1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:53 PM
  • nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 3, 2020 at 11:27 AM

mislio sam da ovdje neće biti ego rasprava na nivou moje dionice bolje tvoje su sra..e, ja sam dobro prodao, ti si lose kupio i sl. Zbog toga sam i otisao sa poslovnog...

kako god; totalno je nebitno tko ce i sto biti u pravu za 365 ili 750 dana, tko ce kome reci; eto vidiš da sam JA imao pravu prognozu...najjednostavnije će biti pogled na vlastiti racun ili štek pa samom sebi priznati gdje smo. Papir trpi sve pa i ovdje. Istina je uvijek negdje između. Jos nitko nije priznao debeli minus samo pluseve i sitne ubadalice. U rivpu sam od korfa, tamo oko 13,50. Mozda sutra bankrotiram, mozda arapi kupe cijeli poluotok. Tko zna što nam nosi buducnost. Jedino mogu živjeti i disati SADA, i željeti pozitivan rasplet. Bez strpljenja i hladne glave nemate što raditi na burzi. Isto kao u kladionici ili u kockarnici. Pozz svim imaocima turistickih dionica i nekretnina😎

• Neo
    Guest
    • May 3, 2020 at 3:03 PM

Lijep post kolega Nemo.

Sto se tice nekretnina sasvim je izgledan manji pad jer je potraznja jako jako slaba,a ponude uvijek ima i previse. Pogotovo u recesiji te ponude je sve vise. Na portalu njuskalo cak 152.000 nekretnina u RH na prodaji.

Kolilo to moze pasti ovisi o snazi krize.

Al to je moje realno misljenje, a sto ce u stvarnosti biti ovisi samo o dubini krize. Veca kriza, ljudi trebaju novce i cijena pada

Glede Rivp cinjenice kazu BV od 19kn. Dug je velik i sezona totalno upitna. Ako i bude nekakva sezona pitanje je koliko ce im to dobroga donijeti.

I dalje sam pesimistican glede Rivp-a, ali se slazem s kolegom Nemom da ce trziste reci svoje.

Al logicno gledano cijena moze puno nize radi gore navedenih cinjenica.

Viro je bio najbolji primjer kad firma radi minuse kako BV brzo pada i cijena dionice pada. Ni dan danas se nije oporavio jer su cijene secera niske i jer je proizvodnja i dalje preogromna, a cijena etanola niska. Zato je jako bitno biti oprezan i sve izvagati pa donositi odluke za sebe pravovremeno. Ucenje i proucavanje je jedini nacin kako pobijediti trziste. Iako postoji i ona druga: Nikad ne idi kontra trzista!

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • May 3, 2020 at 7:22 PM
    Quote from Neo

Lijep post kolega Nemo.

Sto se tice nekretnina sasvim je izgledan manji pad jer je potraznja jako jako slaba,a ponude uvijek ima i previse. Pogotovo u recesiji te ponude je sve vise. Na portalu njuskalo cak 152.000 nekretnina u RH na prodaji.

Kolilo to moze pasti ovisi o snazi krize.

Al to je moje realno misljenje, a sto ce u stvarnosti biti ovisi samo o dubini krize. Veca kriza, ljudi trebaju novce i cijena pada

Glede Rivp cinjenice kazu BV od 19kn. Dug je velik i sezona totalno upitna. Ako i bude nekakva sezona pitanje je koliko ce im to dobroga donijeti.

I dalje sam pesimistican glede Rivp-a, ali se slazem s kolegom Nemom da ce trziste reci svoje.

Al logicno gledano cijena moze puno nize radi gore navedenih cinjenica.

Viro je bio najbolji primjer kad firma radi minuse kako BV brzo pada i cijena dionice pada. Ni dan danas se nije oporavio jer su cijene secera niske i jer je proizvodnja i dalje preogromna, a cijena etanola niska. Zato je jako bitno biti oprezan i sve izvagati pa donositi odluke za sebe pravovremeno. Ucenje i proucavanje je jedini nacin kako pobijediti trziste. Iako postoji i ona druga: Nikad ne idi kontra trzista!

Display More

Ovdje se ne bih jako suprotstavio vec bih samo rekao da to vrijedi, ali da ipak treba ici kontra trzista ako si uvjeren u nadolazecu promjenu i da si to uocio prije drugih. Tada si kontra trzista, a zapravo ispred.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 4, 2020 at 9:45 AM

Kreću i javne najave otvaranja:

"I porečka Valamar Rivijera priprema se za otvaranje svojih kampova i hotela tijekom svibnja i lipnja, a svi računaju s otvaranjem granica od 1. lipnja i turističkim koridorima s bližim zemljama."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ipnja/10269325/

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • May 4, 2020 at 9:49 AM
    Quote from Kvark

Kreću i javne najave otvaranja:

"I porečka Valamar Rivijera priprema se za otvaranje svojih kampova i hotela tijekom svibnja i lipnja, a svi računaju s otvaranjem granica od 1. lipnja i turističkim koridorima s bližim zemljama."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ipnja/10269325/

a cijena pljuc cca 5%

• istriano
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    244
    • May 4, 2020 at 10:21 AM

Koliko je meni poznato uskoro bi se trebali otvoriti hoteli Tamaris (Lanterna), Marea (Špadići), Isabella (otok Sv. Nikola) i Diamant (Brulo) te autokampovi. BTW, Istra je od pred neki dan korona free županija. Kreće na bolje...

Bolje je imati praznu vreću nego vraga u njoj!

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • May 4, 2020 at 10:24 AM
    Quote from istriano

Koliko je meni poznato uskoro bi se trebali otvoriti hoteli Tamaris (Lanterna), Marea (Špadići), Isabella (otok Sv. Nikola) i Diamant (Brulo) te autokampovi. BTW, Istra je od pred neki dan korona free županija. Kreće na bolje...

Da samo još jedan mali problem....

Granice se trebaju otvoriti....naše i od gostiju koji trebaju doći....

Što mislite koliko puta je prosječni Hrvat bio na moru u Valamarovim hotelima?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 4, 2020 at 10:26 AM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from istriano

točno prosječno 0 zahvaljujući svim dosadašnjim premijerima i Vladama

• istriano
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    244
    • May 4, 2020 at 10:30 AM
    Quote from Moller
    Quote from ZSEZSE

Malo optimizma/pozitivizma ne bi škodilo. Čemu takva negativna reakcija na običnu informaciju. Otvorit će se i granice. Nije svijet stao niti će stati. Sve dolazi, sve prolazi.

Bolje je imati praznu vreću nego vraga u njoj!

• Neo
    Guest
    • May 4, 2020 at 10:42 AM
    Quote from Neo
    Quote from accountant

ima neki TA stručnjak da nas prosvijetli?

čisto onako, tehnički, i bez ovih tmurnih vijesti, dokle misle da će RIVP padati u ovom valu?

Ne znam što ste mislili u ovom valu. Al ukupno mogu pretpostavljati da bi mogli gledati cijene ispod 13kn u ne tako dalekoj budućnosti.

Za sada kratkoročno pretpostavljam da će biti odbijanje od cca 21.6-22kn

Dakle 23.4.2020.g. sam pisao da će cijena natrag do 21.6 kn.

Treba ulagati u znanje!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 4, 2020 at 10:43 AM
    Quote from istriano
    Quote from Moller

Malo optimizma/pozitivizma ne bi škodilo. Čemu takva negativna reakcija na običnu informaciju. Otvorit će se i granice. Nije svijet stao niti će stati. Sve dolazi, sve prolazi.

to nije nikakav pesimizam, to je samo osvrt na stanje u kojem se nalaze prosječni hrvatski građani, a pojednostavljeno da sada ne elaboriram od privatizacije do predstečajnih, sve je to zasluga onih što im puno uzimaju, a malo ili ništa ne daju, sada je to pokazala i corona u dobrom dijelu, sada im trebaju domaći kupci, turisti, proizvođači, poljoprivrednici, kumice itd, itd, možda se malo osvijeste nakon ovoga pa ne budemo zatvarali sve domaće, jer eto može se uvesti i na tome još netko dobro zaraditi, imam nekakav osjećaj da će se prije spojiti nebo i zemlja, nego desetljetna lažna težnja Plave i Zelene Hrvatske

• barbosa
    Guest
    • May 4, 2020 at 10:45 AM
    Quote from kanabis

Istra je proglašena corona free zonom i valamar je najavio otvaranje hotela već ovaj mjesec. Treba otvoriti bilo kako da proračun ne pukne.

je za sada, a do kada će biti corona free, budemo vidjeli otvaranjem granica i dolaskom turista i drugo, proračunska potrošnja ima i te kakvog prostora za korekciju a nije se korigirala doslovce ništa i ako je primarna svrha otvaranja hotela punjenje takvog proračuna i potrošnje proračunskih korisnika stavljeno ispred egzistencije gospodarskog subijekta i njegovih djelatnika, onda iz gospodarskog aspekta poreznog obveznika, je isplativije ne poslovati sve dok se ne steknu objektivno prihvatljivi uvijeti za nastavak redovitig poslovanja.

• D'artagnan
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    324
    • May 4, 2020 at 10:45 AM
    Quote from Neo
    Quote from Neo

Ne znam što ste mislili u ovom valu. Al ukupno mogu pretpostavljati da bi mogli gledati cijene ispod 13kn u ne tako dalekoj budućnosti.

Za sada kratkoročno pretpostavljam da će biti odbijanje od cca 21.6-22kn

Dakle 23.4.2020.g. sam pisao da će cijena natrag do 21.6 kn.

Treba ulagati u znanje!

Ti inace radiš u nekom fondu :/ ... pa kako nacrtaš tako i dignete/srušite cijenu sa parsto tisuca kn 8)

• BSOD
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,261
    • May 4, 2020 at 11:21 AM

Malo sam preko vikenda gledao cijene (doduše na bookingu) za neki produženi vikend u 6. mjesecu.

Ljudi moji to su cijene više nego prošle godine.

Nisam dioničar, samo obzerviram.

Ima'l kaj za short danas?

:evil:

• ZSEZSE
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    401
    • May 4, 2020 at 11:56 AM
    Quote from BSOD

Malo sam preko vikenda gledao cijene (doduše na bookingu) za neki produženi vikend u 6. mjesecu.

Može pisati što želi, to je kao i na burzi ja bi po..... a na kraju si sretan da izvučeš bilošta kad krene padati.

Dok je granica zatvorena, RH stanovnici nemaju platežnu moć i da žele u hotele-bojim se da jako teško išta od sezone...

Nešto možda malo za vile s bazenima(za jednu obitelj) ostalo mislim da nebude zgodno...

Mislim da će jesen biti izrazito zanjimljiva.

Da je netko za Božić rekao da će ovako izgledati svibanj ljudi bi mu rekli da nije normalaan.

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 4, 2020 at 12:21 PM

Mogu otvarati koliko hoće, Al nisam čuo da muhe i komarci plaćaju sobu u hotelu. Ja sam uvjeren u to da od ove sezone nema ništa, a i sam se bavim tom rabotom pa nešto znam o tome. Cijene će ići na 50% prošlogodišnjih u pokušaju da se koji zalutali metak ulovi

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 4, 2020 at 12:30 PM

Mogu ih i otvoriti, ali tek uz 50 posto prošlogodišnje cijene mogu računati na nekakve goste.

https://www.poslovni.hr/hrvatska/minis…je-plan-4230009

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • May 4, 2020 at 12:47 PM
    Quote from Mrcash

Mogu otvarati koliko hoće, Al nisam čuo da muhe i komarci plaćaju sobu u hotelu. Ja sam uvjeren u to da od ove sezone nema ništa, a i sam se bavim tom rabotom pa nešto znam o tome. Cijene će ići na 50% prošlogodišnjih u pokušaju da se koji zalutali metak ulovi

Ja u ovom trenutku ne vidim neku sezonu. Sto znaci biti corona free country? Pa dovoljan je jedan turist da donese zarazu. I sto sa Covid putovnicama kada ima 80 posto asimptomatskih i 50 posto pogresaka na testiranju.

I to dok trebaju propusnice iz zupanije u zupaniju? 80 posto roditelja ne zeli slati djecu u skolu i sl. Mislim da se treba pripremati za iducu sezonu. Od ove nista.

P.S. Nemam RIVP. To je samo moje razmisljanje.

• barbosa
    Guest
    • May 4, 2020 at 1:06 PM
    Quote from Mrcash

standardi privarnog smještaja i hotelski resorti su ne usporedive djelatnosti pa tako i cijene iako su sastavni dio tur. sektora međutim, i moja procjena je ista kao i tvoja, za priv. apartmanima i sobama će biti drastičan pad potražnje i tu će biti "skidanja gača" samo tako,... ja sam na početku svega ovoga procijenio da će eventualno 15.07-15.08. biti nešto posla ali za 20etak dana se nikako ne isplati niti pokrenuti pripremu a kamo li pokretati poslovanje, pogotovo kada nadobudni počnu izmišljati mjere kao 72 sata kako to npr. uvjetuje airbnb, pa sam još u 3. mj otkazao djelatnost i sve rekete koji idu s time dok se stanje ne normalizira...bolje đabe ležat, nego đabe raditi, napokon ću i ja imati godišnji, a nadam se da će se moći bolje zaroniti jer će se riba malo oporaviti8)

Edited 2 times, last by barbosa (May 4, 2020 at 1:12 PM).

• my moon
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,037
    • May 4, 2020 at 2:03 PM
    Quote from BSOD

Ja sam ovaj tjedan trebao na Hvar, dozvole i sve imam, cijene su iste ko i lani, ili veće.znači u ladan, vlažan tek otvoren aoartman i zatvoren otok, bez birtija i restorana.

Ne kažem da se to ne može u trenu korigirati, kad kriza pokaže zube, no čini mi se da niko kruva nije gladan pa se ne zamaraju sada sa prometom; poljubi il ostavi

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      482k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago