Osobno znam dvojicu programera koji su svojevremeno dio plaće primali u Bitcoinu kada je Bitcoin bio oko 1.000 USD i niže. Sada su multimilijunaši.
Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama
-
-
-
Bit će zanimljivo i na ETH. CME ETH futruresi danas počeli sa trgovanjem.
"The Chicago Mercantile Exchange (CME) has launched its much-anticipated futures contracts for ether – the native cryptocurrency of the Ethereum blockchain network."
-
Elon, stara mustra. Kad je tehnički gledano Btc bio spreman za dubok zaron on vjerojatno osobno nakrcan do ubera javlja na marketu da je TSLA odlučila da ulozi u BTC i da će se automobili moći plaćati BTC-om. Bas me zanima hoće li i njegovi radnici imati “privilegiju” i biti plaćani u BTC.... nekako sumnjam u to.
Za Teslu je to sjajan i primarno vođen marketinški potez. Bilo je ćudno da tim smjerom kompanija nije isla i ranije jer ionako cilja na bogatiju raju, milenijalce i opcenito alternativce u svakom pogledu, kao buduće kupce svojih vozila. No, bojim se dok i Meca-Benz ne počne primati BTC kao valutu za svoja vozila da će Teslin pomak ostati i dalje u zoni ezoterije i kao potez koji jasno ukazuje da se tehnološki edge i prednost Tesle u odnosu na konkurenciju, ubrzano topi.
Tesla Invests $1.5 Billion into Bitcoin | The Hidden Details!!! - YouTube
-
Osobno znam dvojicu programera koji su svojevremeno dio plaće primali u Bitcoinu kada je Bitcoin bio oko 1.000 USD i niže. Sada su multimilijunaši.
Bravo za njih!
Elon, stara mustra. Kad je tehnički gledano Btc bio spreman za dubok zaron on vjerojatno osobno nakrcan do ubera javlja na marketu da je TSLA odlučila da ulozi u BTC i da će se automobili moći plaćati BTC-om. Bas me zanima hoće li i njegovi radnici imati “privilegiju” i biti plaćani u BTC.... nekako sumnjam u to.
Za Teslu je to sjajan i primarno vođen marketinški potez. Bilo je ćudno da tim smjerom kompanija nije isla i ranije jer ionako cilja na bogatiju raju, milenijalce i opcenito alternativce u svakom pogledu, kao buduće kupce svojih vozila. No, bojim se dok i Meca-Benz ne počne primati BTC kao valutu za svoja vozila da će Teslin pomak ostati i dalje u zoni ezoterije i kao potez koji jasno ukazuje da se tehnološki edge i prednost Tesle u odnosu na konkurenciju, ubrzano topi.
Tesla Invests $1.5 Billion into Bitcoin | The Hidden Details!!! - YouTube
Heh, vidim da će IRS imati o čemu razmisljati sljedećih mjeseci. Al zanimljivo mi je i to, a to ovaj lik ne spominje, da zbog nedostatka transparentnosti sam Elon ili igrači oko Tesle mogu istovarivati BTC firmi i ponekad manipulirati na takav način. Naravno da oni to neće sada činiti, al slaba institucionalna transparentnost i nedostatak podataka sa crypto tržišta otvara prostor za snazno špekuliranje.
-
Bravo za njih!
Heh, vidim da će IRS imati o čemu razmisljati sljedećih mjeseci. Al zanimljivo mi je i to, a to ovaj lik ne spominje, da zbog nedostatka transparentnosti sam Elon ili igrači oko Tesle mogu istovarivati BTC firmi i ponekad manipulirati na takav način. Naravno da oni to neće sada činiti, al slaba institucionalna transparentnost i nedostatak podataka sa crypto tržišta otvara prostor za snazno špekuliranje.
Kazem, IRS ima uredjeno postupanje po tim pitanjima, nije TESLA prva firma koja je kupila Bitcoin.
-
Jesi siguran u to? Možda drugi to vode drugačije, drugom metodom.
A očito negdje postoji problem?
Obzirom da to kotira negdje, al ne na uređenom trzistu defacto oni neće koristiti “mark to market” vrednovanje nego će ulaganje voditi po nabavnoj cijeni, a samo ako ostvaruju gubitak priznavati gubitak, a ako ostvaraju dobit onda “ništa”. A i tko bi im izdao potvrdu da je to vrednovano po toj i toj cijeni kad defacto BTC nema jedinstvenu cijenu, kao ni dnevni presjek ili neki prosječni tečaj? Neće platiti porez na dobit?! Ne vjerujem da će im IRS to samo tako pustiti. Moguće to i nije tako kako je lik na filmiću opisao, al osobno ne vjerujem da je BTC porezno priznata imovina koja se samo vrednuje prilikom njezine likvidacije ili ostvarivanja gubitaka. To čak nije ni bitno za našu raspravu, al lik je dobro primjetio da bi na razini pojedinca svatko mogao izbjegavati placanje porezne obveze jer bi je defacto vrednivao samo u situaciji poreznog gubitka.
-
Gledaju prosjek nekoliko najvecih mjenjacnica, pisalo je to negdje, a knjigovodstvenu vrijednost revaloriziraju kao svaku drugu imovinu.
-
Misliš usklađuju?
A sto je to knjigovodstvena vrijednost kod crypta? Misliš trošak nabave?
-
"Tesla made more money buying Bitcoin yesterday than they did all of last quarter selling cars."
Kupovao je tijekom siječnja, prosječna nabavna cijena je bila vjerojatno oko 35.000 USD, sada je Bitcoin oko 47.000 USD, pa je do sada zaradio više od 500 milijuna USD
-
-
-
Mislim da je Elon ostao bez ideja pa zato BTC. To će vjerojatno biti dobra investicija, al meni pokazuje da osnovni biznis Tesle počinje patiti i da ga konkurencija ubrzano sustiže. A to može znaciti da se burzovna bajka o Tesli možda bliži svojem kraju.
-
Mislim da je Elon ostao bez ideja pa zato BTC. To će vjerojatno biti dobra investicija, al meni pokazuje da osnovni biznis Tesle počinje patiti i da ga konkurencija ubrzano sustiže. A to može znaciti da se burzovna bajka o Tesli možda bliži svojem kraju.
Mislim da nije to stvar. Onima koji ne prate i ne razumiju Bitcoin je to tesko shvatljivo. Za Muska se smatra da je vizionar, predvodnik... mora njegovati taj imidz. Bitcoin is here to stay. On je prvi iz sastavnice S&P500 koji dio likvidnosti drzi u Bitcoinu (navodno je ulozio oko 7% cash pozicije Tesle). Pitanje je vremena kada ce i ostali krenuti tim putem. A vjerujem i da ce ovim ulaganjem ostvariti odlican povrat. Evo vec neki analiticari dizu preporuke za Teslu.
Vidi prepisku Muska i Saylora prije samo dva mjeseca. Donedavno je i on nabacivao sale na racun kripta, a sada kupuje za velike novce.
-
Priča je dublja od toga. Tesla nema toliki višak likvidnosti da bi se mogla razbacivati novcem. Ja mislim da je on osobno duboko u crpytu i da mu se svidja sto je najbogatiji i želi i dalje furati tu ulogu. Elon je avantgardni biznismen, a fura se na vizionara. Jer da je (samo) vizionar sjedio bi u Cernu, MIT-u ili NASA-i.
Elon nije čarobnjak i Tesla nema poziciju nekih drugih kompanija koje prirodno naliježu na crypto. Tesli je Crpyto još uvijek izlet, a da li je izlet “here to stay” ili će ostati dugo dugo vremena, to ćemo tek vidjeti.
I ne utvaraj si da su ljudi budale i ne razumiju crypto. Iako ne znam sto se tu ima posebno razumjeti. To je imovina koja ima narastezljviju definiciju postojanja od valute do digitalnog zlata, a u stvarnosti su to “sastojci za pitu”. Da li će na kraju i biti “pita”, pokazat će vrijeme.
-
Priča je dublja od toga. Tesla nema toliki višak likvidnosti da bi se mogla razbacivati novcem. Ja mislim da je on osobno duboko u crpytu i da mu se svidja sto je najbogatiji i želi i dalje furati tu ulogu. Elon je avantgardni biznismen, a fura se na vizionara. Jer da je (samo) vizionar sjedio bi u Cernu, MIT-u ili NASA-i.
Elon nije čarobnjak i Tesla nema poziciju nekih drugih kompanija koje prirodno naliježu na crypto. Tesli je Crpyto još uvijek izlet, a da li je izlet “here to stay” ili će ostati dugo dugo vremena, to ćemo tek vidjeti.
I ne utvaraj si da su ljudi budale i ne razumiju crypto. Iako ne znam sto se tu ima posebno razumjeti. To je imovina koja ima narastezljviju definiciju postojanja od valute do digitalnog zlata, a u stvarnosti su to “sastojci za pitu”. Da li će na kraju i biti “pita”, pokazat će vrijeme.
Nista si ja ne utvaram, taj komentar nije isao na tebe. Puno ljudi to ne razumije, i ne mislim da je zato itko budala. I ti si sam jos jucer to usporedjivao sa tulipanima. Evo cak i ova tvoja jednostavna definicija Bitcoina je vrlo povrsna. Ti na to gledas samo kao na jos jednu vrstu imovine (usporedive sa tulipanima), a ustvari je puno puno vise. Tesko je s tobom razgovarati kada stalno imas takav stav pa se necu truditi ti to pojasniti.
-
A daj nam ti ispričaj odnsono napisi i filozofsko-tehnički pogled na BTC ili taj, za koji misliš da je “dubok”.
-
Neznam, meni je i dalje sve to jako cudno, sa jedne strane genijalna zamisao blockchain tehnologije i njena implementacija, trenutno prebacivanje tih blockchain dobara i izmjenjivanja vlasnistva..
A sa druge strane buduci da su walleti i njihovi iznosi anonimni.. ovo je presavrseno za ilegalne aktivnosti, kriminal i prebacivanje vrijednosti.. prebacujes bolesne iznose, a da nitko nezna sve dok to ne pretvoris u konkretnu vidljivu imovinu koja podljeze nadzoru...
Neznam kako se to moze odrzati, a u konacnici koliko je to dobro za opcenito svjetsku populaciju. Kad narko dileri to otkriju, ili recimo nasi i svjetski politicari... to ce im biti eldorado 🤣🤣 tek ce onda btc odletjeti na mars 😂
-
Dileri i ostali su to već davno prepoznali, plaćati su te ilegalne aktivnosti Bitcoinom na Silk Roadu pa su ih mnoge pohvatali jer su im na akraju preko tih transakcija ušli u trag. Malo ih je ponijelo, Bitcoin je bila novina, mislili su da je anoniman i da im nitko ništa ne može, ali to ustvari nije tako.
Zapis svih Bitcoin transkacija je trajno pohranjen na blockchainu koji je javni ledger. Za svaku transakciju vidiš sa kojeg walleta je novac u kojem trenutku otišao prema drugom walletu. Bitcoin transakcije su pseudoanonimne (nisu anonimne), ne znaš ime i adresu vlasnika walleta, ali trag (put) novca ostaje trajno zabilježen i može mu se ući u trag. Još jedna zanimljivost je da je javni podatak i koliko tko novca ima na računu - ja ako npr. znam adresu tvog walleta, mogu jednostavno vidjeti koliko imaš novca na računu.
Za te stvari su izmislili skroz anonimne valute - XMR, ZEC, XVG i slične. Kod njih je kriptiran i taj put novca. Danas te valute koriste za ilegalne stvari. Zanimljivo je i da su Ameri prije mjesec-dva zabranili trgovanje tim valutama na njihovim mjenjačnicama, upravo zbog tih stvari koje si naveo, odnosno nemogućnosti praćenja toka novca.
-
Kad neko kaže da se kripto koristi samo za legalne stvari :
-
Crypto svakim danom potvrduje svoj Mainstream.
Kupnja i prodaja istog te isplata na bankovni racun je toliko prilagodena sirokim masama da ce u narednih par godina Crypto market explodirati.
Kroz par tapkanja na mobu, masa ljudi je u mogucnosti trgovati. Totalno revolucionarno po mom pogledu. Dali je takav nacin investiranja opasan ili nije ce svatko odrediti za sebe kao i dali vjeruje u isto.
Gdje ce sve to biti za 5 godina je ravno kokoš ili jaje.
-
A sta ti to znaci da znas wallet i iznos, ako neznas ciji je koliko ih ima, i kako je dosato to tolike kolicine..
Recimo imas stotine walleta po parsto milja $, prebacujes sa jednog na drugi, i vidis trag, Pa opet neznas jesam sam sebi prebacio ili tebi koji milion... a tak kad to prebacis u konkretnu imovinu onda te se moze pratiti i pitati od kuda i kako.. do tada vidis samo brdo brojki i slova..
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun