To je to. 4000 novozaraženih u Italiji. Kraj se nadzire.
CORONA virus
-
-
-
‘People Are Dying’: Battling Coronavirus Inside a N.Y.C. Hospital | NYT News (26.03.2020.)
-
ZNAČAJNO SMANJENJE NOVOZARAŽENIH U ITALIJI, ŠPANJOLSKOJ, FRANCUSKOJ I NJEMAČKOJ!
-
I u svim drugim državama. Danas će max broj zaraženih biti 50.000, jučer je bilo 60.000, a dan prije toga 67.000. Ide to dosta naglo prema dolje. Ako je to trend....onda smo dobri.
-
-
Kada ćemo ih već nositi, makar da ih koristimo ispravno
-
Sada će se i ustavni suci i vlada i stožer trebati međusobno razračunati, a?
Tko je u pravu, tko je i čiji zakon jači? Ili je ovo samo slikanje pojedinih da bi se i za njih "pametne" čulo.
napokon da se neko od autoriteta udostojio zauzeti stav o evidentnom interesnom bauljanju vlade i sabora suspenzijom ustavne i demokratske procedure!
mislim, svi znamo da nije proglašeno izvanredno stanje nego samo neka uredba i prepravka zakona o civilnoj zaštiti i od početka mi je bilo pravno upitno izdavati kazne za kršenje "samoizolacije", zabraniti međumjesni promet i uvesti propusnice a pogotovo zatvoriti cijelo područje Murtera, to se nije smijelo dopustiti, u takvom slučaju, upravo kako sudac navodi, dolazi ili se montira mobilna infektološka karantena, pučanstvo testira i bolesni medicinski zbrinu tj. odvoje od zdravih i to pazi, taj gestapo su svojim sugrađanima stisnuli šibenčani koje je već jednom u povijesti poharala kuga i zbrisala sve one koji su činili kulturološko- civilizacijski standard onog vremena!
na kraju, što su to stožeri civilne zaštite, tko to sjedi u njima, tko ih je birao na kojim izborima, tko im je dao izvršne ovlasti i u kojemu zakonu su iste navedene da ovi mogu davati naredbe policiji i vojsci, što u ovim okolnostima radi vlada, ministarstva, sudovi...što ako stožer civilne zaštite naredi karantenu sabora, vlade, ustavnog suda...što će represivni aparat poduzeti, odbiti ili poslušati...
ja sam za red i poštivanje reda ali sve ima svoju proceduru, u stvari demokracija=procedura a ako oni koji su na izborima zaduženi da ozbiljno i odgovorno rade po proceduri, oni je izvrdavaju, traže hibridna riješenja samo da ne bude kako mora biti i kada ja to kao obićan građanin vidim da Vlada ne poštuje Ustav i Sabor samo da bi opstali na vlasti e onda ću se i ja isto tako postaviti prema njima kada mi neće odgovarati ...ma kaos hebote!
-
Prijelomna vijest. Doktorica Markotić izjavila da se oboljelima od corona virusa covid 19 bolest ne može vratiti što implicira da imaju imunitet.
Ono što se ja nadam da će virus praktički nestati NAGLO kao što se i pojavio, te da će cjepivo biti kvalitetna zaštita. Jasno je da cijeli svijet, svi znanstvenici i najjača superračunala rade na otkrivanju cjepiva. Neki lijekovi se već odobravaju, ali za cjepivo su potrebna i vrijeme i klinička ispitivanja....
-
napokon da se neko od autoriteta udostojio zauzeti stav o evidentnom interesnom bauljanju vlade i sabora suspenzijom ustavne i demokratske procedure!
Ovdje ne da niste u pravu barbosa nego u teškoj zabludi. Vlada i stožer napravili su i rade odličan posao. Zaštita zdravlja je važnija od mentalnog sklopa jednog uhljeba.
Da se pitalo toga pravnika koji je na sudu vjerojatno zaposlen preko veze, išlo bi se odlukom pa žalba 15 dana, pa drugostupanjsko rješenje pa žalba i tako ukrug. Ovo je život, a ne pravničke zajefrkancije kako su oni inače navikli.
-
Abbott Laboratories said on Friday it won U.S. marketing approval for a diagnostic test for the coronavirus that can deliver results to patients within minutes and be used in physicians offices and urgent care clinics, as well as hospitals.
“This is a significant leap forward,” John Frels, vice president of research and development at Abbott, said in an interview with Reuters. “You can get a positive result in five minutes and a negative result in 13 minutes. You can walk into a clinic and literally get results while you are there.”
-
-
Sada će se i ustavni suci i vlada i stožer trebati međusobno razračunati, a?
Tko je u pravu, tko je i čiji zakon jači? Ili je ovo samo slikanje pojedinih da bi se i za njih "pametne" čulo.
mislim, svi znamo da nije proglašeno izvanredno stanje nego samo neka uredba i prepravka zakona o civilnoj zaštiti i od početka mi je bilo pravno upitno izdavati kazne za kršenje "samoizolacije", zabraniti međumjesni promet i uvesti propusnice a pogotovo zatvoriti cijelo područje Murtera, to se nije smijelo dopustiti, u takvom slučaju, upravo kako sudac navodi, dolazi ili se montira mobilna infektološka karantena, pučanstvo testira i bolesni medicinski zbrinu tj. odvoje od zdravih i to pazi, taj gestapo su svojim sugrađanima stisnuli šibenčani koje je već jednom u povijesti poharala kuga i zbrisala sve one koji su činili kulturološko- civilizacijski standard onog vremena!
na kraju, što su to stožeri civilne zaštite, tko to sjedi u njima, tko ih je birao na kojim izborima, tko im je dao izvršne ovlasti i u kojemu zakonu su iste navedene da ovi mogu davati naredbe policiji i vojsci, što u ovim okolnostima radi vlada, ministarstva, sudovi...što ako stožer civilne zaštite naredi karantenu sabora, vlade, ustavnog suda...što će represivni aparat poduzeti, odbiti ili poslušati...
ja sam za red i poštivanje reda ali sve ima svoju proceduru, u stvari demokracija=procedura a ako oni koji su na izborima zaduženi da ozbiljno i odgovorno rade po proceduri, oni je izvrdavaju, traže hibridna riješenja samo da ne bude kako mora biti i kada ja to kao obićan građanin vidim da Vlada ne poštuje Ustav i Sabor samo da bi opstali na vlasti e onda ću se i ja isto tako postaviti prema njima kada mi neće odgovarati ...ma kaos hebote!
Objavljeni tekst je za svaku pohvalu i apsolutno se slazem sa svim napisanim jer je podrobno argumentirano i vrijedno čitanja.
Posebno vazno da je se netko konačno udostojio iz pravne struke da otvori Ustav i da nam pojasni bar nekoliko članaka Ustava i posebnih zakona.
Kod nas nema dovoljno pravne prakse , sudskih odluka itd. tako da se ovdje može svašta očekivati. Nažalost više negativnog po pitanju pravne sigurnosti i naknada šteta posebno stranim firmama koje će uključiti najbolje medju najboljima kako bi zaštitili svoje poslovne interese / troškovi/ izgubljena dobit /...
Nadam se da će ovo potaknuti daljnju pravnu raspravu u HR. Posebo po pitanju zabrane diskriminacije kada su u pitanju najavljene pomoći gradjanima i poduzećima jer nema onoga tko nije pogodjen a govori se o pomoći odredjenim gradjanima i pravnim osobama što ponovo otvara široka vrata korupciji, rodbini i kumovima!
Nadam se da i medju nama ovdje ima i pravnika koji mogu više napisati o ovome od nas laika, jer ugroza demokracije je daleko gora od ove pandemije! (1933 ...
-
kol. Barikb, u pravu sam, itekako!
Sabor je trebao 2/3 večinom izglasati i proglasiti izvanredno stanje po čl. 17 Ustava međutim, radi politikanstva vladajučih to nije napravljeno nego su tražili zaobilazne načine samo da bi ostali u poziciji!
uopće ne dovodim u pitanje uspješnost mjera i svijestan sam da bi izostankom istih nastala katastrofa ali red je red, i za mene a i za postupanje institucija vlasti ...što bi bilo drugačije da se proglasilo izvanredno stanje, pa zagreb je proglasio izvanredno stanje zbog potresa i što je drgačije...jedino što bi bilo drgačije je da aktualna večina u saboru više ne bi bila "večina" jer za donošenje odluka ograničavanju prava i sloboda tada treba 2/3 podrška i tada bi se vladajuća koalicija morala dogovarati sa opozicijom što se hibridnim zakonima pod svaku cijenu nastoji izbjeći tj opstruirati proceduru!
također, stožer civilne zaštite je donio svakakva ograničenja, među njima i gospodarska ali nije stožer taj koji donosi ograničenja nego po zakonu i ustavu, sabor na prijedlog vlade i sada se lako može dogoditi da zbog ne poštivanja procedure, svaki gospodarski subjekat koji je pretrpio gospodarsku štetu uslijed (opravdanih)mjera stožeta civilne zaštite, tuži državu za naknadu štete a što se moglo izbjeći poštivanjem procedure i proglašavanjem izvanrednog stanja.
kužiš sad, posao nacionalnog stožera je vrhunski odrađen ali zbog propusta ili prije politikanstva vladajućih, uz veliki pad gospodarstva, porasta ne zaposlenosti, troškova i deficita proračuna, sada bi bilo lako moguće i da gospodarske štete uslijed ograničavanja poduzetničkih i tržišnih sloboda također dođu na naplatu drž. proračunu tj poreznim obveznicima u nekim budućim vremenima...isto kao i slučaj agrokor. -
1. uopće ne dovodim u pitanje uspješnost mjera i svjestan sam da bi izostankom istih nastala katastrofa ali red je red,
2. sada bi bilo lako moguće i da gospodarske štete uslijed ograničavanja poduzetničkih i tržišnih sloboda također dođu na naplatu drž. proračunu tj poreznim obveznicima u nekim budućim vremenima...isto kao i slučaj agrokor.
1. pravo građana na zdravlje je jače od pravničkog prepucavanja. Ne, ti sudac piši što hoćes po tebi bi bio horor, ovako je ispravno
2. Bez brige nema toga suda koji bi tako o nešto dosudio. to je isto kao da tužite državu da vam se galeb posrao na auto pa ogulio farbu ili za potres
Pravnici uvijek nešto kompliciraju, a upravo su oni truli dio društva. Često korumpirani i blokada pravde. U prvom redu trgovački. Ajde naplatite nešto, a trebali bi služit tome. Pravi se pametan taj sudac, plaća ide baš ga briga.
-
teške nuspojave lijekova?
-
teške nuspojave lijekova?
od nuspojava raznih lijekova u svijetu umre oko 1.000 ljudi DNEVNO. To je standardna brojka. Usporedite sa covidom 19 uzimajući u obzir da se mnoga upokojenja stavljaju u tablicu c.19 bez ikakvog razloga naročito +70 osoba.
-
sjetili se i Imunološkoga da nedostaje, puno toga domaćega nedostaje
-
GORAN MILIĆ: Muče me ovi podaci o smrtnosti Talijana. Volio bih znati još jednu informaciju
ženih i umrlih od korona virusa na svakoj koti kugle zemaljske i njihovo plasiranje putem medija, sedmicama stvara psihozu iz koje, čini se, izlaza nema.
Tragično djeluju podaci koji stižu iz Italije, gdje je juče umrlo rekordnih 919 ljudi – svi od korone virusa.
Sumirajući te informacije poznati novinar Goran Milić postavio je nekoliko pitanja na svom Facebook profilu, odnosno objavio je post u kome čitavu situaciju analizira iz novog kuta:
“Muče me ovi podaci o smrtnosti Talijana od coronavirusa. Danas je umrlo rekordnih 919.
Prije nego sto je nastala corona, npr. u cijeloj 2018 god. u Italiji je umrlo cca 647.000 osoba. U prosjeku, 1770 na dan.
Sada samo od corone umire 919 dnevno. Znači li to da sada, u prosjeku, u Italiji umire 2. 689 svakoga dana?
Ili se smrti od srca, vena, raka, aidsa, gripe, upale pluća itd, dobrim dijelom, u ovoj konfuziji i dezinformiranosti, pripisuju coronavirusu?
Jer, čudno je da talijanskoj statističkoj službi do sada nije postalo relevantno da usporedi ukupnu smrtnost npr. u ožujku 2018. sa ožujkom 2020.
Pitanje je jasno, umire li sada 919 Talijana vise dnevno, ili je naglo opala smrtnost drugih bolesti?
Uopće ne sumnjam na neke teorije urote, samo bih volio biti nešto blize spoznaji koliko je smrti od tradicionalnih bolesti, koliko od starosti, a koliko od korone…? – zapisao je Goran Milić na Facebooku.
-
Objavljeni podaci se odnose na smrtnost u dvije najpogođenije regije.
Ostatak Italije, i svi drugi uzroci smrti se kako se čini ne broje
A iz ove dvije regije vojska odnosi kovčege
-
U Kini uvode nova pravila.
"CHINA'S GUANGDONG PROVINCE HAS REPORTEDLY ENFORCED A NEW RULE. THOSE WHO CONSUME WILDLIFE WILL BE FINED UP TO 20 TIMES THE VALUE OF THE ANIMAL, EFFECTIVE FROM MAY 1."
-
Objavljeni podaci se odnose na smrtnost u dvije najpogođenije regije.
Ostatak Italije, i svi drugi uzroci smrti se kako se čini ne broje
A iz ove dvije regije vojska odnosi kovčege
https://flash.hr/2020/03/zbog-v…velika-prevara/
Svatko s dva grama mozga je dosad shvatio da je ovo prevara.
Naprosto sad kad je tako svima odgovara da se puse u taj rog. A mali narod ce naj... Kao i uvijek.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k
- harpun