Ha, za ovu firmu vjerojatno i neće biti krize. Za mjesec dana su rezultati za prvi kvartal, pitanje je dal će bit onda prodavača po navedenim cijenama.
MDKA (Medika d.d.)
-
-
-
Dakle, iako je kriza vezana za novi virus udarila na sve branše, zdravstvo se u globalu čini najmanje ranjeno. Vjerojatno je razlog činjenica da bi pandemija mogla donijeti golemu zaradu kompanijama koje se bave zdravstvom, a koje nude svoju podršku globalnoj borbi protiv Covid-19”, pojašnjava se u analizi.
-
nema sumlje da ce dobit biti dobra, ali likvidnost kad ce vidit te pare do sad je bilo proplema u naplati, a kako ce sad kad se ocekuje da ce javne finavije bit u totalnoj banani
-
A novaca na računu ima, ako ih lijepo zamole i dobavljači će pričekat, a i banke će im rado posudit ako imaju državu kao osigurač. Država na kraju plati. Kad se to ne desi onda je sve otišlo u klinac. S obzirom da je država smanjila javni dug zadnjh godina, a mogučnosti jeftinog zaduživanja jesu i biti će u ogromnim količinama, mišljenja sam da nam država neće otić u bankrot i da će se Medika naplatit.
-
A novaca na računu ima, ako ih lijepo zamole i dobavljači će pričekat, a i banke će im rado posudit ako imaju državu kao osigurač. Država na kraju plati. Kad se to ne desi onda je sve otišlo u klinac. S obzirom da je država smanjila javni dug zadnjh godina, a mogučnosti jeftinog zaduživanja jesu i biti će u ogromnim količinama, mišljenja sam da nam država neće otić u bankrot i da će se Medika naplatit.
kada je stanje u javnim financijama bilo odlično dugovali su veledrogerijama oko 3.5 miljardi sada kada se očekuje raspad javnih financija što će desit što misliš?
-
kada je stanje u javnim financijama bilo odlično dugovali su veledrogerijama oko 3.5 miljardi sada kada se očekuje raspad javnih financija što će desit što misliš?
Sto će se desiti?
Vidim da ti znaš pa nam napisi da možemo pokrenuti raspravu. -
Od kuda tebi da se očekuje raspad javnih financija. To je tvoja tvrdnja, nigdje se to nije moglo pročitati. Država će se enormno zadužiti upravo zato da ne dođe do raspada, to je normalna stvar i za to će se tiskati lova i to će se poticati. Vratit ćemo se 5 godina unazad ali se sustav neće raspasti. A prethodno sam iznio mišljenje da u slučaju dodatnih kašnjenja s plaćanjem i sama medika ima nešto rezervi, dobavljači će biti spremni čekati i banke će stopirati naplatu potraživanja po kreditima i davati nove za likvidnost jer država stoji iza dugova.
-
kada je stanje u javnim financijama bilo odlično dugovali su veledrogerijama oko 3.5 milijardi sada kada se očekuje raspad javnih financija što će se desiti što misliš?
- neće biti dividende a neće biti ni lijekova u bolnicama, u apotekama za keš će biti lijekova.
-
Sto će se desiti?
Vidim da ti znaš pa nam napisi da možemo pokrenuti raspravu.niti imam dionicu niti je u planiram kupit u dogledno vrijeme, ne drukam ni na pad ni na rast ,nekad sam je imao, jer firma je super, samo je problem što ovisiš o dobroj volji biroktrata oće li se odlučiti podmiriti dug, ponašaju se potupno iracionalno na dug veledrogerijama plaćaju 4 posto kamate ,a isto vrijeme su se zaduzivali po 0.25 posto što znači da su odlučili podmiriti dug uštedili bi poreznim obveznicima oko 100 miljuna kn i pomogli firmi da još bolje se razvija, međutim ništa dug veledrogerija u najbolje vrijeme javnih financija se još i povećao na tri ipo miljarde kn, sada kada se očekuje rupa u proračunu od oko 15-20 miljardi, a drzavne obveznice već sad ne želi nitko kupiti mora uskakat HNB ,mozda to nije raspad javnih financija nazovi to kako hoćeš, dug veledrogerijama je drzavi u najboljim vremenima bio zadnja rupa na svirali mozda u jako teškim bude prioritet, moguće ali mali vjerojatno, više mislim da će im svako toliko kapnit neku siću čisto da mogu dalje poslovat.
-
Nije da ne želi niko kupovati naše obveznice nego treba vremena za pripremu izdanja, zato je uletio hnb na brzinu. Kupovat će ECB, kako naše tako i od ostalih zemalja. To je najavljeno i desit će se jer jednostavno nema drugog izlaza. I kamate će biti niske jer inaće Italija odlazi u bankrot. I možda ne bi bila jedina.
-
-
Malo mi je žao da nisam kupio po 13 tisuća i nešto, 13 i pol, a stavljao sam naloge i nije me poklopilo u tom času. Sada više neću kupovati Mediku, jer je cijena sa pravom otišla gore, a vjerojatno će još jer je dosta ljudi 100% u cashu
-
takvo stanje duga u medici traje već barem desetak godina, a ove g bi moglo biti još i gore! istina, država je dužnik koji će to jednom platiti, ali kad moraš uzimati kredu za obrtna sredstva..... ne izgleda najbolje.
-
Vidjet ćemo hoće li uzimati kredu za obrtna sredstva. To je samo opcija za sad. A što više opcija imaš kad zaškripi to bolje.
-
takvo stanje duga u medici traje već barem desetak godina, a ove g bi moglo biti još i gore! istina, država je dužnik koji će to jednom platiti, ali kad moraš uzimati kredu za obrtna sredstva..... ne izgleda najbolje.
A odakle ti znaš za sto su oni uzeli i da li su uzeli kredit?
-
kolega u medici je više-manje isto stanje barem deset godina. prouči malo posljednjih nekoliko izvještaja i biti će ti jasnije. osobitu pažnju obrati na stanje duga!
-
Evo, proučio sam i vidim rast gotovo svih pokazatelja poslovanja, uz relativnu stagnaciju duga. Nema sumnje da će se dug vjerojatno povećavati, al mislim da to ne predstavlja trenutno neki izvanredan problem za Mediku.
-
Ova vladina mjera o plaćanju PDV-a tek po naplati fakture je jako dobra stvar za novčani tok Medike,
-
konačno nešto dobroga!
-
Evo malo svježih informacija.
-
Malo - pomalo ide to na svoje mjesto...Radi se punom parom...Trebalo bi se odrazit na dobit...A dioničare tj suvlasnike nagraditi lijepom dividendi...Radi se...Ima se...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner