1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 7, 2021 at 7:41 PM
    • #1,121
    Quote from dionicar
    Quote from Philidor

Prebačajem u zakonsko sredstvo plaćanja (kuna, euro, dolar) vam nastaje obveza plaćanja poreza. Ako ne prebacite kripto u fiat nego npr u USDC ili koji god stablecoin vam paše, po trenutno važećem stavu Porezne uprave radi se o financijskom instrumentu jer nije zakonsko sredstvo plaćanja (samim time ne nastaje niti porezna obveza) iako njegova vrijednost ne odstupa od vrijednosti iste te valute, zlata ili uz što god je vezan stablecoin pa si samim time praktički eliminirate rizik od znatne deprecijacije. Ali mislim da bi vam svakako bilo korisno integralno pročitati mišljenje i zauzeti svoj stav o tome ako nastavljate ulagati u kripto...

dakle konnkretno ako prebacim u USD T na Binanceu nemam poreznu obvezu a on je ekvivalent USDu ?

hvala

Nije to tako jednostavno.

znacio imate na kartici usdt usdc ili BNb ili btc potpuno je nebitno ako ga ne trosite.

Kad krene potrosnja e tu nastaje veliki upitnik.

Pri kupnji karticar u vase ime radi konverziju i to porezna smatra izlaskom u fiat pa samim time podljeze porezu ako je preslo 160kn godisnje.

Kako karticar radi konverziju kuna euro tako radi i btc kuna euro. Nasa porezna se ne zove porezna kad bi je veslao svatko kako hoce.

Naravno da ostaje mogucnost ne prijavljivanja takvog trosenja al ako se hocete drzat zakona vi morate prijavit i izlazak u fiat nakon drzanja kripta 2 godine. Znaci poreznu morate predat al necete platit porez. tako bi trebali i ovo prijavit al tu pak nastaje problem. Sto da poreznoj saljem racune od kupje kruha s btc karticom?

znaci vrlo kompleksno pitanje s puno podpitanja al sve najgore sto sam ja tu napisao je sigurno kamilica sto ce vam sve porezna rec da morate platit pri placanju kripto karticom.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 7, 2021 at 7:51 PM
    • #1,122
    Quote from dionicar

ima koji koolega da je voljan pomoći oko binancea:

dakle, kada ja recimo promjenim sve i stavim u EUR tj prodam sav kripto i stavim ga u EUR i sva sredstva iz SPOT wallet rpebacim u Funding wallet - sredstva su vidljiva na binance karticu. e sada mene zanima kako dameni VISA BInance izbaci tu gotovinu na bankomatu ?

oni mi tvrde da za sada iskljucivo placanje sa kriptom.. dakle mene zanima, kako mogu da mi skida EUR kad kupim nesto u ducanu, dizem novac sa bankomata? ok postoji koncerzija EUR --- KN , ali da se moram drzat u kriptu jer kripto oscilira. ima ko nacin ideju , zna li ?

hvala

Nije mi bas jasno pitanje

Na funding imate CARD

U card imate TRANSFER

U transfer prebacujete s SPOTa u fundign i onda to vidite u CARD

Tu mozete imat sto god zelite

Znaci EURE DOLARE ili bilo koji kripto

Ono sto je najgornje to prvo trosi

Npr ako vam je prvo BTC kad provucete karticu u ŠPARU skinuce vam s BTC racuna i ako nema dovoljno preci ce na drugi po redu pa ako je drugi po redu EURO potrosice dio btc-a i dio eura da namiri racun.

Ako hocete prvo da trosi euro misem ga uzmete i stavite ne prvo mjesto

Problem moze nastat ako ste stisnuli kvacicu hide small balance jer tada ne mozete misom uzet EURO i stavit ga na prvo mjesto

Kartica provjereno radi svuda. Još nisam naletio da je odbijena igdje . konzum-špar-kaufland-mall.hr- autocesta- bazeni-restorani itd...

CASHBACK UREDNO RADI - cirka 95% racuna je dobilo cash back

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • October 7, 2021 at 7:58 PM
    • #1,123

Pokušao sam doći 100 kn na ZABA bankomat.. nisam uspio. A imao ukupno oko 106 kn u EUR i još u kriptu..

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 7, 2021 at 8:01 PM
    • #1,124
    Quote from dionicar

Pokušao sam doći 100 kn na ZABA bankomat.. nisam uspio. A imao ukupno oko 106 kn u EUR i još u kriptu..

Nisam dizao novce jer sluzi bas za trosenje po ducanima al iz iskustva drugih mogui rec da neki bankomati imaju problem a problem je fee koji zna ic 10-30 kn pa je to mozda razlog - nemas novaca.

Probaj hypo/adyko bankomat jer on zvace sve kartice bez pitanja. Pri dizanju obavezno rec da tvoj karticar radi konverziju .Znaci binance/revolut/coinbase/wirex a ne Adiko ako ti nije neki u blizini i HPB je radio bez fee-a kad sam zadnji put dizao. Zaba i PBZ izbjegavaj. Deru od 10 -30 kn kak im sjednes na volej :)

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 7, 2021 at 11:05 PM
    • #1,125

Nisam išao toliko u dubinu što se tiče mikrotransakcija jer ne namjeravam trošiti ovaj kripto koji držim, osim toga tlaka mi je pomicat ga jer mi je sad cijeli ili u cold walletu ili se stejka.

Vezano za preporuku za stablecoin mislim da nećete pogriješiti s USDC, ali nisam puno istraživao koliko se % na njemu može uprihoditi. O Tetheru i njegovih 15ak zaposlenika na 70 milijardi dolara imovine se svašta piše, djelomično su backani s kineskim commercial paperima pa ako padne još netko uz Evergrande moglo bi biti nezgodno za njih... Osobno kad budem izlazio planiram dio kripta svakako prebaciti u PAXG koji je gold backed stablecoin, može ga se stakeati po 6% navodno, ali kažem nisam još ušao u to, zasad čekam da mi urodi polje :)

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • October 7, 2021 at 11:24 PM
    • #1,126

emil

Ali kako uzimaju ako piše free ili kaj niš ne kužim ? Zakaj provizija ?

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 7, 2021 at 11:47 PM
    • #1,127
    Quote from dionicar

emil

pa to ti je kaoi kod nasih banaka- free je na tvom bankomatu al ako s hpb karticom dodjes na zabu bankomat uzem ti odma 10 kuna

tako i ovdje free je podizanje stose binance tice al eto nase banke deru di stignu zato sam ti i rekao da ides na Adiko jer na njemu mozes podizat free sa revolut al nisam probalo s binance(al trebalo bibit free) dok npr na zaba i na revolutu uzima zaba svoj fee.

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • October 8, 2021 at 10:50 AM
    • #1,128
    Quote from emil
    Quote from dionicar

emil

pa to ti je kaoi kod nasih banaka- free je na tvom bankomatu al ako s hpb karticom dodjes na zabu bankomat uzem ti odma 10 kuna

tako i ovdje free je podizanje stose binance tice al eto nase banke deru di stignu zato sam ti i rekao da ides na Adiko jer na njemu mozes podizat free sa revolut al nisam probalo s binance(al trebalo bibit free) dok npr na zaba i na revolutu uzima zaba svoj fee.

revolut je svugdje free ovisno o planu koji imas na revolut.

• discover
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    434
    • October 9, 2021 at 7:40 PM
    • #1,129

evo danas bio na addiko bankomatu,

ispeglao wirex do limita direktno, a onda još malo preko curve

sve bez ikakve provizije

Nastavak sutra :D

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • October 11, 2021 at 5:03 PM
    • #1,130

Gledam na YT-u ,lik kaže da je kupio TV u Elipso sa binance karticom.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 11, 2021 at 9:25 PM
    • #1,131
    Quote from Sony

i sta je tu cudno?

ja sam kupio kruh nekidan u šparu te tv prosli mjesec u mallu i evo prije dva sata termosicu u elipsu.

Kartica ko kartica - prolazi svuda pa sto nebi i u elipsu...

binance ktome jos ima i cashback zavisi kolko BNB-a imate na stake. cirka 2%

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • October 11, 2021 at 10:12 PM
    • #1,132
    Quote from emil
    Quote from Sony

i sta je tu cudno?

ja sam kupio kruh nekidan u šparu te tv prosli mjesec u mallu i evo prije dva sata termosicu u elipsu.

Da si čitao nekoliko stranica iza vidio bi da kod nekih baš neide to lako.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • October 12, 2021 at 1:23 AM
    • #1,133
    Quote from Sony
    Quote from emil

i sta je tu cudno?

citao sam i problem je bio na nekom bankomatu a ne u ducanu jer karticu peglam godinu dana u svim ducanima/benzinskama/autocestama/toplicama/restoranima/slasticarnicama kao i pekarama itd i nikad nije odbijena tako da...

provucena je za 5 kuna kao i za 7999kn. inajcesci problem koji se spominje je bankomat i to ne svaki nego zaba i erste- zato preporucam adiko jer on niakd ne radi s nicim probleme.

Drugi problem je da ljudi jednostavno nemaju novaca na kartici jer racunaju po cudnom kursu)ili ne uracunaju fee pojedninih banaka kao erste i zaba pa opet nemaju dovoljno novaca) ili im novac ne stoji na kartici nego na burzi mergingu itd...

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • October 12, 2021 at 8:10 AM
    • #1,134
    Quote from emil
    Quote from Sony

citao sam i problem je bio na nekom bankomatu a ne u ducanu jer karticu peglam godinu dana u svim ducanima/benzinskama/autocestama/toplicama/restoranima/slasticarnicama kao i pekarama itd i nikad nije odbijena tako da...

provucena je za 5 kuna kao i za 7999kn. inajcesci problem koji se spominje je bankomat i to ne svaki nego zaba i erste- zato preporucam adiko jer on niakd ne radi s nicim probleme.

Drugi problem je da ljudi jednostavno nemaju novaca na kartici jer racunaju po cudnom kursu)ili ne uracunaju fee pojedninih banaka kao erste i zaba pa opet nemaju dovoljno novaca) ili im novac ne stoji na kartici nego na burzi mergingu itd...

Ok,znaći nema problema,treba biti upućen,zato postoji ovo mjesto za razmjenu informacija,hvala.

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • October 16, 2021 at 7:23 AM
    • #1,135

https://www.newsbtc.com/news/bitcoin/b…roval-from-sec/ Povijesni dan za crypto!🙂

• domo1977
    Student
    Reakcija primljeno
    71
    • October 17, 2021 at 4:06 PM
    • #1,136

HI Dollar. Puno novosti na hi dollar, broj članova je već 1,5mil. , Izašla je aplikacija za iOS a uskoro iZlazi i za android, omogućena je opcija Earn crypto, do kraja mjeseca bi trebala biti omogućena opcija uplate sredstava na hi račun a tokom idućeg mjeseca izlistavanje na još neku mjenjacnicu osim uniswapa..

Za one koji ne znaju još uvijek se dnevno dobiva besplatno 1 hi dollar klikom na link https://hi.com i onda se prijaviti preko WhatsApp ili Telegrama i dnevno jednom otići na claim daily revard , prijava to jest verifikacija racuna je jedina stvar koja Ce vam oduzeti 10min vremena a onda svakodnevno skupite jedan hi dollar u nekoliko sekundi. ne zaboravite se registrirati to jest napraviti kyc jer bez registracije prikupljeni dolari vam ništa ne vrijede, Postoji i opcija invite kojom saljete svoj link prijatelju i onda prikupljate neki postotak od svakog njegovog prikupljenog hi dolara ili uplate na hi račun.. puno se puta zaboravi prikupiti dnevni bonus pa postoji i opcija na telegramu send reminder da podsjetite prijatelje da pokupe bonus...

Sto više prijatelja skupite više hi dolara dobivate na svoj račun..

Projekt je pokrenut u lipnju i stvarno puno se napravilo u ova 4mj, a vodeći ljudi ovog projekta su ljudi koji su bili ili jesu među vodećim ljudima na Bitcoin i crypto comu.. sve o hi dollaru imate na njihovoj web adresi na koju cete biti preusmjeni preko linka gore..

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 17, 2021 at 8:44 PM
    • #1,137

Mhm, jedva čekam napravit kyc i dati sve svoje osobne podatke i broj telefona opskurnom coinu u Singapuru koji ima 50k dolara dnevno prometa na Uniswapu (na "1.5 milijun korisnika") i vjerojatno više koštaju gas fees od "zarade" prilikom prodaje. Teški pass.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 2, 2021 at 2:20 PM
    • #1,138

Squid Game Token

na-krilima-popularnosti-serije-squid-game-lansirali-kriptovalutu-i-pokrali-kupce_fWk6w0.jpg

Na krilima popularnosti serije Squid Game lansirali kriptovalutu i pokrali kupce

• Sony
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    262
    • November 4, 2021 at 9:16 AM
    • #1,139

Zna li netko za ove uplate i isplate fiat valute na binance nakon 19.11.,više neće biti moguće u nekim državama.Dali će se i dalje moći koristiti njihova kartica za podizanje novca na bankomatu i kupovinu.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • November 4, 2021 at 4:12 PM
    • #1,140
    Quote from Sony

Zna li netko za ove uplate i isplate fiat valute na binance nakon 19.11.,više neće biti moguće u nekim državama.Dali će se i dalje moći koristiti njihova kartica za podizanje novca na bankomatu i kupovinu.

???

prvi glas o tome. odakle ti taj info?

EDIT: naso sam https://www.binance.com/en/support/faq…b206d0a48e6e358

hmm. sepa nije radila vec neko vrijeme i nisi mogo poslat podic novac sepom.

swift je ionako kostao 15$ transakcija pa ga nisam ni koristio.

EURO je nudio SEPA i vise ga nema

USD je nudio SWIFT i vise ga nece biti

mislim da nema nikakve veze s koristenjem kartice nego iskljucivo za transfer medju bankama.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago

Slične teme

• Dobrodošli