Taj koji kupuje po 540 kn, sigurno kupuje kako bi prodao kasnije jeftinije. Nemojte da vas zavara ta kupnja... Bolje se ne zaletavat. Pričekati još malo. Pričekati da izađe FI Q3, a onda i godišnji izvještaj. I tada, još uvijek treba biti na oprezu. Oprez je majka mudrosti. Osluškivati još malo što pišu pojedinci ovdje koji vam žele sve najbolje. I tada, kada sve rizike eliminirate, tada krenite u shopping. Nije bitno što će tada cijena bit iznad 1.000 kn. Rizik će tad bit manji jer će bit jasno da cijena ide prema 1.500 kn. Tada treba izvadit sve zalihe iz čarapa, popluna i šta ja znam od kud sve ne i krenut u shopping.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Kolega, ja sam dva puta kratio davno, vise ne kratim😀
-
DSX kojeg je ATPL do sada uredno pratila prešao 6 usd...što znači da bi ATPL trebala vrlo brzo do 600 kn ako se pračenje nastavi.
-
DSX kojeg je ATPL do sada uredno pratila prešao 6 usd...što znači da bi ATPL trebala vrlo brzo do 600 kn ako se pračenje nastavi.
Uredno prešao 6 i uredno se vratio.....pao je 20% nakon tog vha......10% ispod zadnjeg vrha je trenutno.......možda se u nekom long runu prate ali nisu baš brača blizanci.....pa jel ne pratimo Gogl više?......
-
Ja nisam uzbuđen, al vidim da ti jesi
Malo jesam.
Kad vidim pogled iz sv. post. MIR koji me uskoro ocekuje najezim se🤪
Uzela onaj rani paket koji ukljucuje gratis sampanjac u beztezinskom stanju.
A dobro su me savjetovali ovih dana da bolje da ugasim ekran, mozda ih poslusam🤔
Kome treba stres test i nepotrebno uzbudivanje?
Pitam sve dali mislite do ovo neki novi veliki igrac ulazi?
Ili igraci od onih koji su naculi FI?
Raste kao da je dobit >70 mil?
Dali bi ta dobit opravdavala 700?
>70 mil za 3q nije moguce bez rasta "fiksnih" vozarina na pamaxima?
-
Netko marljivo skuplja ovdje, tako bar izgleda
Kako sm ou petak lijepo polomili onog na 520 tako bi mogli i danas ovog na 550?😉
Očito je da neko skuplja ali neko fino i "otresa" sve te dionice........nekako mi izgleda kako u zadnje vrijeme sve ide nekako naopako.......zadnjih mjesec dana crobi raste, vani indexi padaju......danas atpl na novom vrhu, vani rone, a mnogi nisu ni blizu zadnjeg vrha.......ili će netko dobiti novce a nekome ostati dionice ili hrvatsko tržište možda procjenjuje da je pad vani pravo vrijeme za bull run u hrvata.......nekako mi ova igra hrvatskog tigra izgleda too much risky (ne mislim tu samo na atpl)........ali zato znamo da veči rizik nosi i veču potencijalnu zaradu.......
-
Brodarske dionice vani su u totalnom disconnect-u s trzisnim okolnostima.
Ljudi tamo su, jednom rijecju, teski debili.
Popuse odigranac na pocetku trgovanja i onda se utrkuju prema dolje.
Tamo preko, jako malo ljudi gleda fundamente, vidi se na forumu, i s te strane, moram pohvaliti nase trziste, puno su sadrzajnije i fundamentalnije rasprave.
Oni samo gledaju da li raste to jutro ili pada i po tome zadaju naloge. Vec popodne im je predaleka dugorocnost, a kamoli tjedni, mjeseci ili godine.
-
Tamo preko, jako malo ljudi gleda fundamente, vidi se na forumu, i s te strane, moram pohvaliti nase trziste, puno su sadrzajnije i fundamentalnije rasprave.
Oni samo gledaju da li raste to jutro ili pada i po tome zadaju naloge. Vec popodne im je predaleka dugorocnost, a kamoli tjedni, mjeseci ili godine.
Da, vani je to divlji zapad kod brodara, lupaju kao maksim po diviziji, veliki prometi i volatilnost, okreće se lova samo tako, nikad ne znaš smjer, ali na kraju u kumulativu cijene brodarskih dionica su im brutalno porasle...u prosjeku znatno više nego kod nas.
-
Kako sad to? Nekidan su teski debili bili kineski komunisti a sad i usa zapadnjaci i njihova liberalna ekonomija? I grand finale...u svemu su najbolji disciplinirani prepametni zse investitori?!
Ja vas kolega vise nista ne pratim ali sve se mislim maknuti sa divljeg zapada, teskih debila i usa brodara na pitomi pametni balkan i nasu zse
-
Netko marljivo skuplja ovdje, tako bar izgleda
Očito je da neko skuplja ali neko fino i "otresa" sve te dionice........nekako mi izgleda kako u zadnje vrijeme sve ide nekako naopako.......zadnjih mjesec dana crobi raste, vani indexi padaju......danas atpl na novom vrhu, vani rone, a mnogi nisu ni blizu zadnjeg vrha.......ili će netko dobiti novce a nekome ostati dionice ili hrvatsko tržište možda procjenjuje da je pad vani pravo vrijeme za bull run u hrvata.......nekako mi ova igra hrvatskog tigra izgleda too much risky (ne mislim tu samo na atpl)........ali zato znamo da veči rizik nosi i veču potencijalnu zaradu.......
Da nije možda CROBEX na rekordnim razinama?
Vrlo je jednostavno. Hvataju se zaostaci rasta. Povukla je Podravka dobrano, rast BDP-a od 8,5 %. Ne znam koliko će se Amerika oporavit ove godine, ali mi smo potegnuli bolje od očekivanja zbog sezone koja je iznenadila i besplatne love iz EU. Dodaj tome fini rast ATPL i eto nas na 2000+ CROBEX-a.
Optimizma obično fali u lijepoj našoj. Kad jednom krene, pitamo se zašto ne pratimo pesimizam u SAD-u.
Tako razmišljaju samo Hrvati.
-
-
Da nije možda CROBEX na rekordnim razinama?
Vrlo je jednostavno. Hvataju se zaostaci rasta. Povukla je Podravka dobrano, rast BDP-a od 8,5 %. Ne znam koliko će se Amerika oporavit ove godine, ali mi smo potegnuli bolje od očekivanja zbog sezone koja je iznenadila i besplatne love iz EU. Dodaj tome fini rast ATPL i eto nas na 2000+ CROBEX-a.
Optimizma obično fali u lijepoj našoj. Kad jednom krene, pitamo se zašto ne pratimo pesimizam u SAD-u.
Tako razmišljaju samo Hrvati.
Mali je problem u tome što taj optimizam u Hrvatskoj kasni jedno pola godine do godinu.......ja se zbog sebe i svih na burzi nadam da će potrajati i da će i atpl kao i crobi rasti........opet je mali problem samo u tome što možda vidimo neke neznake mambo jumbo vani i ako se te jambulani leteče lopte smire sve će biti u redu i kod nas.......mi sa zakašnjenjem ubiremo rezultete jeftinog novca i u mnogim stvarima ni krivi ni dužni trenutno profitiramo......to se i prije događalo, vani taman ide kraj balade kad mi krečemo u svojih 5 minuta optimizma......atpl i dry bulk je na zse prića za sebe.......razmišljali su neki Hrvati o Atpl na 180 i niže ako čemo več tako.....daleko od toga da daljnji potencijal rasta ne postoji i dalje......i da, lako za to kako će ameri, oni su nebitni u cijeloj priči kad mi rastemo 8,5% ........a rezultate turista tek čemo vidjeti pa će se onda moći uspoređivati da li su koji korak ispred ili pak iza 2019 i da li su u tom vremenu napredovali, išli unatrag ili ostali na mjestu........
PS
više gledati naprijed a ne u retrovizor......bolje se vidi.......i naravno, hrabro i optimistično......
-
Dva mrtva pomorca danas na brodu ATPL.
Bulk carrier crewman dies of suspected heart attack after finding colleague's body | TradeWindsPort authorities say no Covid-19 symptoms observed among crew members on Atlantska Plovidba handysize in Bangladeshwww.tradewindsnews.com -
Dva ukrajinska pomorca preminula na brodu Atlantske plovidbe, Sanja Putica: ‘Čekamo nalaz obdukcije‘Dva ukrajinska državljanina preminula su 30. rujna na bulk carrieru AP ASTAREA u floti Atlantske plovidbe, koji je bio na sidrištu Chittagong u Bangladešu,…dubrovacki.slobodnadalmacija.hr
Brod plovi dalje, sucut pomorcima...
-
I prije 2 godine je bilo nesto na dubravi čini mi se.
Uf, kruh sa 7 kora.
-
vani je teški ponzi ko zadnji magarac. ovdje je to manje izraženo. ali nije da se i vani ne može plivati samo puno više krokodila
-
Pokušalo se rušiti ali ne ide....vikinzi u plusu...futuresi u plusu....
https://www.braemarscreen.com/
-
Nista se ne komentira pad za 20 kn, opet samo ja ne kupujem?
Danas nije samo ask prazan i bid je suplji?
Buy the dip?
WB kaze os nes vadi kume kes?
I ova runda ide na racun Evergranđ? 🍺🥂🍷😅
-
-
Čeka se izgleda da otvore ameri pa napad na 550 kn....
Pa dobro niste morali baš odma....
-
Pa dobro niste morali baš odma....
razbilo ga
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-