Tema o dionici MDKA:
Tržište | Službeno tržište |
Sektor: | G |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 30.194 |
Nominalna vrijednost | 6.930,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
Tema o dionici MDKA:
Tržište | Službeno tržište |
Sektor: | G |
Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
Broj uvrštenih | 30.194 |
Nominalna vrijednost | 6.930,00 HRK |
Prospekt vrijednosnice | PDF prospekt |
sta mislite o dividendi ove godine??
Moglo bi bar 1000 kn kapnut.
Obzirom na ovo neplacanje od drzave cisto sam skeptican.. nadam se da bude barem nesto...
sta je s tom medikom, zasto nisu objavljeni kvartalni rezultati??
Izašlo izvješće. 57 milijuna neto dobit, dvocifreni rast kapitala i prihoda. Dobit po dionici preko 2000 kn. P/E ispod 8. Na brzinu pregledano. Očekivao sam bliže 60 milijuna dobiti ali i ovo je bonbon. Siguran i rastući biznis, čak je i ovaj korona virus za poslovanje za nas dobar.
Hvala prodavaču na 16100 danas.
Nadam se eksploziji na zse u ponedjeljak...
Samo ako objave da imaju lijek za korona virus...
https://www.24sata.hr/news/hrvati-ma…-nabavci-680790
Čini se da neće svi proći loše u ovoj histeriji.
U ovoj situaciji možda je glupo razmišljati o dividendi...ali život ide dalje...možda nas iznenade ipak....
Prema riječima predsjednika Uprave Medike Jasminka Hercega, naša najveća veledrogerija rado bi zaposlila nove djelatnike zbog povećanja posla otkako je proglašena epidemija koronavirusa ali, kaže, nema ih na tržištu. Herceg otkriva da im nedostaje farmaceutskih tehničara.
- Novina u našoj organizaciji posla otkako traje ova izvanredna situacija je da smo pomaknuli početak radnog vremena za dio službi za pet ujutro a kraj na 21 sat. Jedan dan smo ostali na poslu do 2.15 ujutro, takva je bila navala bolnica – navodi Herceg.
MEDIKA d.d. Zagreb, Capraška 1 10000 Zagreb Matična država članica: Hrvatska LEI: 74780000O0R8ZVGJJO27 ISIN: HRMDKARA0000 TICKER: MDKA-R-A Zagrebaška burza – Službeno tržište Zagreb, 18. ožujka 2020. godine PREDMET – NAJAVA SJEDNICE NADZORNOG ODBORA Sukladno odredbi članka 133 stavak 1. Pravila Burze, Medika d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Capraška 1, OIB:94818858923, ovim putem obavještava kako će se dana 26.03.2020. godine s početkom u 12,00 sati u sjedištu Društva održat sjednica Nadzornog odbora, uz prisustvo Predsjednika Uprave, sa slijedećim dnevnim redom: • Financijska izvješća : a) o poslovanju Medike d.d. za period 01.01.-31.12.2019. godine b) o poslovanju Grupe Prima Pharme za period 01.01.-31.12.2019. godine c) o rezultatu poslovanja za Grupu Medika za period 01.01.-31.12.2019. godine, • Godišnje izvješće zajedno s izvješćem revizora za Mediku d.d. i konsolidirano godišnje izvješće zajedno s izvješćem revizora za Grupu Medika za 2019. godinu.
jesu li objavljena izvjesca???
Jesu, 72 milijun neto dobiti. Ja sam si malo presložio portfelj i pojačao mediku na ovim sniženjima. Hvala prodavaču na 12400. Fundamentalno je trenutno jako jeftina, a mislim da ova kriza neće negativno utjecat na poslovanje. Jedino je rizik da država još krene s odugovlačenjem plačanja i fluktuacija tečaja kune. Neko je sa starog foruma spomenuo da neće biti dividende ove godine, ja nisam nigdje taj podatak iskopao. S 2600 kn dobiti po dionici, mislim da bi 1000 kn bilo i više nego realno. Čini mi se da večinskim vlasnicima treba lova tako da se ja nadam da bi mogli odriješit kesu.
Jesu, 72 milijun neto dobiti. Ja sam si malo presložio portfelj i pojačao mediku na ovim sniženjima. Hvala prodavaču na 12400. Fundamentalno je trenutno jako jeftina, a mislim da ova kriza neće negativno utjecat na poslovanje. Jedino je rizik da država još krene s odugovlačenjem plačanja i fluktuacija tečaja kune. Neko je sa starog foruma spomenuo da neće biti dividende ove godine, ja nisam nigdje taj podatak iskopao. S 2600 kn dobiti po dionici, mislim da bi 1000 kn bilo i više nego realno. Čini mi se da večinskim vlasnicima treba lova tako da se ja nadam da bi mogli odriješit kesu.
vjerujem da ove godine nitko više neće isplačivati dividendu bez obzira na bilancu.
Ja vjerujem da će ht, adrs, tshc, mdka i takve firme isplačivat.
kad je glavna skupstina??
Prošle godine je bila 21.05.
- zašto dižete cijenu dionici na burzi kao da sutra neće biti ove krize.
- ako već tu ima investitora koji će vam to prodati po 12.xxx i jeftinije od toga vi dižete na 15.000 i još se nabildavate i liparite.