svaka cast Vlen ovako razbucati izvjestaj to moze samo Lenac
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Cudo!!!!
Ovi mlate pare, +10m kn u q2 za vrijeme lockdown-a...a sami su rekli da su dokovi bili prazni u travnju i svibnju i zalili se kako nisu mogli radit...ohohoho...ovo je bolesno dobro...
Smanjene obveze prema bankama, smanjena potrazivanja od kupaca, novac na racunu 54mil kn (3kn po dionici), prepolovljene i obveze prema dobavljacima...
Ni u najludjim snovima nisam ovo ocekivao...a jos se ceka dolazak amera...
Cestitke imaocima...
-
sta urade sa obvezama a navozi puno ko sipak.Svaka im dala
-
Izvjesce je opet fenomenalno, iznad svih ocekivanja. Bravo vlen 👏👏
-
Bravo Vlen !
-
Očekivano , možda uđe u fokus
-
Očekivano , možda uđe u fokus
A kako sam bio vec rekao ovo je definitivno dionica za imati u portfelju, jest da nema puno fluktacija cijene, pa zato valjda ekipi nije u fokusu... a kako nema puno slobodnih dionica, ni ne mozes nesto puno ni uzeti ...meni je smjesno da mi je netko prodao prije po 5-6 kn... a opet super, ako nekom treba $$$ ili ima boju priliku nek proda
-
vezano za post kolege Acountant a na temi best buy a da je nespamam
Bruto povrsina Palumbovog brodogradilista na Malti je 270 000 m2 kako je pola prodano ostala su im samo tri doka cca 135 000m2
Bruto povrsina Lenca je 670 000m2 tj skoro pa 4 puta veca od onoga na Malti imaju jos i Mesinu u Italiji koja je takodjer manja od lenca.
Po meni jako realno sa obzirom da im je u Hrvatskoj najjeftinijia cijena rada i najveca neiskoristena raspolozivost radne povrise da ce Lenac pokupiti sav visak brodova za remont iz Malte.
U prenesenom na ove fudamente ocekujem jos veci broj i prihode u buducnosti sto se Lenca tice plus US Navy ovo bolje nemoze biti
-
Navoz Lenca svjetli kao božićno drvo Cast mi je biti dio ove price
-
Evo sam se malo poigrao fundamentima nakon 1H/20 pa da napomenem neke stvari
Čini mi se da se ovdje stvari odvijaju i bolje nego što su to moja razmišljanja i računice u zadnje vrijeme pokazivale:
- imamo vrlo 'niski start' od razina 6-7 kn za dionicu
- na tim cijenama (osobito nakon potvrda u Q2/20 koji je bio profitabilan i bio bi čak i bez državne pomoći) ključni pokazatelji su vrlo, vrlo povoljni za ulaz još uvijek, po mom mišljenju sve do 10 kn je no brainer ako Uprava nastavi ovako igrati utakmicu, dakle ostaje dovoljno sigurnosne margine koja opravdava cijenu
- vezano na 2., sad već povijesne godine 2017. s otprilike jednakom Ebitda kao sada, cijena se kretala na razini 12-16 kn a EV/Ebitda je skoro cijelo vrijeme bio iznad 6 kn
- moje želje i predviđanja su da Lenac može i mora biti profitabilan na razini 2,0-3,0 kn EPS po poslovnoj godini (trenutno smo na EPS 2,90 kn (ttm) s odličnim Q4/19 i Q1/20)
- nadalje, zaduženost je vrlo niska i koristi se vrlo racionalno, za peglanje skokovitog operativnog NT-a, pa tako opet na zadnjem izvještaju vidimo pad zaduženosti i sad već značajnih 3,40 kn novca po dionici
Za usporedbu s toč. 3. sad smo negdje na EV/Ebitda 1,60, P/E 2,80 i cca 100 mil kn operativnog NT-a
U slučaju da se investitori odluče na ulaganje u VLEN i da likvidonosno dobijemo potporu, vrlo brzo očekujem razine nekoliko puta više od ovih: za usporedbu, na EV/Ebitda 6 cijena s tekućim pokazateljima skače na 30 kn!!
Naravno upozoravam da sam ja baš možda neki tutlek koji je krivo složio excelice pa mu se svašta pričinjava a najozbiljnije upozoravam da se prije ulaganja i oslanjanja na bilo čije prosudbe i izračune pročita bar zadnje kvartalno i par godišnjih izvještaja društva i sagleda cijela slika poslovanja
Čisto da ne bi kasnije morali u vašem portfelju gledati ovo što se danas događa na OPTE
Pozrdav iz Rijeke s GO!
Vaš,
A.
-
-
kolega, sve potpisujem osim citiranog.
Čisto da ne bi kasnije morali u vašem portfelju gledati ovo što se danas događa na OPTE
jedno je trejderski potencijal (tu se gleda TA i neke špekulacije).
drugo je dividnedna dionica na dugi rok (tu gledamo dobit i generiranje cash-a).
a treće je dionica koja je fundamentalno podcijenjena i koja može organski narasti ako se neke stvari malo bolje preslože.
sve ima svoj risk/reward.
bitno je samo ne oženiti se za dionicu ako vidite da se nešto što se očekuje ne događa
-
dali netko zna sta novogradnja 733 radi u Lencu isti se nebavi izgradnjom brodova
-
dobro dali netko zna sta novogradnja 733 radi u Lencu doada je Lenac radio remonte a ne gradio brodove
-
dobro dali netko zna sta novogradnja 733 radi u Lencu doada je Lenac radio remonte a ne gradio
brodove
Scrubber ili BWTS installation
-
i tako... krenuo vlakić!
strava koliko je ova ZSE burza neefikasna
da toliko treba da odreagira papir na mrak izvješće ni u snu si ne bi mislio
ali eto ipak neki još razmišljaju svojom glavom pa su zbrojili 2+2
hvala Upravi, radnicima i većinskom na divnom izvješću i čitamo se krajem listopada s rezultatima za Q3/2020
-
Spor vlakic, ali izgleda da je krenuo. Samo neka nastave sa dobrim FI
-
i tako... krenuo vlakić!
strava koliko je ova ZSE burza neefikasna
da toliko treba da odreagira papir na mrak izvješće ni u snu si ne bi mislio
ali eto ipak neki još razmišljaju svojom glavom pa su zbrojili 2+2
hvala Upravi, radnicima i većinskom na divnom izvješću i čitamo se krajem listopada s rezultatima za Q3/2020
Ako se ne varam 2017. nakon objave rezultata Q2 i velike dobiti (ipak manje nego trenutno) dionica je tek u 10-om mjesecu jako skočila na 15ak kn.
a sada je situacija i puno bolja nego je bila (veća marža, efikasnost, smanjenje obveze, ulaganja, disperziranost posla i manja ovisnost o US Navy).
Tako da u kontekstu vlakića ovo je zapravo paljenje motora tek.
bar bi trebalo biti prema svemu prikazanom, moramo ipak uzet u obzir ostale lokalne faktore
-
lagano preslagivanje i miješanje karata: MSC cruises 50 percent stake in new joint venture
-
a kako stvari stoje s prometima ovih dana na ZSE, sad već valja gledati 'uz ljestve gore'
prvi veći nalog od 20.000+ kom na 10,00 kn
sljedeći na 12,00 kn
kao što rekoh, no brainer
-
a kako stvari stoje s prometima ovih dana na ZSE, sad već valja gledati 'uz ljestve gore'
prvi veći nalog od 20.000+ kom na 10,00 kn
sljedeći na 12,00 kn
kao što rekoh, no brainer
Najdalje po objavi Q3 izvještaja očekujem te cijene. Ne vjerujem da će tržište moći ignorirati još dugo ove poslovne rezultate.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner