1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 18, 2021 at 10:06 AM
    Quote from mitkko

Treba imati na umu i ovaj potencijalni scenarij, da ga ne dočekamo na krivoj nozi. Čak bih rekao i da je vrlo izgledan. 58k je ključna zona.

Tehničari, šta mislite?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Kristalna kugla "strikes again" :) Ovo je bilo brzo. Nažalost nisam ovo shortao, ali sam na vrijeme izašao iz long pozicije. :)

Cijena je došla točno do prve razine otpora na oko 50k, sada treba pričekati konsolidaciju i vidjeti hoćemo li imati još jedan leg prema dolje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Quote from tepra

Znam da je BTC kriptovaluta sa definiranom kolicinom koja se nebi trebala povecavati, no, interesira me je li moguce da se ta ista kolicina mnozi sa dva/tri u nekoj daljnoj buducnosti, tesko mi je zamisliti da u prodavnici kupujem ajvar za 0.000005 BTC, nekako nepregledno XD

Vjerojatno ćemo kao osnovnu jedinicu koristiti "satoshi", to je 1/100.000.000 dio Bitcoina.

Kad odrastem prestat cu uzimati terapiju i pretvarat cu se da sam Angelina...

Edited once, last by mitkko: Merged a post created by mitkko into this post. (April 18, 2021 at 10:08 AM).

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • April 18, 2021 at 11:37 AM

Za bitkonja postoje negativne divergencije macd histograma na dnevnom, trodnevnom i tjednom grafu, a razvijaju se već 4 mjeseca. Zato sam bio anti-raketno raspoložen.

Na jednom drugom forumu sam rekao da sve vrišti na korekciju.

FATA malo MORGANA

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 18, 2021 at 11:44 AM

To je sve istina, i uza sve to smo dogurali do preko 60

Da neće ovdje triple top ?

Target 38 tisuća :/

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • April 18, 2021 at 2:29 PM
    Quote from zlocesti

To je sve istina, i uza sve to smo dogurali do preko 60

Da neće ovdje triple top ?

Target 38 tisuća :/

Ma ja sam to vikao kad je već bilo 60.000...nismo nigdje dogurali- za sada. Driver će biti nova potraznja za bitkonjim KOJA POSTOJI- nema tu straha...nisam sada za kompom i ne pratim...the day off...

FATA malo MORGANA

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 18, 2021 at 2:32 PM

Hm.

Ispada ka da se svađamo, a pušemo u isti rog.

U ovom propadu vidjel smo dugačak wick= kupnja.

Nagurali su cijenu nazad bliže vršnoj nego najnižoj.

Kupnje dakle ima

• plavi01
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    368
    • April 18, 2021 at 5:16 PM

i kaj sad dokupiti ili čekati

vlad111 na fešti a cripto tone

https://cryptopotato.com/crypto-news/

ima li kakva prognoza

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 18, 2021 at 7:01 PM
    Quote from plavi01

i kaj sad dokupiti ili čekati

vlad111 na fešti a cripto tone

https://cryptopotato.com/crypto-news/

ima li kakva prognoza

Sada treba pričekati da se ukaže daljnji smjer.

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • April 18, 2021 at 8:36 PM

ja rasprodao bch na 1150 i ltc na 315.. bch uzletio 30 posto taj dan.. meni bi pasao neki btc retest zone 40 i 30k.. tu bi se na discountu dalo svasta ubrati.. al mozda je ovo samo mali dip prije novog leg highera.. kako bilo nebum trcao za coinovima.. strpljen spasen

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • April 18, 2021 at 9:07 PM
    Quote from Kivi

ja rasprodao bch na 1150 i ltc na 315.. bch uzletio 30 posto taj dan.. meni bi pasao neki btc retest zone 40 i 30k.. tu bi se na discountu dalo svasta ubrati.. al mozda je ovo samo mali dip prije novog leg highera.. kako bilo nebum trcao za coinovima.. strpljen spasen

negativne divergencije se mogu anulirati na sasvim malom dipu.

odbijanci su predvidivi skrivenim pozitivnim divergencijama.

a nenadani upad Elona & co. nije predvidiv. :P

realno...ako je prika Elon kupovao na cca 30.000 USD, probabli nou čans da će konji više ikada pasti tako nisko.

FATA malo MORGANA

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 18, 2021 at 10:07 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from Kivi

realno...ako je prika Elon kupovao na cca 30.000 USD, probabli nou čans da će konji više ikada pasti tako nisko.

Okladio bih se u ozbiljnu lovu da će ići niže. Elon je to radio da spašava svoje dupe u Tesli, a ne jel vjeruje u kripto. Zna on da je iz nečega teško napraviti nešto, a još teže iz ničega ili skoro ničega.

A obzirom da kripto nije reguliran teoretski je mogao kupovati ranije i prodavati kasnije sam svojoj kompaniji. Ja to ne tvrdim, iznosim samo kao mogućnost pored svih mogućih ludosti koje je kripto unio u svijet financija. Jedino kod kripta se kupuje i unaprijed preplaćuje potencijal bez ikakve suvisle analize. Sve imovinske klase imaju analitičare i analize, a jedina analiza koju sam ja vidio za kripto je tehnička analiza po uzoru na Forex. i tu i tamo analiza utrošene energije, "carbon emission-a" i usporedbe sa zlatom kao hedge na inflaciju... a gle čuda, u očekivanju te i takve inflacije zlato se već neko vrijeme korigira. Čovjek se uistinu zapita, a što danas drajva cijenu BTC-a ili Dogecoina i što će ga drajvati sutra. Za svaki papir koji ostvaruje povrat to je moguće uraditi, za kripto nije. I tu leži sav besmisao drajvanja cijene gore dolje po TA ili grahu prebrancu. Kladionica. Bubble koji traje i može još dosta dugo trajati. Nakon njega ćemo vidjeti što je i koliko zaista i kome kripto vrijedi.

• bank321
    Student
    Reakcija primljeno
    169
    • April 18, 2021 at 10:14 PM
    Quote from Flight
    Quote from vlad1111

Okladio bih se u ozbiljnu lovu da će ići niže. Elon je to radio da spašava svoje dupe u Tesli, a ne jel vjeruje u kripto. Zna on da je iz nečega teško napraviti nešto, a još teže iz ničega ili skoro ničega.

ništa...onda čekaj na 2xxxx ili 1xxxx

FATA malo MORGANA

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • April 18, 2021 at 10:21 PM
    Quote from vlad1111
    Quote from Flight

ništa...onda čekaj na 2xxxx ili 1xxxx

Ne radi se tu o meni. Radi se o odgovoru na pitanja koja će na kraju svi postavljati. Kad su svi u "+" nitko ništa ne pita.

• Kayser Sose
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    342
    • April 19, 2021 at 12:15 PM
    Quote from Flight
    Quote from vlad1111

A obzirom da kripto nije reguliran teoretski je mogao kupovati ranije i prodavati kasnije sam svojoj kompaniji. Ja to ne tvrdim, iznosim samo kao mogućnost pored svih mogućih ludosti koje je kripto unio u svijet financija. Jedino kod kripta se kupuje i unaprijed preplaćuje potencijal bez ikakve suvisle analize. Sve imovinske klase imaju analitičare i analize, a jedina analiza koju sam ja vidio za kripto je tehnička analiza po uzoru na Forex. i tu i tamo analiza utrošene energije, "carbon emission-a" i usporedbe sa zlatom kao hedge na inflaciju... a gle čuda, u očekivanju te i takve inflacije zlato se već neko vrijeme korigira. Čovjek se uistinu zapita, a što danas drajva cijenu BTC-a ili Dogecoina i što će ga drajvati sutra. Za svaki papir koji ostvaruje povrat to je moguće uraditi, za kripto nije. I tu leži sav besmisao drajvanja cijene gore dolje po TA ili grahu prebrancu. Kladionica. Bubble koji traje i može još dosta dugo trajati. Nakon njega ćemo vidjeti što je i koliko zaista i kome kripto vrijedi.

Display More

Što se mene tiče, dovoljno je da bubble traje još 2-3 godine...ne mora 20...

pecunia non olet

• VoraX
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    178
    • April 19, 2021 at 2:26 PM

G. Flight, dobro razmišljate i u dosta toga se slažem s vama. Ali ne možete protiv kurenta, meni je osobno dodijalo ćamiti na ZSE dok se na kryptu događaju valovi od 20% svako malo. I tako, rasprodao turiste i u krypto svijet. Ima tu svega priznajem, kao i doge coin koji je smeće ali bez obzira na to ukrcao sam se na vlak i fino zaradio. Opet, nije sve kao Doge, ima tu odličnih i doista vizionarskih projekata koji možda zažive, nije sve samo magla.

Svakako vazda na oprezu i biti spreman izaći na vrijeme.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 19, 2021 at 5:44 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Treba imati na umu i ovaj potencijalni scenarij, da ga ne dočekamo na krivoj nozi. Čak bih rekao i da je vrlo izgledan. 58k je ključna zona.

Tehničari, šta mislite?

Kristalna kugla "strikes again" :) Ovo je bilo brzo. Nažalost nisam ovo shortao, ali sam na vrijeme izašao iz long pozicije. :)

Cijena je došla točno do prve razine otpora na oko 50k, sada treba pričekati konsolidaciju i vidjeti hoćemo li imati još jedan leg prema dolje.

Quote from tepra

Znam da je BTC kriptovaluta sa definiranom kolicinom koja se nebi trebala povecavati, no, interesira me je li moguce da se ta ista kolicina mnozi sa dva/tri u nekoj daljnoj buducnosti, tesko mi je zamisliti da u prodavnici kupujem ajvar za 0.000005 BTC, nekako nepregledno XD

Vjerojatno ćemo kao osnovnu jedinicu koristiti "satoshi", to je 1/100.000.000 dio Bitcoina.

Display More

Ovo je nekakav moj "game plan", satni graf, futuresi. Šta mislite?

Jučer sam već rasporedio limit sell naloge, ali me nije poklopio ovaj prvi odbijanac, bio sam previsoko. Sada se nadam da ćemo vidjeti i drugi odbijanac prije breakouta iz bear flaga. Vrh flaga je taman na retestu ovog velikog wedge-a na daily grafu.

Evo još jedan graf od jednog tipa kojeg pratim, dobro je uočio Wyckoff-a. Prvi target mu je približno isti kao i moj.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 19, 2021 at 8:09 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Display More

Ovo je nekakav moj "game plan", satni graf, futuresi. Šta mislite?

Jučer sam već rasporedio limit sell naloge, ali me nije poklopio ovaj prvi odbijanac, bio sam previsoko. Sada se nadam da ćemo vidjeti i drugi odbijanac prije breakouta iz bear flaga. Vrh flaga je taman na retestu ovog velikog wedge-a na daily grafu.

Evo još jedan graf od jednog tipa kojeg pratim, dobro je uočio Wyckoff-a. Prvi target mu je približno isti kao i moj.

Display More

BTC je došao točno do dna tog potencijalnog bear flaga, i nisam mogao odoliti da ne uđem u long sa polugom i targetiram onu svoju zonu za short. Potencijal je lijepih 5%. Idemo vidjeti. Sve naravno sa uskim stopom.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • April 19, 2021 at 8:12 PM

mitkko mislite na btc ide još dole ? Ja taman sad na pozitivnoj nuli ako izadjem. Prodati ili ne..

• Kivi
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    362
    • April 19, 2021 at 8:29 PM

ja sam u cryptu trenutno skroz u cashu.. kako sam vec pisao cekam pad.. sto ne znaci da bu se desio.. gledajuci grafove to mi tako izgleda.. uz ovaj silan rast nije bilo jacih korekcija.. a mozda sam omasio ceo fudbal 🤣🤣

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • April 19, 2021 at 8:40 PM

razmišljam nešto ovako na glas iskopo sam 240 pi coina i za to potrošio 56 megabajta neta na telefonu. ovi za bitcoin prže struju a ja mb za ovu budalaštinu. kako god okreneš nešto sam uložio i tko kaže da tu jednom možda, možda i možda neće biti i neka lova.

• mitkko
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    5,863
    • April 19, 2021 at 8:53 PM
    Quote from dionicar

mitkko mislite na btc ide još dole ? Ja taman sad na pozitivnoj nuli ako izadjem. Prodati ili ne..

Mislim da je to mogućnost koju treba uzeti u obzir. Sve je moguće. BTC obično ode u onom smjeru gdje najviše boli, pa taman i samo kratkoročno. Kada svi krenu manično kupovati i misle da može samo rasti (kao sto sada ovih dana gledamo, svi shitcoini jako su porasli), tada obično vidimo nagle promjene cijene u suprotnom smjeru. To se upravo prekjučer dogodilo.

Sada opet svi pričaju kako je ovo super prilika za dokupiti jeftino, svi ignoriraju mogućnost veće korekcije pa zato mislim da bismo mogli vidjeti jos jedan leg prema dolje, da ih se sve istrese iz gaća.

Ja osobno to gledam sa trejderske perspektive, gledam gdje mi je najbolji reward/risk omjer, u kojem god smjeru, ali istovremeno uvijek gledam oba scenarija i tražim signale koji će mi ukazati u kojem smjeru je veća vjerojatnost da će cijena otići. Ne držim ništa dugoročno. Ovakve formacije (breakdown iz rising wedge-a) su znale imati i samo taj jedan leg prema dolje, ukaže se bear flag, ali cijena umjesto dolje ode prema gore - ispadne samo kratkorocni shakeout.

To kripto tržište je dosta zahebano za trejdati. U snažnom bull marketu često vidimo nekakve bearish formacije koje se ne realiziraju, ili se ne realiziraju u potpunosti. Da je ovo graf neke dionice na burzi, rekao bih da je puno veća šansa da će cijena dalje padati nego rasti.

Vidi primjer u nastavku. Imaš oba scenarija, a ponašanje cijene u ovoj ključnoj zoni će dati naznaku u kojem smjeru će cijena dalje. Ta zona je ujedno i najbolja za ulaz, tu je reward/risk omjer najbolji, najveći je potencijal zarade uz istovremeno najmanji rizik, blizu je stop loss zona.

Ja sam svoje short naloge postavio upravo u toj kritičnoj zoni, sve kako sam pokazao na grafu ranije, jer mi sada izgleda da je veća vjerojatnost da će nastaviti padati. U slučaju da sam u krivu ću izgubiti par posto, ali u slučaju da sam u pravu ću zaraditi 6 puta više od tog rizika. Ali isto tako sam uvijek spreman brzo promijeniti mišljenje ako vidim da me graf demantira. Detaljno pratim graf kada cijena dođe do te zone odluke i onda gledam kako ću dalje.

Eto, nadam se da sam ti malo pomogao.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago