ima li netko info ide li danas izvještaj ?
30.10 je rok zar ne? sutra ne može biti ?
zvao, kasnit će zbog korone
ima li netko info ide li danas izvještaj ?
30.10 je rok zar ne? sutra ne može biti ?
zvao, kasnit će zbog korone
hvala kolega bumbar . cijenim ovakve aktivne kolege. :=)
Kolege ovdje nema nikoga. Kako komentirate nastup g. Sirovca na HRTu ?da čujem mišljenja .
Hvala
https://www.poslovni.hr/hrvatska/resta…e-za-80-4263745
investicijski bum. bit ce posla.
radi tehnika na kompleksu zgrada u Buzinu, ima dosta radnika, fino napreduje zgrada, slagalica betonskih elemenata
da li će znati iz toga stvoriti zaradu, to je već drugo pitanje, do sada nisu znali...
a što ako i zarade, sve će im uzeti vjerovnici?
bumbar kolega, nije da nisu znali.. nego im nisu plačali... jednostavno odrede posao i ne plate im. Nažalost građevina nije posao prvo daj pare pa češ doboti "robu". koliko ih je Grad Zagreb opelješio na SOpnici ili Horvatičnić na Hoto grupaciji ili onaj Toranj u Splitu... e akda bi posao bio prvo platite pa mi Vaa izgradimo.. love do krova...
ako thnk ne radi tako da im se plaća po odrađenim radovima i ispostavljenoj situaciji svaki mjesec ili slično, onda su dudeki i trebaju zatvorit firmu...
a puno zgrada sa stanovima je sama tehnika gradila kao npr. sada u VG
sad su stanovi skupi i pravo vrijeme za gradnju, ali slabo to njima ide, drugi su ih zgazili ko fap žabu
kolega a kako Vi mislite da ide posao? kaj bute kad napravite zgradu i ne palte Vam sve? srušili zgradu naručitelju? nažalost građevina je takav posao.
Evi zamislite sebe kao građevinara: ja Vam dam 10% avansa i kažem radite: vi dođete recimo do 5. od 10 etaža onda Vam to platim. i onda narpavite 10 od 10 etaža e onda Vam ja kažem nemam para, tuži me. e tako Vam je slično bilo sa tehnikom... i Vi me tužite i onda? ja zatvorim firmu. od čega čete se naplatiti? nažalost HR modus operandi.
drugo je kada recimo Tehnikar adi stanove za prodaju pa kada kupac plati stan dobije ključ.
avans a kad završim etažu plati pa ćemo dalje...kako drugačije?
daklem, ako rade za drugog onda avans, a naplatiti radove ispostavljajući situaciju svaki mjesec..tako se rizik svodi na minimum, sve drugo je rizik budući da pravosuđe možemo reći ne postoji kao pouzdana opcija naplate
tko je toliko lud da kaže kad dođem do 5. etaže onda ćeš platit....ako to nije u švicarskoj?
Ako neces ti graditi po tim uvjetima sigurno ima tko hoće. To je tako kolega. Investitor je taj koji drži konce - UG je taj koji drži konce u slučaju optime kolega. Oćeš pare, dam toliko.
Oprostite na pitanju - kako ova firma stoji sa ugovorenim poslovima, sa bilancom i ima li dugova ili ostalih stvari koje ju opterećuju? Ako im neki poznavaoc dionice da mi odgovori...
ima dugova, ugovorenih poslova ima- obnova prvgno faxa npr, izgradnja stambene zrgade u velikoj gorici, izgradnja posslovnog komplexa u Buzinu za United Grupu - Telemach (Tele2). dugovi se smanjuju.
Jedno od gradilišta Tehnike .. nova zgrada UGa koja se seli sa Remetinca ( nova TV ) i sa slavonske avenije (tele2 Telemach )
Jedno od gradilišta Tehnike .. nova zgrada UGa koja se seli sa Remetinca ( nova TV ) i sa slavonske avenije (tele2 Telemach )
"Završetak građevinskog pothvata, koji ukupno obuhvaća dvadesetak poslovnih zgrada, očekuje se 2026. Investitor ovog projekta je tvrtka City Island d.o.o. sa sjedištem u Rugvici, a glavni izvođač radova je KFK, kompanija koja se posljednjih godina probila među najveće proizvođače aluminijsko-staklenih pročelja na svijetu.
U široj javnosti malo poznatu tvrtku sa sjedištem u Rugvici pored Zagreba pokrenuo je 1997. samozatajni poduzetnik Marko Rašić. On je i jedini osnivač City Islanda, glavnog investitora u poslovni centar."
Poznajem vlasnika ove firme, stvarno nevjerojatan uspjeh.
bumbar : ova činjenica da je glavni izvodžač radova KFK je naprosto kriva. ili plačeni članak ili krivo predstavljanje?!
zašto na svakoj dizacili piše TEHNIKA? osim ako Tehnika nije iznajmila dizalicu? što sumnjam.. KFK možda radi fasade bilo staklene bilo aluminijske.. ali to su više završni radovi - glavni izvodžač podiže betonsku / čeličnu konstukciju općenito u građevini a ne fasadu xd " KFK, kompanija koja se posljednjih godina probila među najveće proizvođače aluminijsko-staklenih pročelja na svijetu."
Napomenuo bih još da pred koji mejsec kada je objavljen članak da su započeli radovi na navedenom kompleksu, Tehnika se spominjala kao glavni izvodžač a ne KFK.
vjerojatno si u pravu, tehnika radi betonske radove, a KFK metalne fasade,
a tko radi interijer?
vjerojatno kfk investira, a velike firme kao nova tv ili UG ulaze u najam pa je na taj način kfk glavni izvođač
kfk je čudesan primjer kako iz ničeg, čovjek bez ičeg i bez neke škole može postići takav svjetski poslovni uspjeh
primjer za učenje u poslovnim školama
thnk bi im mogla biti partner u građevinskim grubim radovima i ubuduće
kolega mislim da sam 99% u pravu, s time da mi nije u redu da se KFK piše kao glavni izvodžač ako rade samo fasadu. sada čete reći, da al koliko košta samo "beton i armatrua" a koliko košta sve ostalo? ali moje mišljenje je i dalje da onaj ko izvodi "skelet" dakle bilo metalna konstrukcija bilo betonska bilo drvena je GLAVNI IZVODŽAČ a ne neki KFK ili najbolje da pišemo VELUX ako im velux postavi prozore
ako KFK investira, neka e piše kao investitor a ne kao izvodžač..
kaj je ovo? te THNK nekome hitno trenajunovci paa spušta ask?
evo ako netko traži stan u Velikoj Gorici:
nekome nevolja, drugome prilika.
tko sada prvi otvori betonaru u Petrinji i sklopi ugovore s državom, dignut će fine novce.
šute za beton i to onaj s primjesom opeke, šta je izolacijski puno bolji, ima koliko hoćeš.
ljudima ponudiš besplatan odvoz šute i rušenje, i daš im popust na svoj beton, taman toliko da se konkurenciji ne isplati s tobom nadmetati, a možeš i ponuditi gradnju ključ u ruke, i to energetski učinkovitih zgrada, pa možeš još i EU novce povući.
em ispadneš veliki humanitarac, em zaradiš velike novce.
win-win situacija.
thnk ima nešto preko 350 radnika, pola je administracija vjerojatno...ostali već rade na par gradilišta, novih radnika teško naći, cjene se ne mogu postići neke sa dobrom maržom...
na njihovoj stranici stari podaci ko da je teško stavit par slika dokle se došlo na gradilištu...seoska firmica bez ambicija