… a ako kojim slučajem jeste onda se nadam da nećete slijedeću. Evo male pomoći:
Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama
-
-
-
… a ako kojim slučajem jeste onda se nadam da nećete slijedeću. Evo male pomoći:
Koja je slijedeća neki drugi coin ?
-
Slijedeća prilika prema ovome gore je ulaz na 3,10 i izlaz na 6,50
-
NEAR, WAXL i AVAX lijepo lijepo... ALGO se budi, čekam OCEAN, RLC i PEPE. DOT, INCH i SHIB oko 15-20 % +, ANKR poprilično grdo crveno...
-
Lijepo, mene fino injective, rndr i avax natukli.
Ma sve leti, i purani. Bonk sam fino odigrao... Imamo dugoročni portfolio, jedan za teoriju vece budale i jedan leverage. Svi tuku dobro.
-
svim ljubiteljima crypto valuta želim sretnu novu godinu i puno uspjeha u nadolazećim nam danima. tko izdrži prvih 10. min svaka mu čast, a ovi od 30. i nadalje slobodno nek nam kažu šta su od svega ovog shvatili.
-
probismo trokutić, RSI ohlađen taman za - target 48,2k...
nikako dočekat poštenu korekciju za pošten dokup, možda sell on etf news bude okidač mini panike
-
Kako je ranije najavljeno ponovo smo u fazi akumulacije koja uskoro završava:
-
Odlično pogođeno 👍
-
Odlično pogođeno 👍
Stop loss @ 2,98 and take a ride!
Kada imate 20+ Mio prometa dnevno onda možemo predpostaviti da većina igrača igra prema već zapisanim pravilima igre. Gubitnici su uvijek oni koji se ne pridržavaju pravila i grade poziciju na nekim svojim.
Pravilo br. 1. Never lose money!
Ostala su poznata da ne ponavljam
Good luck to all!
-
-
svim ljubiteljima crypto valuta želim sretnu novu godinu i puno uspjeha u nadolazećim nam danima. tko izdrži prvih 10. min svaka mu čast, a ovi od 30. i nadalje slobodno nek nam kažu šta su od svega ovog shvatili.
Evo pogledao sam sve. Mogao sam sve po pratiti, također imam i par "ispravak netočnog navoda".
Sugovornik počinje razlaganje čak i sa pozitivnim tonom no nakon 2017 kada btc gubi pojam e-casha i funkcija mu postaje store of value nagli zaokret i gađenje.
Maltene tko ulaže u kripto je debil koji je na sjeo marketinškim potezima i celebritya koji su ga reklamirali.
Nigdje nije spometo da je npr btc najbrzi rastuci asset koji je potukao sve indexe i commodities višestruko.
Govori se o bad akterima, ponzinomic shema a no ftx nije crypto. Ftx i SBF je kriminal čisti i osuđeni. Kuhinja stara od kad je ljudi. NFT manija je manija kakve su viđene, počivale na hypu i dobrom marketingu.
Kaze kako neko može kreirati token za 10 min, erc20 i to gadi. Kao da je svaki token prevara. Nista o funkciji smart contracta i rođenju decentraliziranih financija.
Ni rijeci da napokon mali retail ulagač može frontrunati wall street i nakrcati se btc-om prije nego inst wallstreet ekipa ne dođe. ETF je na pragu approvala i ogromni novci ce se sljeti. Defacto imas ipo prije ipo-a najvećih ulagaca svijeta u najbrze rastucem assetu.
Ja sam u cryptu da zaradim, volim tezu decentralizacije i svakako je ogavno leći u krevet sa blacrockom, fidelytijem i raznim velikim igračima ali oni rade ETF radi profita, provizije i na tome svi pušemo u isti rog. Odvratne su prevare, hakiranja, interesi a i stvari koje su se događale.
Ako se uz ta stanja btc održao, bio više puta proglašavan mrtvim... Što mu tek predstoji u budučnosti. Meni je više nego očito da btc ide na ath u ovom Bull marketu. Zapravo puno više jer pipe su otvorene.
ETF, halving, rate cuts, predizborna godina.. Money supply raste. Dovoljno za omastit brk.
Usred bear marketa sam ukazivao na prilike ulaska, meni je crypto portfelj narasao 300% u 7 mjeseci. Nakrcan sam i nemam potrebe nadokupljivati. Lađa plovi.
-
ja sam slušao pa onda zaspao, ponavljao i td. sve u svemu za mene je to puno nepotrebnog znanja sa izrazima koje baš i ne razumijem. nemam coine ali pratim sve što smrdi na pare. ima jedna nova zanimljiva vijest. navodno su kvantna računala već spremna za upotrebu i ona razbijaju sva postojeća kriptiranja i šifriranja sa lakoćom. za sad ih ne puštaju u upotrebu jer nisu još smislili kako njih kriptirati i zaštititi. u bližoj budućnosti se očekuje veliki tehnološki skok koji mjenja sve.
-
Pa dobro ali zaštita crypto walleta je nemjerljivo veća nego klasični pin na kartici ili Gmail account ili uobičajene aplikacije na kojima imaš lovu.
Bridgevi na cryptu su uvijek problem za hakiranje ali ne moraš ih koristiti. Masa hakiranja se događa kroz phising, malware itd.
Etf koji ce biti approved uskoro osiguran (fidc) je kao i bankovni account kada "banka propadne".
Ne treba zaboraviti da su transakcije crypto tokena transparentnu i zapisane zauvijek te se vidi tko je drainao account. Te adrese uglavnom dobe ban od centraliziranih exchangeva (Black list) jer ramp in/out je preko njih. Forenzika blockchaina postoji i moguća je. Prije su postojali mixeri ali te su pohapsili jer je stvarno siva zona.
Ta kvantna racunala mogu se lakše koristiti za tradicionalne stvari a hw wallet ne znam kako. Uvijek mozes postaviti dodatne zasite ako si napadnuti, dodatna verifikacija SMS-om za transakcije osim lozinke/pina/2fa tj da te neko probije treba ti hakirati i pristup walletu i e mail i mobitel. E jebiga.
-
Nisam načitan što se tiče raznih coina, ali zanima me jedna stvar u vezi toliko spominjanog ETFa.
Ispravite me ako griješim, ali čekaju se nekakve dozvole da se krene javno trgovati s njime? Jesu li vlasnici/upravljači novog ETFa već kupili te coine pa samo čekaju "urbi et orbi" ili nisu do sada ništa kupovali?
-
Evo pogledao sam sve. Mogao sam sve po pratiti, također imam i par "ispravak netočnog navoda".
Sugovornik počinje razlaganje čak i sa pozitivnim tonom no nakon 2017 kada btc gubi pojam e-casha i funkcija mu postaje store of value nagli zaokret i gađenje.
Maltene tko ulaže u kripto je debil koji je na sjeo marketinškim potezima i celebritya koji su ga reklamirali.
Nigdje nije spometo da je npr btc najbrzi rastuci asset koji je potukao sve indexe i commodities višestruko.
Govori se o bad akterima, ponzinomic shema a no ftx nije crypto. Ftx i SBF je kriminal čisti i osuđeni. Kuhinja stara od kad je ljudi. NFT manija je manija kakve su viđene, počivale na hypu i dobrom marketingu.
Kaze kako neko može kreirati token za 10 min, erc20 i to gadi. Kao da je svaki token prevara. Nista o funkciji smart contracta i rođenju decentraliziranih financija.
Ni rijeci da napokon mali retail ulagač može frontrunati wall street i nakrcati se btc-om prije nego inst wallstreet ekipa ne dođe. ETF je na pragu approvala i ogromni novci ce se sljeti. Defacto imas ipo prije ipo-a najvećih ulagaca svijeta u najbrze rastucem assetu.
Ja sam u cryptu da zaradim, volim tezu decentralizacije i svakako je ogavno leći u krevet sa blacrockom, fidelytijem i raznim velikim igračima ali oni rade ETF radi profita, provizije i na tome svi pušemo u isti rog. Odvratne su prevare, hakiranja, interesi a i stvari koje su se događale.
Ako se uz ta stanja btc održao, bio više puta proglašavan mrtvim... Što mu tek predstoji u budučnosti. Meni je više nego očito da btc ide na ath u ovom Bull marketu. Zapravo puno više jer pipe su otvorene.
ETF, halving, rate cuts, predizborna godina.. Money supply raste. Dovoljno za omastit brk.
Usred bear marketa sam ukazivao na prilike ulaska, meni je crypto portfelj narasao 300% u 7 mjeseci. Nakrcan sam i nemam potrebe nadokupljivati. Lađa plovi.
I ja sam pogledao sve. Na početku mi je djelovalo da će video biti PRO crypto, kad ono CONTRA, a ne kaže se zašto (ili ja nisam skužio) osim da je to sve ponzi prijevara (a dakako da nije, kao što je Sheriff napisao).
Oni koji nisu našli vremena pročitati profile bar nekih glavnih tokena i ne razlikuju tokene koji funkcioniraju kao valute (BTC, BCH, DOGE, DASH, LTC, XLM, XRP, ...) i služit će (vjerojatno) jednom za odvijanje plaćanja, tokena koji imaju svoje vlastite lance blokova i temeljni su sloj (Sloj 1) tih lanaca (ADA, ETH, ALGO, DOT, EOS, SOL,...) zatim tokena koji su izrađeni na nekoj mreži iz sloja 1 (tzv. Sloj 2, npr. MATIC, OMG, ...), pa do protokola koji podržavaju stvaranje decentraliziranih aplikacija... e takvi se lako uhvate na priču sve je to magla i prijevara.
Ne da mi se uopće argumentirati s takvima.
Samo ću napisati sljedeće: da je to magla i prijevara, bi li EU donijela na tisuće stranica raznih direktiva i uredbi i standarda koje reguliraju ovo područje? Ako je prijevara - zar ne bi zabranili to. Odmah na početku.
-
ima i za to obrazloženje.navodno ovo je igračka koja je data narodu da se malo trenira dok ne dođu državne digitalne valute. sad je pitanje da li će sistem trpjeti još nekoga pored sebe. da li će ostati još običnog novca jer bez struje i neta stvar ne fercera u potpunosti to bumo vidli. u glavnom sve "slučajnosti" se pomno planiraju, financiraju i na kraju realiziraju.
-
Dali je crypto prevara ili ne nemam pojma.
Skeptičan jesam, ali posjedujem crypto .
Mene zanima kako se u tim razno raznim projektima generira zarada. Dok mi jedni drugima prodajemo (i eventualno zarađujemo na porastu cijene tokena) po principu "tko zadnji magarac" je ok, ali dugoročno se treba stvarati neka dodana vrijednost da onda cijela priča ima smisla.
Ako netko ima volje/vremena to jednostavno objasniti široj zajednici dobrodošao je jer postoji veliki interes ... hvala
-
Samo ću napisati sljedeće: da je to magla i prijevara, bi li EU donijela na tisuće stranica raznih direktiva i uredbi i standarda koje reguliraju ovo područje? Ako je prijevara - zar ne bi zabranili to. Odmah na početku.
Pa ne ide to tako brzo u EU ...
https://www.armstrongeconomics.com/world-news/cry…pular-analysis/ -
ima i za to obrazloženje.navodno ovo je igračka koja je data narodu da se malo trenira dok ne dođu državne digitalne valute. sad je pitanje da li će sistem trpjeti još nekoga pored sebe. da li će ostati još običnog novca jer bez struje i neta stvar ne fercera u potpunosti to bumo vidli. u glavnom sve "slučajnosti" se pomno planiraju, financiraju i na kraju realiziraju.
verdi , uz svo dužno poštovanje, savjetujem ti da u youtube upišeš "crypto history" ili "bitcoin history" ...
-
Dali je crypto prevara ili ne nemam pojma.
Skeptičan jesam, ali posjedujem crypto .
Mene zanima kako se u tim razno raznim projektima generira zarada. Dok mi jedni drugima prodajemo (i eventualno zarađujemo na porastu cijene tokena) po principu "tko zadnji magarac" je ok, ali dugoročno se treba stvarati neka dodana vrijednost da onda cijela priča ima smisla.
