brodovi mogu na remont ali moraju prije toga pomorci koji su dovezli brod 2 tjedna u karantenu pa je onda organizacija samoga remonta otezana ali kako rekoh ne opravdava sve to skupa ovakvu nisku cijenu na burzi osobno sto se ovoga kvartala tiče očekujem odlican Fi u usporedbi sa prošlogodisnjim kad je Lenac imao 7.7mil kn dobiti
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
ne moraju pomorci nigdje nego ostaju na brodu.
postoji odluka stožera o uplovljavanju brodova
-
Carson prije uplovljavanja u Lenac je sudio 10 dana na otvorenom moru
-
ukupni prihodi lenca u 2Q 2019 iznosili su cca 70 mil kn tako da ako dojde do pada prihoda od 20 posto u 2Q 2020 a vjerujem da ce Lenac moze participirati u mjerama koje je danas iznijela vlada.Tj. vjerujem da nakon losega 2q dolazi sunce
-
ukoliko bude pun mjesec i jos se zvijezde poklope mozda bude ovo, a mozda i ne bude...kakve veze ima prosla godina 2q i ova, ako ove godine ima vise posla. I kakve veze ima otezan remont sa pomorcima koda oni rade remont broda. Ne kontam....dionica nije u fokusu dok ne budu pozitivni rezultati poslovanja s obzirom na italiju mozda se ovdje prebaci dio posla
-
Ako Lencu u 2Q padnu 20 posto isod prihoda 2q tada ima isti aplicirati na otpis pojedinih obveza prema drzavi
-
kupac sam ja, mislite valjda prodavatelja?
moj nalog još uvijek stoji. djelomično izvršen
Tocno mislio sam na prodavatelja,a vidim da Vam je na kraju i prosao nalog.
Mozda se i ja ukljucim ako ode slucajno prema 4kn
-
https://obris.org/hrvatska/usprk…rad-za-us-navy/
Evo malo o americanima clanak tko dolazi tko odlazi. Mozda nije nesto novo a nekome mozda je novo.
-
evo nešto o izgledima za Q2 ove godine:
NList: Lencu prijeti pad prihoda
Q1 je vrlo dobar sudeći po tekstu al' neizvjesnost za ostatak godine ostaje
-
jucer sam procitao clanak i iz njega se da izvuci par cinjenica
1.Ukupni prihod 1Q je za 10 posto slabiji od 4q 2019 prihod tog kvartala je bio cca 121 mil kuna to bi povuklo varijablu da ce ukupni prihodi u 1Q biti oko 108 mil kuna ostaje nepoznanica stavka rashodi 1Q
2.Ukupni prihod 2 q 2019 iznosio je cca 71 mil kuna kako pise u clanku ocekuje se uz malo srece da ce prihodi 2Q u 2020 biti 50 posto slabiji od 2Q 2019 ili da ce ukupan prihod iznosti oko 35 mil kuna
3.Rashodi za place u Lencu iznose oko 16 mil kuna kvartalno kako je najavljeno Lenac ce participirati i vjerovatno ce im biti odobren poticaj od drzave po radniku od 4000kn neto ili 5400 kuna bruta uz odredjeno smanjenje placa smnjiti iznose cca oko 9 mil kuna na kvartalnoj bazi tj, svesti ce po meni ukupni izdatak za place na nekih 6-7 mil kuna
4.Ako to bude otprilike tako dovelo bi do toga da ce polugodisnji prihod Lenca biti oko 140 -143 mil kuna uz nepoznanicu rashoda ali svakokako ocekujem plus i
5.Po meni je bitno da se u 3q pokrene posao
6.Imam Lenac i ovo je samo moja recenzija sta se da izvuci iz clanka
-
-
Super su ti tekstovi, nisu ni skupi danas s obzirom na novinarstvo u rh. Svatko pise ono sto mu odgovara, treba gledati siru sliku "van kutije". Popravke ce netko trebati raditi ukoliko jahte ne voze najbolje je te godine makar remont napravit i pripremat se za 2021.a i ostale šešule treba opravit.
-
jucer sam procitao clanak i iz njega se da izvuci par cinjenica
1.Ukupni prihod 1Q je za 10 posto slabiji od 4q 2019 prihod tog kvartala je bio cca 121 mil kuna to bi povuklo varijablu da ce ukupni prihodi u 1Q biti oko 108 mil kuna ostaje nepoznanica stavka rashodi 1Q
2.Ukupni prihod 2 q 2019 iznosio je cca 71 mil kuna kako pise u clanku ocekuje se uz malo srece da ce prihodi 2Q u 2020 biti 50 posto slabiji od 2Q 2019 ili da ce ukupan prihod iznosti oko 35 mil kuna
3.Rashodi za place u Lencu iznose oko 16 mil kuna kvartalno kako je najavljeno Lenac ce participirati i vjerovatno ce im biti odobren poticaj od drzave po radniku od 4000kn neto ili 5400 kuna bruta uz odredjeno smanjenje placa smnjiti iznose cca oko 9 mil kuna na kvartalnoj bazi tj, svesti ce po meni ukupni izdatak za place na nekih 6-7 mil kuna
4.Ako to bude otprilike tako dovelo bi do toga da ce polugodisnji prihod Lenca biti oko 140 -143 mil kuna uz nepoznanicu rashoda ali svakokako ocekujem plus
.....
provjerio sam rashode plaća i točno je tako kako kažete, oko 16 mil kn kvartalno (zanimljivo da je otprilike isti iznos bruto plaća zabilježen u Q1/2019 za 478 radnika, koliko je bilo stanje na 31.3. i u Q4/2019 kada su imali 427 radnika na 31.12)
kao potporu HZZ-a možemo računati onda s 1,4 mil kn za ožujak jer oni isplaćuju neto iznos (3.250 kn puta 420 radnika), za sljedeće mjesece travanj i svibanj je iznos 4.000 kn neto (2 puta po 4.000 kn puta 420) daje još 3,36 mil kn, dakle ugrubo za kvartal računam 5,0 mil kn subvencije neto plaće
doprinose i poreze ne možemo računati u priljev ali će se vjerojatno otpisati pa je tu uvjetne rezerve a koliko ne znam? nezahvalno je davati prognoze posebno ako će smanjivati plaće...
krucijalno pitanje je pitanje prihoda, ako se to normalizira barem za lipanj onda smo na konju ili ako se dio planiranih poslova iz Q2 'preseli' u Q3
-
Gledajte po pisanom clanku iz novoga lista polugodišnji rezultat sto se tice prihoda bi trebao bit biti bolji nego prošle godine velika je nepoznanica stavka rashod prvog kvartala tj dobit.Bitno je u 3q ove godine početi raditi a do tada se i ovo ludilo bude stabiliziralo
-
ne znam što da mislim oko ovih par naloga s po 5.000 kom na kupnji: KP Lenac 28042020
ako baš žele kupiti, zašto ne potegnu po asku, likvidnosti vjerujem da neće faliti onda
ili samo čekaju 'pumpajući' bid da netko krene u kupnju pa da se i oni istresu s kontra strane?
ono teorija zavjere
...ili su razlozi za te naloge 'visoka zaposlenost kapaciteta u prvom tromjesečju 2020.'? odgoda objave izvještaja za Q1/2020
-
vjerujem da ce ovdje igrati kreativno knjigovotstvo veliku ulogu tj. u prenesenom sve sto mogu zakonski i legalno prikazati i pokazati prikazat ce u 1q 2020 tako da maksimalno rasterete 2Q obliku max 35 mil kn prihoda da od drzave mogu dobiti otpis poreza i doprinosa na place to je moje subjektivno misljenje.kako rekoh pitanje je rashoda 1 Q tj same dobiti istog.Za Lenac je najbitnije da se situacija u Evropi popravlja sto se tice remontne djelatnosti i da od 3Q 2020 pocnu normalno raditi.Sto se cijene dionice na burzi tice za moj ukus imam osijecaj da je Lenac u stecaju samo kapital i rezerve iznose visokih 75 mil kuna http://prntscr.com/s7form tj Lenac ima dovoljno rezervi da prebrodi jedan losiji kvartal.
Sto se prihoda 2Q tice ocekujem ga na 35 mil kn a rashode na nekih 40 mil kn ili ti minus do maksimalnih 5 mil kuna po tom kvartalu,polugodiste ce biti bolje u odnsu na proslu godinu toliko za sad od mene cujemo se oko 15.05 do kad ce izvjestaj
-
ne znam što da mislim oko ovih par naloga s po 5.000 kom na kupnji: KP Lenac 28042020
ako baš žele kupiti, zašto ne potegnu po asku,
- trenutno imate veliki višak slobodnog keša kod većine investitora.
- velika većina tog keša neće u banku ili eure, možda dio u osobnu potrošnju.
- sada što kupiti po kojim cijenama ??? gdje je dno ???
- većina investitora na ta pitanja nema odgovor.
- ne treba se žuriti s brzim kupnjama (osim rijetke dionice np. TPNG.....)
- i u tim uvjetima velikog viška keša, a nemamo pojma što bi i po kojim cijenama kupili najbolje je postaviti neke naloge na nisku kupnju pa ako što uleti, np, meni je uletjela MDKA na 12.600 i 13.000, dosta TPNG na stvarno niskim cijenama.....
- evo zahvaljujući vašem postu upravo sam otvorila kupovni nalog na VLEN (po 5.60kn 5,000 dionica 28.083kn) jer je to izgleda popularno na toj dionici.
- nije manipulacija, ako uleti dobro, ako ne čekam ili se prebacim s niskom kupnjom na neku drugu dionicu.
- a taj slobodni keš mi se u ovoj situaciji zbilja ne da potrošiti na brzinu, biti će vremena, biti će i prilika ali je uvijek problem s tim kešom.
-
Ivana, ti to nas zezaš jelda? s ovim 5 tisućicama KP Lenac 29042020
-
Ivana, ti to nas zezaš jelda? s ovim 5 tisućicama KP Lenac 29042020
- s novcima ili dionicama nema zezanja ili imate ili nemate.
- gospon Accountant ne znam što vas muči, želite li kupiti ili prodati dionicu ???
- mišljenja sam da je VLEN na trenutno fer cijeni.
- Best buy bi svakako bilo kupiti VLEN na 5kn ili niže (pa ja sam to ne tako davno prodavala na 5kn).
-
slazem se ovaj put s kolegicom Ivanom.
5kn je meni prihvatljiva cijena i tu i tamo drzim uvijek 1 nalog tu cca 3-5 tisuca komada.
Ne vjerujem u rast u ovim prilikama al retest 5kn itekako vjerujem.
Izvjesce jako solidno, al ima nekih upitnika.
U svakom slucaju za dugorocne dionicare (nisam taj tip) 5% portfelja u ovoj firmi je ok.
-
ima li neki Riječanin/ka ovdje? što se događa na Martinščici?
vidim na satelitu piše Carson
na portauthority spominju u dolascima (ili prebacivanje s veza na vez) i Trenton, pa šta nije on otišao već?
uglavnom primjećujem ipak neku aktivnost: od 29.4. došao Kijac, Maestro Diamond a AF Claudija napustila vez
jel to konačno normalizacija na vidiku?
-
-