1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • April 26, 2021 at 9:16 PM
    • #3,941
    Quote from havi

Ne znam na koliko se potpisuju takvi ugovori,

gledajuci zarade 2008 godine kad su vozarine bile visoko,

pa kad se usporedi minus odmah u 2009 kad su pocele jako padati,

razmisljam si da se te ugovore moze raskinut i da ima neka klauzula o

vrijednosti ugovora,

inace bi valjda i u 2009 vozili s velikim plusom .

nemojte me hvatat tocno za godine ;)

nabadam ko i vecina ovdje ;)

Display More

Ja sam tu 2009 potisnuo iz sjecanja. U tragovima mi je ostalo da smo redovito gledali krvarenje ;(

Po ovome sta pisete i dalje smo izrazito bdi/bpi korelirani bez obzira na tc trajanje sta je trenutno jako dobro. Nekako oni to dobro sklepaju...valjda :/

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 26, 2021 at 9:19 PM
    • #3,942

Pa koliko sam ja primjetio strategija ATPL je da polovinu flote drži na “spotu” (do godine dana), a polovinu na T/C ugovorima (na razdoblje dulje od godinu dana). Dakle, lovi se neki prosjek, a ako i kada vozarine rastu u dugom roku onda rastu i cijene T/C ugovora odnosno dolazi do njihove periodične uskladbe ili raskida. U ovisnosti o tržišnim uvjetima, ugovornim klauzulama odnosno interesima ugovornih strana.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Hari001
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • April 26, 2021 at 9:26 PM
    • #3,943

Gospari nisu od jučer u poslu,tako da ja ne brinem za odluke koje donese,danas bogatiji za 449 komadića.

• looserst
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,797
    • April 26, 2021 at 9:30 PM
    • #3,944
    Quote from Flight

Pa koliko sam ja primjetio strategija ATPL je da polovinu flote drži na “spotu” (do godine dana), a polovinu na T/C ugovorima (na razdoblje dulje od godinu dana). Dakle, lovi se neki prosjek, a ako i kada vozarine rastu u dugom roku onda rastu i cijene T/C ugovora odnosno dolazi do njihove periodične uskladbe ili raskida. U ovisnosti o tržišnim uvjetima, ugovornim klauzulama odnosno interesima ugovornih strana.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Informacija je bila 5 god tc po 11k. Nekako predugo, netipican ugovor,right? A opet ko zna je li istina i ko to pise, mozda je klasicni druk kakvih je valjda bar 50% na forumu (i ovome i onome). Trenutno nije bitno ko zaradjuje ili gubi, kakav je bdi nego ciji je tata jaci i ko ima veceg pishu...

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 26, 2021 at 9:36 PM
    • #3,945

Zaista ne znam sto sve može pisati u ugovoru. Al znam da je moguće sklopiti dugorocan ugovor sa promjenjivom komponentom i da je to uobičajeno. Dakle, ako nešto odstupi za vise od nekog postotka onda se primjenjuje unaprijed ugovoreno odobrenje odnosno korekcija ugovora ili se on naprosto veže za kretanje nekog indeksa ili cijene obicno sa nekim vremenskim zaostatkom.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 26, 2021 at 9:36 PM
    • #3,946

ja bi ovdje dodao još i psihološki aspekt trgovanja dionicom........imali smo ovdje do 190 kn ekstremno jake prodavače za naše uvjete..... prodavače koji su svakim danom trvdoglavo odbijali prodavati skuplje jel nisu vidjeli perspektivu ili su pronašli "bolje" prilike, i stvarno im hvala na tome......s druge su strane bili oni koji ovdje vide perspektivu, pratili su sektor i rizik se isplatio a kako stvari stoje izgleda da če se svakim danom i protekom vremena isplatiti još i puno, puno više.......u "drugom poglavlju" otpali su trejderi, po mom mišljenju jako rano jel kako bi se reklo "vidjelo se iz aviona" da to ode......no i to je dobro jel neki se vračaju priznali to javno ili ne a neki će se tek vratiti.......treće poglavlje otvoreno je rastom prošli tjedan pa čak i pomalo neočekivano izostalom korekcijom danas.....za mnoge sasvim normalnom budući na stanje vozarina i nekom eventualnom zaostatku u odnosu na brodare vani.......nakon ovakvog rasta prošli tjedan i nastavka ovaj tjedan mnogi kojima atpl nije bila u fokusu pitat će se zašto raste a kad nađu odgovore vidjet će da ne taj rast nije bez veze....

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 26, 2021 at 9:40 PM
    • #3,947
    Quote from Hari001

Gospari nisu od jučer u poslu,tako da ja ne brinem za odluke koje donese,danas bogatiji za 449 komadića.

Dragi kolega da se niste cjepili fajzerom ili slicnim pa vas zlatna groznica spopala?

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 26, 2021 at 9:48 PM
    • #3,948
    Quote from Mrcash
    Quote from Hari001

Dragi kolega da se niste cjepili fajzerom ili slicnim pa vas zlatna groznica spopala?

ja mislim de je kolega na sasvim dobrom putu pa ga nemojte još i vi cijepiti....bila je neki dan neka reporzaža iz srbije ili Bih gdje čovjek kaže da se kao i svi tamo cijepio rajfajzenom...... :D ;) ^^ ;(....ono, znam da nije tema al ja za past u nesvjest od smijeha.....

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • April 26, 2021 at 9:55 PM
    • #3,949

U zadnjih par godina otkako stavljaju u izvješće usporedbu prosjeka BDI i ostvarenih vozarina uspjeli su uvijek pobijediti tržište. Dakle, nekog Boga znaju.

Ako bi to sad ponovno ponovili dobit bi bila puno više od predviđanja "Kvark&company".

S obzirom na veliki i brzi rast vozarina u kratkom periodu ne očekujem da u 1. kvartalu "pobijede" tržište ali s vremenskim odmakom odnosno kako će se novi ugovori sklapati a stari revidirati dobit će rasti na zavidne nivoe.

Zanima me kako će Uprava reagirati kroz 2021 godinu jer ako uspiju kupiti Jadroplov ili nabaviti još par brodova onda će biti svega...

Quote from hugh
    Quote from Mrcash

ja mislim de je kolega na sasvim dobrom putu pa ga nemojte još i vi cijepiti....bila je neki dan neka reporzaža iz srbije ili Bih gdje čovjek kaže da se kao i svi tamo cijepio rajfajzenom...... :D ;) ^^ ;(....ono, znam da nije tema al ja za past u nesvjest od smijeha.....

Kažu Cigani da je Raiffasen daleko najbolje cjepivo pa se ti cijepi sa Pfaizerom.

Imaju oni malo jači imunitet od nas.

A Cigani se razumiju ozbiljno u cjepivo.

By the way...jel znate da u Cigana ne postoji multipla skleroza.

Edited once, last by tizian1: Merged a post created by tizian1 into this post. (April 26, 2021 at 9:59 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • April 26, 2021 at 10:06 PM
    • #3,950
    Quote from tizian1

U zadnjih par godina otkako stavljaju u izvješće usporedbu prosjeka BDI i ostvarenih vozarina uspjeli su uvijek pobijediti tržište. Dakle, nekog Boga znaju.

Ako bi to sad ponovno ponovili dobit bi bila puno više od predviđanja "Kvark&company".

S obzirom na veliki i brzi rast vozarina u kratkom periodu ne očekujem da u 1. kvartalu "pobijede" tržište ali s vremenskim odmakom odnosno kako će se novi ugovori sklapati a stari revidirati dobit će rasti na zavidne nivoe.

Zanima me kako će Uprava reagirati kroz 2021 godinu jer ako uspiju kupiti Jadroplov ili nabaviti još par brodova onda će biti svega...

Quote from hugh

Kažu Cigani da je Raiffasen daleko najbolje cjepivo pa se ti cijepi sa Pfaizerom.

Imaju oni malo jači imunitet od nas.

A Cigani se razumiju ozbiljno u cjepivo.

By the way...jel znate da u Cigana ne postoji multipla skleroza.

Display More

neznam, zašto? Al dajte brzo jel ćemo letit odavde ko atpl zadnjih dana.......

• Hari001
    Početnik
    Reakcija primljeno
    49
    • April 26, 2021 at 10:07 PM
    • #3,951
    Quote from Mrcash
    Quote from Hari001

Dragi kolega da se niste cjepili fajzerom ili slicnim pa vas zlatna groznica spopala

Kolega Mrcash baš ste me nasmijali koje cjepivo kakvi bakrači,kad ode dnevno par posto up nema kore,adrenalin i lipi osječaj je ubiju u startu haha.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 26, 2021 at 11:55 PM
    • #3,952

Dečeci dragi još 40 kn i na nuli sam sa ATPL, nisam mislio da je to moguće nakon one blokade računa u 10. mjesecu, ali eto, ako nešto jako želiš to ti se ostvari. Ajmo sada na spavanje, treba sutra biti odmoran za trgovanje ;) .

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 27, 2021 at 6:51 AM
    • #3,953

Bakar i zeljezo i dalje svaki dan malo po malo idu up up up :) :thumbup:

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 27, 2021 at 8:52 AM
    • #3,954

Mislim da je Mittko dao dobar point. Na sve, pa i na ATPL treba gledati cum grano salis. Argumenti, argumenti i na kraju još jednom argumenti.

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • April 27, 2021 at 9:19 AM
    • #3,955

https://www.bing.com/videos/search?…RM=VIRE&PC=HWMB

Za predpočetak današnjeg trgovanja.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• janlana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    55
    • April 27, 2021 at 9:21 AM
    • #3,956
    Quote from BudFox

Dečeci dragi još 40 kn i na nuli sam sa ATPL, nisam mislio da je to moguće nakon one blokade računa u 10. mjesecu, ali eto, ako nešto jako želiš to ti se ostvari. Ajmo sada na spavanje, treba sutra biti odmoran za trgovanje ;) .

sečam se ....jednom kupil na 350 ....pa se stropoštalo na oko 110...i počel ib kupovat i ja s njim ....skinul prosjek na oko 190...i sve prodal na iznad 660......tak da ...ponovilo se !

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • April 27, 2021 at 9:51 AM
    • #3,957

bilo kako bilo , rast ove dione od 190 kun do danas ide kontra svim pravilima struke i grahologa. Pa i sam guru mittko je priznao da je prodao po 215 misleći to je to , a moram priznati i mene je izbio iz gaca ovakav tempo rasta. Neznam šta piše u tom FI Al nadam se da nije prevara

• janlana
    Početnik
    Reakcija primljeno
    55
    • April 27, 2021 at 10:06 AM
    • #3,958
    Quote from Mrcash

bilo kako bilo , rast ove dione od 190 kun do danas ide kontra svim pravilima struke i grahologa. Pa i sam guru mittko je priznao da je prodao po 215 misleći to je to , a moram priznati i mene je izbio iz gaca ovakav tempo rasta. Neznam šta piše u tom FI Al nadam se da nije prevara

ja sam u dionici od 2007..sim tam....kak može past protiv svih pravila struke ...može i letit ..bez red bula frende ...

goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 27, 2021 at 10:27 AM
    • #3,959

Mjesecima cijena dionice nije reagirala na dobre vijesti iz sektora.

Čini se da će u par dana nadoknaditi taj propust.

Sva sreća je da ZSE efikasan kao i državni službenik... ima se vremena za ući u donicu...ono 100 puta.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • April 27, 2021 at 11:50 AM
    • #3,960

Zijev zijev :) , sada malo hlađenje do 15h, a onda pred kraj dana napad na 270 kn..idem malo prileći u međuvremenu :sleeping: :sleeping:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 6:43 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. tanktrafo

May 23, 2025 at 6:43 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

tanktrafo May 23, 2025 at 6:43 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago