je da je forum dionice.net, ali što mislite da se negdje doda i rubrika koja bi pokrivala ulaganje u kriptovalute i trgovanje kriptovalutama?
Evo i jedan svježi članak s dobrim informacijama
je da je forum dionice.net, ali što mislite da se negdje doda i rubrika koja bi pokrivala ulaganje u kriptovalute i trgovanje kriptovalutama?
Evo i jedan svježi članak s dobrim informacijama
Evo dodano u kategoriju Razno.
Nakon "neizmjerne sreće" zbog "malih oscilacija" cijena dionica na ZSE i prestanka rada naše burze dionica, ove noći bilo je zanimljivo i na tržištu kripto valuta.
Svi koji prate bogatiji su za jedno iskustvo.
Svi koji ulažu imaju mogućnost velikih zarada i gubitaka u kratkom vremenu.
Igra li se netko time?
Kakva su predviđanja?
ovo danas iza 2 ujutro bilo je ludilo... BTC sa 3800 na 5500 i sad opet ispod 5000...
Mogući veliki valovi i dalje, ali moguća i stabilizacija oko 5000.
Dobro i za "surfere" i za dokup ako netko drži trajnije BTC ili nešto od ostalih interesantnih valuta
@ NaBiduAsku
preko koga trguješ kriptom, može na private?!
Isto pitanje. Vjerujem da postoji mnogo jeftinije rješenje od mojeg trenutnog.
Kartica Revolut ima mogućnost trgovanja kripto valutama, ali transakcije su 1,5 %.
Kupnja + prodaja ukupno 3% ( realno i malo više ), pa tražim jeftinije rješenje.
Unaprijed hvala.
l.p.
Rekao bih da je Binance najbolji - imate spot tržište, margin, futurese. Ako ćete trgovati derivatima, imate Bybit ili FTX, dok BitMex nikako ne bih preporučio.
imate masu tih burzi, poloniex, bitrex, binance.. itd... ja sam odustao od kripta i imao lovu na kartici wirex, sad sam ušao s pola a drugu polovicu čuvam za eventualni dokup... kupljeno ne mislim prodavati ispod 100% zarade a ni trejdati jer wirex uzima bolesnu proviziju... jednosatvno mi je ovaj pad dao second chance koju sam dijelom iskoristio i sad sam hold.
Za sada izgleda da ću i ja ostati kod trgovanja sa kartice.
3% provizije je puno za hvatanje valova ako nisu veliki, ali je zato jednostavnost uplate, trgovanja i povlačenja novca odlična.
Nakon pada BTC ispod 5000 $ uzeo sam nešto malo, odsurfao nekoliko valića, ali izgleda da je hold ipak najbolje rješenje.
Smiješno, ali kripto mi je trenutno najstabilniji dio portfelja.
evo danas raste.
Trebao sam se natrpati time umjesto ATPL.
Ovo će odvoziti nekoliko krugova dok ZSE samo počne ozbiljniji oporavak.
Još uvijek raste.
Ako su u pravu oni koji tvrde da treba kupovati dok raste, još je uvijek pravo vrijeme za ulaz.
Zapravo, pokušavam neko vrijeme shvatiti logiku rasta i pada na kriptu, ali osim manjih ( dnevnih ) promjena nemam nekih uspjeha.
Što više gledam i proučavam, to manje znam ( čitaj - gkup ko ku.ac ).
Jedino što je bilo logično i za očekivati je bilo ovo "usklađenje" sa ostalim tržištima kada je palo na kratko do 4000$ ( BTC ).
Obzirom da je kripto tržište najvolatilnije, a ne ovisi o ničemu osim o "dobroj volji market makera", ovdje bi moglo doći do velikih promjena u kratkom vremenu ( u bilo kojem smijeru ).
Neki tvrde da su banke toliko ušle u kripto da vrijednost tih valuta može ozbiljno utjecati na bilance.
To stvara mogućnost da netko odlući "napuhati vrijednosti" ako time ostvaruje neke ciljeve.
Može eksplodirati ( a može i propasti ).
Za sada, izgleda mi interesantno za disperziju rizika kod ulaganja.
Ne daj bože da Vam je sve u hrvatskim dionicama.
Jel trguje netko od vas ovih dana?
Danas sam imao malo više vremena pa sam se igrao sa shortanjem sa 100x leverage-om na 5min chartu Inače ne bih nikome preporučio toliki leverage (opekao sam se previše puta), ali je price action izgledao dosta dobro, uz naravno fakeoute karakteristične za crypto
Veliki leverage je zgodan jer možeš uhvatii dobar profit i kada je mala volatilnost, ali ovi česti fakeout-i znaju često pomrsiti račune. Naučio sam na svojoj koži pa sada koristim puno širi stop loss, što je dobro ako pogodiš trend, ali isto tako jako loše ako cijena krene protiv tebe pa onda i gadno popušiš Ja sa velikim leverage-om trgujem samo za zabavu i treniranje TA, ali uvijek sa malim iznosima.
Skalirao sam si izlaz iz ovog trejda, a na zadnjem dijelu pozicije (četvrtina) mi se aktivirao stop-loss kada cijena nije nastavila pad na ovom zadnjem malom descending trokutu kako sam očekivao, ali sam spuštao stop-loss kako je cijena padala tako da mi je i to završilo u profitu.
Da podijelim s vama graf, kada već tako lijepo izgleda
Ja imam vlastito napravljenog auto-bota. Provjerava i auto trguje svakih 15 sekundi. Zaradi mjesecno cca 10% iznosa. Problem je sto ne koristim stop-loose pa mi kupi po prevelikoj cijeni i zaglavi tjednima. Trenutno sam "u blokadi" vec vise od 30 dana
Kako podesiti stop- loose pravilno ?
Koristim 5 min i MACD + RSI algoritme.
Ja imam vlastito napravljenog auto-bota. Provjerava i auto trguje svakih 15 sekundi. Zaradi mjesecno cca 10% iznosa. Problem je sto ne koristim stop-loose pa mi kupi po prevelikoj cijeni i zaglavi tjednima. Trenutno sam "u blokadi" vec vise od 30 dana
Jel tebi ostaju nalozi otvoreni koje si kupio skuplje sve dok se ne vrati cijena ili, tj jeli floating loss ukljucen u zaradu mjesecnu.Tvoja strategija je ocito bez Sl stavljanjem SL se mjenja cijela strategija, a nije preporucljivo bez SL se igrati pogotovo ako je na leverage, potrebno je testirat svaku strategiju na duzu vremensku seriju, sta se tice bitcoina ta vremenska serija je relativno ogranicena
Jel tebi ostaju nalozi otvoreni koje si kupio skuplje sve dok se ne vrati cijena ili, tj jeli floating loss ukljucen u zaradu mjesecnu.Tvoja strategija je ocito bez Sl stavljanjem SL se mjenja cijela strategija, a nije preporucljivo bez SL se igrati pogotovo ako je na leverage, potrebno je testirat svaku strategiju na duzu vremensku seriju, sta se tice bitcoina ta vremenska serija je relativno ogranicena
Da, nalozi ostaju otvoreni sve dok se cijena ne vrati nazad. To i je problem koji imam upravo sada jer mi se coini trenutno trebaju dignuti za cca 30% da budem na nuli. To i je problem. Kako podesavate SL ? Koji postotak ? To mi jedino jos steka .
Da, nalozi ostaju otvoreni sve dok se cijena ne vrati nazad. To i je problem koji imam upravo sada jer mi se coini trenutno trebaju dignuti za cca 30% da budem na nuli. To i je problem. Kako podesavate SL ? Koji postotak ? To mi jedino jos steka .
Onda ne mozes ni racunati kolika ti je dobit mjesecna ako tako trgujes floating loss kad jednom zatvoris ti pobrise najcesce dobar dio kapitala, jel ta strategija testirana na nekom vremenskom uzorku od par godina najmanje ?. SL se najcesce stavlja da bude 1:2,1:3 R:R mozda i vise ovisi o strategiji, s tim da nije preporucljivo ici na strategije koje imaju manji R:R jer takve strategije imaju veci broj pozitivnih trejdova te ne dozvoljavaju kratke osciljacije u ponasanju marketa po opstanak takve strategije
Onda ne mozes ni racunati kolika ti je dobit mjesecna ako tako trgujes floating loss kad jednom zatvoris ti pobrise najcesce dobar dio kapitala, jel ta strategija testirana na nekom vremenskom uzorku od par godina najmanje ?. SL se najcesce stavlja da bude 1:2,1:3 R:R mozda i vise ovisi o strategiji, s tim da nije preporucljivo ici na strategije koje imaju manji R:R jer takve strategije imaju veci broj pozitivnih trejdova te ne dozvoljavaju kratke osciljacije u ponasanju marketa po opstanak takve strategije
Sve jasno. Hvala
evo i rješenja za ulaganje, sada je jasno zašto to nije zlato, nafta, valute