Nudim 6000 kn za 100 dionica 😅
Više nikad neću zafrkavati revizore oko matematike.
nisam ja to rekao, evo gledaj trgovanje, ako se u ponedjeljak sastaju, neki već danas znaju što će biti i guraju, mislim ne smeta mi, ali tako dd i uprava ne funkcionira u interesu svih dioničara
🤔🤔🤔Ako ćemo gledati današnje trgovanje onda "insajder" zna da nema dividende🤔🤔🤔🤔🤔
onaj prvi zna da ima, a ovaj drugi zna da nema, bitno da obojica znaju
Atpl je likvidna i sad kad je zavladao strah to je jedino sto se moze prodati. Nema nikakve veze ni sa zaradama niti s divkom niti s upravom niti s icim drugim. Te prodaje koje sam danas vidio, to je samo iracionalni strah i ali ama bas nista drugo.
Nije ni njima lako godinama zbrajati minuse pa poplava pluseva
nisam ja to rekao, evo gledaj trgovanje, ako se u ponedjeljak sastaju, neki već danas znaju što će biti i guraju, mislim ne smeta mi, ali tako dd i uprava ne funkcionira u interesu svih dioničara
🤔🤔🤔Ako ćemo gledat današnje trgovanje onda "insajder" zna da nema dividende🤔🤔🤔🤔🤔
Ili je insajder neki fondić koji prebacuje u privatne đepiće....kako god ne racionalna prodaja.
Nije ovo strah, ovo su mahom dogovorene transakcije na nižim razinama, dodatno pogonjene iskakanjem wannabe trejdera s dobrim gubicima. Ništa novo, niti prvi niti zadnji put viđeno na ovoj dionici. Ove tlapnje oko netransparentnosti uprave ni nakon 1000 ponavljanja neće postati istina, već jeftini spin ovih luzera kad shvate da su opet prodali na lokalnom dnu.
Istina je samo jedna, a ta je da firma izvrsno posluje, kvalitetno i razumno je vođena, budućnost je izvjesna i vrlo lukrativna, a dionica se trži na P/E 1. Dugo, dugo na ZSE nije bilo bolje prilike za kupnju i hold na više godina, a tko to ne vidi, ili je zlonamjeran ili jednostavno slijep.
Ajmo malo o brojkama vani su vodeći bulkeri pali nekih 20% od ovogodišnjeg vrha koji je bio kod nekih i do 50% veći od prošlogodišnjeg vrha....ATPL je sljedila pad ali ne i rast stoga sam mišljenja da se to mora kad tad poravnati ovo s divkom ili bez realno vrijedi barem 50% više od današnje zaključne cijene...dividenda(od recimo 50 kn ili ti 15% neto dobiti iz 2021.predložena je isplata do 40% neto dobiti) bi mogla pomoći da stvari dođu na svoje mjesto.
Jučer sam gledao intervju s CEOm Star bulka. On kaže da kad je P/NAV 1 ili više, onda kupuju brodove dionicama. A kad je P/NAV nizak, onda prodaju brodove i kupuju dionice.
Na ovoj cijeni bila bi velika šteta da Atpl za skupštinu ne predloži buyback.
Jučer sam gledao intervju s CEOm Star bulka. On kaže da kad je P/NAV 1 ili više, onda kupuju brodove dionicama. A kad je P/NAV nizak, onda prodaju brodove i kupuju dionice.
Teško da će to predložiti, iako ne bih imao ništa protiv dapače.S obzirom na strukturu i interes prvih 15 dioničara mislim da će ići na isplatu dividende u maximalno mogućem iznosu koji ne će štetiti za daljnje poslovanje u protivnom mislim da ne bi išli na prodaju broda koji su prodali vrlo vjerojatno radi uplate pologa za nove brodove.Budemo vidjeli sljedeći tjedan, nakon Q2 na računu će imati oko 300 mil.kn iz poslovanja....stoga smatram da će za dividendu ići od 50 do 75 mil.kn.
Ovo danas je bio 3-4 najveci promet ove godine…. Ovi koji su prodavali, hm zanimljiva psiha, definitivno. Bas bi bilo dobro usporediti promjene dionicara danas sa jucer, prekjucer 😀
Da, to bi bio pun pogodak za postojece dionicare i ATPL… kakva dividenda i te gluposti 😅
Mi smo malo tržište. Još malo igara, pa bez obzira na P/E X/Y faktor..., postat će dionica koju nitko ne želi. Onda će imati fantastičan P/B, pa ispočetka R&R.
netko svako malo podijeli nešto "dividende" s nestrpljivim "mornarima"
Možemo li se nadat kakvim lijepim vijestima danas ???
Moguće je da poziv na GS bude i danas a sigurno ide do kraja tjedna.
Moguće je da poziv na GS bude i danas sigurno ide do kraja tjedna.
obzirom dsa je u srijedu praznik, dat ću im fore do petka u podne, inače, ......i to je previše od mene
Poziv za GS tek idući tjedan, vjerojatno utorak ili srijeda.
Poziv za GS tek idući tjedan, vjerojatno utorak ili srijeda.
Mora ići 30 dana prije GS s tim da se ne računa dan poziva i dan održavanja GS ...ako je GS 27.07.u ponedjeljak bi već kasnili.
ovi ga baš natežu do zadnje minute, ili spavaju ili utovaraju
ovi ga baš natežu do zadnje minute, ili spavaju ili utovaraju
Ima još robe na diskontu...čemu žurba...najbolje bi bilo da bude u petak poslije 16 sati tako da svi koji žele stignu prodati jeftinije ???
Za 20 tak minuta bi trebali vidjeti revizorska izvješća za 2021.