Zašto se ovdje teza ponavlja da cijena godinu dana ne može ići gore?
Pa netko drugi može kupovati za njih....
ne znam...
sudjelovao sam u preuzimanju HIMR 2016. godine (kupljen cca 2013.), pogledaj cijenu nakon preuzimanja 2017, 2018 i 2019...
istina, tamo je preuzet veći udio i cijena je bila fer...
valjda postoje nekakva povjesna iskustva. nije ovo ni prvi ni zadnji pokušaj preuzimanja na kvarno, a ti sad nama objasni zašto bi ovo bio presedan.
Cijena moze ici gore na burzi, ali Tankerska ne moze kupovati po vecoj cijeni. Ako netko kupuje za tankersku, onda to mora raditi tako da se ne smatra povezanom osobom.
A opet, ako zelis prodati, uvijek mozes direktno Tankerskoj za cijenu iz javne ponude. Vise od toga ti nece dati. To onda rjesavas preko kupoprodajnog ugovora sa njihovim odvjetnicima.
Eto, jos jedan dan ostao za one koji zele prihvatiti ponudu, a cijena je vec na -4 u odnosu na jucer.......
Uvijek ekstremi na oba kraja - s jedne strane oni koji nerealno očekuju da će cijena stagnirati ili čak rasti, a s druge strani oni koji danas prodaju svoju dionice 2+ eura jeftnije nego sto su jucer mogli dobiti za njih.......ti su jos gori.......
Umjesto da - u najgorem slučaju - odu do najblizeg biljeznika, ovjere prihvacanje ponude i brze bolje posalju, oni ovako prosipaju pare.....
Pretpostavio sam da će zadnjih par dana izmaknuti nalog za još malo panike...
Da ne budem seronja koji jedno piše a drugo radi, javljam da sam se, nažalost, predomislio u vezi ostanka. Nemam živaca zabetonirati ulaganje na minimalno godinu dana a sa neizvjesnim ishodom.
Svima vama koji ostaju - želim sve najbolje i pratit ću vas, a gramzivim šupcima iz tnpl i kolaboracionističkim pizdama iz atpl želim sve najgore.
malo ste s tim željama kontradiktorni, neće li oni biti na zajedničkoj plovidbi?
a, da, pa ni na Titanicu se nisu svi spasili, sirotinja se spasila a bogataši potopljeni ili tako nekako
Eto, jos jedan dan ostao za one koji zele prihvatiti ponudu, a cijena je vec na -4 u odnosu na jucer.......
Uvijek ekstremi na oba kraja - s jedne strane oni koji nerealno očekuju da će cijena stagnirati ili čak rasti, a s druge strani oni koji danas prodaju svoju dionice 2+ eura jeftnije nego sto su jucer mogli dobiti za njih.......ti su jos gori.......
Umjesto da - u najgorem slučaju - odu do najblizeg biljeznika, ovjere prihvacanje ponude i brze bolje posalju, oni ovako prosipaju pare.....
znate vi dobro kolega da ovima što sada prodaju upadaju milijuni uštede, a ne da još i bilježnika plaćaju
najte nas farbat gosn @ Moller, znate na kaj mislim... želim pobunjenicima Bountya da uspiju iskamčiti bolju cijenu otimanja vlasništva, kakva crna zajednička plovidba ako je kapetan rekao da će pobacati dosadašnju posadu preko palube?
najte nas farbat gosn @ Moller, znate na kaj mislim... želim pobunjenicima Bountya da uspiju iskamčiti bolju cijenu otimanja vlasništva, kakva crna zajednička plovidba ako je kapetan rekao da će pobacati dosadašnju posadu preko palube?
nadam se da nema potrebe za farbanje bilo koga, nadam se samo da se mnogi na ovoj temi sada crvene, a bili su gore zaljubljeni u kraljicu nego Radost u Lipu,
ok, uvažavam da je moglo doći do zablude i meni se znalo događati
Ako bude svaki iduci radni dan po cca -5 kao danas, brzo ce to doci na prihvatljivu razinu....
Ako ne mogu pokupovati dovoljno po 53,60 eura, sigurno će doći do 75% po nižoj cijeni. How yes no!
A ako netko misli da se u idućih godinu dana može dogovoriti s TPNL putem kupoprodajnog ugovora cijena od 53,60 eura, onda samo treba pokupovati ove dionice koje se nude po nižoj cijeni.
Ovo rušenje cijene je pokušaj manipulacije. Netko će krenuti u ozbiljniju kupovinu tih dionica. Tek tada TPNL neće ostvariti svoje interese.
Pa ako se spusti cijena narednih dana ovi koji su izašli po ponudi mogu nazad po -N % manjoj cijeni, a naravno da će sada malo zatresti drvo zadnjih dana za neodlučne
Pa ako se vrate po manjoj. Ovi će srušiti još niže i opet će biti u minusu. Jedina šansa da oni ne naprave što su naumili da se pojavi netko s kapitalom . Tko će uzeti kad sruše na recimo 40eura. Vidit ćemo sada koliko su prikupili u prvoj rundi. Sad držati prosjećnu cijenu na 40. Pa drugi krug preuzimanja.
A svašta je moguće. I da dođe jači ulagač pa im poremeti sve planove.
Ako im se isplati toliko zahebavati onda znači da baš ATPL poprilično vrijedi, puno više nego i mislimo. Jer bi ulagali u core biznis sa tankerima koji donosi više $$$. Ili u udjele u brodare vani, kojei imaju bolju valuaciju. Što bi ulagali velika sredstva u nešto što im manje donosi, ili će donositi
imamo zadnji primjer iz kraša gdje su bila dva suprotstavljena igrača. i šta se je desilo? ništa spektakularno jer su oni po logici stvari osuđeni na međusobnu suradnju. suludo je vjerovati da bi sad ovdje netko uletio da uzme značajniji postotak po puno većoj cijeni. ima bezbroj drugih mjesta gdje se može bolje i više.
Zna se što je namjera tnpl. Uzeti sve i nestati s burze s atpl.
dugo sam na zse, ali ne mogu se sjetiti papira kojemu nakon javne ponude cijena nije osjetno pala, a trgovina zamrla na duži rok.
kako je ovdje kompletno čudna situacija od samog početka, moguće je da će i ishod biti drugačiji.
imamo zadnji primjer iz kraša gdje su bila dva suprotstavljena igrača. i šta se je desilo? ništa spektakularno jer su oni po logici stvari osuđeni na međusobnu suradnju. suludo je vjerovati da bi sad ovdje netko uletio da uzme značajniji postotak po puno većoj cijeni. ima bezbroj drugih mjesta gdje se može bolje i više.
Po puno vecoj ne, ali ako budu spustali cijenu, bas da netko nece iskoristiti priliku 😀
Ovdje je stav da će TPNL prodavat po 40 eura ono što je kupovala po 53,60. Tak će sigurno vrlo brzo do 75%, možda za 100 godina.
Ti isti razmišljaju da ćemo se mi koji ostajemo i koji nismo prihvatili ponudu valjda prestrašit pada cijene, pa ćemo na kraju od straha prodavat po 40 eura. Smiješna teorija. Nema tu straha. Da se bojim, ne bih ni bio ovdje. A takvog su razmišljanja i svi ovi ostali koji neće prihvatiti ponudu.
A ako i dođe do pada cijene, vjerujte da ima ljudi koji će iskoristiti tu priliku i kupovati po tim nižim cijenama. Ima ljudi koji znaju koliko ovo vrijedi i koji neće biti paralizirani eventualnim padom cijene. Mogla bi se TPNL itekako iznenaditi proaktivnom reakcijom na njihove manipulativne aktivnosti.
Pa ne moraš ti ništa prodavati. Oni će napravit novu dokapitalizaciju opet upisati nove dionice i polako gurati prema zacrtanom cilju.
Po 45€ bih se odvažio na masovniji ulazak.
Molim tankersku da mi ponudi ove svoje koje su kupili po 53