Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male
ne sprdate se al vam je "malo jadno" ? mozda da malo preispitate vase poglede na svijet...
Mogli bi vi ne biti škrti
Ne sprdam se količinom love sa kojom netko ulaže nego mi je to malo jadno kad netko kuka za naknade koje su stvarno jako male
ne sprdate se al vam je "malo jadno" ? mozda da malo preispitate vase poglede na svijet...
prvo sprdnja- pa smo jadnici- sad smo i škrti--- bravo - tako te mama ucila?
Pozdrav
Jel bi mogli predložiti koje su najbolje platforme za trgovinu dionicama za Američko i Japansko tržište i kakve su naknade?...ili šta vi koristite za isto?
Hvala unaprijed
detalji su na podforumu o trgovanju an stranim tržištima.
Ukratko, za nepenzionersko i dinamično trgovanje u USA koristi se interactive brokers platforma.
Na američkom tržištu se, pod labavijom uvjetima , može trgovati i sa dosta stranih dionica, takvo trgovanej se odvija preko OTC Pink ili kako se već zovu tržišta. Interactive brokerski VEĆINOM ne dozvoljavaju trgovanje s tim dionicama tj za njih treba tražiti posebne dozvole koje nitko ne zna kako ishoditi ( napr RHHBY se može trgovati , MZDAY ne može)
212 je zgodna polupenzionerska plaforma u kojoj en postajete vlasnik dionica, trguje se s NEŠTO manje dionica no preko Interactive brokresa no MOŽE se trgovati s većinom dionice na OTC i PINK tržištu, također bez posebne procedure neke dionice na tržištima van USA dozvoljava trgovati ( recimo u kanadi, Švedskoj, za druge en znam)
212 je "neprecizna" znači zadavanje naloga ne prolazi u sekundi i ne ide u cent. kod slabije likvidnih dionica to zna živcrati, kao i na OTC/PINK USA tržištu.
Znači da Japanske dionice kupujem na američkom OTC/pink tržištu preko plaforme 212.
Američke dionice kupujem većinom preko interactive brokersa. Tu se shorta, brzo radi, ulazi, izlazi, plače , kune i moli.
na 212 je sve sporije.
Općenito su interactive brokerski naspram 212 kompliciranija platforma u svemu. IB je prava profesionalna platforma, od koje ja koristim vrlo jednostavnu Android platformu i jedva sam si je namjestio, znači da korstim jedno 5% mogućnosti IB platforme.za više od ovoga pravac na podforum
Pitanje za kolege :
Koji HR broker ima mogućnost kupovanja australskih dionica ? Dakle ne austrijskih nego Australskih