Ako netko ima volje/vremena to jednostavno objasniti široj zajednici dobrodošao je jer postoji veliki interes ... hvala
Imas razlicitih tokena koji imaju utility, neki su store of value a neki doslovno nista ne rade npr meme coini. Treba reci da postoji valjda desetine tisuća coina i 99% ih je bezvrjedno. Razlog je jednostavan, token mozes sam napraviti npr na eth erc20 token za 10 min.
Coini koji "nešto rade" imaju tržišnu vrijednost (kolika je cijena koju želi neko prodati/kupiti) koja može biti značajna. Novi token koji nude neki narativ npr gaming mogu vrlo brzo povecati kapitalizaciju od 1mil do 100 mil sto je 100x povećanje. Stvara se hype. Da li projekt ima spremu igru ili produkciju je mozda i nejasno no imamo ico (initial coin offering) ekvivalent kada novo trž društvo nakrca inicijalnim dionicama recimo jp Morgan i onda ide ipo i daje se retail ekipi koja ulazi po vecoj cijeni. Ovdje je retail prvi jer moze u coin uci rano i onda od 10 gaming projekata upucas 1000$. Ako jedan uspije tebi dovoljno, 100x. Ovdje SEC pizdi jer se radi o unregistered securities a crypto nije reguliran pa se jos sve to iskoristava.
Eth je prvi uveo smart contracte i rodio se defi. Decentralizirane financije. Mogu token dati kao kolateral i dici $. Nema men in the middle tj banke. Sve radi aplikacija. Recimo treba mi 20 000 $, za 5 min sve rješim a kao kolateral svakakve token mogu dati. Naravno rizik je volatilnost tokena koji sam dao kao kolateral ali ako naraste bingo. Zato su i izrazeni Bull i bear marketi u cryptu.
Primjerice rndr token sluzi za procesuiranje npr grafičkih ai modela koji zahtijevaju puno procesorske snage. Ako radim ai projekt onda zamjenom rndr tokena dobijem processing power.
Ima dosta infrastructure tokena koje i banke pocinju koristiti. Prijenos 10 milijardi $ u single transakciji moze kostati 0.5$.
Generalno dosta coina generira gas fee (transakcija) i to se vraca npr validatoru ili korisniku koji radi staking. Najbliže receno slicno kao dividendi. Ima ih koji daju 18% a recimo eminentniji eth 4%.
Spomenuto bi airdropove. Npr nedavno je na Solani ekosistemu bilo dovoljno napraviti par transakcija, verificirati par opcija i ljudima je sletio 10 000$...pyth token. Jer dosta tokena nema cijeli circulating supply u opticaju pa ovi sto upravljaju daju dio takena na taj nacin u opticaj.
Za početnike, najbolje je početi od kralja, btc. Decentralizirane. Kada btc kihne altovi se razbole, ako je btc dobro altovi su u ekstazi.
Potrebno je naci mjeru prihvatljivog rizika i razviti svoje metode jer crypto moze biti zajebana stvar gdje se ovce šišaju vrlo lako i brutalno.
Crypto i btc počiva na ponzenomic shemi. Ne zavaravajte se, i usd $ počiva na istoj stvari, pogledajte dug od 35 Trilijuna. Bull marketi su brutalni, bear također. Osim btc ne želite ići u bear market držeći ijedan coin. Kupnja u bearu je kljuc uspjeha.
Btc adoption raste, svaki tjedan je ath broj novih walleta. 75% hodlera nije prodalo coin vise od par godina. Btc je scarce i hard asset. Ima ih ograničena količina. Sada wall street ulazi, etf approval za par dana. To znaci da ce vojska blackrog, fidelity... 13 aplikanata nuditi klijentima btc u svoj investicijski plan, mirovinski plan. Dovoljno je da 0.1% svog kapitala prerotiraju u btc i btc je odmah na 250k. To je proces, godina bi trebala biti iznimno uspješna.
Btc je ath u argentini, turskih zemljama devastirane inflacijom. Rastom money supplyom btc raste eksponencijalno jer btc je užasno scarce. Post ce razumno, nekima vec je da u dio portfelja ubace btc. Etf pruza to klikom miša jer običnim ljudima je zajebancija setirat wallet, bojat se hakera, imati hw wallet.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner