju drhtave ručice.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 6, 2020 at 4:30 PM
    Quote from mikromakrto

Računica je vrlo priprosta i ne bih davao za nju ruku u vatru, samo sam razmišljao "naglas".

Nadam se da ću ovih dana imati vremena zadubiti se u godišnje izvješće da probam sve rasčlaniti.

Btw, Austrija otvara sve trgovine do 400 kvadrata idući tjedan, sve veće od 1. svibnja, a hotele i restorane od sredine svibnja.

A imaju znatno znatno gore učinke korona virusa (ako pričamo o zaraženima i umrlima) od nas.

ovo je mišljenje našega stručnjaka, možda je malo preoprezan, jer nije političar kao Kurz, da smo mi imali onaj dernek u skijalištu, nas bi izbacili iz EU

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…jestu/10174783/

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 6, 2020 at 4:49 PM

Već iza sredinom svibnja očekujem da će krenuti kampovi. Valamar je tu dosta jak. Hoteli ? Još je prerano govoriti. U lipnju svakako. Po svemu sudeći sezona će biti jako dobra kako je to izgledalo na početku. Već za mjesec dana znati ćemo više. Opraštam svima za vrijeđanja da sam trolao... Tehničku analizu nikada ne uzimajte u obzir, beskorisna je na svim burzama, a posebno na ZSE. Trejderi na ZSE ne postoje, dio ljudi izmišlja brojke (cijene po kojima su tobože trgovali) pa pišu na forumu, takve bi brisao odmah radi kvalitete. Pazite gdje ulažete Vaš novac. Jako mi je pomogao ovaj rast. Cifra je značajna, osim toga kupovao sam dio i na dnu. Uživajmo u lijepom vremenu koliko možemo.

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • April 7, 2020 at 10:49 AM

Kako kazu Dikic i Stagljar, otkazite planove za 2020.

Lijepa vremena jos nisu na vidiku, samo se spekulira sta bi bilo kad bi bilo.. Osobno misljenje, trenutni uzlet a kako bude dolazilo lijeto, pomalo down..

Pre kompleksna situacija o kojoj ne ovisimo samo o sebi nego o okruzenju mi ne budi nadu u skori oporavak.

Po prvi puta sam usao pred 10 dana kad je bilo nisko i sad mi ovaj uzlet lici na trenutnu pozitivu naspram narednih mjeseci a mislio sam dokupljivati. Pricekat cu 9 / 10 mj kada sve bude puno jasnije..nije sila, firma je jaka.

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 7, 2020 at 11:02 AM
    Quote from Barikb

Već iza sredinom svibnja očekujem da će krenuti kampovi. Valamar je tu dosta jak. Hoteli ? Još je prerano govoriti. U lipnju svakako. Po svemu sudeći sezona će biti jako dobra kako je to izgledalo na početku. Već za mjesec dana znati ćemo više. Opraštam svima za vrijeđanja da sam trolao... Tehničku analizu nikada ne uzimajte u obzir, beskorisna je na svim burzama, a posebno na ZSE. Trejderi na ZSE ne postoje, dio ljudi izmišlja brojke (cijene po kojima su tobože trgovali) pa pišu na forumu, takve bi brisao odmah radi kvalitete. Pazite gdje ulažete Vaš novac. Jako mi je pomogao ovaj rast. Cifra je značajna, osim toga kupovao sam dio i na dnu. Uživajmo u lijepom vremenu koliko možemo.

Napune se kampovi, napune se hoteli, moš mislit. I onda ti se u kampu pojavi jedan detektirani zaraženi, i onda ti se u hotelu pojavi jedan detektirani zaraženi. Isti tren bježanija svih ostalih, ili naprosto budeš zatvoren po naredbi odozgora. Napisati da će po svemu sudeći sezona biti jako dobra može samo Barik. Smijao bih se da nije za plakati. ;(

• Bartolomeo
    Student
    Reakcija primljeno
    76
    • April 7, 2020 at 12:27 PM

U najboljem scenariju hotele ce otvoriti 1.6. Kad ce otvoriti granice pitanje je.U najboljem slucaju Valamar ce imati prihode 50 % proslogodisnjih.Koliki ce biti rashodi pitanje za barikb ? Jeli bolja opcija za valamar da su hoteli zatvoreni cijelo ljeto ili da se otvore 1.6 a popunjenost u 7. i 8. mjesecu bude 50% proslgodisnje?

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 10, 2020 at 7:12 AM

Realnost je da se stanje dodatno usložnjava. Svjedoci smo da Vlada RH, kao i uprava Valamara čine apsolutno sve što mogu,

ali krajnje sam zabrinut samo jednu stvar. Kakve ćemo brojke imati u financijskim izvješćima ? Financijska izvješća su meritum stvari

i poslovanja, te imaju izravne učinke na cijenu dionice. Perfektno sam predvidio cijenu prije desetak dan i prije otvaranja hotela između 25 i 30 kn, međutim ona je nažalost u trgovanju jučer izišla iz tih okvira. Buduće procjene nisam u mogućnosti iskazivati, niti uz najveće promišljanje i odlične informacije koje imam.

U niti jednom trenutku kao do sada nije potrebna ozbiljnost, hrabrost i razboritost kod ulaganja.

Ova situacija je nešto potpuno neočekivano, ali i potpuno nepredvidivo. Nužno je procjeniti horizonte, napore i veličinu osobnih investicija, ukupne i sektorske izloženosti portfelja. Osobna istraživanja i prikupljanje svih točnih i relevantnih informacija, kao i

sve drugo po potrebi su sada neophodni.

Nažalost, ne znam taj odgovor što bi trebalo činiti !

https://net.hr/danas/hrvatska…mo-jedna-stvar/

Smatra da je Hrvatska u takvim okolnostima u velikom riziku od potpunog kolapsa sezone, što je uvjetovano internom zdravstvenom situacijom u zemlji te još i više ponašanjem drugih država – glavnih emitivnih tržišta za hrvatski turizam.

“Ako se kod njih nastavi restriktivna politika vezana uz putovanja u inozemstvo, Hrvatska će pretrpjeti velike padove u turizmu, potencijalno i više od 80 posto na godišnjoj razini”, iznosi Topalović,

S obzirom na to da se globalno očekuje proces oporavka dulji od godinu dana, turističkom sektoru bi trebalo osigurati potporu države na razdoblje od 12 mjeseci.

“Nakon propuštene sezone 2020., novi val prihoda može se očekivati tek u ljeto 2021., a do tada treba preživjeti. To preživljavanje treba biti zajednički napor turističke industrije i Vlade”, naglašava Topalović

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • April 10, 2020 at 12:30 PM

1Q20 će biti loš, 2Q20 će biti još lošiji, 3Q20 isto neće biti bolji. 4Q20 je već zima na pragu. Ukoliko se do ljeta ne otvore granice, a vjerojatno neće, možda bude štogod domaćih turista. Sve skupa, prilično neveselo.

Od srpnja su plaće i doprinosi zaposlenih na grbači firme, pa će se i zalihe s računa početi stanjivati. Mirovinci im mogu izaći u susret i otkupiti im dionice iz trezora po nekakvim prihvatljivim cijenama. Ako ne, mogu ih pokušati prodavati na burzi (kao što su ih i kupovali) po ne znam kojim cijenama krenu li s jačom prodajom.

Ova godina će za firmu biti prilično izazovna, kao i za dioničare sa drhtavim ručicama na okidaču.

Nadajmo se da će slijedeće godine sve ovo biti lanjski snijeg. Ako.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 10, 2020 at 12:56 PM
    Quote from trial

1Q20 će biti loš, 2Q20 će biti još lošiji, 3Q20 isto neće biti bolji. 4Q20 je već zima na pragu. Ukoliko se do ljeta ne otvore granice, a vjerojatno neće, možda bude štogod domaćih turista. Sve skupa, prilično neveselo.

Od srpnja su plaće i doprinosi zaposlenih na grbači firme, pa će se i zalihe s računa početi stanjivati. Mirovinci im mogu izaći u susret i otkupiti im dionice iz trezora po nekakvim prihvatljivim cijenama. Ako ne, mogu ih pokušati prodavati na burzi (kao što su ih i kupovali) po ne znam kojim cijenama krenu li s jačom prodajom.

Ova godina će za firmu biti prilično izazovna, kao i za dioničare sa drhtavim ručicama na okidaču.

Nadajmo se da će slijedeće godine sve ovo biti lanjski snijeg. Ako.

ako stvari ne krenu na bolje, onda radnici ostaju na grbači države još tri mjeseca ( 3+3) a to bi značilo gotovo cijelu sezonu, samo je onda pitanje, kako u jesen, pod uvjetom da nema više neposredne prijetnje virusa, pokrenuti turizam i vlastitim snagama prebroditi još 6-8 mjeseci do iduće sezone, zato turističke tvrtke i traže moratorij na kredite do proljeća 2021. ostaje samo pitanje što bankari mogu prihvatiti, ali iz prve bi se reklo da se nisu spremni odricati kamate za vrijeme moratorija, biti će teško, jer već ima najava da će nas zadesiti najveća kriza od velike depresije, te ako se još ostvare slutnje da se na jesen virus ponovno aktivira jače i vrati, onda ne smijemo ni misliti što će to biti poslije toga,

nadajmo se, bili vlasnici turističkih dionica, ne samo ovih, nego i bilo kojih drugih pa i neturističkih, da će tijekom ljetnih vrućina to sve nestati i prestati, jer inače nam se ne piše dobro,

stoga bi za sve bilo najbolje da do ljeta sve ovo prođe, da krene sezona,

možda eventualno uz preporuku stožera da se prije ulaska u more obavezno moraju oprati ruke u sapunu :)

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 10, 2020 at 1:00 PM

Pada mi napamet da su im trezori puni vlastitih papira

A casha na računu ? Nemaju li rezervi za prebroditi krizu u poslovanju?

To su privatne tvrtke

Kako to ide... profit je naš, rizik je vaš ??

• user35
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    237
    • April 10, 2020 at 1:15 PM
    Quote from zlocesti

To su privatne tvrtke

bit ce da je za sve osim financijskih institucija.

Ja bi za sva drustva na burzi uveo izracune adekvatnosti kapitala i stres scenarije.

Ovako mali dionicari pa cak i institucionalni ostaju na milost i nemilost vecinskih vlasnika

...sram me koliko nemam..

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • April 10, 2020 at 2:50 PM
    Quote from zlocesti

To su privatne tvrtke

Ne nego- vrati koko što si pozobala.

Šta misliš koliko oni imaju davanja i poreza, ZAmp-ova i slično?Gdje je taj novac?

Profit je njihov(javni sektor), a rizk naš(privatni sektor).kako bi rekli u South Parku operation human shield my ass.

Kad se sponzorira HŽ koji busevima vozi putnike to je OK, a kad se sponzorira turizam jednom u 20 god koji nam drži BDP to ne valja?

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • April 11, 2020 at 11:56 AM

Stanje je takvo da treba ozbiljno uzeti u obzir i realizaciju samo dijela, pa čak i cijele RIVP pozicije. Meni je to veliki problem. I danju, pa sad već i noću nažalost. Smanjenje udjela u svakom osobnom portfelju se nameće kao opcija. Zabrinjavanja trgovanje zadnja 2 dana, kao da bid propada. Ovoga puts sell signali. Putovanja su do daljnjeg potpuno IZVAN razmatranja. Oko korone je evidentno da oni koji znaju, ne znaju. Bojim se da je stanje u Hrvatskoj sada bolje zbog strogih mjera, a najnovije informacije govore o tome da je testovima otkriveno tek 6% zaraženih. Kako putovati kada ne znaš hoćeš li imati jako tešku, slabu ili ćeš infekciju proći na nogama. Nema kockanja sa životom i hospitalizacijom. Badava onda i svi novci ovoga svijeta.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      831k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 459

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 7:28 PM
    2. Odgovora
      459
      Pregleda
      201k
      459
    3. bjane

May 19, 2025 at 7:28 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      908k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 19, 2025 at 7:28 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago