1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 10, 2021 at 10:19 PM

Stavit ću još ovaj svoj graf, 4H graf, jer za razliku od ovog ranijeg grafa kojeg sam prenio od tog trejdera, ovaj moj graf je sa Binance BTCUSDT futuresa, na tome trgujem, tako da ove apsolutne vrijednosti BTC-a na grafovima nisu jednake. On chartira na drugoj mjenjačnici gdje su malo drugačije cijene, a i u USD paru.

Čisto da bude razumljivo za pratiti. Sve ostalo je isto, trendlajni i zone otpora/podrške. Na mom grafu se vidi moj točan ulaz, gdje je i stop zona, te R/r ratio.

Trejd je trenutno +26%.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

• sasab
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    282
    • June 11, 2021 at 4:03 PM

https://www.ictbusiness.info/vijesti/nove-u…e-za-eu-gradane

Na ovom projektu je ukljucen i Cardano, moguce je da ce se graditi na njihovoj tehnologiji. Bumo videli..

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 11, 2021 at 8:33 PM

Dok se BTC nećka, sinoć sam otvorio i drugu short poziciju, VET/USDT. Trenutno je +31%, a stop sam stavio malo ispod ulaza, tako da mi je trejd trenutno "risk free". Trejd je sa x5 polugom, tako da ako dođe do targeta će biti +100%.

Ovo je 4H graf.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 11, 2021 at 8:39 PM
    Quote from mitkko

Stavit ću još ovaj svoj graf, 4H graf, jer za razliku od ovog ranijeg grafa kojeg sam prenio od tog trejdera, ovaj moj graf je sa Binance BTCUSDT futuresa, na tome trgujem, tako da ove apsolutne vrijednosti BTC-a na grafovima nisu jednake. On chartira na drugoj mjenjačnici gdje su malo drugačije cijene, a i u USD paru.

Čisto da bude razumljivo za pratiti. Sve ostalo je isto, trendlajni i zone otpora/podrške. Na mom grafu se vidi moj točan ulaz, gdje je i stop zona, te R/r ratio.

Trejd je trenutno +26%.

Na 1H grafu se ukazuje nekakav SHS.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 7:43 AM

Ide ovo za sada fino, jos malo pa smo na targetima. Pomaknut cu sada stop tako da zakljucam dio profita, pa neka vozi do daljnjega, sve risk free.

• denobeno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • June 12, 2021 at 9:13 AM

Koliko je to lakše sve podesiti na računalu? Ja se mučim sve vrijeme na mobitelu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 9:45 AM
    Quote from denobeno

Koliko je to lakše sve podesiti na računalu? Ja se mučim sve vrijeme na mobitelu.

Zatvorio dam pozicije. Steta je to ne kapitalizirati, a opet necu moci aktivno pratiti.

Ovo moje je takodjer sve preko mobitela. Obicno tek navecer budem uz komp pa napravim detaljniju TA, a tokom dana pratim na mobitelu i zadajem naloge. Binance ima dosta dobru aplikaciju. Prouci malo ove dugmice ispod - adjust leverage, stop profit i ostalo. Mozes sve to zadati i na druge nacine, ali ovi dugmici su ti najjednostavniji.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • June 12, 2021 at 12:18 PM

mitko pitanje jedno

stavim na binance klasicni stop lose . npr sad je btc 35000 ja stavim onaj stop na 34000 limit na 33999

btc ode ujednoj svijeci na 33000 a meni se nista ne proda.
    ja dodjem i btc npr na 32000 moj nalog stoji i ceka...

dal je to zato sto sam preblizu stavio stop i limit? samo 1 dolar?

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• denobeno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • June 12, 2021 at 1:34 PM

Ne bi smjelo ako je dobro zadano. Zavisi jesu li sredstva u Walettu na Spot, Margin, Futures i td. Mora pisati i količina ako si dobro zadao nalog.

Ovo je primjer na malom trade-u na Marginu.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 2:17 PM
    Quote from emil

mitko pitanje jedno

stavim na binance klasicni stop lose . npr sad je btc 35000 ja stavim onaj stop na 34000 limit na 33999

Procitaj si ovo, razlika izmedju Mark price i Last price. Po defaultu ti stop loss radi u skladu sa Mark price, iako to mozes modificirati. Dakle, tebi je svijeca (last price) na trenutak pogodila stop, ali to nije bio Mark price pa ti stop nije okinuo.

https://www.binance.com/en/support/faq/360033525071

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 2:54 PM
    Quote from emil

mitko pitanje jedno

Citam ponovo sto si napisao, moze biti jos jedna stvar. Stop nalog mozes zadati na dva nacina - stop market i stop limit. Stop market nalog je jednostavan - kada cijena dodje do stopa, sve prodaj po market cijeni, bez obzira kolika je. Stop limit kaze - kada cijena dodje do stopa, postavi limit nalog na nekoj definiranoj cijeni (postavis se na bid/ask, ovisi jesi li long ili short). Tako ti se moze dogoditi da ti je stop aktiviran, ali se nalog nije izvrsio ili se samo djelomicno izvrsio (jer cijena nakon stopa nije dosla do tvog postavljenog limit naloga koji je malo nize, ili je samo nakratko dosla u nedovoljnoj kolicini da ti poklopi cijeli nalog).

Npr., ovaj stop nalog koji je denobeno dao za primjer je stop limit nalog. Kada cijena padne na <=1,41 (trigger) automatski ce se postaviti prodajni nalog na 1,40 za 101,07 kom.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 3:14 PM

Kad smo na temi stop naloga...

In poker they say: If you can't tell who "the fish" are at the table it's because you are "the fish".

It's similar in trading, if you don't have a good idea as to where the fish are placing their orders then it's likely because you are one of "the fish".

A good poker player can sit at a table & quickly identify the losers. Those that can't are likely net losing players.

In trading, your goal is similar. LEARN TO SPOT THE LOSING TRADER! Where they will enter or exit & where they are trapped.

Master this & you can master this game.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • June 12, 2021 at 6:57 PM
    Quote from mitkko
    Quote from emil

mitko pitanje jedno

Citam ponovo sto si napisao, moze biti jos jedna stvar. Stop nalog mozes zadati na dva nacina - stop market i stop limit. Stop market nalog je jednostavan - kada cijena dodje do stopa, sve prodaj po market cijeni, bez obzira kolika je. Stop limit kaze - kada cijena dodje do stopa, postavi limit nalog na nekoj definiranoj cijeni (postavis se na bid/ask, ovisi jesi li long ili short). Tako ti se moze dogoditi da ti je stop aktiviran, ali se nalog nije izvrsio ili se samo djelomicno izvrsio (jer cijena nakon stopa nije dosla do tvog postavljenog limit naloga koji je malo nize, ili je samo nakratko dosla u nedovoljnoj kolicini da ti poklopi cijeli nalog).

Npr., ovaj stop nalog koji je denobeno dao za primjer je stop limit nalog. Kada cijena padne na <=1,41 (trigger) automatski ce se postaviti prodajni nalog na 1,40 za 101,07 kom.

Display More

Imao sam stop limit- Zadano ako padne cijena na 35001 da proda po 35000. al nije prodao. znalo mi se to dogadjat i na trding212 na slabolikvidnim(ak se tamo ijedna tako moze nazvat) dionicama i morao sam postavljat veci razmak . Neznam princip. Dal taj nalog stoji vec aktivan i samo se izvrsava ili kad dodirne cijena 35001 tek tad zadaje moj prodajni nalog na 35000 i posto tek zadaje a cijena je otisla odma na 34000 jednostavno moj nalog ostane u zraku i nece ga prodat jer vise nema kome prodat po 35000. kao serverski lag..

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 8:10 PM
    Quote from emil
    Quote from mitkko

Imao sam stop limit- Zadano ako padne cijena na 35001 da proda po 35000. al nije prodao. znalo mi se to dogadjat i na trding212 na slabolikvidnim(ak se tamo ijedna tako moze nazvat) dionicama i morao sam postavljat veci razmak . Neznam princip. Dal taj nalog stoji vec aktivan i samo se izvrsava ili kad dodirne cijena 35001 tek tad zadaje moj prodajni nalog na 35000 i posto tek zadaje a cijena je otisla odma na 34000 jednostavno moj nalog ostane u zraku i nece ga prodat jer vise nema kome prodat po 35000. kao serverski lag..

Da, moguce je da je spread bio veci od tih 1 dolar, tako da je cijena preskocila tvoj nalog. Zato uvijek stavi veci razmak, nema ti tu stete, jer iako si stavis neku nizu prodajnu cijenu, on ce ti prodati i po vecoj cijeni ako ima bida, a u najgorem slucaju ces prodati po toj nizoj cijeni koju si stavio. Na taj nacin zapravo sa stop limit nalogom imitiras kvazi stop market nalog.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 12, 2021 at 9:12 PM

Evo još jedan BTC short. Gledamo retest neckline-a u formi bear flaga. Vrijedi pokušati, invalidation je vrlo blizu, malo iznad neckline-a, risk/reward je dobar.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 12, 2021 at 9:14 PM

Inače stop funkcionira kao market- u suštini.

To je evakuacijski nalog

Prodaj ako padne na xx cijenu, odmah, po prvom raspoloživom bidu

Ima li binance nekakav drugi nalog osim market stopa?

Limit stop je beskoristan, ako nema bida na ciejni na kojoj je limit nalog ostane neizvršen, a čemu onda stop služi ?

• denobeno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    34
    • June 13, 2021 at 10:20 AM

Mislim da je emil definitivno nešto pogriješio - nalog bi se izvršio bez pogovora da je dobro zadan, pogotovo na BTC gdje je ogroman volumen i nema preskakanja niti za 1$ niti za manje od toga.

Na Binance-u ima raznih stop naloga, čak i uvjetnih naloga tkzv OCO:

An One-Cancels-the-Other (OCO) order combines two market orders, where if one is fully or partially fulfilled, the other is canceled.

A na Binance-u da nema bid-a su mokri snovi Fish tradera (po Mitkko-voj poker definiciji).

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • June 13, 2021 at 10:37 AM

Nemam Binance, ali je stop beskoristan ako je limit

Jer se može desiti i da cijena padne sa gapom, pa limit ostane visiti na vrhu nebodera, neizvršen

Market stop, izvuci me van po prvoj raspoloživoj najboljoj cijeni.

Da li Binance funkcionira drugačije ?

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • June 13, 2021 at 12:17 PM
    Quote from mitkko

Evo još jedan BTC short. Gledamo retest neckline-a u formi bear flaga. Vrijedi pokušati, invalidation je vrlo blizu, malo iznad neckline-a, risk/reward je dobar.

Apdejt, cijena i dalje ispod neckline-a, formirao se kanal, sada bi opet trebalo dolje. Break kanala naznacuje pad do 33.200, taman da mi poklopi sve naloge. Invalidation je proboj kanala prema gore.

Graf je crtan na mobitelu pa nije bas najspretniji.

PS. Jesam li los tata ako sjedim u Cinestaru sa kcerkom i umjesto da gledam iritantni crtic ja crtam grafove na mobitelu? :) Mislim da njoj ne smeta.

• etoimene
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    642
    • June 13, 2021 at 12:31 PM

:thumbup: i trejderu i tati! :)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago

Slične teme

• Dobrodošli