- top10 kupuje.
I eto nam skolski odradjenog shorta na ZSE!
Cestitke Ivani i njenom "fondu".
- top10 kupuje.
I eto nam skolski odradjenog shorta na ZSE!
Cestitke Ivani i njenom "fondu".
VLEN.
- danas dosta zanimljiv dan na burzi za ovu dionicu.
- raste likvidnost, danas smo 4. po prometu.
- top10 kupuje.
- prodaje gospon Kvart99 i maleni trejderi.
Ali netko i prodaje,vec danima. Poprilicno brzopleto i neuravnoteženo.
Display MoreVLEN.
- danas dosta zanimljiv dan na burzi za ovu dionicu.
- raste likvidnost, danas smo 4. po prometu.
- top10 kupuje.
- prodaje gospon Kvart99 i maleni trejderi.
Da nije kolegica Ivana prodavala?🤔
- pa to sam vam i napisala, prodaje gospon Kvart99, maleni trejderi i gospon Pero.
A gle , neki i kupuju . Ja znam gospona Casha , navodno je kupio 5k komada prosječno po 11 i po kun , a covik nema blage veze o brodovima a kamo li o remontu istih ... čudna biljka gospon Cash
Jadrolinijijna Brestova stigla u VLEN
Trenutno 6 brodova u Lencu na remontu
Lenac super radi i obzirom na rezultate vjerujem da će cijena dionice to popratiti.
Obzirom na popunjenost i ugovorene poslove ne bi me čudilo da do kraja ove godine cijena bude 20 kn po dionici i da ni onda nema puno onih što prodaju.....
Tko vjeruje da su Talijani došli ovdje da bi nas usrećili, sretno im bilo.
Ako ti znas zasto su dosli, prosvjetli nas.
1. Ne pratim UOPĆE stanje s ovom pionicom.
2. Svaki vlasnik želi prije svega namiriti sebe i izvuči što više love.
3. Izvlacenje love najčešće je preko dividende. ALI...tržišna cijena pionice vlasniku nije bitna
4. Uvažavajući rečeno pod točkom 3, tzv investitor😁 kupi pionicu po 11 kn ( malo pivo, taman za popiti). No, nakon toga cijena pionice ode npr. na 3 kn. A vlasnik podijeli dividendu od 4 kn(!!!) po pionici. On je izvukao lovu, a tzv investitor sada ima 3+4 kune...
3. Izvlacenje love najčešće je preko dividende. ALI...tržišna cijena pionice vlasniku nije bitna
4. Uvažavajući rečeno pod točkom 3, tzv investitor😁 kupi pionicu po 11 kn ( malo pivo, taman za popiti). No, nakon toga cijena pionice ode npr. na 3 kn. A vlasnik podijeli dividendu od 4 kn(!!!) po pionici. On je izvukao lovu, a tzv investitor sada ima 3+4 kune...
Je, al nakon najave dividende cijena se počinje “ravnati” po prinosu i ocekivanjima glede istog, pa investitori “vraćaju cijenu” na 11, pa i više kuna. Nije to bas tako lako presjeći, sto, zašto, gdje i kako.
Je, al nakon najave dividende cijena se počinje “ravnati” po prinosu i ocekivanjima glede istog, pa investitori “vraćaju cijenu” na 11, pa i više kuna. Nije to bas tako lako presjeći, sto, zašto, gdje i kako.
Svi su mogli kupovat od 5 do 7 kn bilo je dosta toga na prodaji, a sad 11 jbg.
A tko kaže da svi neće moći ponovno kupovati po 5 ili 7?
To je potpuno deplasirana rasprava. Nije poanta čiji je veći nego koji je osim rezultata driver koji bi mogao utjecati na cijenu dionice. Iako neskupa, osobno nisam fan dionica preuzetih firmi koje imaju većinskog vlasnika, koje su ovisno društvo odnosno imaju maticu/majku “iznad njih”, nemaju politiku otkupa dionica u trezor, ne isplaćuju dividendu Itd. Ok, dionica je ponavljam neskupa, al pitanje je u kojoj mjeri ta “jeftinoca” kompenzira gornje “nedostatke”. I sto se događa kad neki od gore navedenih “nedostataka” nestaje i dolazi do znacajne promjene u odnosu prema investitorima? Ili se u suprotnom politika prema manjinskim vlasnicima zaoštrava i većinski dionicar počinje poduzimati aktivnosti da dodatno obezvrijedi udjele manjinskih suvlasnika.
A tko kaže da svi neće moći ponovno kupovati po 5 ili 7?
To je potpuno deplasirana rasprava. Nije poanta čiji je veći nego koji je osim rezultata driver koji bi mogao utjecati na cijenu dionice. Iako neskupa, osobno nisam fan dionica preuzetih firmi koje imaju većinskog vlasnika, koje su ovisno društvo odnosno imaju maticu/majku “iznad njih”, nemaju politiku otkupa dionica u trezor, ne isplaćuju dividendu Itd. Ok, dionica je ponavljam neskupa, al pitanje je u kojoj mjeri ta “jeftinoca” kompenzira gornje “nedostatke”. I sto se događa kad neki od gore navedenih “nedostataka” nestaje i dolazi do znacajne promjene u odnosu prema investitorima?
Imas pe i book , ako bude opet po 5kn, ja ti poklonim moje. Javi se
Btw dionica je bila zabetonirana na 5 kn iz kojeg razloga?
A recimo da “sutra” većinski vlasnik proda svoj rabljeni dok Lencu za 30-40 milijuna eura i većinu poslova prebaci u neko drugo svoje brodogradilište i recimo dođe do krize na trzistu, američka mornarica počne raditi remonte negdje drugdje, vise ne na Mediteranu. Lenac radi dva, tri kvartala s minusom i kapitalne i novčane rezerve se smanje na razinu dostatnu za golo preživljavanje. Vidiš, to su sve rizici s kojima dionicari trebaju računati i imati ih na umu. Redovito pratiti situaciju i analizirati je. A svi ili većina ih je u domeni odluka većinskog vlasnika i svi oni mogu samostalno ili skupno utjecati na polozaj manjinskih dionicara. Jer njihov polozaj je dosta inferioran u društvu kakav je Lenac. Po načelu, “take it or leave it”. Sad je “sve super”, no radi se o ciklicnom biznisu i to nikada ne treba smetnuti s uma.
"a recimo" scenarij mozes upotrijebiti na svakoj dionici na zse, i imat ces pobornike ili protivnike. Po meni Vlen je bio best buy , nitki ga nije htio po 5-7 kn, kao sto nisu htjeli KOEI po 450, ili jos uvijek HPB po trenutnoj cijeni, ili ZABA ispod 55.
Ne možeš. Tamo gdje nema većinskog vlasnika (firma je public ili ima potencijal za preuzimanje) i/ili većinski vlasnik nema x-društava u vlasništvu koja su komplementarna ili koja mogu supstituirati poslovanje jednog, drugim drustvom ovisno o njegovim planovima i/ili potrebama.
Ne možeš. Tamo gdje nema većinskog vlasnika (firma je public ili ima potencijal za preuzimanje) i/ili većinski vlasnik nema x-društava u vlasništvu koja su komplementarna ili koja mogu supstituirati poslovanje jednog, drugim drustvom ovisno o njegovim planovima i/ili potrebama.
Vidi se da imas znanje, i ja to vidim iz postova po drugim dionicama, ja sam skroz druge struke, ali ponekad pretjerujes. Osobno nebih kupovao Vlen po 14 kn. Ali firmi je trebalo rukovodstvo koje bira profitabilne poslove, a ne samo broj brodova na navozu.