Provizije na revolutu za kripto su 1.5 - 2.5 % ovisno o paketu koji se koristi.
To puno malo ?
Provizije na revolutu za kripto su 1.5 - 2.5 % ovisno o paketu koji se koristi.
To puno malo ?
Kriptovalute ne možete kupiti na Revolutu, možete kupiti samo takozvanu izloženost tome.
Korisnici ove aplikacije kupuju i prodaju izloženost Bitcoin-u, ali na koji način ne mogu upravljati izvan aplikacija - šalju na vanjsku adresu itd.
Revolut nije novčanik za kriptovalute, niti ima funkciju sličnu razmjeni kriptovaluta.
U
https://www.netokracija.com/kriptivalute-b…hrvatska-174626
Evo malo infoa sa Netokracije
Pozdrav svima, imam pitanje vezano za porez. Recimo kupila sam davno Bitcoin kada je bio ne znam par dolara, nemam dokaz, drzala sam ga sve ove godine i sad ga prodajem. Kako porezna gleda na to ? Izlaz znamo ali koji mi je ulaz, koja je dobit?
Pozdrav svima, imam pitanje vezano za porez. Recimo kupila sam davno Bitcoin kada je bio ne znam par dolara, nemam dokaz, drzala sam ga sve ove godine i sad ga prodajem. Kako porezna gleda na to ? Izlaz znamo ali koji mi je ulaz, koja je dobit?
dobit je ogromna. pa mora postojati neki trag kako ste kupili to ?
nema poreza ako držiš duže od 2 godine i ako imaš dokaz kada si ga kupila.
p.s.
ako si kupila par desetaka btc, sada si bogata...
Koja je prednost otvaranja walleta u odnosu ma trgovanje kriptovalitama na recimo Revolutu?
Recimo ne zelim nista placati kriptovalutama nego 'samo parkirati' novce u tu investicijsku klasu. Koja bi bila prednost imati wallet u tom slucaju? Mozda veca sigurnost uloga?
Kad trgujes na revolutu ti ne posjedujes bitcoin nego samo brojeve.
Naime, ti taj bitcoin sa revoluta ne mozes prebaciti nigdje drugo tako da ti nemas dokaz da ga posjedujes, moze ti revolute reci odjebi nedam ti ga i ti ne mozes nista.
Ukratko taj bitcoin sto imas na revoltu uopce mozda ne postoji, jer ti u biti ne mozes da ga posaljes nigdje drugo
Kad imas BTC na walletu onda taj bitcoin stvarno postoji i ti ga posjedujes, i mozes sa njim raditi sta god hoces i slati ga gdje god hoces.
Ako zelis kupiti BTC moja preporuka ti je http://www.nash.io gdje ja vec godinu dana kupujem/prodajem kripto.
Potpuno su legalna i registrirana kompanija u EU.
Kad u njih kupis BTC onda taj BTC posjedujes i cak ti ga ni oni ne mogu uzet jer su decentralizirana mjenjacnica.
Mozes ga kupiti preko SPEA transfera za 0% fee i dobijes ga direkt u Nash wallet.
Ja sam prije koristio Coinbase ali kradu sa ogromnim fees, a vamo je 0% free.
O revolut nakdnadama da i ne govorim, moras biti lud da tamo nesto kupis.
Display MoreKoja je prednost otvaranja walleta u odnosu ma trgovanje kriptovalitama na recimo Revolutu?
Recimo ne zelim nista placati kriptovalutama nego 'samo parkirati' novce u tu investicijsku klasu. Koja bi bila prednost imati wallet u tom slucaju? Mozda veca sigurnost uloga?
Naime, ti taj bitcoin sa revoluta ne mozes prebaciti nigdje drugo tako da ti nemas dokaz da ga posjedujes, moze ti revolute reci odjebi nedam ti ga i ti ne mozes nista.
Ukratko taj bitcoin sto imas na revoltu uopce mozda ne postoji, jer ti u biti ne mozes da ga posaljes nigdje drugo
Kad imas BTC na walletu onda taj bitcoin stvarno postoji i ti ga posjedujes, i mozes sa njim raditi sta god hoces i slati ga gdje god hoces.
Ako zelis kupiti BTC moja preporuka ti je http://www.nash.io gdje ja vec godinu dana kupujem/prodajem kripto.
Kad u njih kupis BTC onda taj BTC posjedujes i cak ti ga ni oni ne mogu uzet jer su decentralizirana mjenjacnica.
Mozes ga kupiti preko SPEA transfera za 0% fee i dobijes ga direkt u Nash wallet.
a koliko je jednostavno za korištenje u odnosu na revolutu?
Sve je to u redu al ni na trade212 ti prakticnki nemas dionice i nemozes je poslat nigdje pa i dalje trgujemo vecinom na trade212 i na revolutu.
Ktome s tog walleta svako slanje kosta- (za poslat btc fee je trenutno 36 kuna ili 0.000099btc-a bez obzira kolko saljes. tak da se to ne salje nikamo osim u eure pa na racun ili karticu. A kod revoluta je t oodma na kartici pa nikamo ne saljes.
Revolut je za pocetnika dovoljno siguran i taj fee je zanemarim. Spread cijene postoji svuda i nigdje nije 0 fee jer razlika uvjek postoji izmedju kupnje i prodaje al kod nekog je veci a kod nekog je manji.
Ako vec prelazi na prave burze onda izaberi coinbase ili binance ili bitstamp ili kraken koji su tu godinama . U kriptu sam godinama i za taj nash nikad cuo pa bi takve stranice izbjegavao. osigurana su sredstva kod koga kad vec o sigurnosti pricamo? wallet je kod njih i drzis kod njih. A osiguranje je? majke mi?
Druga stvar ak trebas kupit neki egzoticni coin pa postoji samo na toj burzi.al ni tada nebi eksperimentirao nego se drzao provjerenih burzi.
Dal taj nash ima euro? ak ima gdje su osigurana sredstva i do kolko? ak nema euro gdje cu promjenit btc u euro? opet na nekoj 3 burzi? dal imaju svoju master ili visu? coinbase ima. ak nemaju kolko je fee slanja eura na neki racun?
Prvo pitanje je dal se misli trejdat ili kupit i ostavit. te koji coin.
jer o tome ovisi i burza.
za trejdanje revolut nije jer nema pc opciju a grafove gledat na mobu nije bas opcija
Za to postoji binance ili coinbase.
Za kupit bez gledanja grafova i prodat za koji dan revolut je cisto dovoljan.
fee ionako nemas na 1 transakciju -bilo je 3 al su smanjili
Display MoreKoja je prednost otvaranja walleta u odnosu ma trgovanje kriptovalitama na recimo Revolutu?
proslijedi ref link da se registriram, ako postoji kod njih, već kad si s nama podijelio. svakako fala za info!
i sad sam iso tocno provjeriti i naravno da info o jeftinom trgovanju i bez fee nije tocan.
imaju 0% fee al im je BTC kurs 1 % manji od normalnog.. a fee kod coinbase nije 1% nego 0,5 %
pa kad sve to zbrojis ispadne da nash dere duplo vise od coinbase koji je inace skup u odnosu na binance.
slika govori tisuce rijeci pa digitron uruke i racunajte mada sve vec pise na slici
cijena BTC-a = 47.466 €
Nash isplati za 1 BTC = 46.979 €
coinbase isplati za 1BTC =47.125 €
to je ono sto vidim bez registracije. St obi vidio nakon neznam . kolko uzimaju za sepa nalog? 1 euro transakcija? ili i tu deru1% za transfer novca na karticu ili tekuci.
covjeka zna zbunit kad mu se napise fee je tolko i tolko i onda misli da ak pise fee 0% da je 0.
i meni je tesko kad vidim da mi je coinbase uzo tih 237€ 0,5%
sad nash jos samo mora napisat da ce mi uzet 474€ i kraj toga free fee 0% i eto ljudi puse te fore... cim pise free to je bolje od ovog gdje nije free mada vise novaca dobijes kod ovog gdje nije free...
Nema feeja za SEPA nalog, 0% provizije za limit nalog, 0,25% za market nalog, obzirom se igram(o) uglavnom na limit onda mi ne igra tih 1% razlike nikakvu ulogu, ili me poklopi ili ne.
Nash nije idealan ali nije loš kad se naviknete. Igram se na 4-5 platformi, Bitstamp mi je najmiliji u kombinaciji s https://3commas.io/ uz preporuku da prvo dobro naučite što radite, odnosno postoji trening account za početak.
slazem se ja s tim jer u kriptu par postotak vamo tamo .
navikli smo mi da nas deru gdje stignu . Ja sam se samo osvrnuo na nistine jer eto prica je fee 0% al na kraju 270 € manje u djepu a otislo se kao s coinbase sto deru....to jednostavno nije istina . da je otisao negdje s normalnim kursom i fee 0 ja se nebi ni javio...
Posto sam vidio da @leon
Display Morei sad sam iso tocno provjeriti i naravno da info o jeftinom trgovanju i bez fee nije tocan.
imaju 0% fee al im je BTC kurs 1 % manji od normalnog.. a fee kod coinbase nije 1% nego 0,5 %
pa kad sve to zbrojis ispadne da nash dere duplo vise od coinbase koji je inace skup u odnosu na binance.
slika govori tisuce rijeci pa digitron uruke i racunajte mada sve vec pise na slici
cijena BTC-a = 47.466 €
to je ono sto vidim bez registracije. St obi vidio nakon neznam . kolko uzimaju za sepa nalog? 1 euro transakcija? ili i tu deru1% za transfer novca na karticu ili tekuci.
covjeka zna zbunit kad mu se napise fee je tolko i tolko i onda misli da ak pise fee 0% da je 0.
sad nash jos samo mora napisat da ce mi uzet 474€ i kraj toga free fee 0% i eto ljudi puse te fore... cim pise free to je bolje od ovog gdje nije free mada vise novaca dobijes kod ovog gdje nije free...
To sto si sada napisao je netocno, bas sam prije par dana sa prijateljem testirao tko je povoljniji, i napravili smo u isto vrijeme 2 screen shotsa da usporedimo tocno kolika je razlika.
Znali smo da je ogromna ali ne i koliko tocno.
Lijeva slika je CB, desna je Nash, i postavili smo kupnju za 1000 eura da vidimo kolika je razlika.
CB ti na 1000 eura uzme 14.6 eura fee-a, a uz to dobijes vecu cijenu BTC-a za nekih 400 eura na kojem te os oderu a i ne znas da su te oderali.
Probaj isto ovo sam pa ces se uvjeriti.
Za konacnu razliku pogledaj koliko BTC-a dobijes na nashu koliko na CB i ona je na 1000 eura 0.0007755 BTC_a.
Na kraju te razlika izade 40 - 50 eura na 1000 eura.
Sta mislis da ce se CB listati na NYSE za 100 milijardi zato sto daju jeftin fee, mozes misliti :).
Ako koristis CB pro umjesto obicnog CB-a onda je razlika manja, mozda 5, 6 eura na 1000 eura.
Ja sve sto imam u kriptu drzim na njima iz jednog jedinog razloga, oni su decentralizirana burza koja omogucava trejdanje da ti oni nikad ne uzimaju bitcoin kljuceve.
CB, Binance, Kraken, BitFinex su sve centralizirane burze, koje kontroliraju tvoje kljuceve.
Nash je bas zato jedinstvena mjenjacnica, jer su decentralizirani i da citav tim nestane sa lica zemlje, jos uvjek ti nitk one moze blokirati tvoje kripto valute dok recimo u CB i Binancu uvijek imas rizik da se njima digne neka stvar i reknu nedamo ti tvoj BTC.
Nash je startup, ali tehnoloski su puno naprediji od sviju i samo je pitanje vremena kad ce postati puno popularniji.
Takoder su u potpunosti regulirani u EU i do kraja godine kazu da ce nuditi visa debitne kartice, tako da ces moci i placati kriptom tako sto ce ti oni preko svoje mjenjacnice promjenuti kripto u valutu.
slazem se ja s tim jer u kriptu par postotak vamo tamo .
navikli smo mi da nas deru gdje stignu . Ja sam se samo osvrnuo na nistine jer eto prica je fee 0% al na kraju 270 € manje u djepu a otislo se kao s coinbase sto deru....to jednostavno nije istina . da je otisao negdje s normalnim kursom i fee 0 ja se nebi ni javio...
Fee je 0.25% za taker ordere, 0% za maker ordere garantirano.
Govorim vam cisto dobronamjerno iz iskustva koristenja i CB-a i Nasha da je isplatnije koristiti Nash.
Spread nije 1% nego 0.01% na ovim najacim parovima, ali u sviju je sprad mal.
Evo upravo uradio prije minut screen shot prek oapikacije sa trenutnim orderima, i spread je 0.0001%.
Display MoreDisplay MoreKad trgujes na revolutu ti ne posjedujes bitcoin nego samo brojeve.
a koliko je jednostavno za korištenje u odnosu na revolutu?
Revolt je laksi za koristiti, ovo je teze za koristiti i moras sam zapisati seeds words od walleta, jer ako zaboravis password jedino preko tih seeds words mozes vratiti wallet, a ako ih izgubis tu ti ni Nash ne moze pomoci.
Uglavnom sva odgovornost je na tebi, i ako nesto zeznes sam si kriv.
To je u isto vrijeme i pozitivno i negativno.
Kod revoluta ne moras misliti glavom, ali s druge strane ti drzis samo brojke a u Nashu drzis prave kripto novcice koje ti nitko ne moze oduzeti
Display Morei sad sam iso tocno provjeriti i naravno da info o jeftinom trgovanju i bez fee nije tocan.
cijena BTC-a = 47.466 €
Zaboravio sam u prethodnom postu napomenuti da usporedujes sa CB pro.
Kada usporedujes sa CB pro onda je razlika oko 5, 6 eura fee-a koji ti naplati CB.
CB ti naplacuje fee kad prebacis eura i onda prvi put ih hoces zamjeuti za BTC, tada deru sa fees
Display MoreDisplay MoreKad trgujes na revolutu ti ne posjedujes bitcoin nego samo brojeve.
proslijedi ref link da se registriram, ako postoji kod njih, već kad si s nama podijelio. svakako fala za info!
Ma necu, ne zelim da ispada da reklamiram nesto, samo zelim pomoci.
Ali ako budes pravio account, zapisi seeds words i spremi ih na sigurno jer ako ikad zaboravis password, jedino pomocu njih mozes povratiti svoj wallet.
Ako i njih izgubis, na zalost nitko ti ne moze pomoci.
Ma daj covjeku referal ak trazi. nemoj da se ja moram sad registrirat na Nash da mu dam
Znam ja da Coinbase ima veci fee u odnosu na npr binance. al da je bas tolka razlika i da to zovemo deranje bas i nije...
i koristim coinbase pro. To je sastavni dio conbase-a. Ne placa se . Ne uzima fee za prebacivanje izmedju normal i pro tak da nema razloga to ne koristit kad je preglednije-imas grafikone- imas dubinu ponude itd...
Da ne koristin Nice Hash i besplatno prebacivanje s njega na coinbase sigurno bi presao na Binance. al da jos pusim fee icekam satima na slanje s jedne burze na drugu bas mi se i neda.
Kaj na Nash ima samo BTC-ETH i NEO ? nista vise? mislim ni coinbase nema ponudu neku al ovo je stvarno premalo. Cak i revolut ima one standardne .LTC- BCH-RIPL.
EDIT : u tvojoj slici je vidljivo da je kurs potpun orazlicit- i naravno da je i konacni rezutat razlicit. znaci da nije radjenu isto vrijeme. mozda si pogodio u neku crvenu-zelenu svijecu bas u toj vremenskoj razlici.
vidis i sam kolko dobijes za 1BTC na coinbaseu a kolko na Nashu na mojim SS.
I eth sam provjerio i takodjer za 1 ETH vise dobijem na coinbasu. uzme mi fee al i dalje dobijem vise jer Nash mi uzem dupli fee od coinbasa u konverziji.
Ma daj covjeku referal ak trazi. nemoj da se ja morma sad registrirat na Nash da mu dam
Znam ja da Coinbase ima veci fee u odnosu na npr binance. al da je bas tolka razlika i da to zovemo deranje bas i nije...
i koristim coinbase pro. To je sastavni dio conbase-a. Ne placa se . Ne uzima fee za prebacivanje izmedju normal i pro tak da nema razloga to ne koristit kad je preglednije-imas grafikone- imas dubinu ponude itd...
Da ne koristin Nice Hash i besplatno prebacivanje s njega na coinbase sigurno bi presao na Binance. al da jos pusim fee icekam satima na slanje s jedne burze na drugu bas mi se i neda
Haha, evo ga, kad bas trazis registriraj se i ti preko njega :), probaj, mozda ti se svidi.
https://app.nash.io/create-account?code=SHvKTC
CB, Binance, Kraken i takve ne volim zato sto su centralizirani i uvijek ti mogu reci nedamo tvoj kripto, zato ovoliko protiv njih govorim :).
Nash mi je drag zato sto su decentralizirani, i ne mogu ti uzeti nista jer su kripto kljucevi uvjek u tvom vlasnistvu.
Jos je to mlad sturtup, ali vjerujem da ce u buducnosti biti jedan od jacih na kripto trzistu, samo treba vremena ljudima da ga prepoznaju.
Ali nije iskuljuceno da kada privuku masu korisnika, odjednom povecaju fee da vise zarade.
Ali do tada, iskoristi sto se iskoristiti da.
Kaj na Nash ima samo BTC-ETH i NEO ? nista vise? mislim ni coinbase nema ponudu neku al ovo je stvarno premalo. Cak i revolut ima one standardne .LTC- BCH-RIPL.
EDIT : u tvojoj slici je vidljivo da je kurs potpun orazlicit- i naravno da je i konacni rezutat razlicit. znaci da nije radjenu isto vrijeme. mozda si pogodio u neku crvenu-zelenu svijecu bas u toj vremenskoj razlici.
vidis i sam kolko dobijes za 1BTC na coinbaseu a kolko na Nashu na mojim SS.
I eth sam provjerio i takodjer za 1 ETH vise dobijem na coinbasu. uzme mi fee al i dalje dobijem vise jer Nash mi uzem dupli fee od coinbasa u konverziji.
U pravu si za isplatu. Tu je to negdje prilikom isplate, upravo testirao.
To nisam primjetio jer nikad nisam isplacivao :).
Razlika je samo kad se uplacuju novci, takoder upravo testirao.
Stavio sam jedno pored drugog i u oba stavio 1000 eura da vidim koji mi vise daje ETH.
Isplao mi je da na Nashu za 1k eura dobijes vise oko 0.01 ETH ili ti ga oko 15 eura vise.
Oba su bila market order, ali kad bi uzeo limit order nash bi bio jos 2.5 eura u prednosti jer ima 0% fee-a na limit ordere a u CB pri prvom tradu iz Eura u kripto naplacuju fee.
Na nashu imas opciju da prilikom slanja dobijes novac USDC-u pa sam uradis limit order bez fee-a, ili da odmah direkt kupis kripto uz 0.25% market order fee-a, kao na slici
kakav ti je ono godisnji limit?
2000€ mjesecno? nakon toga?