ima li tko iskustva sa FIMA e trade?
Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima
-
-
-
ima li tko iskustva sa FIMA e trade?
Što te zanima?
-
kako se trguje vani, jesu li sve dionice sa USA tržišta distupne /na Revolutu dosta nije/, je li trgovanje u stvarnom vremenu, tj bar zadavanje naloga, i otprilike cijene za zadavanje naloga na usa tržištu
-
Gledam im cijene i ne vjerujem...
Naknada za korištenje eTradebrokerske usluge iznosi 10,00 kn mjesečno,
Sjedinjene Američke Države/
Provizija: 0,8 centi po dionici +0,25%; 1 cent po dionici+0,25% za dionice na OTC tržištu SAD-a
Minimalna provizija: 20 USD; za OTC tržište SAD-a 30 USD
Nista jeftiniji nisu ni na ZSE
Provizija 0,6%
Minimalna provizija : 60kn
-U navedene brokerske provizije nisuuključeni troškovi mjesta trgovanja (Zagrebačka burza),a uključeni su troškovi namire u SKDD-u,
Znaci ak kupujem dionice od dolara placam proviziju 100% ?
-
hvala, dosta mi je to
nisam to iskopao u guźvici sam biio
-
kako se trguje vani, jesu li sve dionice sa USA tržišta distupne /na Revolutu dosta nije/, je li trgovanje u stvarnom vremenu, tj bar zadavanje naloga, i otprilike cijene za zadavanje naloga na usa tržištu
Dionice su sve dostupne, tj. ako nisu pošalješ im poruku untar aplikacije i odmah dodaju. Zadavanje naloga je u stvarnom vremenu.
Za bid i ask se snalaziš kako umiješ i znaš.
Cijene su dosta visoke i definitivno nije za day trade. Sve što imam na FIMI držim dugoročno pa mi naknada nije igrala ulogu - no za cijenu sve što je emil napisao stoji.
Znaci ak kupujem dionice od dolara placam proviziju 100% ?
Tako je.
-
hmmm, preko cega kupiti NMM, a i koja platforma je najbolja?
Imam revolut za sada...
-
Kolko kužim "ozbiljniji" brokeraj, kod nas Zaba ili Optim.... , no njih se može kontaktirati i pitati drže li tu i tu dionicu.
meni se dogodilo da neke nisu bile u demo verziji, no imaju ih, navodno na "pravoj" platformi. Radilo se o indonezijskom Protonu , APWC i još nekoliko.
Nevezano za gore:
Investing 212 je osiguran do 85000 funti, koliko kužim.
In the unlikely event of default, the FSCS compensation is up to GBP 85 000 and the ICF Bulgaria compensation is up to 90% (but limited to EUR 20 000) of the client’s funds. Each client will be compensated if one of our companies fails to comply with its obligations to the clients due to its financial state.
https://www.trading212.com/en/Company-Overview
Hipotetski, do kolikog bi uloga išli na Trading 212, a kada bi prešli na "ozbiljniju" platformu?
Na Trading 212 se ne vodite kao vlasnici dionica, no dividenda ide.
-
Mislim da je 85.000 funti osiguranje za UK, dok je za ostale 90% sredstava do maksimalnih 20.000 €
Koristi li možda netko eToro? Koliko čitam dosta su slični Trading212, ali tamo se vodite kao vlasnici dionica.
I ima li neka slična platforma, a da nudi live ask i bid ili se ta usluga uvijek posebno plaća?
-
Kolko kužim "ozbiljniji" brokeraj, kod nas Zaba ili Optim.... , no njih se može kontaktirati i pitati drže li tu i tu dionicu.
meni se dogodilo da neke nisu bile u demo verziji, no imaju ih, navodno na "pravoj" platformi. Radilo se o indonezijskom Protonu , APWC i još nekoliko.
Nevezano za gore:
Investing 212 je osiguran do 85000 funti, koliko kužim.
In the unlikely event of default, the FSCS compensation is up to GBP 85 000 and the ICF Bulgaria compensation is up to 90% (but limited to EUR 20 000) of the client’s funds. Each client will be compensated if one of our companies fails to comply with its obligations to the clients due to its financial state.
https://www.trading212.com/en/Company-Overview
Hipotetski, do kolikog bi uloga išli na Trading 212, a kada bi prešli na "ozbiljniju" platformu?
Na Trading 212 se ne vodite kao vlasnici dionica, no dividenda ide.
To je i meni najveći problem s Revolutom što se ne vodim kao vlasnik dionica... da se ne ponovi kao s Wirecard-om
Jer ne trgujem mnogo, ali fino svaki mjesec dođe malo dividende za dvi gajbe pive
JA, osobno, najvjerojatnije do nekih 50 tisuća dolara bi ostalo na Revolutu/Trading 212 i onda prešao na ZABA
(što ću i vjerojatno učiniti 2022. godine)
samo što sam kod nas kod Agrama, sad je li mogu s Agramom domaće dionice, a s ZABA-om vani istovremeno?
Post Scriptum:
Možda se do tada pojavi još domaćih brokera s kojima možeš uložiti vani
-
-
Ukoliko trgujete sa više od 50.000 dolara, mislim da je uopće glupo trgovati preko Zabe. Oni rade preko Saxo banke.
I naknade su niže, a sučelje 10x bolje.
Otvaranje računa jednostavno kao i na Trading212.
-
Ukoliko trgujete sa više od 50.000 dolara, mislim da je uopće glupo trgovati preko Zabe. Oni rade preko Saxo banke.
Kakva je procedura točno za otvaranje računa preko saxa, ako vam njje problem malo pojasniti?ja planiran isto preko saxa uložiti malo veću svotu
-
Kakva je procedura točno za otvaranje računa preko saxa, ako vam njje problem malo pojasniti?ja planiran isto preko saxa uložiti malo veću svotu
Ako je isto kao i na Trading212 onda je samo popunjavanje traženih podataka i slanje potrebne dokumentacije (kopija osobne ili putovnice radi potvrde identiteta, kopija režijskog računa ili izvatka banke radi potvrde prijavljene adrese)
https://www.home.saxo/accounts/openaccount
Odmah se vidi i napomena je minimalna prva uplata 10.000 USD
-
Sve kako je kolega gore naveo...
-
Za ekipu na Trading 212!
Order execution currently could be delayed as our intermediary Interactive Brokers are experiencing connectivity issues, which completely hampers our ability to process trades.
https://community.trading212.com/t/order-execut…e-delayed/30621
-
Pozdrav svima i sve najbolje u 2021., i sretna ulaganja!
Zanima me da li je netko korisnik TD Ameritrade brokera?
Ima li tko iskustva? Prednosti i nedostatci?
-
Hvala braji i zloćki, ja sam inače kod hita vrijednosnice, možda i oni imaju opciju, na stranicama njihovim nisam naša
-
Hvala braji i zloćki, ja sam inače kod hita vrijednosnice, možda i oni imaju opciju, na stranicama njihovim nisam naša
Za ozbiljno trgovanje vani, samo SAXO. Probao sam sve demo verzije svih brokera.
Američki Webull ima najbolje sučelje, dubinu naloga, besplatnu, sve je free, jednako kao i kod Trading212, a sučelje je čak bolje i od SAXO.
Prodao sam Interactive brokers, pa to je ludo, dok zadaš nalog (ako se baviš scalpingom) cijena odradi 3/5% gore dolje.
Smiješno.
-
Za ozbiljno trgovanje vani, samo SAXO. Probao sam sve demo verzije svih brokera.
Američki Webull ima najbolje sučelje, dubinu naloga, besplatnu, sve je free, jednako kao i kod Trading212, a sučelje je čak bolje i od SAXO.
Prodao sam Interactive brokers, pa to je ludo, dok zadaš nalog (ako se baviš scalpingom) cijena odradi 3/5% gore dolje.
Smiješno.
Moze malo vise o tome?
Malo sam gledao tamo cijene i kolko sam shvatio slanje novaca na platformu je free samo ako imas U.S. Bank Account ???
Cak i povlacenje nije free. a i nalozi se napalcuju za razliku od trade212...
ili sam ja to sve nesto pobrkao?
Tko je vlasnik kupljenih dionica? dal se kupuju dijelovi dionica?
thx
-
Bespredmetno je uopće pričati o korištenju usluge Webull/a jer nije dostupna u EU. Odnosno dostupna je američkim državljanima i rezidentima (trebaš imati social security number da bi ju upogonio).
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner