baggio89 ; sada znam zasto je OPTE danas toliko Pala 😁😎😂
Vidit cemo jesam bio u pravu. 😆Ciljam sad samo perjanice burze atpl, igh, dlkv, ingr....🤣🤣
Ima kolega koji su i vise prodavali od mene 😆
Vidit cemo jesam bio u pravu. 😆Ciljam sad samo perjanice burze atpl, igh, dlkv, ingr....🤣🤣
Vidjet ces sto ce na kraju biti perjanica od svega sto si nabrojao
Ja mogu jedino zakljucit da su ovdje vecinin spekulanti a ne ulagaci. Nista zlobamjerno Ali je tako.. ingra.. ? Ne znam bas da je perjanica. Ne miceno se od 5 kn.. a da probate da THNK koja I'ma najavljeno 360 mil kn posla
Bilo je i investitora, ali su pogubili pare... CROBEX je trenutno na razini iz studenog 2004. godine...
Ja mogu jedino zakljucit da su ovdje vecinin spekulanti a ne ulagaci. Nista zlobamjerno Ali je tako.. ingra.. ? Ne znam bas da je perjanica. Ne miceno se od 5 kn.. a da probate da THNK koja I'ma najavljeno 360 mil kn posla
Ne postoji 'ulagac', svi su 'spekulanti', pitanje je samo na koji rok... Kakve koristi imas ako udjes u vlasnicku strukturu neke firme? Da li dobijas naknadu za to, da li dobijas placu, da li dobijas ista? Jedino smisleno 'ulaganje' je u firme koje isplacuju dividendu svojim vlasnicima... Sve ostalo se svodi na 'spekulaciju', odn., kupis jeftino i prodas kada netko drugi misli da ce kupiti 'jeftino' od tebe... To nije nikakvo ulaganje...
99.999% 'ulagaca' kako ih ti nazivas nikada nije otislo na godisnju skupstinu tvrtke ili ponudilo upravi tvrtke da svojim utjecajem/iskustvom poveca tvrtki prihode ili smanji rashode... Sve sto tzv. 'ulagaci' znaju je uloziti novce u vjeri da netko drugi dobro vodi firmu koju su odabrali nekom nasumicnom metodom... Dalje od toga interes ne postoji, pa makar 20 godina bili dionicari te firme...
calypso - ali sve to je zapravo normalno.
Čime god se u životu bavili naš primarni cilj je opstanak - to je za sada jedini razlog zašto smo razvili i posjedujemo određeni stupanj inteligencije. E sad kao što su razna bića razvila svoje modele opstanka tako i oni koji na tržištu vrijednosnica imaju za cilj nešto zaraditi kojim god imenom ih zvali - investitori, traderi, muljatori potpuno je irelevantno. Dok stvaraju prihod sve metode su prirodnim zakonima dopuštene. Prirodnim no ne uvijek i ljudskim.
Jer neke od tih metoda su manje, a neke više društveno prihvatljive pa ih onda oni kojima to ih nekog razloga ne odgovara nastoje spriječiti raznim mehanizmima kroz zakone, poreze ili pak ideje koje se ponekad pretvore u ideologije koje mogu postati vrlo pogubne ako uhvate zamah i korijen kao što je to fašizam, komunizam, kapitalizam itd.
U stvarnosti mi stalno izmišljamo načine kako da preživimo dok smo tu na planeti. I pri tome nastojimo ukloniti one koji nam u tome smetaju. Sorry, ali tako je. Kod trgovanja dionicama uvijek netko na kraju izvisi pa držao minutu ili 100 godina.
Trgovanje vrijednosnicama nije ništa drukčije od bilo koje postojeće metode i mehanizma da na stol donesete kruh. Ako vam to što znači u životu - što god radili i kojim god imenom se zvali - sve dok je to nešto uspješno za vas legitimno je. Barem dok vas ne skembaju oni koji su lukaviji ili misle drugačije.
Ironija ekipa, ironija
Naravno da ništa od toga nije perjanica, nabili su milijarde dugova.
Danas sam neocekivano dva puta IGH trzio!
Ironija ekipa, ironija
Naravno da je ironija. Stecajuse trejderi dizu, a na PTKM, TPNG, HPB gdje se pozitivno posluje nema prometa.
Ironija ekipa, ironija
Naravno da je ironija. Stecajuse trejderi dizu, a na PTKM, TPNG, HPB gdje se pozitivno posluje nema prometa.
A da, likvidnost je nekad i vaznija od fundamenata. Niskolikvidna OK dionica moze biti u banani poprilicno dugu pa badava se čeka da se "prepozna vrijesnost". Ovo kod nas je totalna strahota. Veli onaj lik iz big shorty filma, sto je predvidio krah hipotekarnih kredita da je sistemski rizik cak i za vodece indexe npr sp500, jer ima masa indexnih fondova sto kupuju index a pojedinacno se cak neke dionice iz sp500 trže na mizernom prometu. Tako se umjetno i "nezasluzeno" pumpaju i kompanije koje to ne zaslužuju. Eto kolka je moc likvidnosti, a mi imamo tu k**c od indexnih fondova ili icega. 2008 je banda institucionalnih shortala crobex vani (mislim mađarska ili gdje) sto im nije bilo teško na cijelu muku malih dioničara. Perverzije su izvodili. Zato nek odjeb* iz likvidnih stecajusa .
Ironija ekipa, ironija
Bas si PTKM uzela kao primjer. Opasno precijenjena nekikvidnusa sa nikakvim free-floatom. Takve dionice treba delistirati, a ne omogućavati manipuliranje na nikakvom FFloatu.
+10g žutog 999/1000
Plus Atpl.
Uskoro prelazim 4 znamenke.
Bas si PTKM uzela kao primjer. Opasno precijenjena nekikvidnusa sa nikakvim free-floatom. Takve dionice treba delistirati, a ne omogućavati manipuliranje na nikakvom FFloatu.
Kolega, ja sam napisala da je dionica nelikvidna. Ostaje cinjenica da ce ove godine ostvariti dobit. Osobno ju ne bih kupila po ovoj cijeni pogotovo jer je nelikvidna pa u nekom negativnom scenariju ne mozes izaci van.
VLEN bih rado imala u svom portfelju. Cekam je nize.
P.S. nemam PTKM, VLEN, imam TPNG
Kolega, ja sam napisala da je dionica nelikvidna. Ostaje cinjenica da ce ove godine ostvariti dobit. Osobno ju ne bih kupila po ovoj cijeni pogotovo jer je nelikvidna pa u nekom negativnom scenariju ne mozes izaci van.
VLEN je isto nelikvidan.
PTKM također ali ima puno više trgovanja na njoj i mogućnosti K/P nego na lencu. Također je odradila 400% u praktički godinu dana, Bez obzira što će ovu godinu imati dobit preko 400 mil kn osobno je ne bih uzimao na ovim cijena.
A veći je rizik čekati niže VLEN nego kupiti na 7,00 kn po meni.
Display MoreKolega, ja sam napisala da je dionica nelikvidna. Ostaje cinjenica da ce ove godine ostvariti dobit. Osobno ju ne bih kupila po ovoj cijeni pogotovo jer je nelikvidna pa u nekom negativnom scenariju ne mozes izaci van.
VLEN je isto nelikvidan.
PTKM također ali ima puno više trgovanja na njoj i mogućnosti K/P nego na lencu. Također je odradila 400% u praktički godinu dana, Bez obzira što će ovu godinu imati dobit preko 400 mil kn osobno je ne bih uzimao na ovim cijena.
A veći je rizik čekati niže VLEN nego kupiti na 7,00 kn po meni.
+atpl
+dlkv
+opte, a baš sam zločest
+atpl još malo
Nekom usfalilo love pa prodaje opte
+ Eurojackpot
- 15,00 kn
Nisam ja, ja otišao... OPTE se sama tržila bome vidio malo prije... ali ne puno!