Polako se stvari rasvjetljavaju. I drzavi je sasvim jasno da Česi mogu i te kako pokrenut Đuru.
Sam kraj videa govori koliko nas ima 50%.
Polako se stvari rasvjetljavaju. I drzavi je sasvim jasno da Česi mogu i te kako pokrenut Đuru.
Ne vjeruj SBTVu ni kad darove nosi...
Sve je fino objasnio veliki sindikalac - firma može biti u gubitku, možete je prodati, radna mjesta moraju ostati.
Moj je prijedlog da ga se kandidira za Nobela, samo nisam siguran da li za ekonomiju ili kemiju.
Nekako mi je Kekez preoptimistican u izjavama?!
malo o đuri đaković
malo o đuri đaković
Bezveze. Obilazak Đure pred izbore. Ništa nije rekao jer nema što reći. Nebitan političar.
malo o đuri đaković
Bezveze. Obilazak Đure pred izbore. Ništa nije rekao jer nema što reći. Nebitan političar.
tko je taj?
khm khm.. nije dobro
ma nije dobro već 10 godina najmanje. što još ima ovdje klase optimista u DDJH? inati se Slavonijo...
sve ovo su već poznate stvari
khm khm.. nije dobro
Kresimir Žabec 🤦♂️
khm khm.. nije dobro
Kresimir Žabec 🤦♂️
Nebitan članak
Šta se ovdje događa zadnjih dana, pokazna vježba za ono što slijedi ako bude isto kao na Dalekovodu?
Ili je netko pročitao "domaću zadaću" poslanu u Bruxelles?
https://www.poslovni.hr/hrvatska/drzav…-toliko-4290192
Ovo je tek prvi korak.
i to veliki korak
Auuu, koliki milijuni se ovdje utapaju. A koliko onda dioničarima vrijede dionice?
Lipa, lipa, lipica, ošišana glavica...
Kad sve makinacije prođu, biti će lijepo imati ĐĐ u portfelju
Auuu, koliki milijuni se ovdje utapaju. A koliko onda dioničarima vrijede dionice?
Nominala po 10kn. Dionice vrijede koliko ce se moci na burzi prodati.
Ima li kakvih konkretnih novosti ili smo opet samo na naklapanjima?
Pojavio se članak na forumu PD i ključno što kaže je:
"Detalji programa za spas Đure Đakovića, kao i u dosadašnjoj praksi, drže se “iza zatvorenih vrata”, no kako se čuje, prvi korak povući će država, koja će smanjenjem duga za 360 milijuna kuna dokapitalizirati kompaniju, potom će uslijediti rezanje temeljnog kapitala i treći korak bit će dokapitalizacija kojoj će pristupiti D.D. Acquisition. Ukupno će u pet godina trajanja ovog procesa Đuru Đaković ojačati s jednakim iznosom koji daje država, dakle 360 milijuna kuna, a u prvom koraku bit će to 120 milijuna kuna, što će otvoriti prostor Česima da steknu više od 75 posto vlasničkog udjela."
Danas tone DDJH na 10 lipa
Pojavio se članak na forumu PD i ključno što kaže je:
"Detalji programa za spas Đure Đakovića, kao i u dosadašnjoj praksi, drže se “iza zatvorenih vrata”, no kako se čuje, prvi korak povući će država, koja će smanjenjem duga za 360 milijuna kuna dokapitalizirati kompaniju, potom će uslijediti rezanje temeljnog kapitala i treći korak bit će dokapitalizacija kojoj će pristupiti D.D. Acquisition. Ukupno će u pet godina trajanja ovog procesa Đuru Đaković ojačati s jednakim iznosom koji daje država, dakle 360 milijuna kuna, a u prvom koraku bit će to 120 milijuna kuna, što će otvoriti prostor Česima da steknu više od 75 posto vlasničkog udjela."
Danas tone DDJH na 10 lipa
Iz teksta:
" Model je u načelu sličan onome koji je primijenjen u kutinskoj Petrokemiji, a u ovom slučaju specifično je da je strateški partner koji je odabran u javnom nadmetanju, već i pojedinačno najveći dioničar s udjelom od 18,9 posto, te odnedavno ima i svog predstavnika u Upravi grupe Đure Đaković. Riječ je o Tomášu Telúchu, češkom menadžeru s dugogodišnjim iskustvom u metalnoj industriji, koji je kao kadar D.D. Acquisitionsa angažiran je na projektu restrukturiranja Đure Đakovića, a formalno mu je Nadzorni odbor dao tromjesečni mandat, koji istječe početkom srpnja."
Sa 120mil kn dobit ce 75%,i to izdavanjem 30mil novih po 4kn.
I to je tek pocetak price slične kao u Petrokemiji.