tužno da nije smiješno Sose, trebalo bi ti bar 20 Debeljakovih kuna po dionici da zatomiš negativne osjećaje😮
DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
-
-
-
imamo 2 neobavezujuće ponude https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…0683c395a7f.pdf
-
tužno da nije smiješno Sose, trebalo bi ti bar 20 Debeljakovih kuna po dionici da zatomiš negativne osjećaje😮
malo je kume, malo i 20.....
-
Samo oprezno, nisu puno toga rekli a nekako mi se cini da DDJH trenutno visoko leti.
-
Što li su potencijalni investitori uvjetovali, pitam se pitam.
Dobro je, došao je ĐĐ pred zid, nema više muljanja.
Pa tko kako voli, nek izabere
-
Samo oprezno, nisu puno toga rekli a nekako mi se cini da DDJH trenutno visoko leti.
rekli su dosta, ponude su uvjetovane, dakle, kako bi ja to shvatio, ponude vjerojatno idu u smijeru dosadašnjeg plana restrukturiranja uz još neke dodatne uvijete ...ali nekako mi se ćini da nisu baš zadovoljni, kao da predmetnim priopčenjem šalju poruku pa značajno navode da "odluka o restrukturiranju Društva dokapitalizacijom spada isključivo u domenu glavne skupštine odnosno dioničara društva."......
-
Te uvjetovane ponude s neobvezujućim karakterom su vjerovatno zbirka želja kakvih smo se naslušali kod uljanika. Česi već sa 30% vlasništva mogu de facto upravljati Đurom tako da njima po ovim cijenama ne treba puno ulaganja. Otkad su se oni pojavili otrgovano je nekih 7% dionica, pola ili više je završilo kod njih. Jedino što je stiska da se sve to završi do kraja mjeseca. Rekao bih da oni lagano kupuju i da će se u potpunosti razotkriti kad pređu 25%+1. Zanimljivo bi bilo znati koliko ima skrbničkih računa ispod TOP 10.
-
A kako je to najveci dionicar prodao dionice bez prijenosa vlasnistva? I da li ih je uopce prodao?
imamo 2 neobavezujuće ponude https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…0683c395a7f.pdf
I kakav je to dopis burzi bez potpisa odgovorne osobe? I na način da se defacto ne informira javnost i dioničare o bitnim stvarima nego se samo spominje nešto sto može potaknuti manipulaciju i spekulaciju.
Te uvjetovane ponude s neobvezujućim karakterom su vjerovatno zbirka želja kakvih smo se naslušali kod uljanika. Česi već sa 30% vlasništva mogu de facto upravljati Đurom tako da njima po ovim cijenama ne treba puno ulaganja. Otkad su se oni pojavili otrgovano je nekih 7% dionica, pola ili više je završilo kod njih. Jedino što je stiska da se sve to završi do kraja mjeseca. Rekao bih da oni lagano kupuju i da će se u potpunosti razotkriti kad pređu 25%+1. Zanimljivo bi bilo znati koliko ima skrbničkih računa ispod TOP 10.
Gdje se to vidi u vlasničkoj strukturi? Budite ljubazni pa ukažite na dionicara / vlasnički račun iz kojeg je to moguće vidjeti?
-
Ništa od potencijalnog posla http://dfn.news/rxmSvWw
-
članak je lažan
-
-
ovo je originalna objava, Đuro može tu biti podizvođač, ugrađuje tehnologiju prime contratora. Vrijednost posla za podizvođača? Ima li netko predodžbu? https://www.dsca.mil/press-media/ma…ntmodernization
-
To bi za podizvođača moglo biti oko 6 triljardi $
-
Duhovito nema što
To bi za podizvođača moglo biti oko 6 triljardi $
-
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/debel…-tandem-4261524
Činjenica da su investirali u osiguranje pozicije u postojećoj vlasničkoj strukturi, koje postaje bezvrijedno u slučaju preuzimanja dokapitalizacijom, pokazuje da im je ozbiljno stalo do Đure Đaković. Sve češke tvrtke imaju iskustva s preuzimanjima tvrtki u teškoćama kakav je i sam Đuro Đaković, za kojega su, kako se neslužbeno doznaje, u ponudi priložili i detaljno osmišljenu dugoročnu strategiju razvoja.
Česi su ozbiljni za grizli.
Ali i Pavle je jak igrac(ruska podružnica).
-
Članak u poslovnom i dalje gura priču smanjenju TK kao preduvjetu dokapitalizacije. Za ozbiljnog igrača to je premali benefit. Mislim da se traže ozbiljnija porezna rasterećenja kroz duže vrijeme i kupnja kompletnog državnog paketa za 1 kunu.
-
Pa dokap je preduvjet bilo kakve rasprave o privatizaciji i nastavku poslovanja. Država defacto preko garancije poslovnim bankama drzi supersenioritet nad ostalim obvezama grupe i u konačnici kapitala dionicara. Znaci, netko tko preuzima društvo i poslovanje mora u startu osmisliti kako i u kojem roku će vratiti ta sredstva da bi mogao ući u dugorocno poslovno i financijsko restrukturiranje grupe i ovladati njome.
Ponavlja se stalno nešto u eteru odnsono medijima sto vjerojatno nije bas tako, kako se piše. Naime, cini se da Česi nisu ništa još kupili nego su kupili opciju na uspjeh njihove ponude. Dakle, ako se uspiju izboriti za poziciju i njihova ponuda rezultira dobijanjem tendera onda će najvjerojatnije i kupiti dionice od Bakica, a ako ne uspiju, moguće da neće. Jer u suprotnom dionice bi već bile uknjižene i prenesene na njih. Obzirom da doticni ne drži samostalno kontrolni paket moguće je da čak i da kupe njegove dionice da neće davati javnu ponudu. Davanje ponude ovisi o kontrolnom paketu odnosno o dogovoru s državom oko modela restrukturiranja i dokapitalizacije. Znam, netko će reci da spomenuti i neki drugi dionicar ostvaruju kontrolu ako prelaze 25%, al onda ispada da ako su ta “dva dionicara” jednako glasali na prethodnoj skupštini i ako trenutno ostvaruju kontrolu, da zapravo već zajednički djeluju i onda bi defacto netko mogao pokrenuti postupak pred regulatorom da su i prethodno to činili ili odnosno bili u obvezi ponude. S druge strane, mi ne znamo sto za to vrijeme rade drugi ponudjaci i da li su i oni s nekim od dionicara sklopili neki sličan aranžman kao sto su to ucinili Česi. Ulazimo u finale i defacto šesnaesterac teorije igara, no da bi bilo sto zaključili o smjeru kojim će se ići treba imati vise informacija. Ovo o čemu se piše po medijima su PR nastupi i priča za stvaranje određene slike u javnosti. O modelu i načinu restrukturiranja do sada još nismo čuli ni rijeci. A to je ono sto zanima postojeće dioničare.
-
O modelu i načinu restrukturiranja do sada još nismo čuli ni rijeci. A to je ono sto zanima postojeće dioničare.
Slažem se s time da su Česi izgledniji izbor ne toliko zbog financijske snage već mogućnosti integracije u njihov postojeći biznis i sukladno tome povećanju efikasnosti i obima poslovanja. Izazovima financijskog restukturiranja mogu odgovoriti gotovo podjednako (tu su negdje slični po veličini). Ova priča, trač da ENNA grupa želi imati vlastitu proizvodnju vagona zbog svog drugog potencijalnog biznisa pomalo je čudna. Zar fali vagona na tržištu? Onda ne bi ĐĐ prolazio ovu kalvariju.
-
Pa nije Đuro u problemima jer pravi malo vagona nego jer ih pravi uz gubitke. To su interni problemi, ne manjka potražnje
-
Iako sam ranije napisao da neću, ali obzirom da sam ponovo unutra, ne mogu odoliti a da ne reagiram na ovom mjestu, naravno uz ispriku onima koji nisu ovako ljigavi kao ja i koji znaju daleko više ili imaju povlaštene informacije:
Dakle, ne mogu prihvatiti napisano da nismo čuli ništa o modelu i načinu restrukuriranju jer to naprosto nije točno i jer nije bilo prije 100 godina nego tek nedavno, na zadnjoj skupštini! Prijedlog većinskog vlasnik na način otimačine i to na isti način koji je proveden kao npr. u Petrokemiji je odbijen jer je
- protuustavan
- nepravedan
- pogrešan
- ...
Predloženo je od g. NB da se gubitci pokriju iz budućeg poslovanja!
Koliko je to točno pokazuje interes dva ponudjača, a možemo reći i trećega, koji je nažalost odustao, ili nasreću jer je očito sa njim zagovaran model koji je odbijen.
Koliko je ispravan prijedlog g. NB pokazuje danas PTKM čiji su novi vlasnici na osnovu poslovanja zadnje 3 godine uvećali svoju imovinu za najmanje 7 puta! PTKM i danas ima isti proizvodni program i koliko je meni poznato ne proizvodi zlatne poluge i isto tržište na kome posluje.
Znam da je pogrešno porediti ali su akteri isti a na početku svega je Ustav koji je iznad odluka Skupština, Odredbi, EU regulativa, Posebnih zakonskih odredbi i svega ostaloga!
.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k