Pa Zadro i ekipa su se još prije nekoliko godina pokusavali rijesiti manjinskih dionicara. Dok je Viro bio uspješna i solidna firma. Danas im je ionako svejedno. Bitna im je kontrola nad HIŠ-em, a manjinski će prije ili kasnije shvatiti da su žrtvovani.
VIRO (Tvornica Šećera d.d.)
-
-
-
Pogledajte samo ovu ljepotu:
https://www.mojedionice.com/dionica/VIRO-R-A
Gdje je nestalo ono crvenilo? ?? Hehehe
Sad je BVPS: Točno 242,11 kn!
-
a gdje su im nestali zaposleni
-
Šta će im zaposleni, evo PT Drvo s jednim zaposlenim ima oko 4.5 mil.kn u Opti.Može se kad se hoće
-
Šta će im zaposleni, evo PT Drvo s jednim zaposlenim ima oko 4.5 mil.kn u Opti.Može se kad se hoće
možda uzimaju studente
-
Pa Zadro i ekipa su se još prije nekoliko godina pokusavali rijesiti manjinskih dionicara. Dok je Viro bio uspješna i solidna firma. Danas im je ionako svejedno. Bitna im je kontrola nad HIŠ-em, a manjinski će prije ili kasnije shvatiti da su žrtvovani.
Šteta što nemate dionica.
Vi bi ih dali po bidu.
Takve čekamo cijeli dan i ništa.
Objasnite ljudima.
Možda sutra nešto uleti.
-
Evo, pa čitajte...bila je igra... “good cop, bad cop”... poslije su svirali u istu “pasuljaru”.
-
Evo, pa čitajte...bila je igra... “good cop, bad cop”... poslije su svirali u istu “pasuljaru”.
Možda i ovo udruživanje završi jednim lijepim preuzimanjem ( prodajom ).
Vi sigurno mislite da bi bilo ispod 80 Kn po dionici.
Ili možda ipak ne mislite ?
-
Je, je.... završit će. Nisu se mogli prodati niti u najboljim vremenima, sad će se konkurencija potući zbog njih...
Ja im želim puno sreće u daljnem poslovanju i radu. A najviše manjinskim dioničarima. Trebat će im. -
Je, je.... završit će. Nisu se mogli prodati niti u najboljim vremenima, sad će se konkurencija potući zbog njih...
A i što bi se prodavali?
Cijena dionice bila 73 Kn, a zarada po dionici 106,96 Kn za prošlu godinu.
P/E 0,68
A Vama baš ne valja.
Već danas su rezultati puno lošiji jer je cijena porasla na 80 Kn.
Tko zna što će biti sutra ?
-
-
Svi koji nešto razumiju znaju da je to posljedica jednokratnog prijenosa imovine na novo društvo i da je Viro obicna ljuštura koja većinskim vlasnicima sluzi za kontrolu novog entiteta. Kako vise nema zaposlenih, kako je netko već primjetio, očito će nakon sto se podmire sve obveze, a dionice prenesu na konacne vlasnike, Viro završiti u likvidaciji. To je moja procjena. Kroz prebacivanje vlasništva na novo društvo, očekujem i mogući dokap, čime će postojeći vlasnici Vira biti dodatno razvodnjeni. Toliko o PE i ostalim multiplama.
Ako ste toliko uvjereni u vrijednost i rast cijene, onda bi bila zaista šteta da se ne nakupujete dionica Vira preko svake mjere i riješite se bilo kakvih novčanih problema do kraja zivota. Iskreno vam želim uspjeh u kupovini i kasnijoj realizaciji profita. -
Niste mogli nista starije nac. 2013 je dosta mlad post.
Navodno je 3 puta gore gledat kad raste sto nisi kupio nego sto pada a imas.
Cjus
-
Svi koji nešto razumiju znaju da je to posljedica jednokratnog prijenosa imovine na novo društvo i da je Viro obicna ljuštura koja većinskim vlasnicima sluzi za kontrolu novog entiteta. Kako vise nema zaposlenih, kako je netko već primjetio, očito će nakon sto se podmire sve obveze, a dionice prenesu na konacne vlasnike, Viro završiti u likvidaciji. To je moja procjena. Kroz prebacivanje vlasništva na novo društvo, očekujem i mogući dokap, čime će postojeći vlasnici Vira biti dodatno razvodnjeni. Toliko o PE i ostalim multiplama.
Ako ste toliko uvjereni u vrijednost i rast cijene, onda bi bila zaista šteta da se ne nakupujete dionica Vira preko svake mjere i riješite se bilo kakvih novčanih problema do kraja zivota. Iskreno vam želim uspjeh u kupovini i kasnijoj realizaciji profita.Svi koji su nešto razumjeli već su se napunili dionicama VIRA preko svake mjere, pa i ja među njima.
Oni koji baš i nisu razumjeli ne razumiju ni sada, ili se prave da ne razumiju.
Ima i onih koji dolaze i uvjeravaju nas da mi nešto ne razumijemo.
Takve najbolje razumijem. Žele moje dionice.
Može majstore, ali to bu koštalo.
Dokap, razvodnjavanje, likvidacija...............pa Vi stvarno ništa ne razumijete.
Zahvaljujem Vam na dobrim željama.
-
Pa ja nisam siguran da se ovdje ne razumije sto se događa ili sto se može dogoditi već su mnogi u gubitku pa bi htjeli isforsirati rast cijene koji se ne događa. Viro je prazna ljuštura koja će još neko vrijeme funkcionirati, pretpostavljam dok se njegova najvrednija imovina, a to je zapravo udjel u HIŠ ne prebaci direktno na dioničare. Viro je bio defacto propao i ovo je pokusaj da se dobije na vremenu i povjerenju novih kreditora (i države) da se pokrene novi biznis (HIŠ) i očuva ratarastvo i uzgoj repe na starim temeljima. Koliko će to biti uspješno pokazat će vrijeme, ali nekakve radikalne iskorake i rast poslovanja, u ovakvim uvjetima, mislim da ne treba očekivati.
-
Pa ja nisam siguran da se ovdje ne razumije sto se događa ili sto se može dogoditi već su mnogi u gubitku pa bi htjeli isforsirati rast cijene koji se ne događa. Viro je prazna ljuštura koja će još neko vrijeme funkcionirati, pretpostavljam dok se njegova najvrednija imovina, a to je zapravo udjel u HIŠ ne prebaci direktno na dioničare. Viro je bio defacto propao i ovo je pokusaj da se dobije na vremenu i povjerenju novih kreditora (i države) da se pokrene novi biznis (HIŠ) i očuva ratarastvo i uzgoj repe na starim temeljima. Koliko će to biti uspješno pokazat će vrijeme, ali nekakve radikalne iskorake i rast poslovanja u ovakvim uvjetima, mislim da ne treba očekivati.
Volimo ponavljati iste stvari ?
VIRO je prazna ljuštura, prebacivanje udjela u HIŠ direktno na dioničere, VIRO propao.
Psi laju, karavane prolaze. Ništa novo, ništa što isti ljudi stalno ne ponavljaju.
U međuvremenu VIRO ima BV veću za 199 Mil. KN nego prije nekoliko dana i tedenciju zdravog i trajnog rasta dionice.
Molim Vas ponovite nam još nekoliko puta ovo isto slijedećih dana.
Volimo kada se na temi piše i kada je stalno pri vrhu foruma.
l.p.
-
Da slažem se puno je napisano ali ništa konkretno. Već sam prije nekoliko dana zamolio kolege koji vjeruju u rast cijene da to obrazlože detaljnije osim pokazatelja na 31.12.2019. jer to nema veze sa ičim ali ništa do navedenog.
-
Da slažem se puno je napisano ali ništa konkretno. Već sam prije nekoliko dana zamolio kolege koji vjeruju u rast cijene da to obrazlože detaljnije osim pokazatelja na 31.12.2019. jer to nema veze sa ičim ali ništa do navedenog.
Kolega, oprostite ako sam izgubio volju objašnjavati više puta iste stvari.
Sada ću Vam napisati nekoliko činjenica iz FI, a Vi zaključite sami.
Prenos osnovnih sredstava na HIŠ je izvršen i to je naplaćeno u novcu. Da li je to VIRU donijelo 60% vlasništva nad HIŠ-em ili ne?
Krajem 3. kvartala imali smo nešto zaliha šećera i na njima je bilo velikih usklađenja zaliha, a šećeru cijena rasla.
U 4. kvartalu imali smo proizvodnju prošlogodišnje sezone, visoku cijenu šećera na tržištu i jako visoko usklađenje cijena zaliha.
U 4. kvartalu je bila mala prodaja šećera, a šećer je nestao sa zaliha.
Čime je plaćeno 60% dionica HIŠ-a, i ako to vrijedi onoliko koliko sada piše u FI koliko vrijedi cijeli HIŠ ?
Ako je u vrijeme skupog šećera usklađenjem vrijednosti zaliha kroz 3. i 4. kvartal iz čiste dobiti skinuto XXX Mil. kn, kolika je mogla biti stvarna operativna dobit VIRA ?
Hoće li većinski vlasnici VIRA i TŠO ostaviti dobit u HIŠ-u, a sebi ostaviti dugove ?
Hoće li VIRO i TŠO upravljati HIŠ-em ( svojim vlasništvom ) ili će HIŠ svojim vlasnicima diktirati uvjete?
Imate hrpu hintova.
Ako iz toga zaključite da će VIRO propasti............................
Želim Vam ugodnu zabavu sa brojevima ako stvarno želite doći do svoje istine o VIRU.
-
Kolega hvala na iscrpnom objašnjenju svega što se dogodilo do 31.12.2019. i vidljivog u bilanci
Ja vas pitam za prosperitet? Kakva su Vam očekivanja poslovanja? Normalizirana EBITDA u narednom periodu bez jednokratnih stavaka?
Da li ima nekih konkretnih tekstova/planova poslovanja novog Društva/Grupe?
-
Ja samo znam da tko zeli kolicinu nece je skupiti prije 120.
Dok se to sluzi taman smo tu
User35
Sve je vec napisano i ocekivanje rasta secera.
Prije 20 dana sam napisao sa ce izvjestaj biti cudo.
A napisao sam i da se meni cini da je HIS super udavaca i da cekamo zenika.
Top 9 i 10 kupuju
A vi 7 dalje propitkujte
Ima nickova koji ovdje drukaju da je vrijedi. Al mozda je samo hrvatski jal u pitanju.
-
Kolega hvala na iscrpnom objašnjenju svega što se dogodilo do 31.12.2019. i vidljivog u bilanci
Ja vas pitam za prosperitet? Kakva su Vam očekivanja poslovanja? Normalizirana EBITDA u narednom periodu bez jednokratnih stavaka?
Da li ima nekih konkretnih tekstova/planova poslovanja novog Društva/Grupe?
U ovom trenutku je nemoguće odgovoriti čak i približno točno na takvo pitanje.
Cijene šećera na tržištu kroz godinu pred nama če odrediti profitabilnost HIŠ-a.
Dobar start je svakako već postignut unosom šećera u HIŠ po jako povoljnim cijenama.
Na ruku nam idu očekivana smanjenja troškova zbog udruživanja.
Pomaže i dobra volja države da sufinancira sirovinu dajući potpore poljoprivrednicima.
Trenutna očekivanja deficita u svjetskoj proizvodnji trebala bi barem srednjoročno garantirati cijene uz koje smo profitabilni.
Puno stvarnih pluseva.
Očekujem lijepu budućnost.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-